Şimdi Ara

Enpara Masrafsız İhtiyaç Kredisi (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.600
Cevap
57
Favori
121.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: basturkemin

Ben 5 bankayla çalışıyorum. Bazı bankalar bilgileri ayın 5-7'si civarı, bazılıarının 8-9-10'unda güncelleniyor. O yüzden raporları 10'unda sonra almanızda fayda var, en günceli görürsünüz.

Teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Denizbankta iki kredim var aylik 1200 odemesi var.
    Aylik bankaya net 1600 maas yatiyor.
    Enparadan 30 bin 24 ay basvuru yaptim 10 snde onayladi 5 snde hesaba aktardi 1. Dakkada hesaptaki 30bin sifira dustu.
    Hic bu kadar kolay kredi kullanmamistim :)

Ayrica 1600 maas ile 1200 odemem olmasina ragmen naail 30 daha verdiler anlayamiyorum.

hesabındaki 30 bin tl nasıl sıfıra düştü? bir anda

Baska hesaba eft yaptim :)
  • Ben de enpara' ya geçtim bakalım. Gerçi kredi için değil hesap için kullanacağım umarım anlattıkları gibi memnun kalırım bende :)
  • Öğrenciyim 1000+750 tl kredi kartlarım var. 1 yıl vadeli bin lira alıcam sonra 30-40 lira fazla verip aldığım ay ödiycem biraz kkb puanı yükselmesi için. Onaylanmazsa olumsuz puan olucak ne dersiniz.
  • Wheatley kullanıcısına yanıt
    sgk numarası girmeden alman imkansıza yakın.

skorunu boşuna düşürme derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

2 kartıda sürekli çalıştırıyorum sık sık ara ödeme yapıyorum. Her şeyi karta çektiriyorum. Ekstre + para olarak geliyor. 5-10 lira fazla ödüyorum hep. 1560 civarıydı en son. Zaten 1500 le başlıyor galiba herkes. Başka ne tavsiye edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    herkes 1500le başlıyor diye bir olay yok.
    tam emin olmamakla birlikte her reddedilen başvuru -50 puan alıyor diye biliyorum.

kredi için,kartlara ödeme yapman falan iyi hoş ama gelir yok ise alamazsın kolay kolay bence boşuna deneme derim.
  • Kredi cekmistim ilk taksiti yatirdim 40 tl vergi kesilmis bu normal bir kesintimi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

2 kartıda sürekli çalıştırıyorum sık sık ara ödeme yapıyorum. Her şeyi karta çektiriyorum. Ekstre + para olarak geliyor. 5-10 lira fazla ödüyorum hep. 1560 civarıydı en son. Zaten 1500 le başlıyor galiba herkes. Başka ne tavsiye edersiniz.

herkes 1500le başlamıyor benim 0 la başladı :)
    Çekilen bir krediyi vadisinden önce kapatmak da eksi puan olarak yazilir.

• osmanyasar kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi doğru olmasa gerek, benim puanımın yüksek çıkma sebebi buydu. Nereden aldınız bu bilgiyi?

• osmanyasar kullanıcısına yanıt
    Oyle bir sey yok hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: devilcry

faiz oranlarını düşürmeleri iyi olmuş ...

12 bin 12 ay vade 1 saatte onaylandı. KKB notum 1270 .

KKB notu önemli de sabit maaş var mı daha çok ona bakıyorlar demek ki :)

arkadaşlar benim kkb puanım 1400 fakat 1000 tl kredi vermedi 36 ay vade denedim olmadı. Asıl önemli unsur toplam borçların gelire olan oranı .
  • quote:

Oyle bir sey yok hocam.

oyle bir şey vardır bankanın size açmış olduğu limiti kapattığınızda kredi kredi kartı veya kmh yani kredili ürünler vadesinde önce kapanan kredili ürünler skorunuzu etkiler bu etkileme 2 yönlü olur birincisi eğer kredili ürünleriniz fazla ödeme gücünüzü aşan bir durumda ise pozitif etkiler skorunuzu arttırır fakat ödeme gücünüze göre açılan 2 adet kredinin gününden önce kapanması skorunuzu azaltır çünkü x kurumu size 30000 tl kredi açmış olsun yani toplam limit 30000 ödedikçe toplam bakiyeniz azalacak ve son taksitlerde en az seviyeye kadar düşecek bu da 30000 liralık limtinizin çok az bir kısmını kullanmış olduğunuzda skorunuzu artıracaktır yani siz 30000 tl lik krediyi kapattığınızda size verilen limiti de kapatmış olacağınızdan skorunuzu negatif yönde etkileyecektir o yüzden daima anaparası az kalan krediyi değil anaparası daha fazla olan krediyi diğer bir deyişle bitmek üzere olan krediyi değil yeni başlamış çok taksiti olan krediyi kapatmak daha mantıklı olacaktır

• centralbank C kullanıcısına yanıt
    30bin liralık kredi örneğinde zaten bankalar kredi limitine bakarken genel olarak maaşa göre belirliyor bu krediyi. genel oranı maaşın 10-15 katı şeklinde değil mi ben öyle biliyorum.

Yani 30binlik krediyi kapatmak limiti kapatmıyor. bugun kapatırsan yarın yine açarsın bunun önunde bir engel yok.

