Şimdi Ara

Epic Games fiyat farkı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Epic gamesten 60tl indirim kuponu ile Bannerlordu 59.90 ya da 59.99a aldım. Ziraat bankası kredi kartı kullanıyorum. Ödeme kısmında direkt Ziraat ile öde vardı fakat bilmem bir şey aracılığıyla havale vs diyordu o yüzden normal kredi kartı olarak seçtim. Neyse normal kredi kartı seçeneğinden aldım oyunu. Bu sırada provizyondaki işlemler kısmında epic games 59.90 yahut işte 59.99 yazıyordu. Fakat bugün baktığımda provizyondaki işlem gerçekleşmiş normal ekstreye düşmüş fakat benden 61.66 lira çekilmiş. Aradaki fark nereden kaynaklanıyor bilenler aydınlatabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Uluslararası havayolları vb. Yurtdışı banka ya da yetkili kuruluşa üye olup , T.C. sınırları içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerinde yapılacak mal ve hizmet alımlarında, uluslararası kurallar gereğince harcama belgesi TL olsa bile, işlem tutarı kart hamillerinin hesaplarına yurtdışı yapılmış bir işlem gibi USD olarak yansıtılır ve yurtdışı kullanımdan doğan borçların ödemesine ilişkin yukarıda belirtilen esaslar uygulanır.

quote:

Yurtdışı kullanımdan doğan borçlarınız hesap özetinize TL olarak yansıtılır. YD harcamalarınız Bankamıza kartlı ödeme kuruluşları tarafından USD cinsinden gönderilmekte olup işlem kaydının bankaya ulaştığı tarihteki Bankamız en yüksek USD döviz kuru esas alınarak TL'ye çevrilerek hesap özetinize yansıtılmaktadır.

www.bankkart.com.tr
    Yurtdışı Kullanım | Bankkart
    https://www.bankkart.com.tr/yurtdisi-kullanim

• quote:

Orijinalden alıntı: keremec

quote:

Uluslararası havayolları vb. Yurtdışı banka ya da yetkili kuruluşa üye olup , T.C. sınırları içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerinde yapılacak mal ve hizmet alımlarında, uluslararası kurallar gereğince harcama belgesi TL olsa bile, işlem tutarı kart hamillerinin hesaplarına yurtdışı yapılmış bir işlem gibi USD olarak yansıtılır ve yurtdışı kullanımdan doğan borçların ödemesine ilişkin yukarıda belirtilen esaslar uygulanır.

quote:

Yurtdışı kullanımdan doğan borçlarınız hesap özetinize TL olarak yansıtılır. YD harcamalarınız Bankamıza kartlı ödeme kuruluşları tarafından USD cinsinden gönderilmekte olup işlem kaydının bankaya ulaştığı tarihteki Bankamız en yüksek USD döviz kuru esas alınarak TL'ye çevrilerek hesap özetinize yansıtılmaktadır.

www.bankkart.com.tr
    Yurtdışı Kullanım | Bankkart
    https://www.bankkart.com.tr/yurtdisi-kullanim
    I understand you would like more information about the extra fees you are being charged in your transactions, just to inform you those 5% extra can be for the payment method you are using, sometimes using different payments methods charge fees for transactions done.

Özetle yüzde 5 kesinti yaşanabilir ödeme methodunuza bağlı olarak diyor.

Fakat bildiğim kadarıyla steamde böyle bir şey yok. Steamde neyi kaça alıyorsanız aynı fiyattan geçerli oluyor. Durumu zaten epic gamese geri dönüş olarak bildirdim. Eğer forumda Epic Games'in yetkilisi ya da bi Epic Games platformu varsa oradan da bu durumu hep beraber bildirerek çözüm getirebiliriz.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam iyi günler.

• Zodiac LighT kullanıcısına yanıt
    Ödeme yöntemine bağlı olarak %5 komisyon alabilir derken başka ödeme yöntemlerini kastetmiş cevap veren kişi. Hangi ödeme yönteminin ne kadar komisyon aldığı yazıyor sayfada. Siz kredi kartı ile öde dediyseniz zaten komisyon yok onda. TL olarak Spotify ödemesi falan da yapsaydınız yine yurt dışı alışverişi olarak değerlendirdiği için fazla çekecekti ziraat bankası. Eğer doviz cinsinden ekstre isteseydiniz dolar olarak yansıyacakti hesabınıza. Ben Enpara kullanıyorum kurusu kuruşuna tam çekiyor. Siz alırken fiyat farkı çıkmasının sebebi epic TL olarak faturalandiriyor, ziraat Yurt dışı pos olduğu için dolar olarak istiyor ödemeyi. Kart kuruluşu(mastercard-visa) TL yi dolara çevirip öyle ziraate gönderiyor. Ziraat de dolardan TL ye çevirken kur farkı alıyor ve bu yüzden size fazla yansıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 25 Haziran 2020; 13:12:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremec

Ödeme yöntemine bağlı olarak %5 komisyon alabilir derken başka ödeme yöntemlerini kastetmiş cevap veren kişi. Hangi ödeme yönteminin ne kadar komisyon aldığı yazıyor sayfada. Siz kredi kartı ile öde dediyseniz zaten komisyon yok onda. TL olarak Spotify ödemesi falan da yapsaydınız yine yurt dışı alışverişi olarak değerlendirdiği için fazla çekecekti ziraat bankası. Eğer doviz cinsinden ekstre isteseydiniz dolar olarak yansıyacakti hesabınıza. Ben Enpara kullanıyorum kurusu kuruşuna tam çekiyor. Siz alırken fiyat farkı çıkmasının sebebi epic TL olarak faturalandiriyor, ziraat Yurt dışı pos olduğu için dolar olarak istiyor ödemeyi. Kart kuruluşu(mastercard-visa) TL yi dolara çevirip öyle ziraate gönderiyor. Ziraat de dolardan TL ye çevirken kur farkı alıyor ve bu yüzden size fazla yansıyor.
    Detaylı cevabınız için tekrardan teşekkür ederim hocam. Peki misal ben de Enparaya geçsem bu komisyon olayı daha doğrusu TL-USD-TL olayı biter mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac LighT

Detaylı cevabınız için tekrardan teşekkür ederim hocam. Peki misal ben de Enparaya geçsem bu komisyon olayı daha doğrusu TL-USD-TL olayı biter mi ?

Alıntıları Göster
    Spotify, netflix, steam, epic hiçbirinde sorun yaşamadım. Hepsini kuruşu kuruşuna tl olarak çekti. Dolar ile alışveriş yaptığımda ise merkez bankasının önceki gün satış kurunu baz aldığı için google da yazdığınızda çıkan kur ile hemen hemen aynı ücreti çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 25 Haziran 2020; 16:1:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.