Şimdi Ara

Epic Games mağazası 100 milyon kullanıcıyı geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Faaliyete geçtiği ilk günden bu yana gerek oyun lansmanları olsun gerekse de ücretsiz olarak dağıttığı oyunlar olsun Epic Games mağazası oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor. Mağaza bu yılda iddiasını sürdürürken kullanıcı sayısı da rekor kırdı.

Epic Games mağazası ne kadar sattı?

Mağaza tarafından yapılan açıklamaya göre kayıtlı kullanıcı sayısı 108 milyonu geçmiş durumda. Fortnite olmak üzere belirli oyunların merkezi durumunda olması bu sayıyı tetikledi. Steam'in Ocak 2019 rakamı 90 milyon civarındaydı.

Mağazanın elde ettiği gelir 680 milyon dolar oldu. Bunun 251 milyonu üçüncü taraf oyunlardan geldi ve promosyonlarla verilen yapımların kazancı buna dahil edilmedi. Oyunlar için mağazanın yaptığı promosyonlar 23 milyon dolar civarında.

Mağazanın önemli bir ayağını temsil eden ücretsiz oyun kampanyasında bugüne kadar 73 yapım hediye edildi ve bu yapımlar toplamda 200 milyon kez indirildi. Epic Games 2020 yılında da ücretsiz oyunlarına devam edecek.

Sektörün lideri olma amacında olsa da Steam mağazası halen açık ara önde. Sadece 2017 yılında mağazadan elde edilen gelir 4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Genişleme paketleri, kullanıcı yorumları, değerlendirmeler mağazanın koruduğu avantajlar arasında. Bu bakımdan Epic Games uzun bir yol katetmek zorunda.

• Epic Games mağazasını ilk çıktığında meraktan indirmiştim. Bi kaç bedava verdiği oyunu da ekledim. Sisteme format atınca bir daha kurmadım bile. Sadece oyun satarak olmaz bu iş. Ne zaman Steam gibi, sistemde bütün gün açık tutulacak kadar özelliklere kavuşur, o zaman Steam'e rakip oldu diyebiliriz. Şu an için sayıların bir önemi yok. Dijital platform pastasından pay koparmak için oluşturulmuş bir platformdan ibaret.
  • Ne paralar dönüyor be

• Epic Game Store ücretsiz oyun dağıtmaya başladığından beri hiçbirini kaçırmadım. Şu an için 70'den fazla oyunum oldu ama launcherını yüklemedim bile. Aslında Limbo, This War of Mine, Inside gibi oyunları denemek istiyorum ama nedense launcherı bile indiresim gelmiyor.

• Kullanıcı sayısı anlamında bir başarı elde etmiş.Sırada satış başarısı olmalı. Mesela ne kadar ücretli oyun satabilmiş. Beleş verdiği oyunları bile almıyorum artık.
  • Satış yapacağın bir platform açıyorsun, ilk aklına gelen şey şuraya bi sepet koyalım da millet neleri satın almak istiyor koyabilsin, toplam tutarı görebilsin olur. Ama yok, EGS çıkalı 1 sene oldu herhalde ama hala Sepet denen en basit özellik yok. Toplu oyun almak istesen işkence resmen. Kusura bakmasın ama onunla uğraşacağıma 20-30 tl fazla verir Steam'den alırım.

• Oyle boyle diyorsunuz da adamlar quantic dreams is ortagindan voleyi vurdu . Milyonlarca satti bu firmanin oyunlari steam de yok saniyorum bunlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Steami sadece millete aldığı ss leri göstermek isteyenler çok kullanıyor. Ben oyunumu oynuyorum steami kapatıyorum aynı şeyi diğer platformlarda da yapıyorum. Epic launcherin gelişmesi lazım doğru ki zamanla da gelişecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim Bey

