Şimdi Ara

EPSON DM1 3LCD 879 ytl ye aldım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiyatı electroworld da çok cazip geldi takip ettiğim bir üründü aldım...bu aleti kullanan arkadaslar var mı ? En iyi verimi hangi ayarlarda alabiriz acaba... Şimdilik duvara yansıtıcam görüntüyü bakalım tatmin edecek mi görüntüsü... bir kaç foto eklerim çalıştırdığımda...

# Bütünleşik DVD/DiVX Oynatıcı
    # EPSON 3LCD Teknolojisi
    # 854x480 Gerçek Çözünürlük
    # 1000 Ansi Lümen Parlaklık
    # 16:9 Görüntü Formatı
    # Dolby Digital,DTS Digailat Surround 2x8 Watt Dahili Hoparlör
    # 28 dB Fan Gürültüsü
    # 3,8 Kg. Ağırlık
    # Çözünürlük : 480p (854 x 480)
    # Parlaklık (normal mod) : 1000 ANSI lümen

• Öncelikle "hayırlı olsun" diyorum arkadaşım.

Ben onun ağabeyi olan TWD10 HD modelini kullanıyorum.

Bu cihazdan iyi verim alabilmek için mümkün mertebe karanlık ortam yaratmanız gerekiyor. Bunun için yoksa bulunduğu odaya panjur yahut karartma perdesi yaptırmanızı tavsiye ederim gündüz kullanımında iyi verim için.

Diğer taraftan film seyrederken "theatre black" modunu en iyi kontrast oranı için kullanmanız gerekiyor. Bu da ışık gücünü azaltır ama kontrast oranını yükseltir. "living room" (oturma odası) ışık gücü ise gündüz normal perdeler kapalıyken kullanabilirsiniz. Ama tavsiyem hem sessizliği hem görüntü kalitesi hem de uzun lamba ömrü için theate black modundan şaşmamanız.

Bir de perde alacaksanız ışık geçirmez 16:9 sinema perdesi almanızı tavsiye ederim. Zira arkaya ışık geçiren perdeler ansi lümen(ışık gücü) kaybı yaratacaktır. Hepsiburada.com'da bu tür perdeler var. Tabii daha kaliteli marka-modeller de vardır ama cihazı ucuza alıp perdeyi çok pahalıya almanız tavsiye edilmez. Projeksiyon başlıklarında şimdiye kadar pekçok perde tavsiyesi yapıldı onları da okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 30 Temmuz 2008; 21:29:27 >

• hayirli olsun.
    gule gule kullan
  • bende aynı ürünü kullanıyorum...

dahili dvd/divx oynatıcısı ve hoparlörü olması büyük kolaylık,fişi tak duvara yansıt,kablo dersi vs yok,çantasına koy götür istediğin yere...usb flaş belleğini kullanıp ordanda resim mp3 film falan izleyebilirsin...

theatre modu en ideali...gürültü falan yok,çalışıp çalışmadığını anlamazsın bile...

fiyat ve özellik olarak bence alınabilcek en ideal cihaz...

tekrar hayırlı olsuın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: reymor01

bende aynı ürünü kullanıyorum...

dahili dvd/divx oynatıcısı ve hoparlörü olması büyük kolaylık,fişi tak duvara yansıt,kablo dersi vs yok,çantasına koy götür istediğin yere...usb flaş belleğini kullanıp ordanda resim mp3 film falan izleyebilirsin...

theatre modu en ideali...gürültü falan yok,çalışıp çalışmadığını anlamazsın bile...

fiyat ve özellik olarak bence alınabilcek en ideal cihaz...

tekrar hayırlı olsuın...

birkaç duvar görüntüsü ekleyebilirmisiniz?bizde iyi kotu bir fikir edinmiş oluruz
  • O fiyata Electroworld'den çok uygun bir fırsat. Tavsiye ederim. Projektörün tadını alana ne LCD ne Plazma alternatif olur.
  • 5+1 ses sistemi bağlanabiliyormu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bağlanıyor. Sesi hem projektörden hem de ses sisteminizden alabiliyorsunuz koaksiyel digital ses bağlantısı ile.
    Son derece kullanışlı bir alet. Bu fiyata da bedava gerçek fiyatı 1100 YTL.

