Şimdi Ara

Pioneer Amfi'min HDMI Girişleri Çalışmıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pioneer Amfi'min HDMI Girişleri Çalışmıyor ?

Arkadaşlar amfi ' me uydu alıcısı bilgisayar ve mediaplayer bağlı ,
    amfimde TV ye bağlı 1 senedir kullanıyorum sorunsuz lakin

son 2 gündür amfim hiç bir şekilde hdmi girişleri çalısmıyor uyduyu direk tv ye bagladıgımda calısıyor lakin amfi ye bagladıgımda calısmıyor ,

pc ve media playerde aynı sekılde farklı ucları denedigimdede aynı sorun var.

bu arada model htp 071 olan model.

bu sorunu nasıl aşabilirim ?

• Amfi açık mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Amfi açık mı?

Açıkmı derken hocam ?
    Açık tabikide amfi deki köşedeki HDMI yazısı yanmıyor ama kırmızı sekılde yani HDMI baglantıları görmüyor hiç bir soketi ne pc ne uydu ne media player
  • Kaçan Aşık kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun reset atmayı deneyin avr ye cihazın ön panelinde bulunan sanırım birisi power tuşu olması lazım başka bir tuşa basıca reset atıyor cihaz onu bir araştırıp uygulayın sonra tüm cihazları fişden çekin ve kabloları kontrol edin münkünse başka hdmı kablolar ile deneyin belki kablolarda kısa devre vs vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

geçmiş olsun reset atmayı deneyin avr ye cihazın ön panelinde bulunan sanırım birisi power tuşu olması lazım başka bir tuşa basıca reset atıyor cihaz onu bir araştırıp uygulayın sonra tüm cihazları fişden çekin ve kabloları kontrol edin münkünse başka hdmı kablolar ile deneyin belki kablolarda kısa devre vs vardır

işden eve gittiğimde reset olayını deniycem hocam ,

umarım calısır 2-3 farklı hdmi da var onlarlada denerim olmazsa artık garantiye yollıycaz.
  • Elektrik sisteminizde kısa devreye sebep olacak bir unsur mevcut mu?

HDMI ayarları olması lazım, onları auto'ya getirin. Umarım devrelerde zarar yoktur.

Geçmiş olsun.
  • Uydu alıcılar amfilerin hdmi girişlerini yakabiliyor. Bu nedenle uydu alıcıların ya amfi receiverlere takılmaması lazım yada lnb den gelen kablonun akım koruyucu prize takılması gerekir diye biliyorum. Tunçmatipin 2li prizinde lnb girişi var ve ben onu kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Elektrik sisteminizde kısa devreye sebep olacak bir unsur mevcut mu?

HDMI ayarları olması lazım, onları auto'ya getirin. Umarım devrelerde zarar yoktur.

Geçmiş olsun.

hocam HDMI ayarlarını nasıl yapabiliriz bu konuda bilginiz varmı ?
    yoksa sadece cihazı genel reset yapmam yeterli olur mu ?

quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Uydu alıcılar amfilerin hdmi girişlerini yakabiliyor. Bu nedenle uydu alıcıların ya amfi receiverlere takılmaması lazım yada lnb den gelen kablonun akım koruyucu prize takılması gerekir diye biliyorum. Tunçmatipin 2li prizinde lnb girişi var ve ben onu kullanıyorum.

hocam dogru diyorsunuz ne hikmetse ayrıca teledünya uydu alıcımda bozuk.. elektirik gitmiyor uydu alıcısına sorun ondan kaynaklı sanırım.

• prosecutor kullanıcısına yanıt
    hocam bunu sadece hdmı uydu receiverleri mi yapıyor? yada kendi tecrübelerinizden mi yolara çıkarak bu teze vardınız açıklarsanız memnun oluruz çünkü günümüzde avr kullananlar %99 her şeyi hdmı dan avr ye girip hdmı çıkıp tv projeksiyon vs olarak izliyor... zaten en iyi bağlantı bence böyle oluyor hem az kablo oluyor hemde çok pratik oluyor eskiden bir ses için bir görüntü için kablolarla boğuşurduk avr nin main center konumunda olması bence çok iyi bu arada bende tunçmatik akım korumalı priz kullanıyorum

iyi günler
  • quote:

hocam bunu sadece hdmı uydu receiverleri mi yapıyor? yada kendi tecrübelerinizden mi yolara çıkarak bu teze vardınız açıklarsanız memnun oluruz çünkü günümüzde avr kullananlar %99 her şeyi hdmı dan avr ye girip hdmı çıkıp tv projeksiyon vs olarak izliyor... zaten en iyi bağlantı bence böyle oluyor hem az kablo oluyor hemde çok pratik oluyor eskiden bir ses için bir görüntü için kablolarla boğuşurduk avr nin main center konumunda olması bence çok iyi bu arada bende tunçmatik akım korumalı priz kullanıyorum

iyi günler

hocam bende avr yi mainservice olarak kullanıyorum her sey avr ye avr de tv ye bağlı ama şu an hiç bir sekilde hiç bir hdmi baglantısı calısmıyor .

