Şimdi Ara

Epox 8RDA+ Amd 2500+ Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakadaşlar elimde Epox 8RDA+ anakart Amd 2500+ işlemci 2 tane oem 256mb ddr400 ram 1 tane kingston 1gb ddr400 ram 5400rpm 40gb seagete hdd(window vista ultimate burada kurulu) 7200rpm 120gb samsung hdd var.Ben bu makinaya overclock yaptım ve voltaj vermeden 3200+ e ulaştım normalde bilgisayarım stabil çalışıyor hata vermiyor anacak default ayarda ikin oynayabildiğim need for speed carbon ve battlefield vietnam 3200+ olunca hata veriyor oyundan atıyor; defaultta (2500+) da oynayabildiğim cod4 pes2008 F12007 crysis nba2008 oyunları 3200+ de hata vermeden oynabiliyorum ama diğer 2 oyun hata veriyor bunun nedeni ne olabilir 3200+ stabiliteyi bozuyorsa neden cod4 pes2008....vb bu oyunları oynayabiliyorum sorun nfs carbonda veya bfield vietnamda olsa defaultta(2500+) nasıl hatasız oynayabiliyorum.Düşüncesi olan ve var mı yardım edebilirmisiniz.

• stabil derken bikaç saat orthos stress testi yaptın değilmi?yapmadıysan onu dene,orthos yalan söylemez
  • stabil derken makinayı çok kasan cod ve crysis i aralıksız 1 1.5 saat oynadım ve sorun vermedi
  • Bende de aynı işlemci var 5 senedir 3200 de kullanıyorum..aynı anakart..yalnız monitör 22 inch..ekran kartım 9800 pro..sende hangi ekran kartı var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuffguy

Bende de aynı işlemci var 5 senedir 3200 de kullanıyorum..aynı anakart..yalnız monitör 22 inch..ekran kartım 9800 pro..sende hangi ekran kartı var..

kardeş bende asus 9550ge var ben artık vazgeçtim yenildim overclocka :( tahminim 5400rpm lik hdd im işi bozuyor
  • beyler sorunum iyice içinden çıkılmaz hal aldı sistemi 3200 e getirirsem ve ekran kartının son sürücüsünü yüklemezsem(vistanın kendi tanıdığı aygıt) oyunları medium değerde oynayabiliyorum, son sürücüyü yüklersem medium hata veriyor low da oynayabiliyorum, eğer sistemi 2500 de tutarsam ekran kartının son sürücüsü yüklüde olsa medium hata vermiyor sizce sorun nerede ekran kartına voltaj verdim hala düzelmedi :(
  • Bu sistemde vistamı kullanıyorsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sistemde ne varmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertkatar

Bu sistemde vistamı kullanıyorsun...

evet çok rahat kullanıyorum hatta!
  • vista sistem kaynaklarını daha çok kullandığı için oyun sırasında problem çıkma olasılığı daha fazla, yani oyuna ayırılacak sistem gücünü vista kullanıyor
  • çözüm önerin nedir kardeş ben tıkandım artık denemediğim kalmadı şu anda oc yaptım ve ekran kartının sürücüsünü yüklemedim oyunları oynayabiliyorum tabi görüntü olarak kalite kötü :(
  • deneme
  • Benim eski sistem de Athlon XP 2500+ idi,voltajsız 3800+ olurdu, 2501Mhz yani...
    Türkiyenin en iyi AthlonXP işlemcilerinden biriydi, upgrade için satmak zorunda kaldım..

Soruna gelince,bence stabil gözüken cpu stabil olmayabilir.Ramlarda da stabilite kaybı olabilir FSB artışı nedeniyle...

CPU, NB ve Ram voltaj değerlerinin birer kademe yükseltip deneyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Benim eski sistem de Athlon XP 2500+ idi,voltajsız 3800+ olurdu, 2501Mhz yani...
    Türkiyenin en iyi AthlonXP işlemcilerinden biriydi, upgrade için satmak zorunda kaldım..

Soruna gelince,bence stabil gözüken cpu stabil olmayabilir.Ramlarda da stabilite kaybı olabilir FSB artışı nedeniyle...

CPU, NB ve Ram voltaj değerlerinin birer kademe yükseltip deneyin.

Soket A kralının önerilerine dikkat edin arkadaşlar.

• walla bende voltajsız 3200 e çıktım oyunlarda hata vermesinin nedeni atinin sürücüsüymüş şimdi sorun yok ama nfs carbon makinayı donduruyor çözümünü bulamadım belki vista belki ram hatası ama ben bu sorunu nfs carbonu silip most wanted yüklemekle çözdüm :D :D :D
  • Merhaba,

benim de su an 4 yıldır begenerek kullandıgım sistemimle ilgili birsey sormak istiyorum size.

1 cisi Ben overclock yapmadım kasama daha once. Hangı degerlerı degıstırırsem stabıl olarak calısır ??

2 cisi yaklasık 2 ay once 2 tane 1 gb DDR 400 mhz ram aldım. Bios sürümü ise 2004/07. Hard diskimi degistirmek istiyorum. Su anda kullandıgım 80 gb. Bu anakartta siz kac gb hard dısk kullanıyosunuz yada destekledıgı en fazla gb ?

3 cüsü bu anakarta uyacak uygun fiyatlı ekran kartı var mı ? En azından 128 bit 512 mb tabi kaldırır mı bılmem.

Sistemim:

AMD XP 2500+
    Epox Nforce2 8RDA+ rev 2.2 anakart
    2x1 gb ddr 400 mhz ram
    80 GB Samsung IDE disk
    128 MB 64 bit 9259 SE Ati Radeon ekran kartı
    Windows Xp pro sp2

vs

Tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaabi -- 20 Ocak 2009; 19:51:41 >
  • merhaba. bende de benzer sistem var. ekran kartı 7600 gt kullanıyorum. 7600gt'nin üstü bir kartta performans farkı göremezsin. cpu darboğaz çünkü. iki hdd kullanıorum. biri 250 gb diğeri de 80 gb. ikisi de ide tabii ki.
    bence overclock yaparken ,voltaj değiştirmede fsb'yi 200 e çıkart. . stabil değilse cpu'yu avaş yavaş arttırıp max 1,85, vdd'yi de 1,8, ram voltajı nı da 2,77 ve 2,9'da denersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tworule

merhaba. bende de benzer sistem var. ekran kartı 7600 gt kullanıyorum. 7600gt'nin üstü bir kartta performans farkı göremezsin. cpu darboğaz çünkü. iki hdd kullanıorum. biri 250 gb diğeri de 80 gb. ikisi de ide tabii ki.
    bence overclock yaparken ,voltaj değiştirmede fsb'yi 200 e çıkart. . stabil değilse cpu'yu avaş yavaş arttırıp max 1,85, vdd'yi de 1,8, ram voltajı nı da 2,77 ve 2,9'da denersin.

Önerdiginiz ekran kartı gordugum kadarıyla PCI-E kartı.Dolayısıyla benım anakartımda AGP slotu var. Verdiginiz kartın calısacagını sanmıyorum.Benzer sistem derken anakartınızın chipseti ve ozellıklerı nedir? Sabit disk alırken bi fikir olur en azından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.