Şimdi Ara

epson kolay dolum kartuşları yazıcıya zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkçası başlığı biraz konuya ilgi çekmek için yazdım("hayır tabii ki zarar vermez" yazma isteği uyandırmak için). Ama bu yaklaşık doluma başladığımdan beri yani yaklaşık 4-5 yıldır cevabını bulamadığım bir soru.Epson, doğal olarak orijinal olmayan kartuş kullanırsanız yazıcınız garanti dışı edilir diyor. Bu doğru mu diye sormayacağım.Epson yazıcım bozuldu diyelim.Ben de orijinal kartuşları taktım gönderdim servise adam nasıl anlayacak benim dolum kartuşu kullandığımı? kartuş bilgilerinde orijinal epson kartuşu olarak görünüyorlar dolum kartuşları. Yazıcı öyle gösteriyor da anlıyor mu acaba benim dolum yaptığımı? Ya da hafızaya mı alıyor benim dolan kartuş kullandığımı? yoksa sadece teknik servisteki adam dolum kartuşunu yazıcıda görürse mi garanti dışı ediyor?Cevap verirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ber3kerd

Açıkçası başlığı biraz konuya ilgi çekmek için yazdım("hayır tabii ki zarar vermez" yazma isteği uyandırmak için). Ama bu yaklaşık doluma başladığımdan beri yani yaklaşık 4-5 yıldır cevabını bulamadığım bir soru.Epson, doğal olarak orijinal olmayan kartuş kullanırsanız yazıcınız garanti dışı edilir diyor. Bu doğru mu diye sormayacağım.Epson yazıcım bozuldu diyelim.Ben de orijinal kartuşları taktım gönderdim servise adam nasıl anlayacak benim dolum kartuşu kullandığımı? kartuş bilgilerinde orijinal epson kartuşu olarak görünüyorlar dolum kartuşları. Yazıcı öyle gösteriyor da anlıyor mu acaba benim dolum yaptığımı? Ya da hafızaya mı alıyor benim dolan kartuş kullandığımı? yoksa sadece teknik servisteki adam dolum kartuşunu yazıcıda görürse mi garanti dışı ediyor?Cevap verirseniz sevinirim.

belirttiğiniz gibi dolan kartuşların yazıcıya zararı yok ve kartuşun üstündeki cip zaten yazıcının orjinal kartuş takıldığını anlaması için yapılmış ve sadece o model kartuşa özeldir yani uzun lafın kısası yazıcı orjinal kartuş takılmış diye anlıyor...

diğer sorunuza gelirsek bir servis ihtiyacı ortaya cıkarsa daha önceden ayırmış olduğunuz veya bu durumda yeni alacağınız orjinal kartuşu takın ve bir iki kez kafa temizleme yapın serviste mürekkepi inceleyebilir ve orjinal mürekkep kullanılmadığı anlayabilirler.

eğer kafa temizleme imkanı yoksa orjinal kartuşun içinden bir miktar orjinal kartuş cekip printheada enjekte edinki orjinal olarak kullanılmış gibi gözüksün...

• Teşekkür ederim. Bu kadar çabuk cevap gelecegini düşünmüyordum. O zaman dediğim gibi orijinal kartuş takip götürürüm. Murekkep kanallarindaki mürekkebi analiz edeceklerini sanmam ya epson bu hersey beklenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkür ederim. Bu kadar çabuk cevap gelecegini düşünmüyordum. O zaman dediğim gibi orijinal kartuş takip götürürüm. Murekkep kanallarindaki mürekkebi analiz edeceklerini sanmam ya epson bu hersey beklenir.

