Şimdi Ara

Entegre grafikte %100 performans artışı 'Vulkan'ı PC'de denedik' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gerekli gereksiz bir ton yenilik çıkıyor hergün. Hala sıcaklık üzerine bir değişim yok. Ekran kartı alıyosun 70 derece. İşlemci keza öyle. Soğutalım biraz daha dediğin zaman gömüyosun fanları soğutma sistemlerini. Gürültü patırtı yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Tamam tabiki bir artış olacak ama 10 kat değil yada %100 değil.

Alıntıladım birde buradan bakın
  • microsoft kandirmis mi yani bizi yillardir?
  • entegrasyon çabuk olursa çok güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Gerekli gereksiz bir ton yenilik çıkıyor hergün. Hala sıcaklık üzerine bir değişim yok. Ekran kartı alıyosun 70 derece. İşlemci keza öyle. Soğutalım biraz daha dediğin zaman gömüyosun fanları soğutma sistemlerini. Gürültü patırtı yapıyor.

70 derece ekran kartına SERİN denir. Son 3-4 yıldır Nvidia ne yapıyor sorması ayıptır? GTX 670, GTX 970 nedir? Intel mobile gireceğim diye güç tüketimini düşüreceğim diye işlemci geliştirmeyi bıraktı mimari kasıyor 74W TDP'li üst seviye işlemci yapıyor. 970'in TDP'si R9 390'ın yarısı. Daha ne yapsınlar?

• Nvidia olsa SMOKE adında bir teknoloji tanıtır ve sadece nvidia kartlarda çalışan bu yeni sigara dumanı efekti açıldığında ekran kartı performansını 20fps birden düşürürdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahhh Amd olmasaydı 1000$ a celeron alır olurduk. Ha bu entegre grafik konusuymuş pardon karıştırdım.
  • Direct X 12 ile Vulkan teknolojisi birleştiğinde, sanırım bu durumda %100 civarında bir performans artışı gözüküyor teoride. Kullanıcı dostu bir durum fakat, doğru ekran kartı ve işlemciyle ortaya çıkacak gibi. Memnun ediyor insanı böyle şeyler gerçekten.

• 60-120fps 4k performansları artık hayal olmaz sanırım

• Olmadi reis şimdi, bu videoyu gören harranlı bir elindeki karta birde kart ekstresine bakar bakar yanar ne ettin zaten donanim sıkıntılı kartlari yazılım antibiyotiği ile daha yeni sindirdi millet bu iyi olmadi gerçekten...

• quote:

Orijinalden alıntı: Prequel

quote:

Gerekli gereksiz bir ton yenilik çıkıyor hergün. Hala sıcaklık üzerine bir değişim yok. Ekran kartı alıyosun 70 derece. İşlemci keza öyle. Soğutalım biraz daha dediğin zaman gömüyosun fanları soğutma sistemlerini. Gürültü patırtı yapıyor.

70 derece ekran kartına SERİN denir. Son 3-4 yıldır Nvidia ne yapıyor sorması ayıptır? GTX 670, GTX 970 nedir? Intel mobile gireceğim diye güç tüketimini düşüreceğim diye işlemci geliştirmeyi bıraktı mimari kasıyor 74W TDP'li üst seviye işlemci yapıyor. 970'in TDP'si R9 390'ın yarısı. Daha ne yapsınlar?

