Şimdi Ara

Engelli Arkadaşım için Mouse Tasarımı ve Tavsiyeleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın bir arkadaşım küçük yaşta yanlış yapılan bir iğneden dolayı sağ elini dirseğine kadar kaybetti. Kendisi bilgisayar kullanmayı, oyun oynamayı çok sever. Şimdiye kadar normal bir mouse kullanıyordu. Dirseği ile fareyi sağa sola hareket ettirerek yön verip, sağ ve sol tıklamalarını ise atadığımız klavye tuşlarından yapıyordu. Bugün biz ona kendimizce bir tasarım yaptık. Çok basit bir düzenek oldu. Bazı oyun ürünleri satan firmalara mail attım. Henüz herhangi bir geri dönüş olmadı. Beklemedeyiz.

Arkadaşım bugün deneyecek fareyi. Sizleri bu ürüne görsel olarak, daha rahatlık ve konfor katarak, gaming mouse edası verecek şekilde neler yapabiliriz diye rahatsız etmekteyim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Düzeltme: Resimleri düzgün paylaşamadım. 7 tane fotoğraf var. Kusura bakmayın.
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/30f34855-efc8-4c60-b5ff-9433e821fe6e.jfif
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/f7a0e9dd-2899-47f3-ba4b-7ef7febc0410.jfif
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/e927ecf2-6e40-4dea-809c-f3eb61afb315.jfif
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/1f68e025-af18-4b5e-a17a-05b8d4671f54.jfif
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/3d5cb2db-808f-4b94-bbc0-96df2be04f68.jfif
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/37a05005-1b7b-4b9c-b9dd-e3d463fea35a.jfif
    https://img.donanimhaber.com/upfiles/2413305/4e1d9cf9-537d-47b1-9926-abcded0f6fe1.jfif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeymen8 -- 2 Şubat 2018; 16:58:14 >

• güzel olmuş eline emeğine sağlık....
  • Güzel olmuş biraz daha geliştirirseniz nihai ürün olarak ortaya konabilirsiniz. tekerlek ve tıklama fonksiyonları bir şekilde eklenirse çok güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Güzel olmuş biraz daha geliştirirseniz nihai ürün olarak ortaya konabilirsiniz. tekerlek ve tıklama fonksiyonları bir şekilde eklenirse çok güzel olur.

Teşekkür ederim hocam. Tıklama ve tekerlek için çok kafa yorduk ama aklımıza bir fikir gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibram88

quote:

Güzel olmuş biraz daha geliştirirseniz nihai ürün olarak ortaya konabilirsiniz. tekerlek ve tıklama fonksiyonları bir şekilde eklenirse çok güzel olur.

Teşekkür ederim hocam. Tıklama ve tekerlek için çok kafa yorduk ama aklımıza bir fikir gelmedi.

Elinize sağlık güzel düşünülmüş. Arkadaşınızı bu şekilde mutlu etmeniz çok güzel bir davranış. Bunun için sizi tebrik ediyorum.

Sağ,sol tıklama ve tekerlek hareketi için aklıma birşey geldi. Paylaşmak istedim. Normal bir mouse için tıklamaları üstten yaparız. peki butonları tam tersi olarak ayarlayıp tıklamayı tabana ayarlasak nasıl olur? yani sağa baskı kurduğunda sağa tık sola baskı kurduğunda sola tık. Tekerlik fonksiyonu içinde (Ctrl + + zoom in) - (Ctrl + - zoom out) seçenekleri var photoshopta. bu seçenekler oyunlarda kullanılabilir mi bakmak lazım.

Aslında DH ailesi olarak bu işe el atıp kardeşimizi mutlu edecek bir ürün ortaya çıkarabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: miroglu6

quote:

quote:

Elinize sağlık güzel düşünülmüş. Arkadaşınızı bu şekilde mutlu etmeniz çok güzel bir davranış. Bunun için sizi tebrik ediyorum.

Sağ,sol tıklama ve tekerlek hareketi için aklıma birşey geldi. Paylaşmak istedim. Normal bir mouse için tıklamaları üstten yaparız. peki butonları tam tersi olarak ayarlayıp tıklamayı tabana ayarlasak nasıl olur? yani sağa baskı kurduğunda sağa tık sola baskı kurduğunda sola tık. Tekerlik fonksiyonu içinde (Ctrl + + zoom in) - (Ctrl + - zoom out) seçenekleri var photoshopta. bu seçenekler oyunlarda kullanılabilir mi bakmak lazım.

Aslında DH ailesi olarak bu işe el atıp kardeşimizi mutlu edecek bir ürün ortaya çıkarabiliriz.

Tabana ayarladığımız zaman mouse hareket kabiliyeti zayıflıyor. Bu apple farelerindeki gibi bir şey de düşündük ama hem hareket ettirip hem tıklaması için bütün vücudunu oynatması gerekiyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krankenwagen

Elektronikten anlayan arkadaşlar çok güzel bir sistem yapabilir diye düşünüyorum. Farenin devresini daha büyük bir yere taşıyıp 2 tane büyük tuş takımı eklenebilir. Aslında ek olarak pedal da kullanılabilir sağ ve sol tık yerine.

Pedal güzel fikir gibi duruyor. Şu direksiyon setleri var ya, onların pedallarına falan tuş ataması yapılabiliyor mu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada arkadaş denemiş evde. Masası ahşap olduğu için verim alamamış. Parlak yüzey rahat kaydırabileceği bir masa alıcaz inşallah.

İş yerinde denemişti.hareket etmesi, rahatlığı, koluna baskı uygulamaması vs. çok hoşuna gitmişti. Çok da mutlu oldu. Ama kendi bilgisayarında Pubg'de denemesi lazım. Yani bu haliyle bile yeter bana diyor ama biz daha güzel bir şeyler ortaya koyabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krankenwagen

quote:

Bu arada arkadaş denemiş evde. Masası ahşap olduğu için verim alamamış. Parlak yüzey rahat kaydırabileceği bir masa alıcaz inşallah.

İş yerinde denemişti.hareket etmesi, rahatlığı, koluna baskı uygulamaması vs. çok hoşuna gitmişti. Çok da mutlu oldu. Ama kendi bilgisayarında Pubg'de denemesi lazım. Yani bu haliyle bile yeter bana diyor ama biz daha güzel bir şeyler ortaya koyabiliriz.

Ataniyor hocam. Masa yerine buyuk ve yumusak bir mouse ped alin en azindan baskiyi biraz daha azaltir rahatlik acisindan.

Atanıyorsa süper. Gaz ile ateş edip, fren ile zoom açabilir.

Ama kolay olur mu onun için denemesi gerekecek.

Masası zaten epey eski, değişmesi gerekiyor. 100 tl civarında çok güzel çalışma masaları var. Kendime de almıştım.

Mousepad konusunda bir kaç tane denedi ama hiç birinden verim alamadı. Gaming mousepadler olsun, parlak yüzeyliler olsun hiç birinde rahat kaydıramıyor.

• Merhaba arkadaşının problemi çözüldü mü ? Eğer olmadıysa şuna benzer birşeyler deneyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=ViJPSrUzTZE
    Hatta bundan yapabilirseniz bana da lazım 10 yıldır omurilik felciyim kollarım çalışıyor ancak parmaklarım çalışmıyor. Neyse kolay gelsin.
  • İnsanlığınıza hayran kaldım. Önünüzde saygıyla eğiliyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrknn

Merhaba arkadaşının problemi çözüldü mü ? Eğer olmadıysa şuna benzer birşeyler deneyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=ViJPSrUzTZE
    Hatta bundan yapabilirseniz bana da lazım 10 yıldır omurilik felciyim kollarım çalışıyor ancak parmaklarım çalışmıyor. Neyse kolay gelsin.
    Merhaba ,

Tetrapleji misiniz ? Bende omurilik felciyim kollarımda hareket var parmaklarımda yok ama bilek yardımıyla ele güç vererek hem mouse kullanabiliyorum hemde gamepad analogları ile çok rahat oyun oynayabiliyorum.Yardımcı olmak isterim

• ibra012 kullanıcısına yanıt
    Evet 10 yıl oldu. Mousepad bende kullanıyorum ama oyunlar için normal mouse ve a,w,s,d falan yön tuşları lazım pubg falan oynamak istiyorum maalesef video izlemekten ileri gidemedim.
    Yön tuşları için şöyle elektrikli sandalye joysticki gibi bişey olsa süper olur.
  • quote:

Evet 10 yıl oldu. Mousepad bende kullanıyorum ama oyunlar için normal mouse ve a,w,s,d falan yön tuşları lazım pubg falan oynamak istiyorum maalesef video izlemekten ileri gidemedim.
    Yön tuşları için şöyle elektrikli sandalye joysticki gibi bişey olsa süper olur.
    Hocam ben call of duty , battfield gibi fps oyunlarını oynadım hep + olarak pes,fifa,the witcher,assassins creed gibi sayısız oyun oynadım sende yapabilirsin.Logitech f310 yada f710 alabilirsen analogları çok rahat kullanabilirsin ayrıca oyunlar otomatik olarak görüyor gamepadi.Pubg görmezse xpadder diye bi program klavye tuşlarını gamepada atayabiliyorsun.Alışınca kolay oluyor.Pes'de arkadaslardan yenebilen yok beni

