Şimdi Ara

EPDK petrol firmalarını son kez uyardı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • one minute...one minute..arkadaşlar....
  • bunlara söve,söve stres felan kalmadı ya bizde.
  • Hakkım geçiyorsa haram olsun başka birşey demiyorum.
  • şu fosil dışkısına %600 vergi koyan hükümet benim için insanlıktan çıkmıştır artık.
  • Çok seviyorduk liberal ekonomiyi oysa
    Rekabetin avantaj getirecegini inananlar bence hic aglayip sızlamasınlar.
    Kapitalist sömürünün adı serbest ekonomi küreselleşme olmuş durumda.
    Düzene karşı gelmediginiz sürece hep ezilen sömürülen olacagız.
    Bpden shellden alınan her litre benzin dünyadaki bir kaç lordun godaman göbekli sermayedarın cebeni daha fazla dolduruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 2 Haziran 2009; 9:18:10 >
  • yabancı ülkenin birinde Çöp temizleme işleri özel bir şirkete verilmiş şirket işçilerin maaşlarını ödemeyince işçiler 10gündür grevdeymiş haliyle çöpkent olmuş bölge...

Halk da hakkını aramaya çalışıyormuş... Sokakta çöpleri yakıyorlar filan... Bizim ülkemizde böyle birşey olsa adam köyden Traktörünü getirir çöpünü belediye çöplüğüne kendi taşırdı... Başa gelen çekilir derdi...

Bkz. Benzin ve fiyatları...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Benzin alırken tabanca sadece depo deliğine girmiyor demek ki...

Taner Göde Hocam bayılıyorum senin şu yorumlarına süpersin abi yaa

quote:

yöneticilerimiz sinir stres atma sayfası açsa +18 ibaresi koysa kişisel sorumluluk dahilinde 18den büyük olanlar girebilse, biz de istediklerimizi rahatça o alt forumda söyleyebilsek... ne güzel olur ya...

destekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

banlanmak istemıyorum

Bende istemiyorum, ama bişey demedende geçemiycem bizden fahiş şekilde alıp sonrada har vurup harman savurdukları vergi adı altındaki haraçlar zıkkım zehir olsun Allah iki cihanda burnundan getirsin bunların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 2 Haziran 2009; 12:58:39 >
  • Millet anlatıyor mesela Kazakistanda 5 dolara depoyu fullüyorlarmış bilmemnerde benzin 1 tl ye denk geliyormuş falan
    Ah keşke bizde de olsa..
    5 tl ye depoyu fullesek.. hayali bile güzel.

Ama nerdeeeee
  • Ben bunu aynen yazmıştım.
    Birkaç ay kadar önce akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir başlığa yazmıştım. Pek kimsenin dikkatini çekmedi o zaman.
    Özetle şunu yazmıştım:
    Milleti soyan tek başına devlet değil! Bir taraftan akaryakıt dağıtım firmaları da milleti soyuyor demiştim.
    Hepsi de TL cinsinden rakamlarla örnek vermiştim:
    Farklı ülkelerdeki akaryakıt dağıtım firmalarının 1 litre yakıtı pompaya ulaştırmak için aldıkları ücret,
    - ABD'de (TL cinsinden) 5 kuruş,
    - İngiltere'de (TL cinsinden) 11 kuruş,
    - Türkiye'de ise 40 kuruş (Yani ABD'dekinin 8 katı, İngiltere'dekinin 4 katı fahiş ücretler alınıyor)

Bu yazdıklarımda ayrıca,
    Herhangi bir piyasanın "Serbest Piyasa" olarak tanımlanabilmesi için taşıması gereken şartları sıralayarak, akaryakıt piyasasının bu temel şartları sağlamadığı gerekçesiyle teknik olarak "Serbest Piyasa" olamayacağını, bu nedenle akaryakıt piyasasındaki fiyatlandırmanın serbest piyasa işleyişine göre belirlenmesinin çok büyük hata olduğunu ve Devletin ivedilikle bu hatadan dönerek kontrolü eline alması gerektiğini belirtmiştim.

Okuyanlarınız hatırlayacaktır...