siz öyle sanın bırakın epsonu canonun yetkili servisini dolan kartuş satan firmalar bile makine servise geldiğinde bizim mürekkeple kullanıldı mı diye analize sokuyor ki epson yapmasın mı bunu
  • Bu kadar ince davranildigini bilmiyordum murekkep turu konusunda. Zaten bakarak bile anlaşılır orijinal durabrite sapsari oluyor. O zaman işi riske atmayalım. Burada kartuşların tamamen bitmeden dolankartusa geçmenin önemi de anlaşılıyor. Birkaç kafa temizletmelik murekkep bırakmak lazım orijinal kartuşlarda. Bu bilgiyi verdiginiz için çok teşekkür ederim. Onlar da kendilerince haklı biz yazıcıyı nasıl aldatırız diye uğraşırken onlar da boş durmuyor.sonucta dolum yaparken murekkep bulamayınca ayakkabı boyası doldurup kafayı bozanlar bile geciyordur ellerinden.
  • quote:

Açıkçası başlığı biraz konuya ilgi çekmek için yazdım("hayır tabii ki zarar vermez" yazma isteği uyandırmak için). Ama bu yaklaşık doluma başladığımdan beri yani yaklaşık 4-5 yıldır cevabını bulamadığım bir soru.Epson, doğal olarak orijinal olmayan kartuş kullanırsanız yazıcınız garanti dışı edilir diyor. Bu doğru mu diye sormayacağım.Epson yazıcım bozuldu diyelim.Ben de orijinal kartuşları taktım gönderdim servise adam nasıl anlayacak benim dolum kartuşu kullandığımı? kartuş bilgilerinde orijinal epson kartuşu olarak görünüyorlar dolum kartuşları. Yazıcı öyle gösteriyor da anlıyor mu acaba benim dolum yaptığımı? Ya da hafızaya mı alıyor benim dolan kartuş kullandığımı? yoksa sadece teknik servisteki adam dolum kartuşunu yazıcıda görürse mi garanti dışı ediyor?Cevap verirseniz sevinirim.

sadece epson değil tüm firmalar dolum yapıldığında veya muadil kartuş kullanıldığında garantiyi devre dışı bırakıyor.

sorunuzun cevabı yazıcıyı yeni aldığınızda yanında gelen kartuşların seri numarasından bu kartuşların ilk verilen kartuş olduğu anlarlar.ve yazılımsal olarak EEPROM kayıtlarını açtıklarında yazıcıdan kaç sayfa çıktı alınmış,hangi tarihte kullanılmaya başlanmış,kaç kere kartuş değiştirilmiş(yani siz bu işlemi oto reset yapıyorsunuzdur ama makine bunu yeni kartuş takıldı olarak EEPROM a kayıt etmektedir)kaç kere kafa temizliği yapmış vb. tüm kayıtları bilgisayar ekranında servis tool yazılımı ile gösterir yazıcının tüm seceresini yani.

yani siz ilk kartuşları yazıcıya takmamış olduğunuzu kenarda beklettiğinizi düşünürsek bu arada kolay dolum kartuşu kullandığınızı varsayalım arıza durumunda kolay dolum kartuşlarını çıkarttınız ve yazıcıyı ilk aldığınızda gelen kartuşları makine üzerine takıp servise yollarsanız anında anlaşılır.anlaşılmaması için bir takım yeni kartuş seti alıp bunları yazıcı üzerine takıp yollarsanız belki anlaşılmayabilir.yinede şansa yani.

başımdan geçen olayı örnek vereyim.brother ilk alındığında kutusundan LC 980 seri numaralı kartuş çıkıyordu.fakat kartuş bitince yenisini almaya gittiğinizde LC 980 piyasaya verilmediği için para ile ikinci kez satın alma imkanınız yoktu.bunun yerine aynı kartuş fakat etiketi üzerinde LC 670 yazan kartuşlar piyasada satışa sunulmuştu ve bunları alıp takıyordu orjinal kartuş kullanan kullanıcılar.ben hiç kartuş almamış ve yazıcı ile ilk birlikte gelen LC 980 seri kartuşları defalarca doldurup kullanmıştım ve 1000 sayfa civarı çıktı almıştım.sonunda kalitesiz mürekkep yüzünden printhead tıkandı.açmaya çalışırken printheadı bozuldu.garanti devam ettiğinden servise yolladım.anlamazlar ücretsiz değişirler belki diye.servis bir kaç gün sonra beni aradı ve gittim.adam elinde bir sayfalık raporu gösterdi yani yazıcının EEPROM seceresini çıkarmışlardı ve yazıcının üzerinde hala ilk kartuşlar vardı.bunun mümkün olamayacağını ve benim dolum yaptığımı anlamışlardı EEPROM kayıdı ve cihaz üzerindeki kartuşların seri numarasından.garanti devre dışı kalmıştı.printheadı ücreti mukabilinde değişeceklerini söylediler.bunun fiyatıda yeni yazıcıdan pahalı rakam çıkarttılar o zaman.bende gittim yeni yazıcı aldım.canona geçtim.

