Merhaba EOS 300D fotoğraf makinesi almayı düşünenlere bir tavsiyem olacak Canon yakında zamanda bir açıklama yaparak yeni makinesi EOS 350 yi tanıttı. iki makina arasındaki temel farklardan biri ise 6 mil. pixel yerine yeni oluşturulan 8 mil. pixellik standart'ın uygulanmasıdır. Bu sayede Canon EOS 20D yerine Canon EOS 350D modeli 8 mil. pixellik performans arayışınıza daha makul fiyatlarla cevap verecektir.
Sevgili Erhan, Öncelikle bilgilendirmen için teşekkürler. Ben de EOS350D'nin fotoğraflarını koyayım. Bu arada EOS350D tıpkı EOS300D'de olduğu gibi auto focus'u flash strobe ile yapıyor. Bir çok arkadaşın bundan memnun olmadığını duymuştum.
İki renk seçeneği black/silver EOS350D
Auto Focus genelde yeterli ışık şartlarında bir problem kaydetmiyor. Senin dediğin gibi auto focus'u flash strobe'u daha çok yetersiz ışıkta netleme için kullanılıyor. Bu da pek çok makinedeki ortak problem özelliklede gece fotoğraflarında çekim yaparken netlemeyi manuel olarak yapmada yarar var. Etrafımdaki bir çok arkadaşta gece fotoğraflarının net olmadığını görüyorum Tripot kullanmaları ve manuel ayarda focus yapmalarını tavsiye ederim.
Sevgili Erhan,
Ben flash strobe'un diğer AF-Light teknolojilerine (Lamba, Lazer vb.) nazaran yetersiz kaldığından bahsetmiştim.
300D'de bulunan spot ölçümdeki yetersizliği de 350D'de düzeltmiş gibiler. 300D'de bulunan evaluative, centerweighted, partial seceneklerini makine kendi kafasına göre seçiyordu. ÖR: 300D'ye "ben manuel çekecegim ama ölçümün evaluative olmasini istiyorum" diyemiyorduk. 300D "madem manuel çekiyorsun o zaman ceterweighted ölçüm yapacagim" diyordu. (Kesinlikle manasız)
300D'de Custom functions yoktu. Yani makineyi kendi istediğimiz gibi ayarlayamıyorduk. 350D'ye Custom functions'ı "9 custom functions ile 24 ayar" şeklinde koymuşlar.
300D Auto White Balance'da kesinlikle çok başarısızdı. (doğru beyazı yakalayamıyordu) 350D'de bunu da düzeltmişler.
350D'yi elime alıp inceleme şansı da bulunca, aradaki farkları çok daha net bir şekilde buraya eklerim...
sevgili mertkan, canon 350 icin yazdıklarln iyilestirmeler benim yakın zamanda almayı düşündüğüm nikon d70 icin de bu fonksiyonları barındırıyormu yoksa canon350d daha iyimi olacak
Sevgili Murat,
Henüz 350D'yi kendi kriterlerime göre test etme fırsatı bulamadım ama bence her iki makinenin de biribirilerine göre hem üstün hem de zayıf kalan yönleri var. Sana tavsiyem; artık karar verdiğine göre başka makinelere bakmaman. Çünkü bu çok daha fazla aklının karışmasına sebep olacak. Ama hala karar verme aşamasındaysan KodakDSC PRO, Sigma SD10, Nikon D2H ya da Nikon D2X gibi fotoğraf makinelerine alarak bu işe son noktayı koyabilirsin. Bu arada unutmamalısın ki 350D yeni çıktığı için fiyatı da pahalı olabilir.