Şimdi Ara

Enerji Tasarruf öncelikli soğutma amaçlı klima önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Herkese hayırlı kandiller. Rabbim bu gece hürmetine günahlarımızı affetsin.

Arkadaşlar 25 metrekare bir salonum var bu salona özellikle soğutma amaçlı enerji tasarufu yüksek klima arıyorum toshiba daikin mitsubishi gibi modeller var tavsiyesinizi alabilir miyim zira benim bu konu hakkında pek bilgim yok :)

Bütçe aslında ne kadar ekonomik olursa o kadar iyi ama 3500 e kadar zorlayabilirim. Ev daha yeni yalıtımı iyi. Urfa da yaşıyorum soğutsun yeter sıcaklık istemiyorum. Şimdiden Teşekkürler

• ibrahim6330 İ kullanıcısına yanıt
    Seçtikleriniz zaten lider markalar, size 12000BTU klima lazım, bölgenizde servisi size en yakın, satış sonrası üzmeyecek, montajda taleplerinizi yerine getirebilecek kalitede hangisinin servisi bölgenizde var ise onu tercih etmeniz en makulü. bahsettiğiniz markaların çok tartışılacak yanları yok zaten

hayırlı kandiller olsun bu arada.
    Bu vesile ile ben de bu gecelik yazılarıma son vereyim. gidip biraz okumak hele ki böyle bir gecede senede 1 kere gelen fırsat.
    Müsadenizle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Seçtikleriniz zaten lider markalar, size 12000BTU klima lazım, bölgenizde servisi size en yakın, satış sonrası üzmeyecek, montajda taleplerinizi yerine getirebilecek kalitede hangisinin servisi bölgenizde var ise onu tercih etmeniz en makulü. bahsettiğiniz markaların çok tartışılacak yanları yok zaten

hayırlı kandiller olsun bu arada.
    Bu vesile ile ben de bu gecelik yazılarıma son vereyim. gidip biraz okumak hele ki böyle bir gecede senede 1 kere gelen fırsat.
    Müsadenizle

Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için ve Allah kabul etsin... . Bu arada önerebileceğiniz herhangi bir model olursa sevinirim.Mesela daikinler A+iken Toshibalar A++ enerjı tasarrufu modundalar sizce bu cok fark eder mi etmezse daikine daha yakınım. Birda iklimsa da sigma modeller var tabi. Tekrardan cok tesekurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İki enerji sınıfı arasındaki farkı kabaca hesaplamıştık ve yıllık 80TL gibi bir değer ile karşılaşmıştık. tabi bizim hesapladığımız arkadaşın kullanım verilerine göreydi bu fark.
    Abartalım senelik fark 200TL olsun, 200 / 12 = 16TL yapar ayda.
    Ben genelde bu tarz durumlarda hep, satın alım aşamasında ödediğiniz farkı elektrik tasarrufu ile kaç yılda geri alabileceğinize bakarım, siz de bu yoldan hesapla kararınızı verebilirsiniz
    Bir arkadaşımıza hesap yapmıştık 14 yıl gibi bir sonuca ulaşmıştık ama onun tercihlerine göre bu fark çıkmıştı, siz de nasıl olur bilemiyorum.
  • quote:

İki enerji sınıfı arasındaki farkı kabaca hesaplamıştık ve yıllık 80TL gibi bir değer ile karşılaşmıştık. tabi bizim hesapladığımız arkadaşın kullanım verilerine göreydi bu fark.
    Abartalım senelik fark 200TL olsun, 200 / 12 = 16TL yapar ayda.
    Ben genelde bu tarz durumlarda hep, satın alım aşamasında ödediğiniz farkı elektrik tasarrufu ile kaç yılda geri alabileceğinize bakarım, siz de bu yoldan hesapla kararınızı verebilirsiniz
    Bir arkadaşımıza hesap yapmıştık 14 yıl gibi bir sonuca ulaşmıştık ama onun tercihlerine göre bu fark çıkmıştı, siz de nasıl olur bilemiyorum.

