Yardım edebilecek kimse yok mu? "Esenlikler. Epson L7160 kullanıyorum. Fotoğraf çıkarırken kağıdın genellikle sonuna doğru siyah boya bulaşmaya başladı. Birer kez başlık kontrolü ve kafa temizliği yaptım ama sorun devam ediyor. Bunun için ne yapmam gerekir acaba?" https://forum.donanimhaber.com/epson-orijinal-tankli-yazici-kullananlar-kulubu--126686416-304#152318658 |
EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (304. sayfa)
-
-
Hp 515 mi Epson l3251 mi
Epson düşünme sebebim kafa değiştirmiyorsun ama her sene atik keçe sorun oluyor hp ye yöneldim atik keçe yok ama 30 bin baskıda bir kartus değiştiriyorsun tankli bile sayılmaz hp de donma olurmu epsonda olurmu hangisini alıyım hp de daha çok mürekkep var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke2652 -- 23 Mart 2022; 12:36:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
muktemelen ( emin değilim) fotograf kağıdı gramaj olarak agır oldugunu için cıktının sonuna dogru kagıt agırlıgından dolayı on taraf asagı basıp, arka kısmı yukarıya kaldırıyor. bu da baskı kafasının etrafındaki kirli alana değip kirletiyor.
eger a4 kagıdında bu sorun yoksa bence cozum bu sekilde.
çözüm ise cıktı alırken kagıdınn on kısmını yuksekte tutacak bir eğim yapabilirsiniz. uzaf bir rampa gibi. bu sekilde arka kısım asagıda kalıp baskı kafasındaki kirli alana temas etmez. insallah bu sekilde duzelir. sonucu paylasırsanız sevinirim.
-
takıldıgınız kısımlar gereksiz geldi bana. murekkebin cok olması tanklı yazıcıda cok önemli değil. 1 er litre muadil murekkep aldım 40 bin cıktıdayım. ve yarısına bile gelemedim.
keçe kısmı ise epsonda o keceyi cıkarıp 10 dakikada yıkayıp, kurutup, tekrar takıp 30-35 bin sayfa daha cıktı alabilirsiniz. bu yontemi defalarca tekrar edebilirsinz. hiç olmadı kece kötü olursa bir bebek bezi gibi emici bir sey konulabilir.
en önemli kısım baskı kafası zaten. baskı kafası için ben epson kullanıyorum. hp deki normal kartusun delinip tanka baglanması gibi bir sistem, epson bu konuda daha iyi.
-
Arkadaşlar merhaba. Epsonun L3266 modelini aldım. Benze ürün çok var gibi. Bir kaçtane epson yazıcının özelliklerine baktım ama çok fark bulamadım aralarında, sanki olan farklarda küçük farklar. Daha ziyade okul için gereken evrakların çıktısını alacağım ama aradanda fotograf kağıdına renkli çıktı alma düşüncesindeyim. araştırmalarıma göre fotograf baskıları için daha üst seviye yazıcıları tavsiye etmişler ama malum piyasa koşullarından dolayı fiyatlar yukarlarda geziyor. Bu ürünün fotograf çıktı kalitesi ne kadar tatmin edici olur. Birde bu yazıcı için satılan orjinal epson mürekkeplerinde tane 150 tl civarı iken bazı yerlerde 4 tanesini 15tl civarından satıyorlar ve gene orjinal demişler , bunların orjinal olma ihtimali nedir?
-
Hocam yanıt için sağ olun. Hep kullandığım kağıtları kullanıyorum. Yüzlerce çıktı aldım, hiç olmamıştı. Birkaç haftadır çıktı almamıştım, genelde bu yazıcılarda haftada bir çıktı almak gerektiği söyleniyor. Belki onunla ilgili bir sorun olabilir. Nasıl çözebilirim, bilemedim.
-
Kağıtlarda eğilme bükülme var mı, bazen yazıcı kendi kendine baskı ucunu temizliyor.
Belki ona denk gelmiş olabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle bir durum var. Foto baskısı aldığınızda foto kağıdı ve mürekkep çok önemli fotoğrafın ömrü için.
Zamanında Epson değil ama yine kartuşlu yazıcıdan aldığım fotoğraf buzdolabı bkapaginda güneş almadığı halde 1 sene gibi bir sürede soldu. Belki çerçevede kalsa biraz daha ömürlük olurdu.
Yanındaki fotoğrafçıda aldığım fotoğraf 10 yıldır dolmadan duruyor.
Amacınız arşivlik fotoğrafsa işinizi görmez ki zaten fotokagidi kalitelileri de ucuz değil.
Sınıfta kullandığım Epson yazıcıda öğrenci fotosu çıkarıyorum ama bana en fazla 1 yıl ömrü olsa yeterli.
Muadil mürekkep kullanıyorum bir sorun görmedim yaklaşık 2 cihazda 4 yıldır.
1 er litrelik mürekkep ile daha yarısına gelmeden 40bin sayfayı geçtim.
