Şimdi Ara

Enjeksiyon Arıza ikazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
33.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2000 model Renault Lagunam var.Otomatik vitesli.Yolda giderken ön panelde arıza lambalarından sık sık titreşime benzer bir işaret(Enjeksiyon lambası galiba) yanıyor.Bu sırada motor gaz yemiyor.LPG ve Benzinde aynı sorun oluyor.ve arabada titreme meydana geliyor.Servise götürdük servis bujiden kaynaklanıyor dedi ve bujileri değiştirdik.Sorun devam etti.Başka bir ustaya gittim benzin pompasında arıza var deyip hesapta o arızayı lehim yapıp düzeltti.Düzelmiş gibi bir görüntü verdikten sonra yaklaşık 40 km sonra aynı sorun devam etmeye başladı.

Otomobilin kitapçığında bu ikazıon elektirik elektronik arızası olduğuna dair bölüm var.Elektirikçiye gidiyorum sorun yok diyor.Sıkışıp kaldım aynı sorunu yaşayan yada çözümünü bilen dostlardan yardım istirham ediyorum....

• BOSCH CAR SERVİCE buraya git
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

BOSCH CAR SERVİCE buraya git

Aynen katılıyorum elektrikçiye falan sakın ellettirme arabayı bi daha hiç kullanamazsın
  • Bu gün BOSCH CAR SERVİCE gittim. Bilgisayara taktılar.Hava emiş sıcaklık sensörünün arızalı olabileceğini söylediler.Ancak parça ellerinde olmadığı için iki gün sonra takacaklar.Fakat sorunun tam olarak ondan kaynaklandığını da bilmiyorlar.Bekleyip göreceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: halilkanat

Bu gün BOSCH CAR SERVİCE gittim. Bilgisayara taktılar.Hava emiş sıcaklık sensörünün arızalı olabileceğini söylediler.Ancak parça ellerinde olmadığı için iki gün sonra takacaklar.Fakat sorunun tam olarak ondan kaynaklandığını da bilmiyorlar.Bekleyip göreceğiz.

Emiş sensörü, yani akışmetre(debimeter) bu sorunu yapar. Bosch car servisin de tahmin ettiği gibi muhtemelen sorun bundandır.

Değiştirmeden de tam olarak anlaşılmaz maalesef. İmkan varsa bi deneyip de takarlarsa güzel olur.

Kolay gelsin...
  • Benzer arıza bende oldu aracın ara ara service lambası yanıyor ve enjeksiyonu kontrol edin mesajı cıkıyor ve arac ya gaz yemiyor titriyordu yada aşırı gaz yiyor gaz pedalına azıcık dokunmamda devir ibresi aniden yükseliyor arac dengesiz çalışıyordu. Yetkili Servis ilk zamanlar birşey bulamadı araç birşey olmadığını söylediler. Ama arıza gelmeye devam etti. Sonra sırasıyla klima kaptörünü, manifold basınç kaptörünü ve motor ateşleme kablo takımı değiştirdiler ama arıza yine geldi. Sonunda arızayı buldular. Debriyaj pedalı yakınından geçen bir kabloyu sıyırmış ark yapmasına neden oluyormuş. Ark yapınca araba enjeksiyon arızası veriyor motoru susturduğum zaman ise arıza gidiyormuş. Seninde böyle bir arızan olabilir. Gittiğin servise söyle yardımı olabilir. Ben yaklaşık 2 ay uğraştmıştım sana kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: challenge-3

Benzer arıza bende oldu aracın ara ara service lambası yanıyor ve enjeksiyonu kontrol edin mesajı cıkıyor ve arac ya gaz yemiyor titriyordu yada aşırı gaz yiyor gaz pedalına azıcık dokunmamda devir ibresi aniden yükseliyor arac dengesiz çalışıyordu. Yetkili Servis ilk zamanlar birşey bulamadı araç birşey olmadığını söylediler. Ama arıza gelmeye devam etti. Sonra sırasıyla klima kaptörünü, manifold basınç kaptörünü ve motor ateşleme kablo takımı değiştirdiler ama arıza yine geldi. Sonunda arızayı buldular. Debriyaj pedalı yakınından geçen bir kabloyu sıyırmış ark yapmasına neden oluyormuş. Ark yapınca araba enjeksiyon arızası veriyor motoru susturduğum zaman ise arıza gidiyormuş. Seninde böyle bir arızan olabilir. Gittiğin servise söyle yardımı olabilir. Ben yaklaşık 2 ay uğraştmıştım sana kolay gelsin.

