Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.537
Cevap
186
Favori
489.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acarli

Ben de Öğretmenim ve işim gereği çok fazla çıktı almak gerekiyor okullar açıkken. 4 yıldır Canon MP230 bitmeyen kartuş sistemini kullanıyordum v malum son 1-2 aydır okullar kapalı olduğundan fazla çıktı almayınca bizim makine yine hava yapma, kartuş tıkanma sorunu yapmış sabahtan beri uğraşınca hallettim gibi ama sarı renkte hala sıkıntı var biraz. Sanırım yenileme zamanı geldi. Wİ-Fİ çok önemli bir ihtiyaç değil benim için zaten printerın olduğu masada çalışıyorum. L386 VE L382 'yi takibe aldım. Eğer uygun kampanya görürseniz burdan haber verirseniz sevinirim.

Herkese iyi bayramlar

epson l382 fiyat kargo dahil 345tl. Ben aldım indirim bitmeden alın derim.

• Che-mistry kullanıcısına yanıt
    Haber verdiğiniz için çok teşekkürler ama sanırım yetişemedim 681 TL yazıyor fiyata
  • https://forum.donanimhaber.com/yazici-ihtiyaci-olan-kacirmasin-epson-l382-tarayici-fotokopi-murekkep-tankli-yazici-c11cf43402-327tl--128766865

Konuyu takip edin 3 gün üst üste belirli zaman aralıklarında kampanya yaptılar. Umarım tekrar indirim yaparlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epson L355'te 172 bin çıktı aldım şuan bozuk.
    L365'te şuan 158000 de tıkır tıkır çalışıyor
    L386 da var 50 bin civarı. photoink mürekkep kullanıyorum. Maliyet yok denecek kadar az.

Elinde Adjustment L386 programı EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜolan varsa yollayabilir mi?

• merhabaler,
    bu gün satın aldığım epson L386 yazıcım elime ulaştı. yazıcı iyi güzel fakat ben word dosyasını kağıdın ön yüzüne 2 sayfa arka yüzüne 2 sayfa yazdıramadım bir türlü. yardımcı olabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryclk

merhabaler,
    bu gün satın aldığım epson L386 yazıcım elime ulaştı. yazıcı iyi güzel fakat ben word dosyasını kağıdın ön yüzüne 2 sayfa arka yüzüne 2 sayfa yazdıramadım bir türlü. yardımcı olabilirmisiniz.

yazıcının öyle bir özelliği var mı bilmiyorum ama word dosyasını pdf olarak kaydederek o şekilde çıktı alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_er

Epson L355'te 172 bin çıktı aldım şuan bozuk.
    L365'te şuan 158000 de tıkır tıkır çalışıyor
    L386 da var 50 bin civarı. photoink mürekkep kullanıyorum. Maliyet yok denecek kadar az.

Elinde Adjustment L386 programı EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜolan varsa yollayabilir mi?

Rekorlar sizdeymiş!..
    Konunun başında da yazdığım gibi insanların önyargılarını kırmak gerçekten çok zor. Sonradan tank eklenmiş yazıcı muamelesi yapıtyorlar bu bizim yazıcılara. Hatta bazı tonerciler de kasıtlı olarak bunu fırsata çevirip "aman ha mürekkepli yazıcı almayın" diye korkutuyorlar milleti.
    Paylaştığınız bu rakamlar sanırım pek çok kişi için ikna edici olmuştur.

• eryclk kullanıcısına yanıt
    Belgeniz Word de olsa pdf de olsa şu şekilde yapacaksınız (Bende L220 var, L386 daki menüde benzerdir diye düşünüyorum):

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

Yazıcı seçimini yaptıktan sonra 1. resimdeki maviyle işaretlenmiş olan özelliklere tıklıyorsunuz.
    2. Resimde sarıyla işaretlediğim "Belge-2-Up" seçeneği 2 sayfayı kağıdın bir yüzüne yazdırır. Eğer kağısın diğer yüzünü de aynı şekilde yazıracaksanız "2-taraflı yazdırmayı" da aktif hale getirmelisiniz. Ayrıca hemen bunun altındaki "çok sayfalı" bölümünden farklı yazdırma seçeneklerine de ulaşabilirsiniz.

• Murat bey iyi günler
    2 yıldır kullandığım L210 un yazdırma kafasında problem var. Kafa temizliği yaptığımda siyah renk kesik kesik geliyor. Ne kadar temizlik yaptıysam düzelmedi. Ürünü de bimeksten aldım. Ekim sonuna kadar garanti kabul etmiyoruz diyerek garantiyi kabul etmediler, gönderilen ürünler de kayboluyor serviste/garanti de diye okudum.

Size bir danışmak istedim.
    Yetkili servise verip tamir ettirsem pahalıya mı patlar ?
    yoksa kolayca halledilir bir yolu var mı? sizin başınıza geldi mi hiç.
    16000 baskı altım totalde 12000 b/w , 4000 renkli.
  • :smeago: kullanıcısına yanıt
    Bimeks'in verdiği cevap geçersiz bir kere. Öyle şey mi olur?.. Eğer elinizde faturanız varsa ve bulunduğunuz şehirde servis varsa doğrudan servise götürün. Eğer garantisi yoksa, ya da garanti dışı bir durum varsa ücret ödersiniz. Burdaki servis birinden 100 lira aldığını anlatmıştı tıkanma nedeniyle 2 ay kadar önce. Ben tamir konularından pek anlamam, yeterince tecrübem yok, kafa açmak için özel sıvılar kullanılıyor, hatta kartuşları sıcak su ile açıyorlar ama dediğim gibi epson baskı kafası sıradan bir kartuş değil, üstelik çok da pahalı. O yüzden riske girmeyin derim.
    Yazıcıyı uzun süre aralar vererek kullandıysanız bu durum ortaya çıkmış olabilir. Nadiren hava yapmış da olabilir. Ben 125000 kadar çıktı aldım, sadece bir kez hava yapmıştı yazıcı. Mürekkep tıpaları açıkken birkaç kafa temizleme yaptım, düzeldi. Tıpaları açıp kontrol edin, kabarcık var mı?..
  • :smeago: kullanıcısına yanıt
    bimeksle uğraşmayın direk servise verin kafayı değiştirirler. sıfır kafa zaten sıfır makine gibi birşey olur hazır garantinin sonuna yaklaşırken ve arıza vermişken kafayı yenileme fırsatını değerlendirin. yazıcıyı kaybetmezler meraklanmayın eskaza kaybederlersede yenisini vermekle mükellefler zaten.

tıpalar açıkken kafa temizlemek hava almak için kullanılan bir yöntem

ayrıca kafaya takılı halde bulunan hortumların diğer ucundaki kartuş benzeri beyaz materyalleri çıkarıp onların geçtikleri çivi ucu benzeri çıkıntılardan şırıngaya takılmış 3-4 cm'lik serum hortumuyla kafaya hafif ısıtılmış solüsyon basmakta kafadaki kurumalara karşı yapılan işlemlerdir ama bunla uğraşmayın servise verin gitsin garanti kapsamında sıfır kafa olur.
  • erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Bugün Servis'e gönderdim. Aradım görüştüm onlar da gönderin dediler. Kafa temizliği,değişikliği pedlerin bakımı,değişimi ne var ne yok yapılacak yapalım dediler.
    Kafa temizliğini hep tıpalar kapalıyken yaptım. Hiç hava alması gerektiği felan aklıma da gelmedi. Okumadım da bir yerlerde.
    Kafa değişikliği de garanti dışında 375 liraymış onu da öğrenmiş oldum.

Bekleyeceğim şimdilik bakalım.
  • Arkadaşlar,
    Herkese Merhaba. Ben de L386 ile aranıza yeni katıldım. Bir sorunum var; yardımcı olursanız sevinirim:
    Evde bir WiFi bağlantısı yok; biz cep telefonunun mobil verisini hotspot üzerinden kullanarak bilgisayarda internet kullanıyoruz.
    Aynı yöntemle dizüstünden WiFi bağlantısını yapıyorum, L386'nın WiFi düğmesini de açıyorum ancak CD'den kurulum sırasında dizüstü ve L386 WiFi üzerinden eşleşmiyor.
    Sanırım Yazıcının da mobil interneti kullanması gerekiyor. Eğer öyle ise yazıcıyı hotspot (cep telefonunu WiFi verici gibi kullanıyorum yani) üzerinden internete nasıl bağlayacağımı bilmiyorum.
    Eğer öyle değil ise sorun nerede, lütfen yardımcı olunuz.
    Teşekkürler.
  • Yazıcım Epson L355

Ne zamandır resimlerdeki çizgili basma sorununu yaşıyorum (özellikle siyah renkte. Mavide yeni olmaya başladı. Fakat magenda ve sarı renklerde de hafif çizgili basma sorunu var).