EPDK açıklamasına yorumum: Devlet, artık görmeye başladığı bu hatadan inşallah dönmeye de başlıyordur. Eğer, gördüğü halde bu hatadan dönmez ise durum daha da vahim demektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

Ben bunu aynen yazmıştım.
    Birkaç ay kadar önce akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir başlığa yazmıştım. Pek kimsenin dikkatini çekmedi o zaman.
    Özetle şunu yazmıştım:
    Milleti soyan tek başına devlet değil! Bir taraftan akaryakıt dağıtım firmaları da milleti soyuyor demiştim.
    Farklı ülkelerdeki akaryakıt dağıtım firmalarının 1 litre yakıtı pompaya ulaştırmak için aldıkları ücret,
    - Türkiye'de ise 40 kuruş (Yani ABD'dekinin 8 katı, İngiltere'dekinin 4 katı fahiş ücretler alınıyor)

Bu yazdıklarımda ayrıca,
    Herhangi bir piyasanın "Serbest Piyasa" olarak tanımlanabilmesi için taşıması gereken şartları sıralayarak, akaryakıt piyasasının bu temel şartları sağlamadığı gerekçesiyle teknik olarak "Serbest Piyasa" olamayacağını, bu nedenle akaryakıt piyasasındaki fiyatlandırmanın serbest piyasa işleyişine göre belirlenmesinin çok büyük hata olduğunu ve Devletin ivedilikle bu hatadan dönerek kontrolü eline alması gerektiğini belirtmiştim.

EPDK açıklamasına yorumum: Devlet, artık görmeye başladığı bu hatadan inşallah dönmeye de başlıyordur. Eğer, gördüğü halde bu hatadan dönmez ise durum daha da vahim demektir.

Ya kardeşim devlet demeyin şu işe,Bürokratlar ne yapsın ne emir veriliyorsa onu yapıyorlar.Bu işler seçilenlerin başının altından çıkıyor.Direk hükümet sorumlu,Hükümet İsterse kanun çıkartır,EPDK yi iptal eder,Kdv'yi indirir,ötv'yi sıfırlar.Herşey hükümetin elinde.

• Arkadaşım haklısın ama hükümet akaryakıttan aldığı vergi tam litrede 2.5 tl tabiki dağıtım firmalarınında fazla pay almasına göz yumacaktır.
    Sağolsunlar nlerden nasıl vergi alabiliriz diye çok kafa yoran çok zeki yöneticilerimiz sayesinde ülkemiz vergi alma cennetine döndü

Akaryakıta vergide dünya birincisiyiz!

Peş peşe gelen zamlara petroldeki artışı gerekçe gösteren AKP, benzinde litre başına 1.53 dolar (2.5 YTL) vergi kesmeye devam ediyor. Bu rakam ABD’de bile sadece 21 kuruş.

Benzine en fazla vergi ödeyen ülke Türkiye. Ülkemizde 1 LT benzine 2,5 YTL vergi ödenirken, ABD’de 21 YKr, Meksika’da 13 YKr ödeniyor

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) verilerine göre Türkiye, dünya ülkeleri arasında benzin ve LPG’de en yüksek vergiyi ödeyen ülke konumunda yer alıyor. Referans gazetesinin haberine göre; IEA’nın 2008 yılı ikinci çeyrek Vergi ve Fiyatlar Raporu’nda, Türkiye’de satılan 1 litre benzin için ortalama 1.53 (2.5 YTL) dolar vergi ödeniyor. Türkiye dışındaki diğer ülkelerden; Meksika’da 0,086(13 YKr), ABD’de 0.133 (21 YKr), Macaristan’da 0.900 (1,44 YTL), İspanya’da 0.867(1.38 YTL), İtalya’da ise 1.196 (1,91 YTL) dolar vergi ödeniyor.