Satış yapacağın bir platform açıyorsun, ilk aklına gelen şey şuraya bi sepet koyalım da millet neleri satın almak istiyor koyabilsin, toplam tutarı görebilsin olur. Ama yok, EGS çıkalı 1 sene oldu herhalde ama hala Sepet denen en basit özellik yok. Toplu oyun almak istesen işkence resmen. Kusura bakmasın ama onunla uğraşacağıma 20-30 tl fazla verir Steam'den alırım.
    Epicte steam gibi çöp oyun yok sepete 20 30 tane oyun eklemiyorsun. 20 30 tl fazla verip bu yüzden steamden alırım demek palavra. Epic in uygun fiyatları steamde olmayan oyunları varken hala inatla kullanmayanlar fanboydan başka bir şey değil. Ben originde uplayde battlenet te kullanıyorum çünkü niye kullanmayım hepsinde sevdiğim oyunlar var.

• Fanboy olsaydım EGS hesabı bile açmazdım ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. Daha EGS kurar kurmaz ilk sözlerinden biri Steam'e rakip olacağız ise elinde güçlü bir uygulama ve altyapı olur, paranı buna harcarsın. En basit şeyler şunlar satış yapacağın işte düşünülecek... ama yok. Onun yerine oyun şirketlerine para basarak oyuncuları ayıracağını ve hatta tepki toplayacağını kavrayamayan kişinin oyun ve oyuncuların içinden biri olması da cabası.

Steam'de çöp oyun var demek kadar saçma bir savunma da görmedim. Çöp ise oynamazsın görmezden gelebileceğin butonu var Steam'de.
    Açıkçası çok ilginç Indie oyunları keşfetmemi sağlıyor, özellikle bu aralar sözde AAA olan oyunlardan sıkılmışken.
    Böyle dedim diye Steam'de "saçmalık" ya da sizin tabirinizle "çöp" oyun olarak gördüğüm oyun da yok sanmayın. Kesinlikle var, zamanında Greenlight'ı suistimal eden yapımcılar şimdi de anime ile suistimal ediyor.

Son olarak isteyen istediği platformu açsın, açmakta da özgür ancak exclusive saçmalığını PC'ye getirmenin anlamı yok. Kendi platformunda daha ucuza satarsın isteyen de istediği yerden alır.
    Sırf sadece Origin'de veya Bethesda.net'te veya EGS'de diye almadığım onlarca oyun sayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 16 Ocak 2020; 15:55:16 >

• Mütercim Bey kullanıcısına yanıt
    Yeni giriyorlar mecbur atak yapmaları lazım. Bazı oyunları kendilerine özel yaptılar. Konsol oyunlarını pc ye getirdiler. Epic olmasaydı 20 liraya detroit alıp pc de oynayamıcaktım. Steame rakip olacağız demelerinin sebebi kendilerine hedef ve rakip olarak en iyisini seçmeleri. Origin uplay battlenet gog gibi platformlarda çok gelişmiş durumda değil. Steam sosyal medya gibi kullanılabildiği için öne çıkıyor.

Sırf sadece origin gibi diğer platformlarda satılıyor diye oyun almamak çok saçma ya. Platform aracı sen sadece oyuna girerken kullanacaksın. O yüzden nerede ucuzsa oradan alır oynarım.

Bu arada steam çöp oyun dolu keşif kuyruğuna bakasım gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 16 Ocak 2020; 19:4:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Steami sadece millete aldığı ss leri göstermek isteyenler çok kullanıyor. Ben oyunumu oynuyorum steami kapatıyorum aynı şeyi diğer platformlarda da yapıyorum. Epic launcherin gelişmesi lazım doğru ki zamanla da gelişecektir.
    Steam'de oyun oynadıktan sonra kapatmak, kişinin kendi tercihi. Bu durum "Steam'in "Oyun oyna ve kapat" platformu olduğunu göstermez. "Steam'i sadece millete aldığı ss leri göstermek isteyenler çok kullanıyor." demişsin, 10 senedir Steam platformunun içindeyim, kimsede ne böyle bir şey duydum, ne de gördüm. Steam, kemik kitlede oyun oynamasan dahi her zaman açıktır. Aynı zamanda iletişim aracıdır çünkü. Özellikle MSN devrini yaşamış, görmüş bizler için, PC'de MSN görevi görür. Epic Games'in gelişmesini ben de isterim. Ama şu anki gidişat "Parayı bas, oyuncuları ayır" kafasından öte değil. Bunu yapacaksan da, kullandırdığın yazılımın "Oyun satın al ve oynat"tan çok öte olması gerekir. Ben Metro Exodus'u almak için Steam'e gelmesini hala bekliyorum. Çoğu kişi de böyle.