• bende Epson DX8400 var dolum kullanıyorum yaklaşık 2 yıldır. hiçbir sorun yaşamadım. bu modelde kafa yazıcı üzerinde dolaysıyla kafa nozzle ile ilgili bir problem yaşandığında masraf büyük oluyor. DuraBright mürekkep kullanırsanız bunlar kuruma özelliği çok az dolaysıyla tıkanma vs. gibi problemi az yaşarsınız ben tabi ev kullanıcısıyım çok fazla döküm almıyorum ama haftada 5-10 sayfa aldığım için henüz nozzle tıkanma yaşamadım. yazın sıcak havalarda check işleminde birkaç çizgiyi basmadı kafa temizleme spreyiyle hallettim onu da renk konusunda çok canlı baskı vermiyor ama en azından yazıcının sağlığı için orjinaline yakın durabright dan kullanıyorum tercihimi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim de bugün aklıma geldi sorayım akşam diyordum söylenmiş zaten.EEPROM bilgileri her şeyi halleder.Ben bile elimdeki programla görebiliyorum ne kadar sayfa bastığımı kaç kez kartuş değiştirdiğimi. O zaman yeni bir kartuş alıp takılacak yazıcı çalışmıyorsa da kafaya biraz enjekte edilip takılacak.Zaten benim yaşayabileceğim sorum elektriksel hata (Allah korusun direk çöpe yazıcı) veya motorlarda oluşabilecek bir hata.Printhead tıkanırsa rahatlıkla açabiliyorum çok başıma geldi zarar vermeden nasıl açılacağını biliyorum.Bu arada kaliteli mürekkep demişken cescesor kullanıyorum 3 yıldır tıkanma sorunu yok.Herhalde kontrol hatası olursa da yurt dışından getirtir kendim tamir ederim.Adam alırken garantiötesi yapın diye tutturdu 180 tl imiş.( Yazıcı epson workforce wf7015 a3 yazıcı bu arada 509 tl kendisi)o zaman elektriksel hataları da yaparız falan dedi yaptırmadık ama süremiz var galiba yaptırsam mı ne?bir orijinal kartuş da 240 tl falan gaiba:t1301 serisi.

cescesor güzel basıyor dememin nedeni de reklam falan değil arkadaşa cevap vermek için yazıyorum; cescesor economy claria mürekkepleri ile orijinalden daha kaliteli ve parlak foto baskı alıyorum inanmayabilirsiniz ama bu bir gerçek gözlerimle gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber3kerd -- 26 Mart 2012; 18:08:02 >

• Bu arada bir şey daha sormak istiyorum; ben kartuşlara dolum yapıyorum bir arıza çıktı printhead tıkanıklığı değil ama elektriksel veya mekanik arıza diyelim ben de ilk kartuşları taktım gönderdim. Adam anladı dolum yaptığımı.
    Sadece printhead'in garantisi mi iptal oluyor yoksa yazıcı komple garantiden çıkıyor mu?Sonuçta yazıcı ve kartuş ne alaka?
  • quote:

Bu arada bir şey daha sormak istiyorum; ben kartuşlara dolum yapıyorum bir arıza çıktı printhead tıkanıklığı değil ama elektriksel veya mekanik arıza diyelim ben de ilk kartuşları taktım gönderdim. Adam anladı dolum yaptığımı.
    Sadece printhead'in garantisi mi iptal oluyor yoksa yazıcı komple garantiden çıkıyor mu?Sonuçta yazıcı ve kartuş ne alaka?

