Şimdi Ara

ENGLİSH TİME [HUKUKİ DURUM]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yanlış hatırlamıyorsam 2014 yılının 8. ayında English Time'a kayıt oldum. Kayıt olurken bu kursa dil sınavı için gireceğimi söyledim ve o zamanlar çalıştığım için ve eğitim de sınava yakın bir tarihte bitmesi için 4-5 ay sonra açılacak kurla başlamak istedim. Tamam dendi. 2015 Ocak 19 da Prep eğitimi başladı normalde kursa hazırlık gibi olan bu eğitim 1 hafta süreceği söylenmişti ama 5 öğrenci olması ile 4 haftaya uzatıldı. Sabır edip bekleyelim dedik. Neyse ki baskılar sonucunda kurs 5 kişi ile açıldı 3 gün ders gördük ve kar yağdığından dolayı tatil oldu kurs. Ve ertesi hafta dersimize giren yabancı hocanın istifa ettiğini söylediler. 1 hafta da o şekilde bekledik, farklı bir hoca getirip diğer haftanın 2. günü kursu başlattılar ve derse gittiğimde 65 yaşında ağzında dişi dahi olmayan ne söylediği anlaşılmayan bir adam çıktı karşımıza. Neyse ki bu hocanın da değişeceğini söylediler ve bir bayan hocanın geleceği söylendi. Onu da gördüğümüzde hamile ve eşi türk olan bir kaç senedir burada yaşayan bir kadın çıktı karşımıza. Bunları gördükten sonra ailem ile konuşup kursu bırakmak istediğimi söyledim. Abim kursu aradığında kursun sahibiyle konuştu ve devam etmemi söylemiş adam. Ayrıca kadın hocanın falan gelmeyeceği söyleniyor. Zaten kursta kimsenin kimseden haberi yok. Abim bırakma durumunda ne olacağını sorduğunda ise ödediğim 2400 liranın 1000 tl'sini alacaklarını söylemiş adam.

Bu duruma ne yapılabilir ? Bilgisi olan yazarsa sevinirim

• Verdikleri hizmetten bahsetsene biraz? Öğrenebildin mi ingilizceyi biraz olsun? Yoksa tamamen fasa fiso muydu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Verdikleri hizmetten bahsetsene biraz? Öğrenebildin mi ingilizceyi biraz olsun? Yoksa tamamen fasa fiso muydu

Başta da yazdığım gibi kursa gidemedik ki eğitimini görelim. Ama ilk başta giren hocamız bir profesördü, adam oldukça iyi anlatıyordu İngilizce anlatmasına rağmen. Sürekli kelime haznemizi geliştirmek için bilmediğimiz kelimeleri bize anlatıyor anlamlarını bilmemizi sağlıyordu. Onunla da 3 gün ders görebildik sanırım. Benim seviyem Beginner'dan yüksekti ama ben kelime bilgisi için Beginner'dan başlamak istedim. Anlayacağınız seviyemde hala bir gelişme yok sadece daha çok kelime biliyorum artık. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Bursa Heykel şubesi oldukça ilgisiz biz kurumdur. Diğer şehirlerde durum ne şekilde bilmiyorum. Ama dersimi aldım dil kursuna falan gitmeyeceğim üniversitenin erasmus programı ile bir dönem gidip biraz geliştirme şansım var. Onları kullanacağım yazın olan work and travel programına katılacağım. Şunu anladım bu tür kursların hepsi para tuzağı... Özetleyecek olursak;

Daha eğitimi başlatamamış bir kurumdan eğitimi kaliteli bekleyemeyiz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Verdikleri hizmetten bahsetsene biraz? Öğrenebildin mi ingilizceyi biraz olsun? Yoksa tamamen fasa fiso muydu

Başta da yazdığım gibi kursa gidemedik ki eğitimini görelim. Ama ilk başta giren hocamız bir profesördü, adam oldukça iyi anlatıyordu İngilizce anlatmasına rağmen. Sürekli kelime haznemizi geliştirmek için bilmediğimiz kelimeleri bize anlatıyor anlamlarını bilmemizi sağlıyordu. Onunla da 3 gün ders görebildik sanırım. Benim seviyem Beginner'dan yüksekti ama ben kelime bilgisi için Beginner'dan başlamak istedim. Anlayacağınız seviyemde hala bir gelişme yok sadece daha çok kelime biliyorum artık. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Bursa Heykel şubesi oldukça ilgisiz biz kurumdur. Diğer şehirlerde durum ne şekilde bilmiyorum. Ama dersimi aldım dil kursuna falan gitmeyeceğim üniversitenin erasmus programı ile bir dönem gidip biraz geliştirme şansım var. Onları kullanacağım yazın olan work and travel programına katılacağım. Şunu anladım bu tür kursların hepsi para tuzağı... Özetleyecek olursak;

Daha eğitimi başlatamamış bir kurumdan eğitimi kaliteli bekleyemeyiz diye düşünüyorum.