Pompadan vergi akıyor
    Akaryakıt vergisinde dünyanın zirvesine (!) oturan Türkiye, petrol fiyatlarındaki artıştan başka ÖTV-KDV ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) payının etkisinde kalıyor. Enerji Uzmanı Arif Aktürk, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşün aynı oranda pompa fiyatlarına yansımamasındaki en büyük etkenin maktu (kesin) olarak uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları olduğunu belirterek, “95 oktan kurşunsuz benzinin litresinden 1.49 YTL maktu ÖTV alınır. 98 oktanda 1.61 YTL, kurşunlu normal ve super benzinde 1.15 YTL, Eurodizel de 1.05 YTL, normal dizelde 95 YKr maktu ÖTV alınır. Yani ürün fiyatları ne kadar düşerse düşsün ÖTV miktarı sabittir. Neredeyse yarı fiyatı ÖTV’dir” diye konuştu. Vergilerin pompaya olan etkisinin yüksek olduğunu ifade eden Aktürk, rafineri çıkış fiyatının üzerine eklenen ÖTV ve EPDK payından sonra hesaplanan KDV de eklenince vergi oranlarının çok yükseldiğini kaydetti.

alıntıdır

quote:

Orjinalden alıntı: CiGa95

quote:

Özetle şunu yazmıştım:

Bu yazdıklarımda ayrıca,

Ya kardeşim devlet demeyin şu işe,Bürokratlar ne yapsın ne emir veriliyorsa onu yapıyorlar.Bu işler seçilenlerin başının altından çıkıyor.Direk hükümet sorumlu,Hükümet İsterse kanun çıkartır,EPDK yi iptal eder,Kdv'yi indirir,ötv'yi sıfırlar.Herşey hükümetin elinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murats123 -- 2 Haziran 2009; 14:15:10 >

• ah şu TAYYİP ANASINIDA alıp gitse şu ülkeden
  • quote:

quote:

Özetle şunu yazmıştım:

Bu yazdıklarımda ayrıca,

Devlet kimdir, nedir? devleti kim yönetir? Kimin adına yönetir?
    Buradaki işi devlet ayrı, hükümet ayrı polemiğine dönüştürüp bir takım siyasi çevrelere geçirmeye yeltenmenin, birilerine slogan gemçirmenin alemi yok! çünkü faydası yok; olan her durumda ezilen millete oluyor. Yani senin anlayacağın bu iş devlet politikası haline dönüşmüş milli bir sorun; çünkü her halükarda milletin ümüğü sıkılıyor.

Ha bu işin sadece bu hükümetin ayıbı olduğunu bundan öncekilerin (ve müstakbel sonrakilerin) sütten çıkmış ak kaşık olduğunu mı düşünüyorsun? O zaman sana birkaç soru sorayım ve duymaktan hoşlanabileceğin güzel laflar söyleyeyim; belki böylesi hoşuna gider:
    Bunlardan öncekilerin hiç bir günahı yok çünkü,
    - Dünyanın en pahalı akaryakıtına bunlar milleti mahkum etti.
    - Apo'yu bunlar asmadı, idamı bunlar kaldırdı.
    - Kıbrıslı Rumlar'ın AB adaylığına bunlar sessiz kalarak onay vermiş oldu.
    - ...

Bunlar baştan bir gitsin,
    - Benzin ucuzlayacak,
    - Apo asılacak,
    - Rumlar kesilecek
    - ne derdimiz varsa hepsi bitecek.

Yeter ki şunlar bir gitsin...

Böyle düşünüyorsan sen bilirsin. Canın kimleri kalaylamak istiyorsa onları kalayla, ben karışmam.

Bence bu konular sadece siyasi polemik konularıdır. Ben sade vatandaş olmaktan çok memnunum; siyasi polemik konularıyla hele ki siyasi çekişme ve kavgalarla hiç işim olmaz.

Ama "Yiğidi öldür! Hakkını yeme!": Başka pek çok sorunda olduğu gibi "pahalı benzin" sorunu da sadece son hükumetin tek başına müsebbip ve sorumlu olduğu bir problem değil. O nedenle devlet kavramını kullandım. (çünkü amacım, ne olursa olsun, ele geçen ilk fırsatta hükumete giydirmek değildir)

"Kim gelirse gelsin, yeter ki bunlar gitsin. O zaman herşey daha güzel olacak." biçiminde düşünenler için tek tavsiyem şudur:
    Bildiğiniz bütün siyasi partilerin internet siteleri var, ve bu internet sitelerinde parti programları (yani iş başına gelirlerse neleri yapmayı hedefledikleri) yazıyor.
    Girin okuyun parti programlarını; çok şaşıracaksınız!..
    Çünkü iktidar partisi de dahil, mecliste kavgalı olan siyasi partilerin programları birbirlerinin neredeyse karbon kopyasıdır!

