Selamlar arkadaşlar. Technics SU-800 Entegre Amfi kullanmaktayım. Şöyle bir sorunum var. Müzik dinlemeye başladığımda bazen ses önce sol hoparlörümden geliyor ben volümü yavaş yavaş arttırdığımda sağ hoparlörden önce biraz hışırtı geliyor ve ses sonra düzeliyor. Hoparlörümde bir arıza olmadığını hoparlörlerimin yerini değiştirerek denedim aynı sorun gene oldu. Acaba volüm kısmında oksitlenme olmuş olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
Entegre Amfi arızası...
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Anfinizin volume potansiyometresi oksitlenmiş. Kontak temizleyici sprey ile temizlenmesi lazım. Alkolde işe yarıyor. Bu durum birkere başladımı yıl bir iki kez tekrarlayabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok teşekkür ederim. Evde plak temizleme spreyinden var onunla yapsam olur mu? Galiba onlar izopropil alkol oluyor. Eğer olmaz ise kontak spreylerden yaglı mı yağsız olandan mi almak lazım.
Spreyi veya alkolü sıktıktan sonra kurulama yapmaya gerek var mı?. Şimdiden çok teşekkürler
Plak temizleme spreyinin içeriğini bilemiyorum. Ben yağsız tercih ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=YJT2zdzFsiE&feature=youtu.be
Bu videodaki ne benzer şekilde uygulayabilirsiniz.
Böyle durumlarda contact cleaner sprey kullanmak daima başvurulan bir çözümdür.
Ancak şunu unutmamak lazım potansiyometreler üretilirken karbon izin üzerine kayganlaştırıcı bir gres uygulanır.
Yağsız sprey kullandığınız zaman bu gres de temizlenir ve potansiyometrenin aşınmaya karşı korunmasız kalır.
Aşınmadan dolayı ileride tekrar uygulama gerekir, her uygulama sonunda potansiyometre daha da aşınma yolunda yol alır.
Bu nedenle potansiyometreler için özellikle önerilen sprey temizleyiciyi araştırmanız gerekir.
-
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Potansiyometre için gerekli spreyden alıp videoda ki gibi uygulamasını yapacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X