Şimdi Ara

English Live Ef Dolandırıcılığı (Kartımdan çekim yapmış)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    English Live Ef nin dolandırıcılık sistemini anlatıyorum.
    Öncelikle reklamlarından 3 TL lik deneme sürümümüzden denemek ister misiniz? diye çıkıyor karşınıza bu firma. Sizde eee neymiş bakayım diye hoppala kucaklarına düşüyorsunuz. Neyse girdiniz beyler 3 liranızı da paşa paşa ödediniz ya kartınızla o an zıçtığınız andır. Neyse anlamıyorsunuz giriyorsunuz bakıyorsunuz hee tamam diyorsunuz siteden çıkıyorsunuz ve bir daha kullanmıyorsunuz. Böyle bir üyeliğinizin olduğunu kredi kartınızdan çekim yapıldığını görene kadar. Ta taa beyinde kırmızı siren çalmaya başlıyor ve durumu ayıkıyorsunuz. Aylık üyelik ile çalıştığını anlıyorsunuz. Eee sıradaki aşamada ne var müşteri hizmetlerini aramak değil mi? Evet arıyoruz dıııt dıııt birisi çıkıyor karşınıza ve durumu anlatıyorsunuz. Daha sonrasında iptali gerçekleştirebileceğini ancak para iadesi için müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerekiyor diyor karşıdaki ses.
    -Tamam bağlayın görüşelim. Diyorsunuz ama cevap
    -Müşteri hizmetleri ile sadece mail üzerinen haberleşebilirsiniz deniliyor. Tamam diyerek telefonunuzu kapatıyorsunuz ve sinirden mail adresini almadığınız için yeniden aramanız gerekiyor. Bu sefer karşınızda başka bir kişi çıkıyor.

-Merhaba müşteri hizmetlerinin mailini alabilir miyim?
    -Hesabınıza giriş yaptıktan sonra support kısmından mail yazabilirsiniz.
    -Peki telefondan görüşme sağlayamıyor muyuz?
    -Normalde sağlayabilirsiniz ancak şu anda yemekte oldukları için bağlayamıyorum(Saat 16:00 da yemek arası vay be ).
    -Peki bana mutlaka konuyla ilgili dönüş yapılsın telefonunuzu bekliyorum.
    -Pekala 1,2 saat içerisinde dönüş yapıyor olacağız. Dendi ancak mesai bitimine yaklaştığı için bir de mail atmak istedim olaylar burdan sonra mail üzerinden yürüyor. Ayrıca telefondan dönüş de yapılmadı ve birisinin telefondan görüşebilirseniz diyerek diğerinin ise telefondan görüşemezsiniz demesi ne kadar kaliteli bir firma olduğunu ortaya koymaktadır.

Mailleri resim olarak ekiyorum sırasıyla okuyabilirsiniz. Özeti ise bu durumlardan hiç biri için ne bir özür dilendi ne paramın iadesi yapıldı. Müşteri memnuniyeti konusunda sıfırlar. Ben mağdur oldum siz olmayın! Öğrenci olan birisi için 140 lira büyük bir para ve hadi üyelik sistemi ile çalıştığınız sözleşmenizde yazıyor ve kabul ettim ancak ben 30 günlük olan bir ürünün 2. gününde iptalini yaparak kalan 28 günün parasını istemek hakkım değil midir? Kullanmadığımı ve kullanmayacağımı belirtmeme rağmen kalın kafaları anlamak istemiyor. Sert bir üslup kullanmış olabilirim ancak bu yapılan resmen modern zaman hırsızlığıdır!!

Kesinlikle 'English Live Ef Dolandırıcılığına' bulaşmayın, bulaşmayı düşünüyorsanız da öncelikle bir sanal kart oluşturun benim gibi aptallık edip hemen atlamayın.

Not : Tavsiyeleriniz varsa açığım.

İlk attığım mail bu şekilde

Aradıktan sonra ben mail yazdığım sırada gelen mail (Mail başlığı zaten marka kalitesini ortaya koymaya yetiyor.)

İlk mailime cevap

Cevabım

English Live Ef den gelen cevap ve cevabım

Aynı şeyleri papağan gibi yazdıkları son mail

• Kayıt olmayı düşünüyorum bu siteye, yaptığım 'küçük' araştırmayla eğer sonraki ayın fiyatını ödemek istemiyorsan hesabına girip iptal etmen gerekiyordu.Tam olarak sitenin neresinde hatırlamıyorum ama şimdi sen burada o seçeneği mi bulamadın? Bir defa girmişsin ve daha da girmemişsin siteye.Ben bile biliyorum iptal edilmesi gerektiğini ama nedense sen bilmiyorsun.Eğer o seçeneği bulamadıysan haklısın ama konu bu değil.Anladığım kadarıyla sözleşmeyi de kabul etmişsin, o sözleşmeyi de okumamışsın büyük ihtimalle.Kusura bakma ama kendi bilgisizliğine kurban gitmişsin, ortada dolandırıcılık durumu göremiyorum.Öz eleştiri yapıp buradan ders çıkaracağına hala başkalarını suçluyorsun.
  • Bence sende tam anlamıyla okumamışsın kardeşim. Attığım mailleri incelersen de üyelik sistemi ile çalıştıklarını sonradan anladığımı belirttim. Üyelik yaparken anlasam iptalini gerçekleştirirdim zaten. Ben durumu sonradan anladığımı karşı kuruluşa da bildirdim. Ancak kurumun saygızıslığı göz ardı edilemez. Ben detaylı incelemeden üye olduğumu kabul ettim ama firmayı gör. İptal etmek istediğinde sana gösterilen ilgiyi gör. Hee sonuna kadar arkasında duracağım bir şey varsa da benim aylık paketimi yenilediniz değil mi tamam, eyvallah. Ancak ben bunu 2. günde iptal etmek istiyorsam 2. güne kadar olan parası kesilip geriye kalan paramın iadesi de yapılmalıdır. Firmadan birisi olduğunu da düşünmedim değil :D

