Şimdi Ara

Enjektör Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın enjektorlerınde sorunvar 2 3 saat calısınca stop edınce araba birdaha 30 40 dk boyunca tekrar calısmıyor mars motoru calısıyor hafif soyunca bir cok ustaya sordum buyuk olasılık enjektor sorunu dediler tamam araba gec calısıyor ve bu sorundan baska ne sorun acabilir enjektor sorunu en kotu ihtimal ne olabilir suanda zorda olsa calıstırıyor motoru bıraz sogudukdan sonra.. Yardımlarınızı beklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by.mmt -- 31 Temmuz 2013; 21:15:54 >

• Hocam araç nedir, kaç km de, kaç model?
  • bmw 330d 184hp e46 kasa 2002 model arac 215 binde
  • Yokmu bilgisi olan arkadaşlar
  • Degerli Dostum,

Sorununuz ECU ile ilgili olabilir. Enjeksiyon uzerine gitmeden once diagnostic test yapilmalidir. Sensor arizasi da olabilir. Bu sorun genellikle elektronik sebeplerle ortaya cikiyor. Test yapmadan enjektor degistirmemelisiniz.Sicakken Mars Motoru basinca donuyor ama motor bir turlu kapmiyor sorunu ECU problemi (ECU unitesine ait bir sensor de dahil) kokuyor. Tabi enjektor de olabilir ama once elektronik unite test edilmelidir.

Selametle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    ustam sıkıntıyı tam olarak bulamadılar bugun gec gıtmıstım servıse bılgısayara falan taktılar gorunurde bısey cıkmadı saat 4 gıbı gıtmıstım bursada day mond servis die yarın 9 10 gibi gel dediler yakıt sıstemını bi kontrol edicez sonra enjektorlere gecicez dediler dedigin gibi ozaman ben bu dedigin ECU muhabbetinide kontrol ettireyim bakalım her hangı bi sıkıntı vericekmi
  • Aynı anlattıklarınız benim connectte de vardı. Maalesef mazot pompası miadını doldurmuş. Yüklü bir masraf yaptım.
    Bu sorunlara ek birde rölantide çalışırken devir azalıyorsa veya rölantide çalışırken kokulu beyaz duman geliyorsa sorun pompa olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    enjektör arıza belirtisi??
    12 yıl önce açıldı
    Corolla Rölanti Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Yağ eksiltme sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok kardes bende devirde falan oynama yok duman falanda atmıyor işte dedigim gibi arabayı 2 3 saat kullanınca ısınınca stop edince bi 30 dk calısmıyor mars motoru pompalar falan hepsi calısıo
  • Yakıt pompasından da kaynaklanabilir.
  • *President* kullanıcısına yanıt
    yanlız soyle bi durum var hocam onde motorun ordan gecen saydam renkde hortum var ince bişey serum hortumu gibi :=) calısmadıgı zaman onu cıkarttık baktık mazot gelio yani pompa calısıo gibiydi motorun ic kısmında pompa varsa sıkıntı ordanda olabilir dediginiz gibi ama hortuma geliodu mazot
  • Araç nasıl çalışmıyor, boğuluyor mu mesela? Obd portundan MAF'taki hava emiş, motor suyu ve dış ortam sıcaklığını okumanızda yarar var. Araç sıcak olduğu halde motor suyunu veya diğer sensörleri soğuk algıladığı için fazla yakıt gönderiyor olabilir, bu da sıcak motorda boğulmaya yol açar. Parça değiştirmeden önce mutlaka mevcut değerlerin makul olup olmadığına bakmalısınız.