Hangisi çözecek milletin derdini?..Hangi farklı parti programıyla?.. Yok ki birbirlerinden farkları... Yoksa o iktidara gelmiş, bu muhalefete düşmüş; bana ne yaw!.. Beni milletin derdi ilgilendirir, yoksa kimin iktidar olduğu umrumda değil!...

Not: Tamamen kendi görüşlerimdir, beğenen alır gider, beğenmeyen bırakır kaçar!
    Not2: Benzin vurgunu konusuna cevap yazdık konuyu siyasi çekişmeya bağladınız; oy kullanma dışında siyasetle ilgilenmeyen birisi olarak bu konuda polemiğe girmeyeceğim.

• Baş suçlu devlet.Rafineri çıkış fiyatı belli,vergiler sonrasındaki fiyat belli.

Mesela,devlet diyecek ki,

-Petrolün varil fiyatı aynı,dolar kuru sabit.Zam yapamazsın.
    -Petrolün varil fiyatı aynı,dolar kuru düştü.İndirimi yansıtacaksın hemen.
    -Petrolün varil fiyatı artıyor,dolar düşüyor.Aradaki farkı hesaplayıp fiyatı değiştireceksin.
    -Petrolün varil fiyatı artıyor,dolar artıyor.Zam yap;ama ölçülü yap.

Bunları yapmazsan sana öyle bir ceza keserim ki,aklın başına gelir.

Devlet bunu demiyor işte.Niye demiyor?Benim aklıma başka şeyler geliyor.Birileri çıkar sağlıyor galiba bu işten.

Petrolün varili 147 dolar 1 dolar=1.3 TL iken pompa fiyatı 3.47 TL
    Petrolün varili 50 dolar 1 dolar= 1.6 TL iken bu oranda indirim yansıdı mı?Tabi ki hayır.

Dağıtımcı firma bakıyor ki,EPDK sesini çıkarmıyor.Devletten kazık yiyorlar zaten,bir tane de ben atayım bari diyor.

Dağıtımcıların karlarını da EPDK belirleyecek,kimse kafasına göre fiyat çekmeyecek,o zaman bir nebze olsun rahatlarız;ama devlet benzindeki fahiş vergiyi indirmediği müddetçe daha çok eziyet çekilir.

• Türkiye Cumhuriyeti'nin kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı bir yapısı vardır. Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinden oluşan üçlü kuvvet ayrılığı ilkesi temel alınmıştır.Kabaca,
    Yasama 1982 Anayasasının 87’nci maddesinde sayılan yetkilerdir şeklinde tanımlayabiliriz. Kapsamı.- Bu maddeye göre “yasama yetkisi”nin kapsamında şu yetkilerin bulunduğu söylenebilir:

1. Kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak.

2. Bakanlar Kurulu ve bakanları denetlemek.

3. Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek.

4. Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek.

5. Para basılmasına karar vermek.

6. Savaş ilânına karar vermek.

7. Milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak.

8. Anayasanın 14’üncü maddesindeki fiillerden dolayı hüküm giyenler hariç olmak üzere, genel ve özel af ilânına karar vermek.

9. Mahkemelerce verilip kesinleşen ölüm cezalarının yerine getirilmesine karar vermek.

10. Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek.kaynak

Yargı yürütmeyi denetleyen ve vatandaşların yasal haklarını kanun önünde koruması için çalışan erktir. Hukuksal olarak; Yasalara göre mahkemece bir olay veya olgunun doğuşuna etken olan sebeplerin de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi sonucu verilen karardır. Diğer bir ifadeyle; Kavrama, karşılaştırma, değerlendirme vb. yollara başvurularak kişi, durum veya nesnelerin eleştirici bir biçimde değerlendirilmesi.Yani hükümdür.kaynak

Yürütme, yargı ve yasama ile birlikte, güçlerin ayrılığı ilkesine dayanan demokrasi rejimlerindeki üç erkten (güç) biridir.Yürütme, yargıya ve yasalara bağlı olarak ülkenin ve hükümetin icraatını gerçekleştiren erktir.kaynak

Demokraside,Herşey yasama organının elindedir,isterlerse ülkeyi sefalete,isterlerse rafah ve bolluğa ulaştırırlar.İsterlerse benzini 1 dolara,isterlerse 2 dolara verdirtirler.Benim yazdığım bir önceki yazıda siyasi bir şey varmı,benmi farkına varamadım.Direk hükümet suçlu(a hükümeti veya b hükümeti).Demokrasilerde insanlar verdikleri oyların bedelini iyi veya kötü mutlaka öderler.