Ek olarak bilgisizlik değil dikkatsizlik. Sen şimdi bana çıkıpta bütün sözleşmeleri okuduğunu iddaa etme çünkü hiç birimiz hepsini okumuyoruz. Ders çıkartmam gereken bir şey çünkü gözümde suçlular. Yazıda da dikkatsizliğimin sonucu olduğunu okursan çıkarımımı da görmüş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bingo34 -- 31 Ağustos 2016; 10:56:53 >

• bingo34 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben sizin kardeşiniz değilim, üsluba dikkat edelim.Ben ilk mesajımda üslubumun düzgün olduğunu düşünüyorum ama eğer mesajımda bilgisizlik diyerek biraz haddimi aştığımı düşüyorsanız kusuruma bakmayın.Ben burada kimseyi savunmuyorum, sadece gerçekleri söylemeye çalışıyorum.Sözleşme konusunda ise ben de okumuyordum dediğiniz gibi, bundan sonra kabul edeceğim şeyleri okumaya çalışacağım.Buradan bu dersi çıkarmak gerekiyor.Aslında kendinize göre haklısınız ama firmanın çalışma şekli böyle.Mesela engooda ücret iadesi politikası var (kendi sitelerinde söylüyorlar bunu) ama Englishlive de böyle bir şey yok.Eğer bu durum size uymuyorsa o zaman başlangıçta hiç kayıt olmamanız gerekiyordu.Böyle yerlere girmeden önce gerçekten iyi araştırma yapmanız gerekiyordu.Ben de araştırıyorum böyle siteleri, Open English ile English live arasında kalmıştım ama bugün Englishlive a kayıt olacağım.Kayıt olmakla beraber şartlarını da kabul etmiş oluyorum, eğer ilk ay iptal etmezsem diğer ay otomotik olarak para keseceklerinin bilincindeyim.Siz ise ilk aydan bu siteyi hiç kullanmamışsınız, o zaman diğer ay kesmemeleri için ilk aydan iptal etmeniz gerekiyordu.Biraz da dediğiniz gibi dikkatsizliğinize gelmiş.Bu durum hepimizin başına gelebiliyor ama buradaki suçu başkalarına yüklememek gerekiyor.Çünkü sizin araştırmanız gerekiyordu bu durumu, bunu görmemezlikten gelemeyiz.Yani yapılacak 'küçük' araştırmayla bu otomotik para çekme durumunu öğrenebilirdiniz.Ben bunu ilk gün öğrenmiştim, forumda da ana konusu var bu sitenin.Oradaki yorumlarda da bu anlatılmıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bingo34

Bence sende tam anlamıyla okumamışsın kardeşim. Attığım mailleri incelersen de üyelik sistemi ile çalıştıklarını sonradan anladığımı belirttim. Üyelik yaparken anlasam iptalini gerçekleştirirdim zaten. Ben durumu sonradan anladığımı karşı kuruluşa da bildirdim. Ancak kurumun saygızıslığı göz ardı edilemez. Ben detaylı incelemeden üye olduğumu kabul ettim ama firmayı gör. İptal etmek istediğinde sana gösterilen ilgiyi gör. Hee sonuna kadar arkasında duracağım bir şey varsa da benim aylık paketimi yenilediniz değil mi tamam, eyvallah. Ancak ben bunu 2. günde iptal etmek istiyorsam 2. güne kadar olan parası kesilip geriye kalan paramın iadesi de yapılmalıdır. Firmadan birisi olduğunu da düşünmedim değil :D

Ek olarak bilgisizlik değil dikkatsizlik. Sen şimdi bana çıkıpta bütün sözleşmeleri okuduğunu iddaa etme çünkü hiç birimiz hepsini okumuyoruz. Ders çıkartmam gereken bir şey çünkü gözümde suçlular. Yazıda da dikkatsizliğimin sonucu olduğunu okursan çıkarımımı da görmüş olursun.

hocam selam,

geçmiş olsun öncelikle. bu sitenin ana konusu vardı keşke oraya danışsaydınız. iptal ederler ancak para iadesi sanmam. birde eğitim aldınız mı ? dersleri nasıl inceleme şansınız oldu mu ?

• uğraşma böyle boş şeylerle internetten harcama itiraz formu indir bankanın istesinden

doldur miktarı yaz kartını yaz faxla

1,5 ay içinde paran kartına geri yatar olay bu kadar basit
  • Adamların bi suçu yokki hocam zaten kayıt olurken söylüyorlar ilk ay 3 tl devam eden ayarlar siz iptal etmediğiniz sürece kesilecek diye 100 küsur lira.Dolandırıcı olsalar profil ayarlarına iptal etme seçeneği koymazlar ki onu bile koymuşlar.

Ayrıca hep söylüyorum sanal kart kullanın benim gibi kartı sılince çeksin bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 29 Nisan 2017; 16:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir dolandırıcılık yok biz üye olup hemen otomatik ödeme seçeneğini iptal ediyoruz hiç bir sorun olmuyor, başta bunu zaten belirliyorlar, hala daha güvenmeyen varsa sanal kartına atsın 4 lira (3 lirayı küsürat çekiyor çünkü) sonra iptal etmeyi unutsa bile çekemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.