daha öncede söylemiş olduğumuz gibi eğer bir kez kafa temizleme yaparsanız veya mümkün değilse bu nozzlera orjinal kartuştan bir miktar mürekkep enjekte ederseniz servisin garanti kapsamında yapacağını düşünüyorum.

alakası su olur belki;
    dolan kartuşlar makineye mekanik hata veriyor derler belki...

siz siz olun makineyi kullanırken orjinal kartuşlarını eksik etmeyin
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 27 Mart 2012; 22:02:25 >

• Mürekkep analizi yaptıklarını hiç sanmıyorum. Çok fantastik bir metot bu.
    Diğerlerinin de yazdığı gibi EEPROM'dan herşeyi görür. Dikkat ettiyseniz kolay dolum kartuşlarının tarihi eski yıllara ait. Ayrıca çip üzerinden bizim görmediğimiz bir seri numarası da okuyor olabilir. Bu durumda sürekli aynı kartuşun kullanıldığı anlaşılır.
    Garantisi bozulmasın diyerek orijinal kartuşu kullanacak olsam zaten şimdiye kadar yazıcı parası kadar kartuş parası ödeyecektim. Bu durumda garanti dışı kalmasını pek de umursamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Mürekkep analizi yaptıklarını hiç sanmıyorum. Çok fantastik bir metot bu.
    Diğerlerinin de yazdığı gibi EEPROM'dan herşeyi görür. Dikkat ettiyseniz kolay dolum kartuşlarının tarihi eski yıllara ait. Ayrıca çip üzerinden bizim görmediğimiz bir seri numarası da okuyor olabilir. Bu durumda sürekli aynı kartuşun kullanıldığı anlaşılır.
    Garantisi bozulmasın diyerek orijinal kartuşu kullanacak olsam zaten şimdiye kadar yazıcı parası kadar kartuş parası ödeyecektim. Bu durumda garanti dışı kalmasını pek de umursamıyorum.

1) epson mürekkep analizini yapmazsa nereden anlayacak orjinal kartuş kullanılıp kullanılmadığını sonucta en büyük parayı oradan kazanıyorlar.
    2)dolan kartuşlar auto reset olanlar tabi her resetlenmede makine yeni kartuş takıldığını anlamaktadır.zaten eski kartuş olarak algılasa kesinlikle çalışmıyor.(canonlarda yazıcının üstündeki ters ücgen tuşuna bastığınızda garanti dışında kalarak makine çalışıyor.
    3) dolan kartuş kullanıp binlerce cıktı alanlar bir sorun cıktığında yetkili servise götürürken orjinal kartuşu takıp bir kac kez kafa temizleme yaparak ürünü garanti kapsamında tamir ettirebilirler(cıss kullanımında sanmıyorum bunu hem kafanın üzerinde bulunan kapagı ciss takarken cıkarıyorsunuz hemde birkac yere aparat taktığınız belli olduğu için ciss takıldığında yetkili servis garanti kapsamında bakmaz.)

• Kardeşim çok sert çıkışlar yapıyorsun. Epson merkezinde falan çalışıyorsan eyvallah derim ancak farazi fikirlerin var. Daha önce de kafa temizleme yapınca 4 ml mürekkep gidiyor dedin ama hatırlayacağın üzere bahsettiğin değerin %10'unu bile harcamadığı ortaya çıktı.
    Resetleme işlemi kartuşu dolu gösteriyor. Kartuşu yenilediğini sanmıyorum. Kartuş bilgileri bende hiç değişmiyor. Söylediğin gibi yeni bir kartuş olarak algılansa en azından tarihler değişirdi.

EEPROM'dan bilgileri okuyabiliyor yazdık ama sanırım o noktayı kaçırdın. Kullanılan kartuş bilgileri oraya işleniyor. Kullanım detayları da görünüyor. Anlamak pek zor olmaz. Dersen ki ben orijinal kartuşu takıp kafa temizleme yaptım, sistemdeki muadil mürekkebi çekip analiz yapmalarını engelledim ve garanti dışı kalmadan cihazı ettirdim; o zaman açık açık yaz biz de aksini iddia etmeyelim. Zaten ille de analiz yapacaklarsa atık tankındaki mürekkep ile de yapabilirler. Senin fikir yine geçersiz oluyor.

