Yaw arkadaşlar, Donanım Genel'e açmıştım bu topici tam istediğim gibi net bir cevap alamadım.
Belki aranızda benim boarddan kullanan olmuştur..
Orada yazdıklarımı burada da belirtiyorum, bu bilgilerin ışığında en doğru cevabı verirseniz çok sevineceğim; --------------------------------------------
DDR 333 Cl 2.5'den, DDR 400 Cl2'ye transfer etmek istiyorum arkadaşlar.
Bir süre önce Rev. 1.1'lerin 400'lere uyumsuzluğu var idi. Son bios Update'lerle bu sorun tamamiyle giderildimi..?
Twinmos-Twister DDR 400, CL2, PC3200 2 x 256 MB almak istiyorum.
Fakat Mascom'dan, son bios update'ler ile beraber DDr 400'ü desteklediği söylendi..?
Deneyip yanılma, yönteminden başka bir çare yok mu, şimdi bu durumda..?
Teşekkürler..? ---------------------------------- "FSB400 Ultra Edition" Yazmıyo.. Sadece şöyle bir yazı var..??
DualDDR Supports Dual DDR It supports Dual DDR. It combines the power of DDR400 with two independent memory controllers. It increases the memory bandwith while delivering better system and graphic performance.
Fakat, biosunda, expert kısmına girince FSB'yi arttırabiliyorsun. 400'ün de üstüne çıkıyor fakat benim ramlar 333 ddr olduğu için arttırmayı hiç denemedim. Denersem ve bilgisayar kapanırsa tekrar açmayı bilmiyorum.
Teorik olarak biostan açıyor görünüyor fakat pratikte destekleyip desteklemediğinden emin değilim..?? Problemde bu ya işte..
Şimdi, twister 400 ddr alsam cl 2 olarak bi de açılmazsa, ne yapayım twister'ları..?? kalın da bi fiyatı var..
Acaba alacağım yerin teknik servisinde önce deneyeyim, açıyor ve cl 2 DDR 400 olarak görüyorsa mı alayım.. Kabul ederlermi acaba böyle bir şeyi..? -----------------------
Ne dersiniz..?[dntw]
ramlerin cl2 de çalışması ramlerle ilgilidir elimdeki ramler 333 de çalışıyor ve hiç denemedim demişsin.internet sitesindeki bilgileri ve rda+ ın kullanma kitapçığını iyi oku. eger ki oc ayarlarını yaptın ve sistem açılmadıysa klavyede INSERT tuşuna basılı tut ve bilgisayarı RESET le.bilgisayar açılacaktır düşük fsb de(133-100 mhz gibi).oradan önce yaptıgın ayarları-değerleri düşürerek tekrar oc dene . senin ramlerim 400 mhz de çalışıp çalışmayacagını burada kimse bilemez.dene ve gör .. ayrıca twinmos ramleri aldıgın yerde denettir.arkadaşımın yeni aldıgı twinmos marka twinmos çipli ddr400 ramler düşük timng lerde çalışmıyor ve iyi oc olamıyor..ancak forumdan babudil deki ramlerle 215 fsb e kadar çıkılabiliyor.yani o ramlerde de farklılıklar olabiliyor.elde patlamasın sonra ramlerin...
Ben a2midir nedir bilmiyorum ama 200fsbye rahat cikan bi rda+ kullandim ve 1.1di.. Hernese 333mhz mtech chipli twinmoslarim 400mhzde 3-3-2-2 olarak calisiodu bi sorun cikmaz yani.. Saygilarimla
Şimdi en başta, yanlış anlaşılma olmasın diye tekrar belirtmek istiyorum;
Benim ram'lerim şu anda Twinmos-Twinmos PC 2700, DDR 333 ve 166 FSB'de 6,2,2 2.5'de çalışıyor. Ben bu ramlerin CL2 ve 400 modlarını hiç denemedim diyorum.
Benim almak istediğim Cas Latency 2 olan ve daha düşük timinglerde çalıştırabileceğim bir PC 3200, DDR 400 olan Twinmos-TWISTER almak.
DDR400 desteği var onda problem yok ama 200 mhz FSB işi tamammen şansa kalmış. Elime geçen 2 tane A2 vardı, biri 210 FSB'de sorunsuzdu, diğeri 190 üstünde sapıtıyordu...
Bu postumdam bir once yazan arkadas sana PMde demek istedigimin aynisini demis korkmadan al destekler ok? Saygilar...
dostum o zaman 2. el forumlarından araştır.forumda internetcafesi-dükkanı olan bir sürü bilg. cı var.deneyip almak koşuluyla ram alacağım diye topic aç.oralardan bak çaresine.en azından satıcı da ne için istediğini bilir denemen sonucunda istediğin sonucu alamazsan sorun çıkmaz..sorunsuz biçimde sorununu halledebilirsin.bu arada hangi şehirdesin?
İstanbuldayım da..
Ya şöyle düşündüm..
Twister Ram'leri alacağım yere bilgisayarımı da götürürüm, teknik servisleri önce bi bilgisayarımı açar bakar... Sonra, yeni ramleri takar. Bios'dan DDR 400, CL2, FSB 200'ü gördükten sonra bilgisayarım açılır da 10-15 dakka sorunsuz çalışırsa.. parasını öder,kapar giderim ramleri.. ne dersiniz...? [dntw]
hocam biz bişey demeyiz hayırlısı olsun deriz.bize kalsa dükkan senin.alcagın yer ile görüş bunu.kabul ederlerse ne güzel...
Twister Ram'leri alacağım yere bilgisayarımı da götürürüm, teknik servisleri önce bi bilgisayarımı açar bakar... Sonra, yeni ramleri takar. Bios'dan DDR 400, CL2, FSB 200'ü gördükten sonra bilgisayarım açılır da 10-15 dakka sorunsuz çalışırsa.. parasını öder,kapar giderim ramleri.. ne dersiniz...? [dntw] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>öyle yap en iyisi benim anakartta rev 1.1 ve a2 yalnız twinmos ramlerle sorun çıkartmıştı twister değildi ama benimkiler makina biraz çalıştıktan sonra delirmiş format atmam gerekmişti
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gürcü</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Trader-34</i> <br /> İstanbuldayım da.. Ya şöyle düşündüm.. Twister Ram'leri alacağım yere bilgisayarımı da götürürüm, teknik servisleri önce bi bilgisayarımı açar bakar... Sonra, yeni ramleri takar. Bios'dan DDR 400, CL2, FSB 200'ü gördükten sonra bilgisayarım açılır da 10-15 dakka sorunsuz çalışırsa.. parasını öder,kapar giderim ramleri.. ne dersiniz...? [dntw] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>öyle yap en iyisi benim anakartta rev 1.1 ve a2 yalnız twinmos ramlerle sorun çıkartmıştı twister değildi ama benimkiler makina biraz çalıştıktan sonra delirmiş format atmam gerekmişti <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Sağolun arkadaşlar, Sağolasın <b>gürcü</b>,
Firma kabul etti zaten, başka çözüm yok gibi..
Teşekkürler, herkese..[frndsp]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme