Şimdi Ara

Enteresan Internet Kopmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aslında konuyu nereye açacağıma tam karar veremedim ama burayı uygun gördüm..
    Yaklaşık 3 aydır internet kopmaları yaşıyorum fakat bunlar rastgele kopmalar değil hatta o kadar periyodik ki aklım almıyor. Internet bağlantım her saatte 1 kere kopuyor. Internetin, koptuktan sonra tekrar gelmesi arasında geçen yaklaşık 45 saniyelik de bir periyod var, geldikten tam 1 saat sonra tekrar 45 saniyeliğine gidiyor. Bu yüzden hemen hemen 1 saat 1 dakikalık periyodla 24 saatte 24 kopma yaşıyorum ve online oyun oynadığım için de artık kabak tadı vermeye başladı. TTnet'i aradım kendilerince bir şeyler yaptılar ben de modemim kafayı yemiştir düşüncesiyle gittim bir baş yeni modem aldım. Sonuç nafile. Modem değiştirmeme rağmen internetin kopacağı saat ve dakika değişmedi bile. Bu yüzden tekrar TTnet ile alakalıdır hissine kapıldım.
    Bu saçmalık hakkında en ufak bir fikri olan varsa Allah rızası için beni aydınlatsın. Şimdiden teşekkür ediyorum.

• Modem değerlerini yazarsanız yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Şu dB li olan değerler.
    Ama tahminim bir port sorunu gibi duruyor. Portu değiştirmelerini isteyebilirsiniz.
  • Değerler; Downstream /Upstream
    SNR Marjı: 15.7 / 6.8 db
    Hat Zayıflaması: 26.0 / 13.3 db
    Data Oranı: 9415 / 956 kbps
    Max Oranı: 17164 / 1174 kbps
    CRC: 28 / 3

Port değiştirmelerini isteyecektim fakat bu saatten sonra değiştirebileceklerini sanmıyorum pazartesiye kalır bilmiyorum o da işe yarar mı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k1nJo -- 27 Nisan 2012; 17:22:15 >
  • 6.8db cok ıyı bır deger degıl. Cagrı merkezını arayıp tekrar kontrol ettırmen faydalı olabılır. Hattına kapasıtesınden fazla hız verılmıs olabılır.
  • Bendede aynı şekilde tuhaf kopmalar aoluyor. Baen modemin ışıkları sönüp kopuyo bazen ışıklar kopmuyo ama ağ bağlantısı kopuyo. Tuhaf tuhaf işler. Online oyun oynanamaz oldu. Ne vide izleyebiliyorum ne download yapabiliyorum youtube a bi müzik diniliym diye giriyorum en güzel yerinde şak takılıyo alda kırma modemi
  • SNR Marj değerleri normalden daha düşük. Bu değerler 10 dB nin altına düşerse kopma sorunlarına neden oluyor. Yüksek hat zayıflaması değerlerini de göz önüne alırsak sanırım bu sorun kalitesiz bir altyapıdan kaynaklanıyor.
    Uploadı biraz azaltmaları iyi olabilir. Genellikle herkese 800 kbps standart olarak giriyorlar. Bu hıza indirirlerse düzelebilir. Olmadı bir başka porta değişim yaparlarsa iyi olur.
  • TTnet'i bir sonraki aramamda bu değerleri de dile getiririm.
    Vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.