Aynı mantıkla gidersek, kullanmadığımız kredi kartlarını da kapatmayalım o zaman :)

Benim düşüncem, net bir bilgiye sahip değilim bu konuda, findeks algoritması dışında kimse de olamaz zaten , bir krediyi zamanından önce kapatmak puanı kesinlikle düşürmez. Sadece vadesine kadar beklenip bittiğinde oluşturacağı artışı sağlamaz diye düşünüyorum.
  • 29/10/2014 te 1581 miş
    05/12/2014 te 1178 e inmiş

Guncel Findeks Kredi Notu : 1178
    Bir onceki Findeks Kredi Notu : 1581

Yaptığım işlemler hiç geciktirme olmadı hep zamanından da önce ödedim sürekli ara ödeme yaptım. Taksitli nakit avans çektim. Olumsuz hiçbir şeyim yok. Sadece 1 kart daha çıkarttım genç bonus 750 tl lik.

1750 tl toplam limitim oldu. Hiçbir gelirim yok ama ayda 2000+ tl işlemim oluyor. Kart sürekli çalışıyor. Bankamatik kartıma 3 ayda bir 4.500 tl yatıyor ardından çekiliyor. Mail order ile.

İnternette baya firmaya başvuru yaptım 1 tane red geldi bir yane cevapsız 1 tanede öğrenci belgesi istendi yollamadım ve almadım kartı. 40 günde nasıl bu kadar düştü.

Gelirim olmadan 1000+750 lik kartlar mı
    Nakit avans mı
    Aldığım 1 adet red mi ?

• quote:

29/10/2014 te 1581 miş

Yaptığım işlemler hiç geciktirme olmadı hep zamanından da önce ödedim sürekli ara ödeme yaptım. Taksitli nakit avans çektim. Olumsuz hiçbir şeyim yok. Sadece 1 kart daha çıkarttım genç bonus 750 tl lik.

1750 tl toplam limitim oldu. Hiçbir gelirim yok ama ayda 2000+ tl işlemim oluyor. Kart sürekli çalışıyor. Bankamatik kartıma 3 ayda bir 4.500 tl yatıyor ardından çekiliyor. Mail order ile.

İnternette baya firmaya başvuru yaptım 1 tane red geldi bir yane cevapsız 1 tanede öğrenci belgesi istendi yollamadım ve almadım kartı. 40 günde nasıl bu kadar düştü.

Nakit avans mı
    Aldığım 1 adet red mi ?
    quote:

İnternette baya firmaya başvuru yaptım

İşte bu yüzden düşüyor.
    Yaptığınız başvurular kredi başvurusuysa onlar düşürüyor puanlarınızı.

• quote:

30bin liralık kredi örneğinde zaten bankalar kredi limitine bakarken genel olarak maaşa göre belirliyor bu krediyi. genel oranı maaşın 10-15 katı şeklinde değil mi ben öyle biliyorum.

Yani 30binlik krediyi kapatmak limiti kapatmıyor. bugun kapatırsan yarın yine açarsın bunun önunde bir engel yok.

Aynı mantıkla gidersek, kullanmadığımız kredi kartlarını da kapatmayalım o zaman :)

Benim düşüncem, net bir bilgiye sahip değilim bu konuda, findeks algoritması dışında kimse de olamaz zaten , bir krediyi zamanından önce kapatmak puanı kesinlikle düşürmez. Sadece vadesine kadar beklenip bittiğinde oluşturacağı artışı sağlamaz diye düşünüyorum.

elbette öyle kullanmadığınız kredi kartlarını kapatmayın zaten her kapattığınız yüksek limitli limiti az kullanılmış olmak şartıyla size bankların verdiği limiti azaltacaktır bu da toplam limit/bakiye yi negatif yönde etkileyeceğinden skorunzu düşürecektir örnek toplam kredili ürünler yani toplam limit kmh kredi kartı bireysel krediler bu arada toplam limite bireysel kredilerde dahildir bunu kkb raporunuzu inceleyerek görebilirsiniz şimdi toplam limitiniz 50000 tl diyelim toplam bakiyede 10000 tl diyelim siz 5000 tl lik bir kredi kartınızı kapattığınızda toplam limitiniz 45000 oldu eski hali 50000/10000 iken yeni hali 45000/10000 oldu ilk durumda limitinizin yüzde 20 sini kullanırken ikinci durumda yüzde 22 küsürünü kullanmış oldunuz kkb nin baktığı en önemli veride borcunuzun lmitinize oranıdır ilk satırda yazdığınız bankalar kredi limitini maaşa göre belirliyor sözcüğü her ne kadar teoride öyle görünsede pratikte aynen uygulanmaz aynı kkb puanına sahip 2 kişinin birine 30000 tl verirken diğerine 1000 tl bile vermemektedir hem de aynı banka bu tamamen risk yönetimidir bankalar belirli dönemlerde daha esnek kredi verirken bazı dönemlerde hiç kredi vermek istemezler bunun birsürü mali sebebi vardır bilanço karlılılık hedefler vs bu durumun kişier üzerindede etkileri olacaktır çalıştığı kurumdan tutunda pozisyonuna kadar terfi edilebilme şartlarından tutunda bankayla ilişkisine kadar uzanıp giden bir etkisi vardır her ne kadar bu doneler internetten başvurularda etkili olmasada bizzat şubeden başvurulan kredilerde etkisini gösterecektir

öncelikle bankamatik kartına gelen paranın hiç bir değeri yok.

ikincisi yaptığın başvurular düşüyüor skoru.Bu da zaten kkb raporunu oluşturan etkenlerde yazıyor yeni kredi arayışları olarak.

artı yeni kart çıkarttığın için kredi riskin arttı bu borcu nasıl ödeyeceğin belli değil haliyle belirsizliğin artıyor.

ayrıca Kart limitlerinin doluluk oranı vs gibi bir çok ekten var bunda.
  • quote:

29/10/2014 te 1581 miş

Nakit avans mı
    Aldığım 1 adet red mi ?

Art arda başvurular ve olumsuz sonuçlar diye tahmin ediyorum. Sonuçta 3 başvuru ve 0 sonuç var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.