• quote:

Orijinalden alıntı: ibra012

Hocam ben call of duty , battfield gibi fps oyunlarını oynadım hep + olarak pes,fifa,the witcher,assassins creed gibi sayısız oyun oynadım sende yapabilirsin.Logitech f310 yada f710 alabilirsen analogları çok rahat kullanabilirsin ayrıca oyunlar otomatik olarak görüyor gamepadi.Pubg görmezse xpadder diye bi program klavye tuşlarını gamepada atayabiliyorsun.Alışınca kolay oluyor.Pes'de arkadaslardan yenebilen yok beni

Alıntıları Göster
    Bunlarda da bir sürü tuş var onları nasıl kullanacağız ki youtubeta videosu var nasıl oynandığına dair gene parmaklar lazım.
    Koşması var, ateş etmesi var, dürbünü var, zıplaması-çökmesi var hepsini analoglarla nasıl yapacaksın. Senin parmaklar benimkilerden daha iyi sanırım.

• quote:

Bunlarda da bir sürü tuş var onları nasıl kullanacağız ki youtubeta videosu var nasıl oynandığına dair gene parmaklar lazım.
    Koşması var, ateş etmesi var, dürbünü var, zıplaması-çökmesi var hepsini analoglarla nasıl yapacaksın. Senin parmaklar benimkilerden daha iyi sanırım.

Alıntıları Göster
    Instagram varsa özelden at kullanıcı adını ordan konuşalım anlatırım
  • mrknn M kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle geciken cevabım için özür dilerim. Favorilerime bile eklememişim konuyu. O kadar saçma konulara üşenmeden onlara cevap yazanlar var. Forumda doktorlar, mühendisler yada konuya hakim akıl verecek insanlar kol geziyor olmasına rağmen ilgisiz kalmasından çok üzülmüştüm. Ve tekrar bakmak hiç istemedim.

Yapılabilirliği konusunda araştırmaya başladım bile. Sizin hareket kabiliyetiniz ne kadar ve kolunuzun hangi kısmına kadar kullanabiliyorsunuz? Bileğe kadar mı?

Nerede ikamet ediyorsunuz bu arada?
  • ibra012 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hangi mouse kullanıyorsunuz, marka model öğrenebilir miyim? Klavyeyi nasıl kullanıyorsunuz? Görüntü atma imkanınız varsa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeymen8

Merhaba. Öncelikle geciken cevabım için özür dilerim. Favorilerime bile eklememişim konuyu. O kadar saçma konulara üşenmeden onlara cevap yazanlar var. Forumda doktorlar, mühendisler yada konuya hakim akıl verecek insanlar kol geziyor olmasına rağmen ilgisiz kalmasından çok üzülmüştüm. Ve tekrar bakmak hiç istemedim.

Yapılabilirliği konusunda araştırmaya başladım bile. Sizin hareket kabiliyetiniz ne kadar ve kolunuzun hangi kısmına kadar kullanabiliyorsunuz? Bileğe kadar mı?

Nerede ikamet ediyorsunuz bu arada?
    İstanbul'da ikamet ediyorum. Kollarımda problem yok ama ellerimi hiç kullanamıyorum parmaklarım çalışmıyor.
    Bu arada pubg oynamaya başladım mobil olarak daha kolay pcye göre telefon dokunmatik olduğu için baş parmaklarımla iyi oynayamasam da idare ediyorum.
    Tabi benim telefon Samsung Galaxy S4 oyunları iyi çalıştırmıyor kötü oynamamda birazda onun etkisi var sanırım. :)

• mrknn M kullanıcısına yanıt
    Baş parmaklarınızı oynatabiliyor musunuz? O kısmı tam anlayamadım. İstanbulun neresindesiniz? Sizin için tam olarak nasıl bişey yapabiliriz diye düşünüyorum. Mesela bu arkadaşımıza yaptığımız sizin işinizi görür mü? Pubg mobile de nasıl ateş ediyorsunuz. O tıklama yerlerine ne şekilde temas ediyorsunuz? Görsel atma imkanınız varsa görmek isterim. Yada çay ısmarlayabilrim, ben de İstanbuldayım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeymen8 -- 8 Aralık 2018; 15:22:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.