Şimdi Ara

Epica - Fools of Damnation (Ezan)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir arkadasım yıllardır bir epica hayranı. bana da hep tavsiyye ederdi. bayaa heveslenmistim, bugün diskografisini indirdim. internete girdim baktım sevilen parçalarına. fools of damnation a ageldi sıra. acıkcası grubun türünü sevmiştim. fena sayılmazdı. ama şarkının başında ezan sesi duydum. önce dışardan geliyo sandım şarkıyı kapattım. baktım yok tekrar devam ettirdim şarkıyı. ezan devam etti. şarkıyı başa sardım. ezan da başladı. yani ezanın şarkıdan geldiğine emin oldum. önce dedim adamlar niye ezanı koysunlar şarkıya. ya hakaret ediyolar ya da övüyolar diye düşündüm. girdim baktım sözlerine, doğrudan edilmiş bir laf duyamadım ama dolaylı yoldan dalga geçiyor gibi. bizim için eğil falan demesi bi garibime gitti. bu konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

buyrun sözleri:

Lanetlemenin Aptallığı

Onun için başını eğ,üstünlüğe başını eğ
    Onun için başını eğ,sonunda

İnanıyorsun,dolayısıyla söyleyebilirim
    Benim tarafımdan sahiplendin

Onun için başını eğ,üstünlüğe başını eğ
    Onun için başını eğ,sonunda

İnanıyorsun,izin ver dua edelim
    Bunları hepsi aptallık

Ahmak,tekrar benimle dans et
    Ben senin kaderinim,benim sözcüklerimi işaretle
    Herzaman farklı düşüncedemisin
    Ahmak,diz çök benim için
    Ben senin ızdırabınım,benim yolumu yürü
    Seni asla özgür bırakmayacağım

Benim için yaşa
    Özlenen ahmak
    Üstünlüğe başını eğ
    Benim için yaşa
    Saygı duymayacaksın
    Tanrı için öl

Benim için başını eğ
    Üstünlük için başını eğ
    Benim için başını eğ
    Sonunda

İnanıyorsun,bundan dolayı gösteriyorsun
    Bunların hepsini biz görmek istiyoruz

Ahmak,tekrar benimle dans et
    Ben senin kaderinim,benim sözcüklerimi işaretle
    Herzaman farklı düşüncedemisin
    Ahmak,diz çök benim için
    Ben senin ızdırabınım,benim yolumu yürü
    Benim için başını eğ
    Yolumu yürü,sadece beni servis et,
    Benim için başını eğ,sadece bunu yap
    Benim için diz çök,bana uy
    Alçakgönüllü tavırlarıyla acelesi olmayan
    Bir nesilden öncedir o
    Daha fazla geri dönüşü olmayan

Bana başını eğ
    Üstünlüğe boyun eğ
    Benim için diz çök
    Tanrıça için eğil
    Bana gel,benim için başını eğ
    Had, şimdi yap,benim için başını eğ
    Beenim için diz çök,üstünlük için
    Hadi şimdi yap,tanrıça için

Aptal,dans et şimdi benimle
    Ben senin kaderinim,sözcüklerimi işaretle
    Hep farklı fikirdemisindir
    Aptal,diz çök benim için tekrar
    Ben senin ızdırabınım.benim yolumu yürü

Benim için diz çök,sadece bunu yap

• Abartmışın yaw. İşi gücü yok ezanla mı dalga geçecek adamlar? İçinde ezan sesi geçen birçok metal müzik parçası da var. Batıdakilere mistik geliyor. Moonspell, Anathema, Nile, Celtic Frost gibi birçok grup ezan sesi kullandılar.

Ayrıca bahele,http://www.forumtayfa.net/heavymetal/54644-epica-nin-sarkisindaki-ezan-fonu.html
    http://www.headbang.com.tr/roportaj/00982/

• o konuyu da gordum ama ne biliyim sozleri falan bi tuhaf geldi.
  • tarja turunen in bir şarkısındada ezan var

http://www.youtube.com/watch?v=xh1tizVY8QM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1981se -- 14 Eylül 2013; 19:37:26 >
  • O birşey mi Lamb Of God'ın Killadelphia DVD'sinde konser Rahman suresiyle başlıyor.
  • Dini kullananlar için yazmışlar o şarkıyı, en azından internette böyle yazıyor. Ezan' ın sözlerinin anlamını bile bilmiyorlarmış, niye dalga geçsinler? Ayrıca en sevdiğim epica şarkılarından biridir, muhteşem ötesi
  • sarkiyi ilk dinledigimde begenmistim sanirim ama bi daha hic dinlemedim epica. Sadece arada cry for the moon acarim, o da nadiren yani ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anarchistdoomer

sarkiyi ilk dinledigimde begenmistim sanirim ama bi daha hic dinlemedim epica. Sadece arada cry for the moon acarim, o da nadiren yani ...

Sırf şarkı yüzünden mi yoksa grubu mu beğenmedin ? Sensorium, feint, run for a fall, the phantom agony,Another Me In Lackech, illusive consensus, sancta terra, the obsessive devotion, unleashed, storm the sorrow en sevdiğim şarkılarıdır, dinlemediğin varsa dinlemeni öneririm.
  • yok grubu begendim. Parca da guzel ama bi on yargi olustu iste, sonra da usendim falan denk gelmedi pek ...

• Epica candır hocam ya.
  • Apacik asagilama ve hakaret var. Sarkilari guzel olabilir ama muzik aracilgi ile bu tur hakaretleri kullanmak muzige aykiri. Hani din uzerinden prim yapanlar var deriz ya, bunlarda tam tersinden prim yapiyor.

Ben 5 sene once epica hastasiydim. Arkadas gibi ezani ilk duydugumda disaridan geliyor sandim. Kulakligi cikardim ezan yok.Tekrar taktim mmegersem sarkidan geliyormus. Bir sure sonra neyin nesidir diye merak edip arastirdim ve bir saldiri oldugunu anladim. Ve dinlemeyi biraktim. Degerlere saldiran (her ne gorus olursa olsun) bir seye muzik denilemez. Deger verdiginiz bir seye saldirildigini dusunun. Mesela birisi cok harika bir parca yapmis olsun ama parcada Ataturk'e hakaret var. Dinlemezsiniz ve kinarsiniz degil mi?

• dinleri eleştirmek için dinsel bir öğe olarak kullanılmış, kilise çanı kullansalar anlaşılmazdı öyle düşün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayranı olduğum 10larca bellki de 100lerce grup var bi epicaya kalmadık sonuçta hem mayısta manowar ve arch enemy geliyor ona yoğunlaştım şimdilik :D
  • Bence sarkida alay falan yok hocam din ile insan somurenleri elestiren bir sarki.He mesela Vital Remains Where is your God adli sarkida apacik asagilama vardir ezani.Ama ben bir grubu dusunceleri icin degil de yaptigi muzik icin dinlerim sizin icin tersiyse de saygi duyarim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.