challenge-3 arkadaşımın başına gelenler şu anda benim başımdada var. benim arabamda honda civic 2005 model tomasetto marka sıralı sistem lpg kiti takılı bayağıdır bu sorunla bende uğraşıyorum gaz cıma gittim yapamadılar servisim sorun gazcınla çözeceksin diyor ne yapacağımı şaşırmıştım bu yazıyı bulmam iyi oldu. ama bende debriyajdan şüpheleniyodum.en yakın zamanda gidip çözmem lazım bu olayı. yazın için teşekkürler bu arada. birde sizde şöle sorunlar oluyomuydu çekişten düşme, yokuşlarda birden gaz yememesi teybinizde kitlenme oluyomuydu. cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler.

• 2005 Model Renault Megane Authentiq model araca sahibim bende enjeksiyonu kontrol edin mesajı alıyorum.. aynı zamanda service ışığı yanıyor ve arabam 50 km'nin üstüne çıkamıyor. aynı zamanda araç boşta iken bile 2000 devirlerde ve düzensiz çalışıyor.. taa ki aracı stop edip tekrar start edene kadar...
    Servisin abonesi oldum.. 2 aydır uğraşıyorum şu ana kadar hiç bir sonuç alamadım..
    Bilgisayara kaç defa girdim hiçbir hata görünmüyor..

Challenge3 arkadaşımızın çözümü bende bir ışık oluşmasına neden oldu.. hemen yarın bende baktıracağım..
  • arkadaşlar 2001 model 1.4 EL siena sahibiyim, bu güne kadar problemsiz kullanıyordum ama bir sebepten dolayı motoru yıkattım sonra enjeksiyon göstergesi sönmüyor ve bazen de seyir halinde tekleme yapıyor, sebebi nedir acaba fikri olan var mı?

aracı çalıştırmadan önce kontağı bir kez çevirince göstergelerin en solunda yanan o püskürtme işaretine benzeyen yanan ışık enjeksiyonla ilgili sanırım ve yaşadığım bu problem de elektrik aksamı ile ilgili diye düşünüyorum, siz ne dersiniz bu konuyla ilgili, aynı sıkıntıyı yaşayan ıoldu mu acaba, teşekkürler şimdiden...
  • arkadaşlar bende 2000 model broadway 1.4 i enjeksiyonlu araç var, aracı çalıştırdığımda kendi kendine gazı verio kısıyo devir sati 50 lilerde falan eziyo sonra iniyo tekrar çıkıyo bunu neden yapar acaba yardım edermisiniz teşekkürler...
  • Arkadaşlar merhaba ,
    Arabamı dün teslim aldım galeriden,eve getirene kadar sorun yaşamadım ancak park edip tekrar calıstırdıgımda ENJEKSİYONU KONTROL ETTİR uyarısı veriyor ve araç kendi kendini stop ediyor.Sebebini anlamış değilim Yardımcı olur musunuz lütfen
  • arkadaşlar, yol bilgisayarında enjeksiyon arızası çıkıyorduve araba kendi kendine hızlanıyordu ya da gaz yemiyordu,titremesi falan. megane 2 nin kroniklerinden biri daha.. tabi birçok farklı sebeblerden kaynaklanabiliyor. servis bi arıza bulamadı lpg yle ilgili olabilir dedi. lpgci filtreyi değiştir ve bi hafta benzinde sür dedi. o da çare olmadı. en son bi arkadaş vasıtasıyla bi ustaya gittik. cihaza bağladı ve cihaz; gazdan gelen komutu aracın beynine ileten bi kutunun arızalı olabileceğini söyledi (adını unuttum)önce temizledi o cihazı. eğer yine sorun devam ederse parçayı değiştirmek zorunda kalırız dedi fiyatu 200 l. bir aydır sorun yok çok şükür. yardımcı olması dileğiyle...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.