• Emre kullanıcısına yanıt
    Soyle birşey oluyor hocam soyluyeyım calısmadıgı zaman mars motorunu zorluyorum devamlı mars basıyorum 30 40 sanıye sonra calısıyor hic calısmadıgıda oluyor tabi nekadar zorlasanda motor calıstıgı anda siyah bi duman atıyor hafifden egzozdan okadar cok degil ama gozle gozukuyor yani bi gun dikkatimi cekti aynalardan siyah duman attıgı zorlandıgı zaman calısmakda

184 Hp gibi gitmiyor araba ilk aldıgım gibi cekişdende dustu gibime gelio araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by.mmt -- 31 Temmuz 2013; 22:04:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.mmt

Soyle birşey oluyor hocam soyluyeyım calısmadıgı zaman mars motorunu zorluyorum devamlı mars basıyorum 30 40 sanıye sonra calısıyor hic calısmadıgıda oluyor tabi nekadar zorlasanda motor calıstıgı anda siyah bi duman atıyor hafifden egzozdan okadar cok degil ama gozle gozukuyor yani bi gun dikkatimi cekti aynalardan siyah duman attıgı zorlandıgı zaman calısmakda

184 Hp gibi gitmiyor araba ilk aldıgım gibi cekişdende dustu gibime gelio araba

Siyah duman zengin karışıma işaret edebilir, ben sorununuzun bu olduğunu düşünüyorum. Yine de bakmadan sonuca varmak imkansız, çok alakasız bir sorun da çıkabilir. Servisiniz aracı bilgisayara bağlayarak sensör değerlerini okusun, misal motor suyu -40 gibi olanaksız bir rakam gözüküyorsa sorun budur.

Bu arada aracınızla ilgili bir araştırma yaptım, motor suyu sıcaklığı, kam pozisyon sensörü ve enjektör (buradaki tabiriyle) işemesinin bahsettiğiniz soruna yol açtığı söyleniyor. Ayrıca oldukça sık yaşanan bir sorun gibi duruyor, "e46 330d warm start problem" ya da "e46 330d hot start problem" olarak aratırsanız bolca sonuç çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre -- 31 Temmuz 2013; 22:23:29 >

• Arkadaşlar güzel öneriler vermişler. Ben de ECU diyecektim ki zaten yazılmış.

Ben de aracımda çömezlik dönemlerimde lpg ile sıkıntı yaşamıştım. Kontağı açar açmaz lpgye geçip saçmalıyor ve genelde de stop ediyordu. Bir türlü çözemediler. Sonra artık kendim gitmedim çünkü kesinlikle karakolluk olacaktım. Babamı gönderdim "lpg geçiş sıcaklığını yükselttir" diye tembihledim. Ve adamların dediği "haa doğru abi, biz onu düşünememiştik", ve sorun çözülmüştü. İşinin ehli ve eğitimini almış bilinen yerlere ve tecrübeli ustalara gitmekte fayda var. Ve iyi ki bu forum ve siz değerli arkadaşlar var.
  • arkadaşlar tum dediginiz bilgileri yarın ustaya soylucem yardımlarınız için tşk ederim.
  • 2 ihtimal var 1 cisi enjektor ıkıncısı pompa ama pompa olması daha buyuk bı ıhtımal ınsallah pompa degıldır cıkması ve sıfırı cok pahalı ıc takımı da pahalıdır onun
  • Şöle bi test yap arabaya 2 3 saat kullan git ustanın yanına marşa bas araba kac marşta calısıcak say eger calımassa pompanın ustune 5 10 litre su dok yavas yavas sonra dene eger calısırsa pompa yapıyodur
  • Tamamda pompada problem olsa hic calismamasi gerekmiyormu bu araci 30 dk kullanim hemen calisir ama 2 3 saat calissin sonra maars motorunu baya zorladikdan sonra calisio veya 30 40 dk dinlensin yine calisiyor pompa degil bncede enjektor olma sansi buyuk ecu falanda kontrol ettircem ama dusunceme gore enjektorler isininda daralio iseme yapiyor sanirim hafif 30 40 dk sonra calisiyor yani demek istedigim sanirsam enjektorler soguyunca calistirio yarin sorunu bulursam yazicam belki boyle sorunu olan arkadaslar vardir''

• Denicem pompa arka koltugun altinda:)

• o pompa degıl kardesım motor kaputunun altında pompa var ondan bahsedıorum enjektor pompası benzın pompası degıl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.