Sen müşteri olarak beklentilerini minumumda tutarsan haklısın hiçbirşey yapmalarına gerek yok. Bu kafaya ne yapsan kabul eder zaten. Adam haklı şikayetinde 125w 200w nerdeyse farketmeksizin orta-üst seviye cpu gpular benzer sıcaklıklarda çalışıyor 14nm intel ile 32nm amd arasında tdp farkı olsada hiçte serin çalışmıyorlar. Tabi odasında yazın klima olan rahatı yerindeler ne demek istediğimi anlamazlar. Yazın klima olmayan bir odada hele ki gündüz oyun oynamak ya da cpu-gpuya yük bindiren herhangi işlem yapmak gerçekten işkenceye dönüşüyor çünkü o kasanın içindeki sıcak hava odadaki sıcak hava ile birleşip iç çamaşırınızdan ter akmasına sebep oluyor. 70 dereceye ''SERİN'' demek neyin kafasıdır. Eski nesile göre daha serin olabilir ama özellikle yazın kalbür üstü kasası- fanları sıvı soğutmaları olmayan kişilerin cpu-gpuları 80 derecelere dayanıyor. Bence bu bilerek yapılıyor çünkü sistem soğutma ürünlerini başka türlü fahiş fiyatlardan nasıl satabilecekler ? İntel fakir olduğundanmı ihslerde dandik macun kullanıyor ? yoksa arka planda farklı anlaşmalarmı var ?

Konuyla ilgili özellikle başlığa hitaben ise diyeceğim şu; ''YAV HE HEE''..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 13 Ağustos 2015; 1:02:43 >

• Sanki teknik bilgileri çok fazlaymış gibi yok draw call yok bilmem partikül varmış sadece, önemli bir şey yokmuş. Okumuşun cahili dedikleri bahçe edevatları vulkan teknolojisi sadece bu demodan mı ibaret sanıyorsunuz, hiç mi araştır mıyorsunuz? Diğer demolara da bakmıyorsunuz? Vulkan hakkında diğer teknik makaleleri okumadan gel burada salla dur, kırılmış dipollü hava antenleri sizi. Sanki euclideon'un point cloud search engine gibi bir algoritmayı kendisi icat etmiş gibi buradan entellik taslamayın la....

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

quote:

quote:

Sen müşteri olarak beklentilerini minumumda tutarsan haklısın hiçbirşey yapmalarına gerek yok. Bu kafaya ne yapsan kabul eder zaten. Adam haklı şikayetinde 125w 200w nerdeyse farketmeksizin orta-üst seviye cpu gpular benzer sıcaklıklarda çalışıyor 14nm intel ile 32nm amd arasında tdp farkı olsada hiçte serin çalışmıyorlar. Tabi odasında yazın klima olan rahatı yerindeler ne demek istediğimi anlamazlar. Yazın klima olmayan bir odada hele ki gündüz oyun oynamak ya da cpu-gpuya yük bindiren herhangi işlem yapmak gerçekten işkenceye dönüşüyor çünkü o kasanın içindeki sıcak hava odadaki sıcak hava ile birleşip iç çamaşırınızdan ter akmasına sebep oluyor. 70 dereceye ''SERİN'' demek neyin kafasıdır. Eski nesile göre daha serin olabilir ama özellikle yazın kalbür üstü kasası- fanları sıvı soğutmaları olmayan kişilerin cpu-gpuları 80 derecelere dayanıyor. Bence bu bilerek yapılıyor çünkü sistem soğutma ürünlerini başka türlü fahiş fiyatlardan nasıl satabilecekler ? İntel fakir olduğundanmı ihslerde dandik macun kullanıyor ? yoksa arka planda farklı anlaşmalarmı var ?

70C GPU için serindir. İstediğine sor. CPU değil. CPU için yükte 50C serindir. GPU'lar her zaman CPU'lardan sıcak çalışır. Transistör sayısı çok daha fazladır çünkü. Beklentisini minimumda tutan yok. Beklentiyi yüksek tutmak için "değişim yok" demek mi lazım? Bal gibi de değişim var işte. Daha iyisi olabilir mi? Evet. Ama yakınacağınız nokta şu an bu değil. Dizüstü derseniz anlarım, geçenlerde DH'nin incelemesini yaptığı dizüstünde %50 yükte CPU 90C'de çalışıyordu. Ama adamlar kalkmış masaüstü işlemciyi dizüstüne takmış.

