Şimdi Ara

Entegre Arıza Tespiti Nasıl Yapılır Multimetre İle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
26.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba abilerim elektronik arızlarını gidermeye kendi çabımda başlıyourmda entegre arızlarını multi metre ile bulabilirmiyiz bulursak nasıl buluruz .

• Tamam işte aynı noktada birleşiyoruz . bunları bilebilmeniz için temel elektronik kitapları alıp okumanızı tavsiye ediyorum . ölçüm bilgisi edinmek için bir ustanın yanına girip çalışma yaşını çoktan geçtim diyorsanız . en kolay pratik yolu kitaplara başvurmaktır .
    Entegre ölçüm yapılmaz Linyit43 dostumun yazdığı gibi hangi kat sorunluysa ,ses görüntü ,vertikal ,horizantal ,preampli ,power ampli vs hangi modülse öncelik pasif elemanlar basit yarı iletkenler transistör mosfet jfet diac ,triac vs vs . onlar sağlamsa bozuk olan parça entegredir . veya ileri derecede bilgi sahibi olunca şema üzerinden multimetre veya osilaskop ile tanı konabilir .
    Yapay Zekanın Yanıtı

Entegre Arıza Tespiti Nasıl Yapılır Multimetre İle

Giriş

Entegreler, elektronik cihazlarda hayati bileşenlerdir ve arızaları cihazınızın düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bir multimetre kullanarak entegre arızalarını tespit etmek, karmaşık bir onarım işlemine başvurmadan önce sorunları gidermenize yardımcı olabilir.

Entegre Arızası Nedir?

Entegre arızası, entegrenin işlevlerini düzgün bir şekilde yerine getirememesine neden olan bir durumdur. Bu, hatalı bağlantılardan hasarlı bileşenlere kadar çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Entegre Sağlamlık Kontrolü Nasıl Yapılır?

Entegre bir sağlamlık kontrolü gerçekleştirmek için şunları yapmalısınız:

1. Multimetreyi direnç ölçüm moduna ayarlayın.
    2. Multimetrenin problarını entegrenin iki bacağına bağlayın.
    3. Multimetre bir okuma gösteriyorsa, entegre sağlamdır. Okumada süreklilik yoksa, entegre muhtemelen arızalıdır.

8 Bacaklı Entegre Nasıl Ölçülür?

8 bacaklı bir entegreyi ölçmek için şu adımları izleyin:

1. Entegrenin teknik dökümanlarını veya veri sayfasını bulun.
    2. Her bacağın işlevini belirleyin.
    3. Multimetreyi uygun direnç veya voltaj ölçüm aralığına ayarlayın.
    4. Multimetrenin problarını entegrenin uygun bacaklarına bağlayın.
    5. Multimetrenin okumasını yorumlayın. Spesifikasyonlar veri sayfasında sağlanmıştır.

Ana Kart Entegre Arızası Nasıl Tespit Edilir?

Ana karttaki bir entegre arızasını tespit etmek için şu adımları izleyin:

1. Multimetreyi direnç veya voltaj ölçüm moduna ayarlayın.
    2. Multimetrenin problarını ana karttaki entegrenin bacaklarına bağlayın.
    3. Multimetrenin okumasını yorumlayın. Beklenen ölçümler, entegrenin veri sayfasında sağlanmıştır.
    4. Farklı bacaklarda anormal okumalar, entegrenin arızalı olabileceğini gösterebilir.

