Çok değilmiş ya benim cihaz 210 bin sayfada Sizin garanti devam ediyorsa servise götürmek mantıklı. Ben böyle idare ediyorum. Şu videosaki yöntemi deneyeceğim bi ara. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=NTvWBXDzLzI |
EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (302. sayfa)
-
-
Yok artık:) ben benimkinden daha azdır diyordum ama seninkine yaklasmamjs bile :) evet servise götürmeyi düşünüyorum bakayım videoya da teşekkürler
-
Öyle ya ben çok yoğun kullanıyorum, bir çözüm bulursanız haberleşelim hocam
-
Hocam makine tam adı nedir ?
Murekkep ne kullandiniz? 210bin çok çok iyi miktar
-
Basit model ya L1110.
Zaten L serisinin baskı mekanizması aynı hemen hemen, sağlan cihazlar eminim diğer modeller de bu kadar dayanır. Sadece kağıt alma ptenlerini yenilemek gerekiyor arada sırada.
Mürekkep photoink. Şuana kadar renklilerde 1.5 litre ancak bitmiştir. Siyah 2.5 3 litre olmuştur. 450 500 tl ancak ödemişimdir mürekkebe.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 13 Şubat 2022; 17:58:48 > -
Hocalarım merhaba ayda 1000 sayfa civarı çıktı alacağım çoğu siyah beyaz olur diye düşünüyorum önereceğiniz model var mı 1 sene yoğun kullanılacak l1110 işimi görür mü
-
Epson l4160 var, 4 5 gün boyunca sabah 9 aksam 9 sürekli çıkti fotokopi aldım. Öğrencilere kitapçık çıkardım. Sorun olmadı, zaten yazma hızı sabit ısınma problemi yok. Bazen silik çıkarırsa baskı kafasını temizle yaparsanız o kadar.
-
Merhaba Yazıcı ile fotoğraf baskısı alırken renk sorunu oluyordu, özellikle muadil fotoink mürekkep kullanmaya başlayınca renkler bariz bozuldu, gri kart kullanarak photoshopta renk kalibrasyonu yapmaya çalıştım ve ayarlarımı kaydettim.Şimdi doğru renklerde fotoğraf basabiliyorum. Umarım sizede faydalı olur.
GrafiMahiryoutubeYazıcınız renkleri fotoğraf kağıdına yanlış mı basıyor. Beyaz dengesi bozuk ve karanlık mı çıkıyor. Bastığınız fotoğrafta yeşil, kırmızı veya mavi tonlar fazla mı oluyor. Epson L3150 yazıcı da ve diğer epson yazıcılarda bu yöntemi kullanarak kendi renk ayarı #epsoncalibration, #printercalibration, #yazıcırenksorunuhttps://www.youtube.com/watch?v=6gu7SUr1xco
-
Hocam kağıt alma ptenleri nedir onlari da kendimiz takabiliyormuyuz? Gerçekten okadar basit makine bile 500 lira maliyeti 210bin baski veriyorsa makine super otesi bisey
-
Bende zaten l1250 veya l3250 alacam daha buyuge gerek yok anladığım kadariyla -
El becerisi ister onu değiştirmek.
Şuan 1700 tl civarı snaırım bu bu makine.
Tek sıkıntısı baskı hızı yavaş, total sayıya bakma her gün kullanıyorum ben
-
Merhabalar,
Tanklı yazıcı alma düşüncem var.
Şuan lazer yazıcı kullanıyoruz. Canon LBP 7100Cn, yazıcı sayaç bilgisinde 5 yılda renkli 41bin, S/B 72 bin Toplam 113 bin sayfa basım almışız.
Sıkıntıları: Yazıcı şuan bakım istiyor. mekanizmadan sesler gelmeye başladı. Kağıt sıkıştırmaları biraz arttı. Şuan toner yarılara gelince kağıt üzerinde 10mm kalınlığında 3-4 yatay çizgi oluşmaya başladı. Nedense bir süredir iptal tuşu yazdırılan görevleri iptal etmiyor. Toner kullanımı da bana çok fazla geldi. Kalibrasyon her biri 5 dakikaya yakın ve günde bir kaç kez olduğu olabiliyor. Bu da çok can sıkıyor.
Makinada şöyle de ilginç iki durum var.
(Bizdeki marka modele mi özgü yoksa tonerli yazıcıların bir kısmı yada tümü mü böyle bilgi yok.)
Sorun 1 : Yazıcı ayarlarında renkli yazdırma seçili iken S/B baskı aldığında aslında siyah toner ile birlikte renkli tonerde kullandığını farkettim. Bunu tonerin bir veya bir kaçının bitmesine yakın renk uyuşmazlığı, kalibrasyon sonrası kaçmaya başlıyor. Gölgeli baskı oluşuyor. Bastırılan çizim veya yazı sadece siyah olması gerekiyorken 2, 3 hatta 4 renk olabiliyor. Makina da kalibrasyonla bu renk kaymasını engelleyemiyor. Sanırım muadil toner olmasından kaynaklı.