Zaten şu anda adamların planı dizüstünü her işi yapan bilgisayara çevirebilmek. Halihazırda öyle oyun dizüstüleri var ama çok kalın ve ağır olmayan dizüstülerin sayısı çok az. Razer Blade gibi aletler var ama ne sıcaklıklarda çalışıyorlar bilmiyorum. Ben yorumumu masaüstü için yapmıştım. Ben kasamla aynı odada değilim, kasanın olduğu odada klima çalışmıyor ve gündüzleri gayet güzel oyun oynuyorum. GPU 80C'ye çıkıyor ama ötesine çıkmıyor. CPU 50C'de. Ama GPU'mun yeni olduğunu söylemedim. Yeni bir GPU'm olsa 65C'de çalışır muhtemelen. Kusura bakma da 35C yaz sıcağında 65C'de çalışan GPU'ya ben serin derim. Yeni CPU'm olsa gene aynı şekilde muhtemelen 40-45C'de çalışırdı. Artık anakartlar bile ısınmıyor. Benim CPU'm ve anakartım 7 yıllık, anakart 50'leri görüyor yükte, bu derece anakartlar için sıcaktır. Artık bildiğim kadarıyla anakartlar yükte 35-40C'de falan çalışıyor. Çünkü birçok kontrol birimi CPU içine taşındı, anakartta ısı kaynağı azaldı. Anakart ısınmayınca CPU da ısınmıyor, GPU da bundan az da olsa faydalanıyor. Son yıllarda ısı konusunda yapılan gelişmeler başka hiçbir dönemde yapılmadı. Tekrar ediyorum hala dizüstünde hatta Surface gibi cihazlarda AAA oyunculuk için gelişmeye ihtiyaç var ama bu yapılanları gözardı etmemiz gerektiği anlamına gelmez. Yiğidi öldür hakkını yeme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 13 Ağustos 2015; 17:10:09 >

• GL ES herşeye yeter Mantle neymiş bi gidin işine diyenlerden, Vulkan heryere lazıma, Andro Vulkan'ı kullanacak en iyisi bu 'ya...

NEden GL / ES / Dx11 'de şimdiye kadar yapılamayacak şeyler Dx12/Vulkan ile yapılabilir oluyor?

Cevapları bulursanız işin ne tek başına drawcall ile alakalı olduğunu, drawcall'ın limitlenmesinde nelerin rol oynadığını, esnek apilerin nelere imkan tanıdığını daha iyi kavrarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 14 Ağustos 2015; 10:06:00 >
  • M.Çevik birisi mikrofon kablona basmış sanki
  • gta5te görüyoruz kapalı alanda bile işlemci kullanımı %100lerde geziyor amd mantleı tasarlamasaydı dx12 vulkan gibi işler yapılmayacaktı heralde...

• Mantle guzel bir proje,destek veren oyun sayisi artarsa cok iyi olur,ama nvidia buna izin verir mi?Piyasadaki cogu oyun nvidia sponsorlugunda cikiyor ne yazik ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

Mantle guzel bir proje,destek veren oyun sayisi artarsa cok iyi olur,ama nvidia buna izin verir mi?Piyasadaki cogu oyun nvidia sponsorlugunda cikiyor ne yazik ki.

Nvidia'nın Tegra çözümlerinde aldığı yenilgileri saymakla bitmiyor. Nitekim, Intel de mobil işlemci biriminin halini açıklamayı bıraktı.
    Mantle çıkınca apu işlemcilerin seviyesi bir kat daha artacak. Performans arttıkça güncel dönemdeki daha güçlü işlemciler akıntıya yakalanacak.
    Sonuçta geçmişe bakılırsa, Nvidia'nın Fermi serisiyle gddr5'e adım attığı anda AMD'nin gddr5 bellekleriyle 2 ekran kartı serilik tecrübesi vardı. HBM, HSA ile güncel teknoloji hızla artıyor olabilir; AMD de takip eden taraf olmayabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tersol

quote:

quote:

70C GPU için serindir. İstediğine sor. CPU değil. CPU için yükte 50C serindir. GPU'lar her zaman CPU'lardan sıcak çalışır. Transistör sayısı çok daha fazladır çünkü. Beklentisini minimumda tutan yok. Beklentiyi yüksek tutmak için "değişim yok" demek mi lazım? Bal gibi de değişim var işte. Daha iyisi olabilir mi? Evet. Ama yakınacağınız nokta şu an bu değil. Dizüstü derseniz anlarım, geçenlerde DH'nin incelemesini yaptığı dizüstünde %50 yükte CPU 90C'de çalışıyordu. Ama adamlar kalkmış masaüstü işlemciyi dizüstüne takmış.