Ürünün resmi sayfasına bakın buradan.
    http://www.epson.com.tr/content/TR/tr_TR/products/video_projectors/product_spec/EIS_Product_Specification_EMPDM1_TR.ilocal.htm

http://www.epson.com.tr/internetLive/dctm/content/TR/tr_TR/products/video_projectors/EIS_Product_Model_EMPDM1_TR.inter.jsp

• bende bu cihazdan almak istiyorum.araştırdım adanada epson yetkili bayide 850ytl kdv dahil 6 taksit veriyorlar.kafama takılan şu an pc de kullandığım microlab a-6623 5+1 ses sistemini nasıl bağlarım.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
  • mr-thunder üstadım sen bu işlerden anlıyorsun emp md1 ile emp TWD-10 arasında seçim yapmama yardımcı olursan sevinirim.ayrıca bu cihazada microlab 5+1 ses sistemini bağlayabilirmiyim.araştırdım istanbul bilişimde 12 taksit 1280 ytl kdv dahil.fiyat uygunmu? yardımlarını bekliyorum.HD Olması beni cezbediyor.ileride lazım olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asflor

mr-thunder üstadım sen bu işlerden anlıyorsun emp md1 ile emp TWD-10 arasında seçim yapmama yardımcı olursan sevinirim.ayrıca bu cihazada microlab 5+1 ses sistemini bağlayabilirmiyim.araştırdım ****de 12 taksit 1280 ytl kdv dahil.fiyat uygunmu? yardımlarını bekliyorum.HD Olması beni cezbediyor.ileride lazım olur.

PM'den birer harf boşluk bırakarak O fiyata TWD10 nerede olduğunu bildirebilir misiniz ? O cihazın fiyatı peşin 950 Euro + KDV idi ama yanında kaliteli, portatif orjinal EPSON sinema perdesi de vardı resmi Epson bayiilerinde. Istambul. Bil'de yazıyorsa pek ciddiye almayın elinde yoktur büyük ihtimalle. Olsa da DVD'lerde bölge kodu sorunu yaşarsınız ABD modeli olduğundan.

PC ses sistemlerinden anlamıyorum. Ilgi alanım Hi-fi ve gerçek ev sinema sistemleri. Ama en kötü ihtimalle TWD10 modelinin kulaklık çıkışından analog stereo ses bağlantısı yaparsınız. Yalnız TWD10'da dijital çıkış optik koaksiyel değil ! TWD10 kendisi Dolby ve DTS ses kodlarını çözebiliyor.(Isterseniz PCM isterseniz(amfinizde kod çözücü varsa) bitstream olarak dijital ses bağlantısı yapıyorsunuz.)

Şunu da ifade edeyim TWD10'un kendi hoparlörlerindeki ses de tv'lerdekinden daha iyi. Cihazın 3 bir tarafını çepeçevre saran hoparlörler stereo ve dolby Prologic virtual ses oluşturmada oldukça başarılı oluyor müstakil surround ses sistemi olmayanlar için. Ayrıca subwoofer'i direkt projektörün subwoofer çıkışına da bağlayabiliyorsunuz.

HD olması için VGA ya da HDMI girişlerinden HD media'yı bilgisayardan yahut HDDVD,Bluray oynatıcılardan projektöre sunmanız lazım. USB girişinden Hd media oynatmıyor ama ,resim, Divx, mp3 ve bitrate yüksek olmamak şartıyla Mpeg2 dosya oynatıyor. Resimler de 720x480 (480i) olarak görüntüleniyor bu arada.

Bu cihazın görüntü özellikleri üzerine de yazabilirim almak niyetindeyseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 11 Ağustos 2008; 19:19:43 >

• öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sizinde bahsettiğiniz gibi ist.bilişimden EPSON TWD10 İÇİN fiyat bildirdiler ama ellerinde yokmuş.üretimi durdurulmuş.entegre dvd player bazı dvd leri okumuyormuş.bunun üzerine bana mitsubishi HC-1500 DLP ve BENQ W500 lcd modelini önerdiler.her ikisininde fiyatı kdv dahil 12 taksit 1340 ytl civari.bunlada entegre dvd yok.şu an elimde dvd playerım olmadığı için dvd li model düşünmüştüm.Bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum
  • Arkadaşım size tavsiyem oranın önerilerine değer vermemeniz.

Sizi yanlış yönledirebiliyorlar kendi menfaatlerine. Artık üretimi durduğu da yalan olduğu gibi Türkiye deki DVD filmleri okumayabileceği de sadece kendilerinin USA bölge kodlu cihazları için geçerli Bölge kodu 2 olan resmi EPSON ürünlerinde öyle bir sorun yok. Oraya laf olsun diye koyuyorlar. Ne alacağınızı bilmiyorsanız bilgi sahibi olmadan oraya gitmeyin yoksa yanlış tercih yapabilirsiniz. TWD10 modelini resmi Epson bayiilerinden sorun.

Ev sineması için LCD daha iyidir. DLPler ise maç yayınlarında daha iyi. O bahsettiğin cihazları bilmiyorum. Özelliklerini yazarsan buraya ya da projektör soruları başlığına ben ya da diğer arkadaşlar yorumlayabilirler.

Size tavsiyem önce bir bütçe belirlemeniz ondan sonra yola çıkmanız. Bir de etraflıca araştırın. Forumda daha önce yapılan yorumlardan arama yapabilirsiniz.