• quote:

Mürekkep analizi yaptıklarını hiç sanmıyorum. Çok fantastik bir metot bu.

Arkadaşımıza katılıyorum. Şimdiye kadar neredeyse orijinal kartuş fiyatlarına göre 3000tl tasarruf ettim dolan kartuş ile ama şimdiki yazıcı ve bu soruyu sormamın nedeni olan yazıcı 509 tl olunca ve a3 yazıcı olunca bir kez daha düşünmek gerekiyor. ama yine de ne olursa olsun dolum kartuşu karlı çıkarıyor. zaten olası arıza motor arızası falan olur o da max. 100 tl tutar.

Ayrıca çoğu üretim kaynaklı arızaya da kullanıcı hatası demiyor mu servisler?Her durumda para alacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber3kerd -- 30 Mart 2012; 18:38:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

quote:

Kardeşim çok sert çıkışlar yapıyorsun. Epson merkezinde falan çalışıyorsan eyvallah derim ancak farazi fikirlerin var. Daha önce de kafa temizleme yapınca 4 ml mürekkep gidiyor dedin ama hatırlayacağın üzere bahsettiğin değerin %10'unu bile harcamadığı ortaya çıktı.
    Resetleme işlemi kartuşu dolu gösteriyor. Kartuşu yenilediğini sanmıyorum. Kartuş bilgileri bende hiç değişmiyor. Söylediğin gibi yeni bir kartuş olarak algılansa en azından tarihler değişirdi.

EEPROM'dan bilgileri okuyabiliyor yazdık ama sanırım o noktayı kaçırdın. Kullanılan kartuş bilgileri oraya işleniyor. Kullanım detayları da görünüyor. Anlamak pek zor olmaz. Dersen ki ben orijinal kartuşu takıp kafa temizleme yaptım, sistemdeki muadil mürekkebi çekip analiz yapmalarını engelledim ve garanti dışı kalmadan cihazı ettirdim; o zaman açık açık yaz biz de aksini iddia etmeyelim. Zaten ille de analiz yapacaklarsa atık tankındaki mürekkep ile de yapabilirler. Senin fikir yine geçersiz oluyor.

Zaten ben söyledim geçenlerde bir topicde kadirekincinin bursakartuş elemanı oldugunu, bursa kartuşun en çok parayı canonun ciss sistemli makinalarindan kazandıgı için ve onları en çok baltalayan sadece kartuş/mürekkep satip az kar ettikleri yazıcılar olan epsonu forumda deli gibi ÇAKTIRMADAN ?!? karalama işine girdigini ancak NE HİKMETSE direk silindi yazım

Artık buda silinirse donanımhaberin tarafsız bir forum olmaktan çıktıgı kanaatini getiricem.

Öncelikle benim böyle birşey yaptığım yok.
    ayrıca epson yazıcılar diger marka yazıcılara göre her firmada cok satılmaktadır.
    epsonun kötü özelliklerini yazmışım tarafsızca yine canonun özelliklerini yazmışım tarafsızca ancak cekememezlik böyle birşey işte ayrıca;

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=700732

Pencereyi kapa ?

Tarafsızca mi ?

Yazmiyim yazmiyim diyorum illa ki yazdiriyorsunuz. Şurda daha dün olması gerek epson p50 ile canon 4850 vs karşilaştirma videosunu koydunuz. Ondan önce 425 ile 495 in karşilaştirma videolarini koydunuz. Ancak her iki videodada size sordum hangi yazici hangi ayarda baskiya ayarlanipda bu videolari cektiniz vs diye ? P50nin o kadar yavaş basmasının ki HELE HELE zaten basılı kagıda foto basmicagina göre döküman baskısında o kadar yavaş basmasının tek yolu MAT BASKI seçeneklerinin açik oluşudur. Canonda mi mat baskı ayarında peki ?