Sonuç

Bir multimetre kullanarak entegre arızalarını tespit etmek, elektronik cihazların onarımında değerli bir beceridir. Entegre sağlamlık kontrolleri gerçekleştirerek, arızalı bileşenleri belirleyebilir ve cihazınızın düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • entegrelerin arızalarını multimetre ile bulmak ancak sağlam olan bir entegrenin belli bacakları arası ölçümleri şüphelendiğimiz entegre ile kıyaslayarak bulabiliriz
    mesela 555 entegresi, elimize hiç kullanrılmamış bir 555 alır bacakları arası ölçümler yaparız
    arızalımı diye bakacağımız 555 entegresi ile aynı ölçümleri yaprız farklılık varsa arızalı diyebiliriz,
  • rondo1194 kullanıcısına yanıt
    peki abi mesela laptoplarda işte şu entegre arızalı vs diyorlar onlar hepsini böyle bulmuyordur demi abi yani sizin dediğiniz gibi
  • Ses gelmiyosa ses entegresi, goruntu yoksa grafik islemcisi ve entegreleri. Bunun gibi pc ile kiyaslanmaz. Normal tek bir alet icin kart uzerindekileri arkadasin dedigi yoldan bulabilirsniz.
  • Multimetre ile entegre arızası bulunmaz. Entegrelerin iç yapısı bir sürü aktif bilesenden bir araya geldiği için Multimetre ile arıza ölçümü doğru sonuç vermemektir.
    Devrelerde entegre arızası:
    Entegre etrafındaki malzemelerin ölçümü veya Entegre nin datasheet 'e bakarak pinlerde voltaj ölçümü bize entegrenin tahmini olarak arızalı olup olmadığı hakkında fikir verebilir. Şüphelenilen entegre yenisi ile degistirilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Multimetre ile entegre arızası bulunmaz. Entegrelerin iç yapısı bir sürü aktif bilesenden bir araya geldiği için Multimetre ile arıza ölçümü doğru sonuç vermemektir.
    Devrelerde entegre arızası:
    Entegre etrafındaki malzemelerin ölçümü veya Entegre nin datasheet 'e bakarak pinlerde voltaj ölçümü bize entegrenin tahmini olarak arızalı olup olmadığı hakkında fikir verebilir. Şüphelenilen entegre yenisi ile degistirilir.
    muhsin bey anlatımınızda çok haklısınız tabiki ama
    sağlam olan bi entegrenin hehangi bazı bacaklarını kendi aralarında milti ile ölçüm yapıp,
    şüphelendiğimiz entegrenin aynı bacak ölçümlerinde farklılık olunca bu her zaman doğru sonuç verir.
    sorun şüpheli olan entegrenin devre üzerinden sökümüdür. bu zor oluyor
    bu metodu yıllardır kullanırım. sokete takılı olup lehimli olmayan entegrelerde bu metodu kullanıyoruz
    belki aynı fabrika üretimi olmayan , ama aynı tip entegrelerde biraz değerler farklı oluyor bu kafa karıştırabilir
    ama taban entegrelerinde bu mümkün değil tabi
    arkadaşın sorduğu laptop gibi cok devreli ve taban entegreli kartlarda arıza tespit adaptör kartlar var
    bu kartları devreye takıp üzerindeki led lerin yanma şekillerine göre arızanın nerede olduğu tespit ediliyor.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    hocam laptop anakart tamır kursları var biraz daha geliştiriyim kendimi ona gidicegim . tavsiye edermisiniz yoksa kendi kendime ogrenebilirmiyim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E90F2B1F7

hocam laptop anakart tamır kursları var biraz daha geliştiriyim kendimi ona gidicegim . tavsiye edermisiniz yoksa kendi kendime ogrenebilirmiyim .
    evet bahsettiğim arıza tespit kartı örneği o,,,ve görsel olarak bir çok örneğide verdiğin linkte var
    ama her gelişmiş elektronik kartların firmasına göre kendi arıza tespit için kartları yada elektronik aletleri vardır
    mesela bizim polis el telsizleri, masa telsizleri.
    bilgisayara takıyon neresindde arıza var kod olarak gösteriyor ama bunları piyasada bulamassın
    kursa gitme konusunda 100 de 100 faydası olmaz.
    bu işlerin yapıldığı firmalarla calışman gerek
    onlarda her önüne geleni işe almazlar
    aselsan en güzel örneği mesela.
    ama merakın ve bilgin varsa kendini çok güzel seviyelere getirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 29 Haziran 2016; 23:58:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zekaigulin

1- Kendi kendinize ogrenemezsiniz.
    2- Elektronik tamir kursları teorik bilgi verir.
    3- Kendinizi bu iş üzerine geliştirmek istiyorsanız, muhakkak bilgili ustaların yanında pratik yapmanız gerekir.
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    hocam uygulama yapıyorlar yine .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E90F2B1F7

hocam uygulama yapıyorlar yine .
    Meslek kurslarında hatta meslek okullarında daha ilerisi yüksek öğretimde öğrenilem bilgiler teori ve kağıt üzerinedir ,teori bilginizin var olması bu işi iyi bildiğiniz anlamına gelmez . elektronik mühendisi olup lehim yapmayı bilmeyen dostlarım var . ben mezun olduğumda hiç bir şey bilmediğimi anlamıştım
    arkadaşlarında dediği gibi en güzel bilgi edinme bu işi öğrenme yeri iyi bir öğretici usta servisinde adım adım tecrübe ile öğrenmektir .
    kimse size ilk gün buyur arızalı cihazın başınada demez ,oğlum iki çay kap gel der daha sonra nerede pis işler varsa onları yaparsınız çatıya çıkıp uydu anten montajı yaparsınız ,zaman geçtikçe ve kapasiteniz yeterliyse iyi bir kalfa olursunuz , 7 yıl sonunda sigortalı işyerinde çalışmak koşuluyla ustalık belgesi sınavına girmeye hak kazanırsınız . sorular basit ,zaten o seviyeye gelinceye kadar gözünüz kapalı arızanın nerede olduğunu bilecek kıvamda olursunuz tabiki bunların hepsi el beceriniz ve tecrübe sayesinde olur ..