Entegre DVD ve ses sistemi olan 3 tane projektör modeli var. 2 si bu Epson bir de 800x600 Optoma marka DLP vardı. Optoma artık yok sanırım. Bu modellerin kolaylığı kompakt olması ve kablo karmaşasından sizi kurtarması. Flash diskten de divx,mp3 oynatması bilgisayara olan bağımlılığınızı azaltır. DVD içinde olduğundan ayrıca uzun mesafe kaliteli HDMI kablosu , component kablosu vs. masrafınız olmaz. Üzerinde ses sistemi olduğundan heryerde, icabında açık havada sadece elektrik prizine takarak da kullanabilirsiniz.

Yalnız bu cihazlar için baştan dediğim gibi karanlık ortam sağlamak gereklidir. Aydınlık ortam için 2000 ansilümen Panasonic Ax200 var o dediğin yerde fiyatı 2000 YTLnin üstünde. Ama sadece görüntü verir. Zaten bu DVD-ses olayı nadir bir durumdur projektörde. Genelde hemen hepsi görüntüyü yansıtmaya yöneliktir. Bu ax200 modeli oldukça popüler bir ayrıca DVD alıp ses sisteminiz de ayrıca mevcut olarak kullanacaksanız.

Ne tür uygulamalarda ve medya oynatımlarında kullanacağınızı daha açık yazarsanız ona göre uygun tavsiyelerde bulunabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 12 Ağustos 2008; 21:40:38 >

• hocam teşekkürler.alacağım cihazla dvd.dwx film izleme ve arasıra uydudan film vb.konuları izlemede kullanacağım.hd ready ve hdmı olması hangi durumlarda işime yarar. epson twd-10 adanadaki gerçek fiyatı taksitle 2000 ytl.Epson dm1 ise taksitle 850 ytl.bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Arkadaşım size tavsiyem oranın önerilerine değer vermemeniz.

Sizi yanlış yönledirebiliyorlar kendi menfaatlerine. Artık üretimi durduğu da yalan olduğu gibi Türkiye deki DVD filmleri okumayabileceği de sadece kendilerinin USA bölge kodlu cihazları için geçerli Bölge kodu 2 olan resmi EPSON ürünlerinde öyle bir sorun yok. Oraya laf olsun diye koyuyorlar. Ne alacağınızı bilmiyorsanız bilgi sahibi olmadan oraya gitmeyin yoksa yanlış tercih yapabilirsiniz. TWD10 modelini resmi Epson bayiilerinden sorun.

Ev sineması için LCD daha iyidir. DLPler ise maç yayınlarında daha iyi. O bahsettiğin cihazları bilmiyorum. Özelliklerini yazarsan buraya ya da projektör soruları başlığına ben ya da diğer arkadaşlar yorumlayabilirler.

Size tavsiyem önce bir bütçe belirlemeniz ondan sonra yola çıkmanız. Bir de etraflıca araştırın. Forumda daha önce yapılan yorumlardan arama yapabilirsiniz.

Entegre DVD ve ses sistemi olan 3 tane projektör modeli var. 2 si bu Epson bir de 800x600 Optoma marka DLP vardı. Optoma artık yok sanırım. Bu modellerin kolaylığı kompakt olması ve kablo karmaşasından sizi kurtarması. Flash diskten de divx,mp3 oynatması bilgisayara olan bağımlılığınızı azaltır. DVD içinde olduğundan ayrıca uzun mesafe kaliteli HDMI kablosu , component kablosu vs. masrafınız olmaz. Üzerinde ses sistemi olduğundan heryerde, icabında açık havada sadece elektrik prizine takarak da kullanabilirsiniz.

Yalnız bu cihazlar için baştan dediğim gibi karanlık ortam sağlamak gereklidir. Aydınlık ortam için 2000 ansilümen Panasonic Ax200 var o dediğin yerde fiyatı 2000 YTLnin üstünde. Ama sadece görüntü verir. Zaten bu DVD-ses olayı nadir bir durumdur projektörde. Genelde hemen hepsi görüntüyü yansıtmaya yöneliktir. Bu ax200 modeli oldukça popüler bir ayrıca DVD alıp ses sisteminiz de ayrıca mevcut olarak kullanacaksanız.

Ne tür uygulamalarda ve medya oynatımlarında kullanacağınızı daha açık yazarsanız ona göre uygun tavsiyelerde bulunabilirim.