dvd slotu , cdsat slotu , bd slotu olsun hıc 1 sekılde calısmıyor.

uydu alıcısına elektırık gıtmıyor sanırım sanırım o avr yi etkilemiş olabilir diye düşünyorum.
    bende akım korumalı priz kullanıyorum lakin bu sekilde basıma geldi

antalyada hava yagmurlu ve fırtına vardı ona bir alakası olabilir bilmiyorum.

• Kaçan Aşık kullanıcısına yanıt
    olur hocam hepsi olabilir ülkemizde malesef elektirik tesisatları çok kötü yeni yapılan binalar da dahil ve üstelik çok pahalı kullanıyoruz elektiriği ama gel gelelim elektirik olayı ülkemizde malesef çok vasat bu da cihazları çok etkiliyor doğrudan etkiliyor hatta veya performanslarını düşürüyor erken yıpranıyorlar vs aslında elektirikten kaynaklı hasar tesbiti yaptırırsanız bunu elektirik şirketi ödüyor ama tabi ödememek için bin dereden bin su getirirler sizinde baya bir zamanınızı alır sinirleriniz iyice yıpranır vs zor iş hatta tunçmatik mesela eğer prizden kaynaklı cihazlar bozulur ise acayip rakamlar ödüyeceğini söylüyor falan ne kadar doğru bilemem tabi peşine düşmek lazım yani... geçenlerde bizim burada yıldırım düştü tüm sigortalar attı allahtan plazmaya regülatör bağlıydı da bir şey olmadı yada şansıma olmadı bilemiyorum bende tüm cihazlarımda ya ups vardır ya akım korumalı priz vardır yada regülatör vardır çünkü binanın da elektirik tesisatı vasat mahalleninde vasat ülkeninde vasat ama bir fatura gelir on numara inşallah en az hasar ile kurtulursunuz ancak akım korumalı prizler pek işe yaramıyor açıkası ama tabi normal prizden daha iyidir bunların yerine tam koruma istiyorsanız ya eve gelen ana hatta regülatör taktıracaksınız apt de iseniz daha ekonomik olur müstakil ev ise pahalı gelebilir yada local olarak voltaj regülatörü+akım korumalı priz belkin ve ya tunçmatik şeklinde bir çözüm bulabilirsiniz

• quote:

iyi günler

Hocam arkadaşın söylediği uydu alıcısının Hdmı ile Avr ye bağlanınca Hdmı boardunu yakma olasılığını bu forumda azbuçuk gezinen herkes biliyor zaten bu olay birçok forumdaşın başına geldi maalesef vede tamiri masraflı bir arıza çünkü yeni board takılıyor.Hatta bir forumdaşın Avr neredeyse iki aydır serviste bekliyor Hdmı Board un yurt dışından gelmesi bekleniyor ellerinde kalmamış.Bu yüzden forumda defalarca uyarı yapıldı Uydu alıcınızı Hdmı ile Avr ye bağlamayın Avr den sesi Optik kablo ile alın diye çünkü uydu alıcısındaki dengesiz elektrik Avr ye Hdmı ile geçip Hdmı boardı yakıyor.Hemde sadece uydu alıcınızın takılı olduğu girişi değil komple Hdmı board yanıyor.Forumda birçok üst düzey sistem kullanan arkadaşlar bile Avr ile uydu alıcısı arasındaki bağlantıyı optik kablo kullanarak yapmaktadırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    gözümden kaçmış bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum teşekkürler uyarınız için çünkü ben yıllarda beri hep bu şekilde kullanıyorum ama aynı mantıkdan gidecek olursak uydu alıcısını tv yede hdmı dan bağlamamak gerekiyor sonuçta aynı port sırf avr-uydu sorunu gibi gelmesi bana biraz mantıksız geldi belki teknik bir açıklaması vardır
  • quote:

gözümden kaçmış bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum teşekkürler uyarınız için çünkü ben yıllarda beri hep bu şekilde kullanıyorum ama aynı mantıkdan gidecek olursak uydu alıcısını tv yede hdmı dan bağlamamak gerekiyor sonuçta aynı port sırf avr-uydu sorunu gibi gelmesi bana biraz mantıksız geldi belki teknik bir açıklaması vardır

Hocam akım koruma prizle falan alakalı değil sorun elektriksel olsa Avr elektrik girişi yanar cihaz hiç açılmaz bu tamemen Hdmı girişlerle alakalı bir durum.Arkadaşa geçmiş olsun sık rastlanan bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

Hocam akım koruma prizle falan alakalı değil sorun elektriksel olsa Avr elektrik girişi yanar cihaz hiç açılmaz bu tamemen Hdmı girişlerle alakalı bir durum.Arkadaşa geçmiş olsun sık rastlanan bir durum.