İlk aldığım günden bu yana bir yıl falan sorunsuz kullandım fakat 1-2 ay yazıcı boşta durdu. 1-2 ay aradan sonra çıktı almak istediğimde hiçbir şekilde baskı alamaz oldum. kafa temizliği, mürekkep temizliği yaptım yine olmadı. En son garanti kapsamında servise gönderdim, kafa değişimi bile yapılmasına rağmen bu sorun yine çözülemedi. Garantisi bitmezden kısa bir süre sonra tekrar servise yolladım, bu sefer sorunu bir nebze olsun düzeltmişler ama çizgiler hafif bir iz şeklinde devam ediyordu. En son çok bariz bir şekilde çizgili basmaya başladı (siyah ve cyan mürekkep).

Şimdi yazıcımın garantisi bitti. Ben de sorunu kendim çözmeye çalıştım. Neler yapmadım ki!

* Kafa temizleme solüsyonuyla kafaya 2-3 kere solüsyon bastım.

* şırıngayla kartuşların içerisindeki mürekkebi (hava boşluğunu) çektim.

* Atık mürekkep tahliye borusunu dışarıya aldım.

* "Epson Adjustment Program" yazılımı ile yazıcıya her türlü kafa temizleme ve mürekkep şarjı işlemini denedim. Bundan dolayı bir ton mürekkep sarfiyatı oldu (Mürekkep Orjinal bu arada. Bu zamana kadar hep orjinal mürekkep kullandım).

Sonuç olarak hiçbiri fayda etmedi. Özetle ben bu yazıcıyı aldığımdan beri çok fazla randıman alamadım.

Bu sorunu sıfırlayabilmenin bir yöntemi var mıdır? Teşekkürler...

Not: Kırışıklıklar, kullandığım kağıdın kalitesiyle alakalı. İnce kağıda yazdırdım, kırışıklıkları da çıkmış...:)

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerci -- 16 Eylül 2017; 2:52:40 >

• Epson Adjustment programı ile power clean kafa temizleme işlemi yaptım, bu sefer hepsi BELİRGİN çizgili basmaya başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerci -- 15 Eylül 2017; 21:39:22 >
  • Merhabalar ben de sınıf öğretmeniyim.30 kişilik sınıfım var.Onlara ödev kağıdı vermek için yazıcı düşünüyorum ama daha çok fotokopi makinesi olarak kullanacağım bir yazıcı olacak.Önce L382 yi araştırdım ekranı olmadığı için fotokopi zor olur gibi geldi.30 öğrenci için 30 kere tuşa basmalıyız anladım bilmiyorum yanlış mı?486 modelinde renkli ekran var, tuş takımı var mı bilmiyorum.Bu modelde fotokopi sayıları yön tuşlarıyla mı giriliyor.Önlü arkalı 3 A4 kağıdı ödev versem 180 kez tuşa mı basacağım.Hergün buna tuş mu dayanır?655 modeldi heralde onda tuş takımı var ama fiyatı pahalı. Bir de 486 da 2A4 ü tek yüze basabilir miyiz?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac OS X ile Epson L386/382 yazıcı kullanan arkadaşlar çift taraflı yazdırma işini nasıl yapıyor acaba? Seçenekleri bulamadım bir türlü. Elle de olsa çift taraflı yazdırma yapmak istiyorum.
  • Nihatyc N kullanıcısına yanıt
    Şu yazıcı işinizi görür:
    www.hepsiburada.com
    Epson L605 Fotokopi + Tarayıcı + WiFi Mürekkep Tanklı Yazıcı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/epson-l605-fotokopi-tarayici-wifi-murekkep-tankli-yazici-c11cf72401-pm-HB0000037141

L382 ve L386 ile kiyaslayacak olursak wi-fi'ye ek olarak ethernet bağlantısı, otomatik çift taraflı ve l382 ve L386'dan daha hızlı yazdırma, LCD ekran, tuş takımı, entegre ve daha büyük tank sistemi gibi özellikleri var.

Üstelik bu yazıcıda 1 setin yanında +1 set daha mürekkep hediye.

Eğer bu kadar para vermek istemiyorsanız, size daha farklı bir önerim var:
    Siz yine L382 alın. Belgelerinizi taratın. Taranan belgeleri PDF olarak kaydettğinizde istediğiniz şekilde ve sayıda çıktı alabilirsiniz. Üstelik evrak saklama gibi bir derdiniz olmaz. Belgelerinizi bilgisayar ortamında arşivleyebilirsiniz.
    Ben bu şekilde çalışıyorum, fotokopi ile pek işim olmuyor.

• Teşekkürler hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihatyc

Teşekkürler hocam.

Önemli değil...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.