Mantıklı. Benim için kendini 5 yılda kurtarmıyorsa anlamsızdır :). Çok teşekkür ediyorum tekrardan. Ben zaten klimayi 3_4 ay yani sadece yazın kullanacagım. Peki sizce bu kadar kısa kullanım senaryosu için pahalı bir klima almaya deger mi?.

Kesinlikle anlamsız olur hocam.
    Uzun garantili standart düzeyde bir ürün yeterlidir bu kullanım mantığı için
    Elbette ki son karar sizindir
  • quote:

Kesinlikle anlamsız olur hocam.
    Uzun garantili standart düzeyde bir ürün yeterlidir bu kullanım mantığı için
    Elbette ki son karar sizindir

Çok teşekkürler. Bir de öneriniz olsa harika olacak. Çok meşgul ettim sizi.

İşte o bende yok değerli hocam. Ben marka model firma önerileri ile ilgilenmiyorum kaldı ki sizin de marka kararınızı kendiniz vermenizi isterim aslında.
    Benim amacım balık nasıl tutulur onu izah edebilmek (yanlış anlamayınız) yoksa burada çok görüyoruz tavsiye ile alınan klimalardan insanların neler çektiğini.
    Bozulacaksa hepsi bozuluyor hocam bozulmayan bir kul yapısı yok yeryüzünde. bu nedenle ben o ''alayım 15 sene çalışsın'' mantığında marka meraklısı değilim.
    Orta segment ne alsanız 3 aşağı 5 yukarı kaliteleri zaten aynı hocam, servisi size eziyet etmesin yeter.
  • quote:

İşte o bende yok değerli hocam. Ben marka model firma önerileri ile ilgilenmiyorum kaldı ki sizin de marka kararınızı kendiniz vermenizi isterim aslında.
    Benim amacım balık nasıl tutulur onu izah edebilmek (yanlış anlamayınız) yoksa burada çok görüyoruz tavsiye ile alınan klimalardan insanların neler çektiğini.
    Bozulacaksa hepsi bozuluyor hocam bozulmayan bir kul yapısı yok yeryüzünde. bu nedenle ben o ''alayım 15 sene çalışsın'' mantığında marka meraklısı değilim.
    Orta segment ne alsanız 3 aşağı 5 yukarı kaliteleri zaten aynı hocam, servisi size eziyet etmesin yeter.

Anladım. Allah razı olsun emin olun çok faydanız oldu. O zaman ben klimalar hakkında detaylı teknik araştırmalar yapayım. bilgiye hasıl birinden 3_4 öneri almak güzel olurdu cihaz bu sans işi 1 ayda da bozulabilir 10 yıl sonra da :)... Size tekrardan çok teşekkür ediyorum

Hocam o işin de kolayı var.
    Bu gün her marka, ücretsiz keşif hizmeti sağlıyor. Aklınıza yatan veya güvendiğiniz markaların servislerini çağırın hem alan kapasite hesabı yapılsın hem de size teknik bilgi versin. Merak ettiğiniz ne var ise sorun. Sonra bu verilen bilgileri sentezleyin, aklınıza en yatan size en güven veren servisin ürününü alın.
    Siz kimseye gitmesin hizmet sizin ayağınıza gelsin hocam
  • Ado kullanıcısına yanıt
    giriş seviyesi klimalardan hangisinin servisinin daha iyi olduğu hakkında bilginiz varmı ?
    Antalyada oturuyorum...
    airfell,uğur,baymak vs.
  • Hocam bilinen bir gerçek var ki en yaygın servis ağı ve en kaliteli müşteri hizmetleri yerli firmalara ait. Hele ki büyük şehirlerde çok daha yoğun ve profesyonel hizmet sağladıklarını da biliyoruz.
    Ancak bahsettiğiniz markaların Antalya'daki durumlarını inanın bilmiyorum. Burada kullanan ve o bölgede olan arkadaşlarımız var ise yazacaktır size mutlaka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.