Muadil kullanmanız da sorun yaratmaz. Yazın 40 50 gün İstanbul'da 30 derece sıcakta en üst katta mürekkep kuruması olmadı. Olsa da birkaç kez kafa temizleme yapınca sorun kalmıyor.
15 liraya tabiki muadil mürekkeptir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Denemem amacıyla fotograf kağıdı aldım zaten. Ama dediğiniz gibi üst seviye markalarınki biraz pahalı gibi. Dediğiniz gibi 1 yıl civarında gidiyorsa o zaman bu iş için kullanılan yazıcılarmı daha üst seviye yoksa mürekkepler mi daha iyi. yada kullanılar her üç malzemede mi önem arzediyor? bunun yanında modellerin ekranlı ekransız versiyonları arasında ekran haricinde bir fark var mı? aynı modeller arasında ekran olan 500 tl fazla fiyata sahip. Kullanım açısından bu fiyatı vermeye değermi? Ben aynı zamanda fotografçıktılarında kullanmakmaksadıylada bunu almıştım, lakin dediğiniz gibiyse zannımca işimizi gören bir yazıcı almak yeterli oluyor bu durumda.
-
Yok Hocam, dümdüz çıkıyor kağıtlar. Sadece üstünde siyah damlalar ya da sürtünerek oluşmuş siyah lekeler oluyor.
-
Yazıcı kapalıyken kapağı açıp baskı kafasını ortaya çekip , peçete ile püskürtme ucunu temizleseniz. Yazıcıyı açınca kendisi baskı kafasini düzeltiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Epson genel mantığı şu şekilde,
3000 serisi mesela, aynı baskı kafası en önemlisi bu, bir özellik eklemiş tarayıcı bu bir model, wifi eklemiş bu bir model olmuş farklı model, airprintr mail den çıktı eklemis bu bir model.
Yani 3000 serisi aldığınız tüm cihazların ana unsuru kafaları aynı. Biraz özellik katmış yeni bir model olarak sunmuş, ona göre de fiyat oluşturmuş. Ekranlı veya ekransizin kullanım kolaylığı haricinde bir farkı yok aynı cihaz.
Burada temel fark baskı ucu teknolojidi ve pl değeri. ( Pl değeri genelde 2 pl oluyor, resim için kullanılanlar 1 pl oluyor, resimde o pixel pixel görüntü oluşmuyor )
Foto çıktı için mürekkep kalitesi ve yazıcı da önemli, fotoğrafçıların özellikle düğün fotoculsri Epson 6 renkli yazıcı kullanıyor. Eski ama Epson l800 gibi.
Veya Canon 10 renkli yazıcılar var. İllaki orijinal alıp yazıcı üzerinden de doygunluk keskinlik ayarı yapılıp kullanılıyor.
Ama ömür konusunda birşey diyemem.
Diğeri ise foto kağıdı onunda kaliteli olması gerekiyor. Mesela fotoğrafçı kağıdı 30 50 yıl garanti veriyor minimum.fujifilm mesela. Bunlar sektörün uzmanı.
Velhasıl ticari anlamda foto çıktısı almiyacsksaniz yazıcı mürekkep fotokagidi masrafları ( ömür de nispeten kısa ) yerine online foto çıktısı alan yerler veya istanbuldaysaniz sirkecide bir fotografci vardı oradan uyguna çıkarıyordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
epson l3260 nasıl arkadaşlar?
-
Orjinal olma ihtimali yok muadil kalitesinde bile değil onlar
Bitmeyen kartuş sitesinden alıyorum memnunum
1.5 yil oldu 30 bin cıktı aldım çok şükür mürekkepten yana sorun yaşamadım
hp 519 2550 TL epson l3251 2700 TL ev kullanımı için hangisiniz almam gerekiyor bide hangisi uzun sürek kullanmayınca donma yapmaz
-
Hocam baskı kafasını çekmeyi deneyim ama gelmedi. Zorlamak da istemedim bir şey olur diye. Sabit duruyor yani, oynamıyor. Nasıl yapmam gerekiyor dediğinizi?
-
baskı kafası cihaz kapalı iken sag tarafta duruyr. onu ortaya cekebilirsiniz. benim yazıcıda l4160 da ben cekebiliyoum. sonra hafat veriyor baskı kafasuı hızalaması diye. tamam deyip sonra kendi hizalıyor.
-
L3151 yazıcım var. Mürekkepler bitmek üzere (epson 103). Orjinaller 4 lü set 500 lira civarı. O kadar para vermek istemiyorum. 150 liraya da var ama orjinal olmadıkları ortada.
Muadil marka tavsiye edebilir misiniz? En azından ne olduğu belli olur. Sıkıntı çıkarmayacak. Yazıcıyı bozup servisle beni uğraştırmayacak. Günlük işlerde kullanıyorum. Mükemmel baskı kalitesi aramıyorum açıkçası. Teşekürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X