Sorun 2 : Hem yukarıdaki gölgeli baskıyı çözmek hem de siyah/beyaz baskılarda da renkli kullanımını engellemek için yazıcı ayarlarından siyah/beyaz seçeneğini varsayılan yaptım. Böylece renkli baskılarda kullanıcı baskı esnasında renkli seçerek renkli toner kullanacaktı. Hayalim buydu ancak varsayılan S/B seçili olduğunda dahi renkli tonerler ilginçtir ki bitiyor. Kullanmaya devam ettikçe drumları da aşırı aşınıyor. Sanırım tüm renkli tonerler atık kutusunda birikiyor.
Toner fiyatları çok yükseldi. de bir yol bulmamız gerekiyor. 2021'de 3 sete ek 7 siyah toner satın almışız. Şuan muadil toner tek 110 TL'den başlıyor (bunlar genelde düşük puanlı satıcılar), ortalama 150 TL. Setler ise 600 TL. Geçen senenin adetleri ve bu senenin fiyatları ile 3set*600 TL = 1800 ve 7*150= 1050 TL toplamda ise 2850 TL yıllık harcama yapmışız. Artık renkli almıyorum, 10*150=1500 TL şuan ki değerlerle yıllık harcama görünüyor. Normal toner 1400 sayfa, yüksek kapasite toner 2200 sayfa. Bu fiyatlar 1400 sayfa için olsa gerek. Yılda 1400 sayfadan 10 toner 14bin sayfa yıllık baskı görünüyor. 10 bin sayfa 1071 TL görünüyor.
Bir ara Canon mx535 in sonradan takılmış tanklı modelini aldık. Sıkıntılı idi. Bazı renkler hava yapıyor ve baskıda çıkmıyordu. cihazla gelen mürekkepler bitince photoink mürekkep aldık. Sonrasında kafalar tıkandı. Açamadık. Değiştirdik, tekrar tıkandı. Sıkıntılı süreçti. Bu yüzden sonradan tanklı model düşünmüyorum.
Epson yazdırma kafaları diğer markalara göre daha başarılı görünüyor. Çok pahalı olmayan Epson modelleri bakıyorum. Ortalama 4 bin (Bu fiyata mono Epson EcoTank M3170 uygun görünüyor) düşünüyorum. Bu verilere dayanarak ne önerirsiniz?
Kısa bir inceleme ile gördüğüm kadarıyla WORKFORCE PRO modellerinin 10 bin baskı kapasiteli orijinal kartuş 2000TL'ye yakın maliyete sahip. L6490 için ise 7500 sayfa şişe 400 TL gibi. L daha mantıklı duruyor. Muadiller işin işine girince fiyatlar epey düşecektir.
-
Workforce modelleri office tipi hocam. Baskı hızı nerdeyse 4 5 kat hızlı. Kağıt tepsisi daha fazla kağıt alıyor. Adf gibi özellikler var
İhtiyaca göre yani
-
L serilerinde de benzer hız ve tepsi kapasiteli ve ADF li modeller var. Ancak Workforce modelleri 2-3 kat daha pahalı. Workforce modelleri baskı hacimleri ddaha yüksek, daha dayanıklı, daha az bakın isteyen cihazlar gibi görünüyor.
-
A4 ebadında bu konudan yola çıkarak güncel F/P fotoğraf kağıdı olarak ne önerirsiniz arkadaşlar? Rovi dışında kaliteli bir marka daha vardı adını hatırlayamadığım.
-
Arkadaşlar Epson Stylus Office BX305F yazıcım var. Bu yazıcının tankları doldurulabilir mi? Yoksa yeni kartuş mu almam gerkiyor?
-
Merhabalar tanklı yazıcı aldım ve yanlış bir işlem yaptım mürekkepleri doldurmadan şarj etme işlemi yaptım. Şimdi mürekkebi doldurdum fakat tekrar şarj işlemi nasıl yapıcam allahını seven bir el atsın. -
Hocam merhaba, aynı cihazdan bende de var 3 yıl oldu alalı renkli mürekkepler yeni bitti, siyah in ben de photoink kullanıyorum fakat renkliler için paket olarak bulamadım hiçbir yerde. Sizin tavsiye edebileceğiniz var mıdır?
-
Arkadaşlar selam ;
şirketimizi kurarken aralık 2019 yılında burdan belirlediğim epson L3151 yazıcımızı almıştık , mürekkeplerini orjinal olarak vatan computerden tedarik ediyorum..
yazıcılar hakkında hiç bilgim yoktu burda deneyimli üstadlarımız sayesinde epson ile tanıştım ve aşırı memnun kaldım bugune kadar hiçbir arıza vermedi çok memnunum benım aldıgımda 850 tl cıvarlarındaydı şuan ne kadar bakmadım hiç ama bence almayaı düşünenler için şiddetle tavsıye ederım ..
bugüne kadar yardımcı olan tüm üstadlarımıza çok teşekkür ederim , saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einti -- 24 Şubat 2022; 12:48:13 > -
Hocam aynı L3151 model yazıcıyı bizde Vatan'dan almıştık geçen yıl, 1699₺ idi sanırım. Şimdi 3000₺ bandına gelmiştir. Sizin çıktı alma sıklığınız nedir? Birkaç gün az çıktı alınca nozzle hemen tıkanıp çizgi çizgi yazdırıyor özellikle renkli baskılarda, sonra kafa temizleme yapmak zorunda kalıyoruz döngü içinde.
Bir de kullandığınız fotoğraf kağıdı varsa tavsiye alabilir miyim? Selamlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X