Şimdi Ara

EPSON KARTUŞ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epson dx 7450 yazıcımın kartuşu ilk bittiğinde cescesor marka kartuş ve mürekkep satın alıp doldurdum ve yazıcım sorunsuz olarak çalıştı. Ardından mürekkep bitti tekrar doldurmak için çıkarttığım kartuşlara mürekkepi doldurdum ve yazıcının programı siyah mürekkebin uygun olmadığını orjinal olanı kullanmamı söyledi. Diğer mürekkeplerde hiç bir sorun yok ama siyahtan dolayı diğerlerini şu an göremiyorum. Mürekkep püskürtme başlıkları vs. bu sorundan dolayı temizlenemiyor. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

• aynı sorunu benim eski yazıcıda kullandığım dolankartuşlarla 5-6 kere yaşadım hatta 1 haftaya yakın tanıtmak için uğraştığımı şimdi yazar ken hatırladım çok sinir bozucu bir olay bu sorunu aşmak için sürekli takıp çıkartıyorsun benim bildiğim başka bir yöntemi yok sonra bu yazıcıdan vazgeçip elctroworldan dx 8450 aldım cescesorun 2 ay kadar sattığı combo chipli ciss sistemini aldım ve şuana kadar 10 dan fazla resetleme yaptım ve hep yazıcı tanıdı hiç yazıcıdan çıkartmaya da gerek yok bu combo çipli kartuşlar zaten epson yazıcıların kartuşları tanımama sorununa çözüm olsun diye geliştirilmiş sana tavsiyem
    cescesor hala satıyormu bilmiyorum çünkü sitesinde yok yada ebaydan al bu sistemi tavsiye ederim çünkü dolan kartuş alsanda gene tanımamazlık yapa bilir 3 kere üst üste bu dolan kartuşları değiştirmek zorunda kalan arkadaşımız var bu sadece şansızlık değil yazıcı bazen bu kartuşları sanki orjinal olmadığını anlıyor bu çok genel bir sorun yabancı forumlarda da insanların aynı durumdan muzderip
    benim kullandığım sistemin fotosu
    http://img509.imageshack.us/img509/2274/111to4.jpg

• Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çözüm olarak yeni siyah kartuşu tek başına alıp takmayı planlıyorum çözüm olabilirmi? Yoksa bu resetlenebilen kartuşlardan almak şartmıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: delisinek

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çözüm olarak yeni siyah kartuşu tek başına alıp takmayı planlıyorum çözüm olabilirmi? Yoksa bu resetlenebilen kartuşlardan almak şartmıdır?

orjinal siyah kartuş senin cescesordan aldığın dolankartuşlarla çalışmaz tek olarak cescesordan siyah dolankartuşu verirlermi bilmem çünkü bunlar takım halinde çalışıyor siyahı sana verirse diğer renkleri adam satamaz o yüzden takım halinde alman gerekebilir ama sen genede bir sor
  • arkadaş heralde kartuşlarıda degiştirmiş. aynı yazıcı bendede var 3 gün önce adım. aldıgım gün şöyle bir konu okumuştum. bir arkadaş aynı şekilde kartuşları kendini otomatik resetleyen kartuşlarlarda degiştirmiş. dolum yapmış. yazıcı tanımamış. sonra orjinal kartuşu takmış ve yazıcı bu kartuşları tanımış. tanıyınca tekrar kartuşları degiştimiş bu şekilde çözmüş sorunu. bu şekilde hatırlıyorum. yanlışım varsa o arkadaş düzeltebilir.
  • konuyuda buldum model aynı degilmiş ama denemeye deger:

http://forum.donanimhaber.com/m_24735200/mpage_1/key_Epson%2C7450//tm.htm#26367078
  • Ben zaten cescessorun doldurulabilenlerinden almıştım şimdi tekrar almak biraz canımı sıkıyor. Çözüm illaki buysa yapcak bişe yok alacam ama şimdilik tek orjinal dolu siyah almayı düşünüyorum diğer cescessorlarla beraber çalışır heralde malum siyah kartuş dışında sorunum yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tanklı yazıcıda HP vs EPSON
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: delisinek

Ben zaten cescessorun doldurulabilenlerinden almıştım şimdi tekrar almak biraz canımı sıkıyor. Çözüm illaki buysa yapcak bişe yok alacam ama şimdilik tek orjinal dolu siyah almayı düşünüyorum diğer cescessorlarla beraber çalışır heralde malum siyah kartuş dışında sorunum yok

arkadaşım üstede yazdım orjinal kartuş dolankartuşlarla kesinlikle çalışmaz boşuna alma
  • tanımadığı zaman bir kaç defa takıp çıkarıyorum.en sonunda mutlaka tanıyor
  • ben de bazen DX4450 yazıcımda aynı problemi yaşıyorum, "tj2master"ın da dediği gibi kartuşları birkaç kez söküp yeniden takınca sorun çözülebilir.
    ayrıca yazıcı kartuşu tanımadığı zaman çipleri fön makinesiyle bir miktar ısıtıp yerine takınca sorun çözülebiliyormuş (çiplerin ısınmasıyla iletkenlik artıyormuş). ikinci yöntemi yeni duydum ancak daha hiç denemedim.
  • Bu sabah mucizevi bişe oldu forumu açıp yeni önerilere baktım, öss çalışmamdan çok sık bakamıyorum ve yazıcıyı çalıştırdım. Kartuşları çıkartıp takmaya niyetlenmiştim ki bir baktım seviyeler tam dolu gözüküyor. Sorun ben istemeden çözülmüş gibi, aman nazar değmesin Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • kartuş değişimi yaparken(doldurup tekrar takmaktan bahsediyorum) mutlaka yazıcının bilgisayardaki programını kullanın ve o ne diyorsa onu yapın. bu konuda hiçbir şey bilmiyormuş gibi yani.söylediğini yapın sadece sonunda tanıyor.(tarayıcı birimini kaldır,eski kartuşu sök,yeniyi tak gibi). ben de cescesordan aldığım kartuşları 5yıldır yaklaşık 50 dolum yaptım sorun yok kafa tıkanırsa da kafaya solvent basıp vakumluyorum geçiyor. harika foto basıyor. orijinal mürekkepten daha canlı basıyor cescesor mürekkepler ile.
  • solvent basıp nasıl vakumluyorsun anlatabilirmisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.