Benim bu söylediklerim kendi kişisel görüşümdür. Siz cikariniza göre davraniyorsunuz bu kadar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

quote:

Kardeşim çok sert çıkışlar yapıyorsun. Epson merkezinde falan çalışıyorsan eyvallah derim ancak farazi fikirlerin var. Daha önce de kafa temizleme yapınca 4 ml mürekkep gidiyor dedin ama hatırlayacağın üzere bahsettiğin değerin %10'unu bile harcamadığı ortaya çıktı.

Zaten ben söyledim geçenlerde bir topicde kadirekincinin bursakartuş elemanı oldugunu, bursa kartuşun en çok parayı canonun ciss sistemli makinalarindan kazandıgı için ve onları en çok baltalayan sadece kartuş/mürekkep satip az kar ettikleri yazıcılar olan epsonu forumda deli gibi ÇAKTIRMADAN ?!? karalama işine girdigini ancak NE HİKMETSE direk silindi yazım

Artık buda silinirse donanımhaberin tarafsız bir forum olmaktan çıktıgı kanaatini getiricem.

Öncelikle benim böyle birşey yaptığım yok.
    ayrıca epson yazıcılar diger marka yazıcılara göre her firmada cok satılmaktadır.
    epsonun kötü özelliklerini yazmışım tarafsızca yine canonun özelliklerini yazmışım tarafsızca ancak cekememezlik böyle birşey işte ayrıca;

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca her zaman yukardaki şikayet kısmından son durumu görebilirsiniz.
    ticket.asp?rid=700732

Pencereyi kapa ?

Tarafsızca mi ?

Yazmiyim yazmiyim diyorum illa ki yazdiriyorsunuz. Şurda daha dün olması gerek epson p50 ile canon 4850 vs karşilaştirma videosunu koydunuz. Ondan önce 425 ile 495 in karşilaştirma videolarini koydunuz. Ancak her iki videodada size sordum hangi yazici hangi ayarda baskiya ayarlanipda bu videolari cektiniz vs diye ? P50nin o kadar yavaş basmasının ki HELE HELE zaten basılı kagıda foto basmicagina göre döküman baskısında o kadar yavaş basmasının tek yolu MAT BASKI seçeneklerinin açik oluşudur. Canonda mi mat baskı ayarında peki ?

Benim bu söylediklerim kendi kişisel görüşümdür. Siz cikariniza göre davraniyorsunuz bu kadar.

Öncelikle daha önce yazmış olduğum hem epson sx425 te en iyi baskı modunda canon mp495 te ise yine en iyi kalite modunda bastırdım ve koydum fotoğrafları eğer bu tip iki yazıcıyı kullanan varsa bilir bu hız sürelerini.
    ayrıca epson yazıcılar herkes bunu biliyorki deyimyerindeyse nazlı yazıcılar ve aşırı derecede yavaş yazıyorlar.

ve ben px650 kullandım p50 ile aynı baskı teknolojisine sahip olan yazıcı bu yazıcı ile yine en iyi baskı modunda bir a4 fotoğraf iki dakikada anca yazdırılıyor ve ben suan elimde olan canon ıp4950 ile aynı kalitede fotoğrafı yine canonda en iyi baskı modunda 1 dakikada alırım.

ayrıca epson yazıcılarda hem kartuşların hareket ettiği yerde emici süngeri bulunuyor hemde ayırca atık tankı bulunuyor.
    ancak tüm canon yazıcılarda kartuşların hareket ettiği yerde cok ince bir sünger bulunuyor ve tüm emici işlevini bu sünger görüyor.
    buda epsonun canona göre ne kadar mürekkep harcadığınıda belirtiyor.

AYRICA EPSON KULLANAN HERKES BİLİRKİ HEM MAT BASKI AYARI OLSUN HEM FOTOĞRAF BASKI AYARI OLSUN EPSON YÜKSEK BASKI KALİTESİNDE KAĞITI O KADAR HIZLI CEKMİYOR.

• yeni çıkan epson uyumlu kuşe mürekkebi yada epson uyumlu pigmentli mürekkep kullanırsanız epson kolay dolan kartuşların dolumunda ve kukllanımında bence hiç bir sorun yaşamazsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.