• quote:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı bir yapısı vardır. Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinden oluşan üçlü kuvvet ayrılığı ilkesi temel alınmıştır.Kabaca,
    Yasama 1982 Anayasasının 87�nci maddesinde sayılan yetkilerdir şeklinde tanımlayabiliriz. Kapsamı.- Bu maddeye göre �yasama yetkisi�nin kapsamında şu yetkilerin bulunduğu söylenebilir:

1. Kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak.

2. Bakanlar Kurulu ve bakanları denetlemek.

3. Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi vermek.

4. Bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek ve kabul etmek.

5. Para basılmasına karar vermek.

6. Savaş ilânına karar vermek.

7. Milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak.

8. Anayasanın 14�üncü maddesindeki fiillerden dolayı hüküm giyenler hariç olmak üzere, genel ve özel af ilânına karar vermek.

9. Mahkemelerce verilip kesinleşen ölüm cezalarının yerine getirilmesine karar vermek.

10. Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek.kaynak

Yargı yürütmeyi denetleyen ve vatandaşların yasal haklarını kanun önünde koruması için çalışan erktir. Hukuksal olarak; Yasalara göre mahkemece bir olay veya olgunun doğuşuna etken olan sebeplerin de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi sonucu verilen karardır. Diğer bir ifadeyle; Kavrama, karşılaştırma, değerlendirme vb. yollara başvurularak kişi, durum veya nesnelerin eleştirici bir biçimde değerlendirilmesi.Yani hükümdür.kaynak

Yürütme, yargı ve yasama ile birlikte, güçlerin ayrılığı ilkesine dayanan demokrasi rejimlerindeki üç erkten (güç) biridir.Yürütme, yargıya ve yasalara bağlı olarak ülkenin ve hükümetin icraatını gerçekleştiren erktir.kaynak

Demokraside,Herşey yasama organının elindedir,isterlerse ülkeyi sefalete,isterlerse rafah ve bolluğa ulaştırırlar.İsterlerse benzini 1 dolara,isterlerse 2 dolara verdirtirler.Benim yazdığım bir önceki yazıda siyasi bir şey varmı,benmi farkına varamadım.Direk hükümet suçlu(a hükümeti veya b hükümeti).Demokrasilerde insanlar verdikleri oyların bedelini iyi veya kötü mutlaka öderler.

Devlet bu yasama-yürütme-yargı üçlüsünün neresinde yer alıyor? Hangisi devlet? hangisi devlet değil?

Eğer devlet bunların bütünü demekse, ben de bütününü kastederek devlet dedim. Özellikle bir kuvveti kastetmedim, özellikle hükumet de demedim, özellikle Ahmet, Mehmet diye isim de vermedim.

Devlet işte, bütün bunların hepsi...
    Hepsi bir araya gelecek, işi kotarıp milleti yüceltecek, bu kadar basit.
    Yoksa o ondan ayrıymış, bu bundan gayrıymış, beni ilgilendirmiyor: Ezcümle, bu işi devlet (bir bütün olarak) başaracak, gerisi teferruat...

• bu kadar vergi alanları da bi uyarsa..
  • hükümet suçlu da chp hükümet olsa almayacak mı bu vergileri mhp olsa almayacak mı demek istediğim hükümetin değil zihniyetin değişmesi lazım vergi toplayamıyoruz napalım dolaylı vergilerle anasını ağlatırız mantığının değişmesi lazım bugün hangi partinin doğru düzgün bi vergi reformu planı var dolaylı vergileri azaltalım vergiyi nasıl verimli toplayalım falan gerek yok insanların mecburen kullandığı ürünlere daya vergiyi en güzeli kafa yormaya gerek yok. Ben bu siyasilerin topunun............ akp sinden chp sine kadar.
  • hükümete değil adaletsizliğe lafım.. başta kim olursa olsun benzinden vergiyle bütçe denkleştirmeye alışılmış, böyle devam ediyor.. acilen çözüm bulunması lazım..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.