Şimdi Ara

Epifiz Plakları Kapanmış mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
128
Cevap
4
Favori
81.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Atatürk üniversitesinin yayınlamış olduğu makaleye göre büyüme grafikteki gibidir. Ve ilgili makelede şöyle bir cümle geçer.
    "Puberte sonunda her iki cins, boyunun % 99’ unu tamamlamıştır. Kızlarda ortalama 16 erkeklerde ortalama 18 yaş civarı hızlanan kemik olgunlaşması ve büyüme, kıkırdaklarının kapanması ile sona erer." Yani boy 18 yaştan sonra uzar mı %100 olmasa da %99 hayır. 18 yaş civarından sonra büyük değişiklik beklemeyiz. Baş için ise 20 li yaşlar ifadesi çalıştığımız notlarda aklımda kaldığı için söylemiştim. Büyüme birazcık daha devam ediyor. Bunda kafadaki kemiklerin kaynaşması ve diğer sebepler etkilidir diyebiliriz.

Arkadaşlar her şeyden önce sağlık önemlidir. Fit bir vücut kondisyonu yüksek bir vücut sizi mutlu eder. Üretken olmak da zihninizi ve ruhunuzu tatmin eder. Bakın konu açıldığında salgın hastalık aklımızdan geçmezdi tüm ülkeler parayı onu bunu bir kenara bırakıp sağlık ve gıdayı düşündüler. Spor yapalım sağlıklı üretken olalım temiz olalım hayat çok daha güzel olur. Bedenimizi ne kadar ayrıntılı incelersek o kadar çok değiştirmek istediğimiz noktalar buluruz. Mükemmelliği anlamlı kılan kusurdur. Zafer ve başarı zorluklar karşısında anlamlıdır. Bizi biz yapan biz ve bize dair her şeydir. Herkese sağlıklı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 28 Nisan 2020; 16:26:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Epifiz Plakları Kapanmış mı ?

Hocam merhaba ben de 16 yaşıma 6 gün önce bastım yukarıda bahsedilen kemik atlasına göre kemik yaşına karar veremedim hepsi birbirine çok benziyordu onun dışında ortopedi doktoru boyun daha uzamaz dedi ama başka bir doktor da kemik yaşına bağlı olarak dedi peki tahmini olarak boyum en ufakta olsa uzar mı ? Şimdiden teşekkürler.

• Konuyu açan eleman uzadı mı acaba? 162 ne la 15 yaşında bende o boydaydım ama ergenliğe o yaşta girdim zaten. Sonra 11cm daha uzadım.

• keroadam123 K kullanıcısına yanıt
    Daha müsait bir zamanda ilgileneceğim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tamamdırr :))

Öncelikle kemik yaşını belirlemede tam emin olamadım 17 ile 18 arasında kaldım ama sonucu çok etkilemeyeceğini düşünüyorum.

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

aynen bende onu merak ettim şuan benimde boyum 178-181 arası

Anladım teşekkürler yani 185 olmam hayal oldu demek ki :)))

Hocam peki yaşımın daha yeni 16 olmasına rağmen kemik yaşının 17 yada 18 olması tuhaf değil mi ? yüzümde daha tüy yok neredeyse ve aklıma takılan 9.sınıfa giderken bodybuilding e gitmiştim ama omurgaya veya bacağa baskı yapan hiçbir hareket yapmadım sürekli esneme hareketleri de yaptım bodybuilding den dolayı olumsuz bir etkisi olmuş olabilir mi ? (uykuma ve beslenmeme gayet iyi dikkat ettiğimi düşünüyorum gittiğim sıralar ve şuan da dahil.)

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

yanlış kişiye yazmışım :) 1 cm falan anca uzadım 163 üm şuanda kısa olmamda ailenin etkeni var babam 156 annem 152 yani anca bukadar olabildim maalesef hayatda herkes eşit değil

• Maalesef kardeşim ama yinede endokrinolojiye git bence boy uzatıcı tabanlık falan da alabilirsin çokta nadir olsa boy 25 yaşa kadar uzayabilir

Başka bir forumda okurken boyu 165 olan 17 yaşındaki birisi gittiğinde büyüme plaklarının kapandığını söylemişler fakat daha sonra 5 cm uzamış yorumlarda ne yaptın da 5 cm uzadın diye sorduklarında süt içtim diye cevap vermiş fakat bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Eğer 7 sülalen kısa olsa arada ata genlerden sadece 1 kişi uzun olsa bile onun genini almış olabilirsin.

Annesi babası uzun olup annesi babasından kısa olan insanlar da var bu miktar az da olsa.

Dediğim gibi endokrine gitmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Öncelikle kemik yaşını belirlemede tam emin olamadım 17 ile 18 arasında kaldım ama sonucu çok etkilemeyeceğini düşünüyorum.

buna da bakar mısınız yaş 16 boy 166

• Açık kanka senin rahat ol uzarsin

Hocam kemik uçlaeım kapanmış mı? Bakabilir misiniz? Kemik yaşı olarak kaç gösteriyor. Geçen senelerde baktırmıştım kemik yaşım biyolojik yaşından 5 yıl gerideydi. Teşekkür ederim.

• Benbeberuhi B kullanıcısına yanıt
    Kapanmış gibi duruyo dostum. Röntgen çok net değil ama gördüğüm kadarıyla öyle.

Merhaba hocam ben 15 yaşındayım bu akşam ölçtüm boyumu 175. Kemik yaşım 15 ise 185 olabilir miyim? Ya da 180

• Ghetto İnsider G kullanıcısına yanıt
    Greulich pyle atlasında hesaplama metodu var ordan hesaplayabilirsin.

183 cm çıkıyorum bu tablo için teşekkürler bu arada. Kemik yaşımı hangi bölümden öğrenebilirim?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.