Şimdi Ara

EnerjiSa boş olan eve önceki seneki tüketim kıstasıyla fatura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

15.10.2014 tarihinde kendi evimden ayrılıp, başka bir eve taşındım.
    Yaklaşık 7 ay evim boş kaldı ve haziran 2015'de kiraya verdim.
    Bu ay kiracım ödediği bir elektrik faturasını getirdi ve bir bildirim getirdi.

Bildirime göre, ben taşındıktan 2 ay sonra (07.01.2015) saatim değiştirilmiş ve daha sonra bozuk olduğu tespit edilmiş ve saat değiştirildikten önceki 3 ay için (10. ay 2014-12. ay 2014) için önceki sene kıstas alınarak (10.ay 2013-12. ay 2013) tüketim kıyası yapılıp 268 TL fatura kesilmiş.

1. Gerçekten saatin bozuk olduğu tespit mi edilmiş yoksa 10 yıldır düzenli tüketim olan evde (taşındığımdan dolayı ve evin boş olduğunu bildirmediğimden dolayı) tüketim olmadığı görülünce saatin bozuk olduğu KANAATİNE mi varılmıştır?

2. Eğer gerçekten saat bozuksa;(bozuk diyolarsa aksini ispat etme, itiraz etme hakkım yoktur mutlaka)
    a) evi boşalttığımı, evin boş olduğunu bildirmek zorundamıydım? (adres beyanım hala eski adresimde :( )
    b) evin boş olduğunu bildirmediğime göre, evin boş olduğunu kanıtlasam, ödenen parayı geri alma şansım var mı?
    c) kanıtlamak için ne yapmam lazım? komşu şahitliği veya saat değiştikten sonra dahi, haziran ayına kadar evde hiç tüketim olmaması kanıtlamak için yeterli midir?
    d) kanıtlamayı enerjisa bürolarına yapamam sanırım, onları ikna etsem bile, faturayı iptal etme yetkileri yoktur değil mi? mutlaka mahkemeye mi başvurmam lazım?
    e) bütün bunlarla uğraşmalı mıyım?

:(

Digitürk, Dsmart, Telekom ve Enerjisa ile uğraşmanın zor olduğunu ve insanı yıprattığını biliyorum ama forumda çok yardımcı olan ve güzel fikir veren yol gösterenler olduğu için sormak istedim.

Yardımlarınız ve, eğer bütün yazıklarımı okuduysanız, sabrınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corumlu2 -- 20 Ocak 2016; 16:17:51 >

• Benzer olay benimde başıma geldi. Kiracı olarak taşındığım eve ilk ay fatura geldi ama farklı bir faturaydı sonra öğrendim ki saatimi söküp gitmişler.Kime sordunda söktün. Nerden anladın bozuk olduğunu. Ev sahibini aradım size sayaç ücreti çıktı dedim isterseniz uğraşın saatin bozuk olduğunu düşünmüyorum dedim daire daha 5 yıllıktı . vaktim yok uğraşamam ödeyelim gitsin dedi. ama ben sinir olmuştum epdk mı mühendis odası mı ne aradım çok şikayet geliyor dedi ama bi netice yok. Sizin aynı durum alttaki komşuya gelmiş bu sene az yaktınız geçen sene çok yaktınız saat bozuk farkı ödeyin gibi.
    Su faturası İnternet faturası doğalgaz faturası ile haklılığınızı ispat edebilirsiniz.
  • Anladim, tesekkur ederim.
    Anlasilan yapilacak pek bir sey yok, mahkeme filan ugrasamiycam :(
    Firmalar da "insanlar nasil olda ugrasmaz" diye boyle hoyrat davraniyorlar sanirim, ve maalesef de haklilar.
    Tekrar tesekkur cevabiniz icin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corumlu2 -- 25 Ocak 2016; 22:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.