Zaten şu anda adamların planı dizüstünü her işi yapan bilgisayara çevirebilmek. Halihazırda öyle oyun dizüstüleri var ama çok kalın ve ağır olmayan dizüstülerin sayısı çok az. Razer Blade gibi aletler var ama ne sıcaklıklarda çalışıyorlar bilmiyorum. Ben yorumumu masaüstü için yapmıştım. Ben kasamla aynı odada değilim, kasanın olduğu odada klima çalışmıyor ve gündüzleri gayet güzel oyun oynuyorum. GPU 80C'ye çıkıyor ama ötesine çıkmıyor. CPU 50C'de. Ama GPU'mun yeni olduğunu söylemedim. Yeni bir GPU'm olsa 65C'de çalışır muhtemelen. Kusura bakma da 35C yaz sıcağında 65C'de çalışan GPU'ya ben serin derim. Yeni CPU'm olsa gene aynı şekilde muhtemelen 40-45C'de çalışırdı. Artık anakartlar bile ısınmıyor. Benim CPU'm ve anakartım 7 yıllık, anakart 50'leri görüyor yükte, bu derece anakartlar için sıcaktır. Artık bildiğim kadarıyla anakartlar yükte 35-40C'de falan çalışıyor. Çünkü birçok kontrol birimi CPU içine taşındı, anakartta ısı kaynağı azaldı. Anakart ısınmayınca CPU da ısınmıyor, GPU da bundan az da olsa faydalanıyor. Son yıllarda ısı konusunda yapılan gelişmeler başka hiçbir dönemde yapılmadı. Tekrar ediyorum hala dizüstünde hatta Surface gibi cihazlarda AAA oyunculuk için gelişmeye ihtiyaç var ama bu yapılanları gözardı etmemiz gerektiği anlamına gelmez. Yiğidi öldür hakkını yeme.

''70C GPU için serindir'' den sonrasını okumadım. 70 derecede çalışabiliyor olması ''70 dereceyi'' serin yapmaz. O halde siz yazın serinlemek için klimanızı 70 dereceye ayarlıyorsunuz sanırım ? Bu nasıl kafadır, nasıl örnektir. Arkadaşım sırf muhalefet olmak için, birşeyi biliyormuş gibi görünmek için yorum yapmayın. 88w intel cpular 80 derecelere dayanıyor (stok fanlar ile ve ben masaüstünden bahsediyorum) buna paralel 125w 32nm amd işlemciler 70-75 derecede çalışıyorlar stok fan ile. Bunun sebebide intelin çekirdek üstüne koyduğu plakanın altına dandik macun sürmesi, amd'nin ise o plakayı direk çekirdeğe lehimlemesi (kabaca). İntel bunu neden yapıyor ? fakir bir firma olduğundanmı ? yoksa soğutucu piyasasının önünü açmak içinmi ? cevabı çok açık. Kaldıki performans odaklı dizüstülerde de durumun farklı olduğunu düşünmüyorum. Yoksa aynı özelliklere sahip dizüstlerinde insanlar daha serin dolayısıyla daha pahalı olan modelleri tercih etmezlerdi. Hadi amd batık sayılan bir firma haline geldi tdp'si yüksek falan filan ama nvidia ve intel çok daha düşük tdplere sahip olmalarına rağmen (bazı durumlarda yarı yarıya) soğutma kısmında ki farklar çok az. Anlatmak istediğim nm düşüyor, tdpler düşüyor fakat bir türlü pahalı, süslü soğutma ürünlerinden kurtulamıyoruz, mecbur bırakılıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.