Anladım hocam uydunet teledünya kullanıyorum dandik bir cihaz zaten oda acılmıyor ve hdmi baglıydı
    servisi aradım az önce servisdeki arkadaş ;

büyük ihtimal uydu cihazının hdmi bozdugunu söyledi ve servis garantisine girmiyor bu işlem dedi ,

siz getirin bakalım dedi =) anlıycagınız bize saglam bir seyler patlıyabilir

sonucları iletiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaçan Aşık

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

quote:

Anladım hocam uydunet teledünya kullanıyorum dandik bir cihaz zaten oda acılmıyor ve hdmi baglıydı
    servisi aradım az önce servisdeki arkadaş ;

büyük ihtimal uydu cihazının hdmi bozdugunu söyledi ve servis garantisine girmiyor bu işlem dedi ,

siz getirin bakalım dedi =) anlıycagınız bize saglam bir seyler patlıyabilir

sonucları iletiririm.

Geçmiş olsun evet garantide karşılamıyor maalesef İnşAllah maddi olarak az bir hasarla atlatırsınız.

• aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    tamam işde bende onu soruyorum size sorumu tam anlatamadım size galiba... bana mantıklı gelmeyen kısmı şu "hdmı uydu alıcıları avr leri bozmaz demiyorum" belliki bozmuş yada bozma ihtimali yüksek... ben şunu diyorum hdmı dan avr ye bağlayınca avr ye arıza verdiriyorsa aynı şeyi avr olmadan da tv ye bağlasaydı tv nin hdmı portları bozulmuyacakmıydı yani? yani bu sadece avr-uydu sorunumudur? yoksa uydu alıcılarının genel bir sıkıntısımıdır? yani hd receiveri ister avr ister tv,projeksiyon vs bağlanınca bu sorun ihtimali her zaman varmıdır yokmudur? yada xbox,ps,pc,bp,mp hdmı dan avr ye bağlanınca sorun teşkil etmiyorda sadece neden uydu sorun oluyor? aklıma bu soru geldi... şöyle bir açıklama buldum düşününce; uydu tek başına bir cihaz değil dışarısı ile bağlantısı var lnb,çanak, ve kablo bunda az da olsa elektirik var yanlış bilmiyorsam 12-15 volt civarı olması lazım bu fırtınalı yağmurlu havalarda yada elektirksel sorunlarda extra avr nin hdmı portuna elektirik akımı geçirip avr yi bozuyor olabilir ama böyle ise sırf avr değil tv yide bozar projeksiyonu da diye düşünüyorum... yoksa günümüzde her şey hd ve hdmı ya döndü ona bağlama bozar buna bağlama bozar ee sırf olmasın diye scart yada compozit mi kullanacaz

bana açıkcası saçma geldi bu sorun nedenini açıkladım ama şöyle derseniz mantıklı olur hd receiverleri hdmı dan bağlayınca neye bağlarsan bağla her zaman risk taşır bunu anlarım ama bu seferde asıl kullanım amacı olan şeyi engellemiş oluruz ki bu da kendi durumu ile çelişki yaratır bu sorunuda ortadan kaldırmanın tek yolu regülatör online ups priz vs dir ilave önlem olarak da çanaktan gelen kablo prizden geçip receivere gider... ama benimde gözüm korktu şimdi araştırayım biraz faydalı bir şeyler bulursam paylaşırım

iyi günler

• Uydu alıcı kullanıcılarının tamamı anten kablolalarını akım korumalı prizlerden geçirmeli bence.

Uydu alıcılar bu konuda çok tehlikeli, bağlı oldukları her cihazı bozabilirler. Özellikle sık yağmur alan bir muhitte iseniz.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    varmı önerebileceğiniz bir ürün?
  • Tunçmatik 2li akım koruma prizi. Doğrudan prize takılıyor. Alt kısmınds f konnektörlü lnb giriş ve çıkışı mevcut. 20-30 tl civarı. Her elektro markette bulabilirsiniz. Ben kullanıyorum. Bir senedir marantz nr1604 receiverimi sorunsuz şekilde dijitürk uydu cihazı ve diğerleriyle kullanıyorum. Teknosada kazık biraz ama ürünü görmek bakımından :
    http://m.teknosa.com/urun/ses-ve-goruntu/tuncmatik-tsk0758-surgepro-2li-akim-korumali-priz/110271180

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 10 Aralık 2014; 15:14:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.