Şimdi Ara

Şu an ev alınır mı? (İlk evim olacak - yaş 26) - Kredi başvurum olumlu sonuçlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eğer alırsam ilk evim olacak ondan dolayı tecrübeli kişilerden görüş almak istedim.

26 yaşındayım İzmir'de aile yanı yaşıyorum. Normalde araba modelimi yükseltmek istiyordum; fakat ailem ev almayı düşünürsem yardımcı olacaklarını söylediler.

1+1 yeni merkezi evlere bakıyorum ortalama 2-2.5 milyon arası satılıyor. Özellikle otoparkı olanlara bakıyorum, malum İzmir çok kalabalıklaştı.

2-2.5 milyona ev alırsam evin yarısını ailem karşılayacak kalan yarısını ben konut kredisi çekere ödeyeceğim. Şöyle kısaca kredi ödemelerine bakınca %2.89 faiz oranlarından 1 milyon un geri ödemesi yaklaşık aylık 30 bin lira civarı görünüyor. Muhtemelen 1-2 sene sonra zaten kiralar da bu rakamlara gelecektir.

Sizce almaya değer mi? Yani 1 milyonluk konut kredisi bana çıkar mı bilmiyorum fakat çıkar diye düşündüm. Sonuçta evin fiyatının yarısı nakit olarak elimizde hazır olacak. Ocakta maaşım da asgari ücret ile aynı oranda zamlanır diye düşünüyorum. Şu an maaşım 60 bin lira.

2020 Clio marka aracım var. Eğer yüksek model bir şey olsa satıp daha düşük modele geçip aradaki parayı eve yatırabilirdim; fakat zaten ucuz bir model. Sanırım piyasası 600 bin civarı. O yüzden arabaya ellemiyorum. Ev alırsam yeni model de almayacağım.

Güncelleme = Bir de ilk evim kredisi adı altında %1.2 faizlerden bahseden haberler görüyorum. Sizce devlet öyle bir fırsat çıkarır mı bu sene içerisinde? Aylık ödeme neredeyse yarıya düşüyor.

Güncelleme 2 = Bugün banka geri dönüş yaptı. 2-2.5 milyonluk bir ev için maksimum %50 si kredi çıkıyor dedi. Şu an onaylı 1 milyon kredim bankada hazır (120 ay). Aylık ödeme 30 bin civarı fakat subeye gidip konuşursam belki biraz daha düzeltmeler yapılabilir dedi telefonda görüştüğüm kişi.

Şu an aklımdaki düşünce Üniversite yakınlarında merkezi güzel bir yerde 1+1 ev alıp 1 sene kiraya vermek. Diğer sene gelecek maaş zamlarından vs sonra maddi olarak rahatlayınca kendim taşınmak istiyorum. Ne diyorsunuz? Şu an taşınırsam maaşımın yarısı taksit ödemeye gidecek. Faturaları vs düşünce kalacak 25 bin ile düzgünce geçinebilir miyim emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 15 Ekim 2024; 21:21:30 >

• The Management kullanıcısına yanıt
    Düz piyasa fiyatından almanı tavsiye etmem. Pusuya yat, kredi musluğu kapandığı için nakit ihtiyacı dolayısıyla satacak olanlardan uygun fiyata almaya çalış. İlan sahipleri ile konuşup büyük oranda indirim yapabilecek olanları yokla derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • efyavas kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam

Açıkçası bütçem İzmir için biraz düşük kaldığı için çok fazla ev beğenemedim. Favoriye eklediğim 10 civarı daire oldu. Onlar da 2-2.5 arası fiyatı. Tapu harcı vs de baya zamlanmış.

Dediğin gibi pusuya yattım bakalım.

Bu arada bankayla haftaiçi konusacağım ama 2-2.5 luk ev için 1m kredi çıkar mı acaba? İlk defa ev alacağım maaşım dediğim gibi 60 bin civarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu güncelledim

• The Management kullanıcısına yanıt

arabanı sat bunu al arada 300 bin tl sana kaynak işte, biraz mantıklı düşünün

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

Bilmediğimden soruyorum fiyatı bu piyasaya göre neden bu kadar düşük

• Failatün Failün F kullanıcısına yanıt
    Hocam araç taksi çıkması ve komple boyalı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • diadhaidhrigh kullanıcısına yanıt

ee öyle olunca ne oluyor ? bu araçlar 1 milyon km yapabiliyor

300 bin liraya jepe benzeyen araba oluyosun daha ne olacak

Araçlar 1 milyon km yapabilir haklısın ama bu araç taksi olarak kullanılmış taksi de yorulmuş bir araç evet 1 milyon yapabilir ama tek kişi tarafından kullanılsa belki?

• diadhaidhrigh kullanıcısına yanıt

şaka mı yapıyosun sahibndene aç bak en az 10 tane böyle 1 milyon km üstü araba var

hemde motoru yapılmış km takılmayın motorunun daha önce yapılıp yapılmadığına takılın

ağar hasar kaytı yoksa motoru yapılmışsa alıp binin gönün rahatlığıyla ucuza az yakar parçası ucuzu yerden yüksek

sadece bunlarda 140 km hızı geçmiyceksin viraja çok sert girmiyceksin altı yüksek olduğu için bu kadar

motosiklet fiyatına 2017 model araba alıyosun daha ne olsun

ben arabaya 1,5 2 milyon lira para yatırmam böyle ucuz güzel görünümde güzel alırım konfor bekletin olmuycak zaten

300 bin liralık arabadan ayağını yerden keser kimseyede muhtaç etmez

park derdin kasko derdin biri çarptımı bişey oldumu dertlerin 2 milyon tllik arabada bitmez gece rahat yatamazsın aklın hep arabada kalır

2 milyon tl arabaya vereceme 300 bine bunu alır kalan 1 miyon 700 binle dükkan alır kira getirisi sağlarım

çok zenginsen alırsın tabi ayrı konu onu tartışmıyorum ama durumu iyi olmayan bütçesi kısıtlı kişileri baz alıyorum

Tamam sen öyle yaparsın adam 2020 clio binmeye devam etsin ödeyebilecek durumu var zaten

• Valla İzmir de bildiğim kadarıyla çok fazla dolgu zemin var. Bu zeminlere fore kazıklı 30 kat kuleler yapılmış. Depremde bunların zemin sıvılaşması ile yere batacağı söyleniyor. Bilmiyorum ne kadar doğru.

Zemin etüdü raporu, bina statik projesi, ruhsat bilgileri ve projesi, bina temeli nasıl yapıldı gibi bilgilere ulaşmadan ev almayın derim.

Gelelim krediye. Faizler düşecek deniyor. Aralıkta başlayarak ama faizler düştükçe ev fiyatları dolar bazında artıyor. Arz talep.

15 yıl vadeli konut kredisinde total Faiz yüzde kaç.

Aylık yüzde 2 ise yıllık 24. 10 yıllık yüzde 240 yapar.

Burda önemli olan şey kur. 10 yılda dolar TL kuru sabit giderse size ev çok pahalıya gelirken dolar 100 tl olursa ev baya ucuza geliyor.

2020 de bu yaşandı. Aylık 1000 dolar ödemler şuan 150 200 dolar fln oldu :) ama orta sınıf yok oldu ve herkes çok fakirleşti.

Ben şu ortamda beklerdim bilmiyorum. Bişey demek çok zor.

Burası Türkiye bir noktada ev almak ŞART. Beton ömrü 60 yıl bunu bilerek alın.

Radye temel tünel kalıp kaya zemin projeler en sağlam olanlarıdır bu arada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.