Size katılıyorum.2 ay önce bende Optoma HD70 modeli arıyordum,bahsi geçen firmanın internet sitesindeki fiyat piyasa fiyatına göre çok uygundu,
    gel görk telefon açıp sorduğumda stoklarında olmadığını öğrendim.Ne zaman gelecek diye sorduğumda ise 1 ay içinde gelir.Fiyat değişirmi dediğimde ,değişebilir yanıtını aldım.Stokta olmayan ürüne düşük fiyat verip,tüketiçini aklını karıştırıyorlar,mal alırken çok dikkatli olmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCIENTIST -- 13 Ağustos 2008; 9:47:34 >

• Asflor, karar size kalmış. HD film izlemeyecekseniz fazladan 1000 YTL vermek istemiyorsanız siz bilirsiniz. Ama bir süre sonra divx yerine HD film indirmeye başlarsanız HD projektör almadığınıza pişman olabilirsiniz.
    2000 YTL fiyata EPSON bayilerinde kaliteli ve kullanışlı orjinal EPSON portatif 16:9 perde de dahildir. O perde bence en az 200 Euro eder. Diğer Dm1 de o perde yok. Artık imkan-ihtiyaç dengenize göre bir karar verebilirsiniz.

TWD10 HD modeli 935 Euro +KDV peşin. Taksit olanaklarını bilmiyorum. Ama bayiilerde pazarlık yapmayı da deneyin.

Isterseniz 875 YTL uygun fiyatlı cihazla şimdilik bir başlangıç yapın en azından imkanınız geniş değilse. Ilerde bir tane de HD projektör alırsınız. 1500 YTL'ye 720p HD projektör modelleri var şu anda. Ama döviz kuru şu anda uygun ileride ne olur bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 13 Ağustos 2008; 23:08:21 >
  • çok teşekkürler hocam epson TWD10 sizde kullanıyorsunuz yanılmıyorsam.ben film izleme hastasıyım oyunla falan işim olmaz arasıra maçta izlerim.haftada 4 saat ortalama kullandığımı düşünürsek lamba ömrü nekadar olur.birde sitesinde açıkladığı gibi lambada 3 yıl garantiye dahil değilmi.bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum.lamba fiyatı biraz araştırdım kdv dahil 413 ytl civarı.
  • Evet arkadaşım, lamba ömrü sinema modunda 3000 saat parlak modda 2000 saat yazıyor. Tavsiye edilen mod karanlık sinema modudur(Theatre black yazar ekranda alınca göreceksin). Aydınlık ortamda ise Living Room modu var. Sinema modunda projektör görüntüyü işler ve renk filtresi,insan ten rengi düzeltme özelliği vs. uygular. Karanlık ortamda film seyretmek için uygundur. Ayrıca fanın sesi de minimum olur. Onun için bu şekilde 3000 saat kullanım epey gider size. (Ben 6 ay da 400 saati yeni yakaladım :)) Ama dediğim gibi bu aleti karanlıkta (gece) güzel oluyor gündüz soluk gösteriyor şayet panjur ya da karartma perdeniz falan yoksa.

Epson'un en güzel taraflarından biri de bu benzersiz lamba garantisi oluyor. Başka "babayiğit" firma yok maalesef 2000 saat ve 3 Yıl lamba garantisi sunan.

HDMI girişini sormuştunuz daha önce. Oradan HD-DVD , Bluray oynatıcıları , HDMI çıkışı olan uydu alıcılarını ve HDMI çıkışı olan bilgisayarınızı bağlıyorsunuz. (En kaliteli bağlantı şekli HDMI'dır günümüzde)
    Ben Toshiba HD-DVD player ile bağlantı yaptım. Fevkalede bir şey HD görüntüler. Bu yüzden ileriye dönük bir tercih yapmış oluyorsunuz TWD10 almakla.

Diğer taraftanwww.epson.com.tr sitesinden ürünü bulup inceleyin. Orada Seiko-Epson Corp. tarafından taahüt edilen perdeyi muhakkak alın. Epson bayiileri onunla birlikte vermek zorundalar, dikkat edin. (Olaki üstüne yatmayı düşenen çıkar, çıkmaz ya...)

• arkadaşlar bu gün bir sitede lambasız projeksiyon tanıtmının yapıldığını 2009 yılında avrupada satışa çıkacağı yazıyordu.Fiyatı belli değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asflor

arkadaşlar bu gün bir sitede lambasız projeksiyon tanıtmının yapıldığını 2009 yılında avrupada satışa çıkacağı yazıyordu.Fiyatı belli değil.

Lambasız derlen,ışık kaynağı olarak LED teknolojisi kullanılıyor.Uzun ömürlü olmaları(10-11 yıl) ısınma derdinin olmaması çok büyük avantaj
    Piyasada Led ışık sistemini kullanan Projeksiyon cihazları mevcut ama bu makınalardan çok yüksek ışık şiddeti alamıyorsunuz şu an için.LED teknolojisi hergeçen gün değişiyor.Önümüzdeki yıllar da daha yaygın olarak kullanılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCIENTIST -- 15 Ağustos 2008; 13:16:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.