Şimdi Ara

Engelli olarak nasıl kendimi geliştirmeliyim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin diger insanlardan farkın yokki...
    Herkesin bir kusuru vardır mesela benimde gozum miyop buda bir kusur.
    Sana tavsiyem elektronikle kalma...Sosyal faliyetlerede katıl bence.Resim olabilir muzik olabilir mesela hicbir muzik aletinde ayaklara ihtiyac yoktur ( davul haric )...
    Bildigim kadarıyla engelliler basketbol turnuvaları vardı oralardan bilgiler topla...
    Ama dedigim gibi hayatını elektronige kurma.Bu senin icin degil benim ve herkesin icinde gecerli...
    Sonra acısını cekeriz valla...
  • Geçmiş Olsun Dostum. Bilgisayar Alanında Bi Meslek Edinmeye Çalışırsan Zaten Engelin sana Bi Mani Olmayacaktır. Evinden Oturarak Bile Yapapabilirsin.
  • uyanikguven öncelikle önemli olan istek ve merak. senin mesajını gördüğümde zaten bu isteği ve hevesi farkettim ki o da bu işin en önemli kısmı. bilgisayar öyle birşey ki merakla ve araştırarak çok ilerleyebilirsin. yeterki merakın ve isteğin olsun. bilgisayar bilgisi çığ gibi büyüyen birşeydir öğrendikçe daha fazlası gelir. dediğim gibi ben araştırmalar yapacağım buldukça sana aktaracağım. sende bizlere ilgi alanlarını meraklı olduğun konuları iyi olduğunu düşündüğün konuları iletirsen sana çok daha yararlı bilgiler verebiliriz. bu forum genel olarak çok kaliteli bir forum düzgün insanlar var. ve senin de imzanda olduğu gibi paylaşmak ve bilgi vermeyi çok seviyor insanlar. bu forum sana çok konuda bilgi kazandırır kanımca. ayrıca ben bu açtığın başlığın diğer tüm engelliler için güzel bir kaynak olmasını da diliyorum.
    saygılarımla
  • çok geçmiş olsun..

bunları yazman bile hayata ne kadar pozitif baktıgının göstergesidir..

elektronik ne düzeyde oldugunu bilmiyorum.. eger yeni başlıyorsan küçük küçük baskı devreler piclerle başlayabilirsin...çok eglenceli de gelecektir sana..

ayrıca eger ilgiliysen programlama dillerini ögren web tasarım işinde uzmanlaşabilirsin..

Umarım istedigin dalda mutlu olursun
  • Geçmiş olsun. Çok üzgünüm senin adına, ama benim de elimden pek bir şey gelmez(yaşım küçük). Her ne olursa olsun yardımcı olmaya çalışırım, umarım hayatın güzel olur.
  • up
  • 1. si liseyi açık öğretimden bitir. 2.si açık öğretim bir bölüm kazan ve onu oku. 3. sü kişisel gelişime önem ver 4.sü kendini photoshop,çizim/tasarım programları ve webtasarımı üzerinde geliştir ve becerin varsa kullan bunu, şirketlere tasarım yap oturduğun yerden.aklıam yeni bir şey gelirse yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uyanikguven

Arkadaşlar ben 4 yıldır kas hastalığı sebebiyle yürüyemiyorum.Yürüyemem aksine zihinsel işler konusunda çok yetenekliyim.Elektronik olsun bilgisayar olsun,sizden yardım istiyorum diyorum ki acaba kendimi geliştirmek amaçlı ne yapmam gerek ne konuda ilerlesem,Yada şöyle devletten eğitim görebileceğim bir kurum veya başka bişey yokmu.Lise 1 terk etim durumum gereğiyle şimdi evdeyim.Elektronik veya bilgisayar programcılığı konusunda engellilere verilen dersler yokmu bilgisi olan varmı.. varsa lütfen yardımcı olabilir mi? Not:Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır.

pm attım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narada -- 26 Nisan 2007; 0:01:35 >
  • Web dizayn yapılabilir bence, hem revaçta hem zevkli bir iş, hem de öğrenimi kolay
  • quote:

Orjinalden alıntı: racer007

Not:Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır.

EVET SONUNA KADAR KATILIYORUM EN BÜYÜK SAKATLIK CAHİLLİK EGİTİM ŞART ..

Not:Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır.

web tasarım ve grafikcilik olabilir forumda onun bölümü var oraya git bi :) orda yardımcı olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6CB3B4454 -- 26 Nisan 2007; 0:55:34 >
  • Büyük firmalara durumunu belirterek iş başvurusunda bulun. Her büyük firma 50 işçi için 1 adet engelli almak zorundalar. Ki engelli olduğun için mutlaka alacaklardır, ve durumuna göre iş ve maaş vereceklerdir.

Benim bir arkadaşım var, yürüyemiyordu. Bir tekstil fabrikasına gittik durumunu anlattık, anında işe aldılar bilgisayar başı bir işe verdiler. Şu anda Maaşı 1.200 YTL + sigorta + ona özel servis + yemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 26 Nisan 2007; 0:58:40 >
  • benim aklıma sadece cad-cam geliyo (hiç aklımdan çıkmıyo ki zaten)

http://www.forum1923.com/ bu siteyi incele ne yaptımığızı gör.

kötülemek olmasında ben web tasarım işinide az buçuk yaptım o işlerde para ya çok kazanırsın ya kazanamazsın.

program yazma konusunda da kötülemek olmasın para eden programlar tek kişi tarafından yazılmıyo bir sayfa kod yazıyom delphi de dandik bi hesap makinası oluyo onuda zorla yapıyom.
  • Arkadaşım anladığım kadarı ile senin amacın kendini geliştirmek bişeyler öğrenmek ve sana meşgale olacak bu amaçlardan yarar sağlamak..

İşte söylüyorum bence kesinlikle programlara yönelmelisin..Bunlar geleceğin meslekleri ..Ayrıca merak etme senden hiç bir farkımız olmayan bizler de bunları öğrenmek için kendimizi evimize kapatmış durumdayız..VE inan bana bu programlarla uğraşan çoğu kişide evden dışarı adımını atamıyor zaten çünkü hem bu alandaki talep çok fazla olduğu için iş yetiştiremiyorlar hemde bunu keyif alarak yapıyorlar..

Günümüzde hiç birimiz internet olduğu sürece bunları temin etmek için dışarıya çıkmıyor zaten ..Bu öyle bir dünyaki insanın oturduğu yerden bişeyler öğrenmesine olanak tanıyor..Burda kapı gibi DH var..İstediğin herhangi bir konuda da sana yardımcı olucak binlerce yardımsever üye

Bence dediğim gibi 3d studio max , autocad , rhinoceros , photoshop , maya gibi 3 boyutlu modelleme ve bunları güzel görünecek şekilde işlemene yarıyacak pek çok programa yönelebilirsin..Yani cad-cam işleri ...Eğer biraz yaratıcılığın varsa ve meraklı olursan bu programları çözebilir takıldığın yerlerde burada kullanan birilerine sorular sorabilir ve yine netteki forumlarda bunların cevaplarını alabilirsin..Yine web tasarımı konusunda bi şeyler öğrenebilir ve grafik işlerine göz atabilirsin..

Dediğim gibi bu tarz programlar zaten evden çıkma isteğini azaltabilir hem zevklidir hemde öğrendikçe üstüne gitmek istersin..Eğer çok iyi olarak bunları çözersen zaten kimse senin engelli olup olmamana bakmaz imkanların çok genişler ..Bu alanda piyasaya iş yapan pek çok kişi var ve severek yarattıkları , emek harcıyarak çizdikleri çizimleri dünya paralara satıyorlar..Ozalitçilerde çalışan bacaksızlar bile artık bunları öğrenip üniversite öğrencilerinin ödevlerini yapıp para kazanma peşindeler..Eğer bu işlere merak sararsan pek çok üretim yapan fabrikaya , piyasada ki gırla tasarım bürosuna , mimarlık ofislerine , reklam şirketlerine , internet sitelerine iş yapar hale gelirsin kapını çalmayan adam kalmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecomert -- 26 Nisan 2007; 1:27:53 >

• öncelikle geçmiş olsun...

tırtılcık söylemiş... ben de tekrar edeyim liseyi dışardan bitirmeye çalışırsan iyi olur diye düşünüyorum....

ve sana CEmil Meriç'i hatırlatmak isterim... o da görmüyordu... ama bence Türkiyenin en önemli beyinlerinden biriydi...

Allah yardımcın olsun...

saygılarımla... (çünkü saygı duyulacak bir insansın... kendini geliştirmek istiyorsun...)
  • konu güncel kalsın
  • Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim önerileriniz için bi yerden başlamam gerek şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51FB677BB -- 26 Nisan 2007; 12:21:53 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Rahatsızlığını sakın kafaya takma tıp bilimi hızla gelişiyor. Bir bakarsın ki seni iyileştirecek bir tedavi bulunuvermiş. İş mevzusuna gelince de arkadaşların dediği gibi yasal mevzuat gereği özel firmalar da devlet kuruluşları da belli bir oranda senin durumunda personel çalıştırmak zorunda. Devlet kuruluşlarına başvurabilirsin. Ya da özel bir firmada tanıdığın varsa özel firma da olabilir. Bilgisayara ve elektroniğe ilgim var diyorsun. Bu konuda kendini geliştirirsen zevkle yapacağın bir işin olur. Sakın kendini hiçbir konuda yetersiz hissetme, kimse kusursuz değil. İyi bir proğramcı olursan işini bilen, insanları olduğu gibi kabul eden kimseler arasında olduğun vakit kimse rahatsızlığına dikkat bile etmeyecektir.

Bu arada internette kariyer.net ve yenibiriş.com gibi sitelere mail gönderip durumunu yazarsan emin ol sana yol gösteren biri mutlaka çıkacaktır.

Sevgiler,
    Baytekin

• Gecmiş Olsun kardeş. Rahatsizligin umarim düzelir umarim bilim cok güzel şeyler bulup seni sevindirir insallah herkesin dedigi gibi web master işi ile ugraşırsan güzel olur ve google reklamlari alabilirsin bunlara her tikladiginda para alabilirsin.
  • öncelikle çok geçmiş olsun.ama tıp ilerliyor umudunu kırma iş olanağına gelince web tasarım programlamada kendini geliştirsen inan bana çok rahat edersin.abd de böyle bir olanak çıktı yakında umarım Türkiye'yede gelir lütfen okuyun bunu aslında iletmek lazım çok güzel bir uygulamahttp://www.voanews.com/turkish/archive/2006-04/2006-04-12-voa16.cfm
    derken bir bilgi buldum uygulama türkiyede uygulanmaya baslıyor eğitimden sonra özel şirketlerde çalışılabiliyor İzmir/karşıyaka
    http://www.hayatadahiliz.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=1319&Itemid=204
    sevgiyle kal kardeşim.

• Çok geçmiş olsun.İnsanda böyle hırs azim olduktan sonra elinden herşey gelir

İnternette araştır BilgeAdam var mesela arkadaş demiş.Bunun gibi yerler var.3 boyutlu tasarım yamanı öneririm şimdiki herkes web tasarıma yönelmiş durumda.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.