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Meslek kurslarında hatta meslek okullarında daha ilerisi yüksek öğretimde öğrenilem bilgiler teori ve kağıt üzerinedir ,teori bilginizin var olması bu işi iyi bildiğiniz anlamına gelmez . elektronik mühendisi olup lehim yapmayı bilmeyen dostlarım var . ben mezun olduğumda hiç bir şey bilmediğimi anlamıştım
    arkadaşlarında dediği gibi en güzel bilgi edinme bu işi öğrenme yeri iyi bir öğretici usta servisinde adım adım tecrübe ile öğrenmektir .
    kimse size ilk gün buyur arızalı cihazın başınada demez ,oğlum iki çay kap gel der daha sonra nerede pis işler varsa onları yaparsınız çatıya çıkıp uydu anten montajı yaparsınız ,zaman geçtikçe ve kapasiteniz yeterliyse iyi bir kalfa olursunuz , 7 yıl sonunda sigortalı işyerinde çalışmak koşuluyla ustalık belgesi sınavına girmeye hak kazanırsınız . sorular basit ,zaten o seviyeye gelinceye kadar gözünüz kapalı arızanın nerede olduğunu bilecek kıvamda olursunuz tabiki bunların hepsi el beceriniz ve tecrübe sayesinde olur ..

aynen çok güzel ve doğru anlatım, pişmeden yetişilmez

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    pişicek yaşı geçtim artık ben o yüzden kendin öğrenebildim kadarı ile öğrenicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

aynen çok güzel ve doğru anlatım, pişmeden yetişilmez

Alıntıları Göster
    Kimse kusura bakmasın Arduino cu bazı arkadaşlar özellikle . elektronik bilmek değil bu .
    hazır plaketleri monte et ,programla . oldum ben elektronikçi .

15 yaşında yeğenim var ,dedim sana elektronik öğreteyim istermisin , al dedim benim eski kitapları oku !.
    2 dakika sonra Dayı ne zaman robot yapacağım dedi . ver dedim kitaplarımı geri

biz bir yıl neredeyse yalnız elektrik öğrendik ,sonra elektronik e adım attık okulda . temel elektroniği hatta temel elektriği bilmeden gençlik istiyor ki . robot yapayım ,araba yapayım vs vs .
    basamakları üçer beşer atlarsan aradaki basamaklardaki bilgiler gün gelir bu nedir diyebilir insan .
    36 yıldır elektronikle uğraşırım hala ben herşeyi çok iyi biliyorum diyemem ..

amacım amerikayı yeniden keşvetmek değil sadece bozuk direnç , entegre vs devre elemanlarından arızalı olanı bulup yenisi ile değişimi ve çalışır duruma getirmek
  • Tamam işte aynı noktada birleşiyoruz . bunları bilebilmeniz için temel elektronik kitapları alıp okumanızı tavsiye ediyorum . ölçüm bilgisi edinmek için bir ustanın yanına girip çalışma yaşını çoktan geçtim diyorsanız . en kolay pratik yolu kitaplara başvurmaktır .
    Entegre ölçüm yapılmaz Linyit43 dostumun yazdığı gibi hangi kat sorunluysa ,ses görüntü ,vertikal ,horizantal ,preampli ,power ampli vs hangi modülse öncelik pasif elemanlar basit yarı iletkenler transistör mosfet jfet diac ,triac vs vs . onlar sağlamsa bozuk olan parça entegredir . veya ileri derecede bilgi sahibi olunca şema üzerinden multimetre veya osilaskop ile tanı konabilir .
    bir kitabım var elektronik fluxtan tutunda sıcak hava istasyonuna kadar araçlarımı aldım . ama ilginç olan kitapda AC DC den önce entegrelerden bagsediyor 2 -3 sayfa ornegin 54745 boyle bir entegre olsun onun nasıl mudaili bulunur vs gibi bilgiler var bende o kitaptaki konuya gore konu acmak istedim yanı hadi aynı entegreyi vs buldukda arızalı olup olmadıgını nasıl bulucaz kitap sanki değinmemiş ona . bu entegreden hafıfce başlayıp direk sonra direk ac ye dc ye elektrongin basına geciyor . ben zaten bilgisayar tamiri yapıyorum . biliyorsunuz artık laptoplar ve tabletler artmaya başladı amacım ilerideki laptop durumuna yetişip anakart tamiratını ogrenemek . drenç vs bulunur sigorta bulunur arızası bir sekilde . ama entegre hiç anladım bir konu bana çok ters .
  • çok çeşit kitaplar var ,anlatım dili çok önemli . Bu konuda Birsen yayınevinin meslek lisesi kitaplarını okumanızı öneririm . en temelinden ama ..

entegresine göre onlarca binlerce hatta milyonlarca yarıiletken barındıran chip i multimetre ile ölçümü ancak şematik değerler üzerinden multimetre veya osilaskop ile belli ayaklar üzerinden ölçülür belli bir sinyal verilerek .
    şuan benım yapmama gereken devre elemanlarının arızlarını buılma entegreleri en sona bırakıcam kafam karışmasın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.