Valve, Steam işine maddi kaygılarla girmedi bir defa. Herkes oyunlarını kutulu satma derdindeyken, dijitalin geleceğini gördüler. Çoğu ülkenin, özellikle bizim oyun oynama alışkanlıklarımızı değiştirdiler. Bizi "orijinal oyun" ile tanıştırdılar. Şu an bu öyle bir hal aldı ki, çoğu oyunu artık Türkçe dil desteğiyle de oynuyoruz. Türkiye'de oyun pazarının büyümesinde baş aktördür Steam. Onun yanı sıra TL para birimi, kur sabitlemesi vb. işleri de var. Bağımsız yapımlar bile, dağıtımcıya ihtiyaç duymadan sesini duyurabiliyor ve ürününü tanıtabiliyor. Bu yüzden Steam'in kalbimdeki yeri asla sarsılmayacak. Yoksa Gabe'den falan para aldığım yok. Steam oyunların, oyuncuların geleceğini düşünerek, Epic, Origin, Uplay gibi platformlar da, maddi kaygılar ve bu pastadan pay alabilmek için girdi bu işlere. Fark bu. Böyle olmasa, şu an Origin'in çoktan Steam gibi işlevsel hale gelmesi gerekirdi. 10 sene oldu, çıktığından beri gram yol almadı. Epic'te böyle olmaz umarım.

• Ben o SS'leri kendim için alıyorum. İleride oyunun hatırası kalmış oluyor. Achievement sistemi de öyle.
  • İşte tam da bu söylediklerin nedeniyle ilk düşünmeleri gereken şeylerden biri sepet, istek listesi vs.
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    1 paragraf steami övmüşsün. Ben steami kötülemiyorum niye böyle savundun ki? Benimde steamde 400 oyunum var severek kullanıyorum. Fakat başkaları gibi epic games pis kaka demiyorum oradan detroitle beyond two soulsu çok ucuza aldım türkçe dil desteğiyle oynadım. Sırf sepete ekleme seçeneği yok, eksikleri var diye platformu niye kötüleyim? Steam maddi kaygılarla girmese bile artık oyun üretmeyen sattığı oyunlardan gelir elde eden bir platforma döndü. Epic boşuna %88 pay geliştiriciye kalıyor diye açık açık yazmamış. Steam tr fiyatlandırması çok güzel, rakibi yok ve tekel olmanın avantajını kullanıyor. Google'ın androidde yaptığı gibi geliştiricilerden yüksek pay oranları istiyor. Ben bu durumun değişmesini istiyorum alternatifleri o yüzden destekliyorum. Epic store un açılması bizim için çok güzel bir olay, steamden ucuza ve steami bırak pc de olmayan oyunları bile alabilme fırsatımız oldu.

İlk paragrafına cevap olarak da steami inceleme yazam, ss paylaşam, like alam, instagram gibi kullanan tipler var. Bu tipler daha çok steam dışına çıkmak istemiyor ve diğer platformları kötülüyor. Steam in ilk çıktığı yılları bilmem ama şuan için konuşursak çok güzel hale gelmiş durumda. Kendi profilini çok detaylı ve güzel şekilde düzenleyebiliyorsun. Üste çizim alta resim sağa rozet en aşağı incelemen vb koyabiliyorsun. Bunu yapabilen başka bir platform çıkmadı umarım çıkar rekabet bize yarar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.