Şimdi kaba bir dille anlatmaya çalışacağım; herif sizin paranıza konmaya çalışıyor adeta. Hiçbir halt yapmadan 1000 lira alması demek havadan para kazanması demektir.

Parayı ödemediyseniz sözleşmenin şartlarını ihlal ettikleri için ihtar çekerek feshettiginizi bildirin derim. Artık sonraki süreçte dava etmeden o 1000 lirayı filan isteyemez.. ama bir avukata danismaniz en doğru olan olacaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam imza attığın kağıtlardaki maddeleri okuman lazımdı. Hukuk devletinde yaşıyorsun sana 15 sayfalık 8 puntoyla yazılmış belgeye imza attırıyolarsa, hiç birşey yapamazsın. İmzalamadıysan yine iyi..
  • Sozlesmeyi iyice okuyun, haklarinizin neler olduguna bir bakin. Eger sozlesmeye gore hareket etmiyorlarsa ilgili sikayeti bagli bulundugu Milli Egitim Mudurlugune sikayette bulunabiliyorsun.

Para iadesi icin belli bir bedel odemeden iade zor. Sozlesmede kesin yer aliyordur, hukuki yoldan pek bir cozumu yok.

2002 senesinde 1 sene English Time da egitim gordum, iyi hoca var kotu hoca var. Hocadan memnun degilseniz sinifca yonetime gidin degisimi icin sikayette bulunun, genellikle degisiyorlar. Ama hocalardan pek bir umut beklemeyin, genellikle hep anadili ingilizce olan yada ingilizcesi iyi olan yabanci birisini hoca yapiyorlar. Kisisel tavsiyem, birseyler ogrenip ogrenmediginize bakin, hocanin tipine veya gecmisine cok takmayin.
  • YunTi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi iyi hoca da var kötü de. Bize ne denk geleceği tamamen şans. Durumun sonucu özetle şu oldu ;

Abim kursun sahibi ile konuştu. Adama oldukça sert konuşmasına rağmen adam çözüm odaklı yaklaşmış. Abim de böyle olunca beni arayıp devam etmem konusunda ikna etti. Şu an kursa gidiyorum. Ve bu şikayetçi olduğumuz hoca ile bir hafta daha ders göreceğiz ve bir sonra ki hafta değişecek. Bu 3 hafta hergün kurstan sonra Türk hoca ile hem sınava yönelik hemde geride kalmanızı telafi adına ders yapacağız. Mayıs ayında ise tekrar sadece sınava yönelik dersin dışında çalışmalar olacak. Bütün bunların sözünü bizzat kursun sahibinden aldık ve kursun bir daha aksama durumunda paramızı da kendi peşin vereceğinin sözünü verdi. Anlayacağınız ipleri tamamen elimize aldık. Ve şimdilik devam ediyorum, umarım sorun çıkmaz. ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A Hat in Time Türkçe Çeviri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GeceGezeR kullanıcısına yanıt
    hocam naptınız? son durum ne oldu
  • Geçerli bir sebebiniz varsa hiç bir ücret kesintisi olmadan iptal edebilirsiniz. Özel kurslar Yönetmeliğinde bu sebepler belirtilmiştir. Eğer o sebeplerden biri yoksa tüm ücretin yüzde 10u kesilirek size iade edilir. Ayrıntılı bilgi için özel kurslar yönetmeliğini okuyabilirsiniz.

Bunları nerden biliyorsun derseniz geçen sene dilko Mecidiyeköy şubesi ile benzer sorun yaşamıştım. 3 kur almıştım. Ilk kur bittikten sonra verilen eğitimin yetersiz olduğunu görüp kalan iki kur için iade istemiştim. Yönetmeliğe göre yüzde 10 kesip kalan tutarı iade etmek zorundalardı. Yapmadılar, nereye şikayet ederseniz edin dediler. Şişli milli Eğitim müdürlüğüne gidip dilekçe verdik. Kurs kaçak çıktı.
    Şikayeti geri almamızı istediler. Yüzde 10 kesinti yapmadan parayı iade ettiler. Ama yine de milli Eğitim müdürlüğü kursu kapatmış sanırım, şu anda Mecidiyeköyde farklı bir yerde açmışlar kursu.

Sonuç itibariyle, bu tür durumlarda milli Eğitim müdürlüğüne gidip bilgi alın, dilekçe yazın. İşin arkasında durun. Çünkü yönetmelik hakkında bilgisi olmayan herkesi enayi olarak görüyor kurslar ve siz memnun olun olmayın sizden o parayı almak için dört dönüyorlar. Siz siz olun haklarınızı bilin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir haftalık bir aksaklıktan sonra kurs devam etti. Herhangi bir maduriyet yaşanılmadı. 4 kuru tamamlayıp sertifikamı aldım...
  • herkes cok sikayetci bu inglish time dan , kayit olmadan once iyide dusunun, benim arkadasimida cok fena keklediler, kac bin tl para verdi ve kursa gitmedide en sonunda , anliyacaginiz emin olmadan, hocalari dersleri bilmeden kayit yapip senet imzalamayin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.