bu sorunu 4 gündür butun sıtelerde aradım lakin kimse karşılaşmamış karşılaşan birini buldum onada cevap gelmemiş. bu nedenle forum donanımı denemek gerekir die düşündüm.
Konuya gelirsek
leptopumda 2 ekran kartı var biri intel (ramden) diğeri 1gb lık ati hd 5650
pc de gpu tuşu var bastığımda kartlar arasında geçş yapabiliyordum ama format attıktan sonra bastığımda hiç bir tepki vermiyor sanki duvara basıyorum gibi ufacık bir tepki bile yok. aygıt yöneticisnden baktm 2 tane ekran kartı görünüyor birisi intel . neyse intelin surucusunu yukledm sora aygıt yonetıcısınde ekran kartı sayısı 1 e dustu. yanı atı ye daır hıc bısey yok. tekrar format attım driverlar indirdim control center ındırdm hıc bı faydası yok sanki pc de atinin ekran kartı yok. leptop oldugundan dolayı yerinden çıkma gıbı bı durum oldugunu sanmıorm.
konuyu buraya açım dedim olmadı servise gidicem zaten belki bilen birileri yardımcı olabılr.
bu arada ekran kartı suruculerını kaldırdm yukledm yanı kısacası ındırmeli yuklemelı kaldırmalı herseyı denedım farklı bı cozum sunabılıcek biri varsa lütfen yardım etsin teşekkür ederim.
casper tki-640a
Saçma gelecek ama şöle dene bir'de mesela ati hd 5650'nin güncel olanı değilde eski bir sürümünü dene .
-Biostan onboard kapat
- Sanırım anakartın harici ekran kartı takıldığında otomatik olarak kapatmıyor onboard kartı... Onboard olan birincil olduğu için yani...
ben biosdan pek anlamıyorum nasıl yapıcağımı tarif edermisin ekran kartına dair bişey bulamadımda bide donanımlar lıstelı gıbı bısey var orda karşısında locked unlocked seceneklerı var ama ekran kartı yk bunların ıcınde audıo lan gibi seyler var . :/
lütfen arkadaşlar cevap beklerken diğer arkadaşlara yardımcı oluyorum ama banada biri yardımcı olursa çok iyi olr :/
Biostan onboard gpu yu kapatmak gibi bir ihtimalin yok. Yapman gereken bilgisayarın açılırken F2 ile biosa girmek ve exit menüsünden Load setup defaults un üzerine gelip entera basmak daha sonra F10 ve enter diyerek biostan çıkacaksın. Bilgisayarın Açıldığında büyük olasılıkla aygıt yöneticisinde ekran kartın gözükmüş olacak. Daha sonra ekran kartı sürücünü yükle , hotkey-osd yazılımını da yüklemeyi unutma.
hayır normalde 2 ekran kartın gorunmesı gerekıyor ama 1 tane gorunuyor 2. yok tanımlamadada cıkmadı
arkadaşlar sorunuma cözüm hala bulunamadı anlayan birileri var mı acaba ???
anakartın driverlerinden olabilir kendi sitesinden indir yükle. zaten yazılımsal bi sorun olduğu belli(gibi). olmadı serviste fazla bir maliyet olcağını sanmıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme