Şimdi Ara

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.216
Cevap
74
Favori
288.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6000w ile 8100 arasında sadece ışık gücü ve konstrast anlamında değil, donanımsal teknik özelliklerde de farklılıklar vardır.

misal; tw6000w sadece trapez düzeltimi yapabiliyorken (yatay keystone) 8100 mercek kaydırma özelliğine sahiptir. bu özelliği sayesinde odaya göre farklı konumlandırılabilme daha başarılıdır.

2d-3d converter ve derinlik ayarı, renk ayarı vb detay özellikleri ile tw6000'den daha üstündür. dolayısıyla sadece görüntüsüne aldanarak f/p değerlendirmesi yapmak bana göre doğru değil. 8100 detaylı olarak ayarlanabilen bu özellikleri sayesinde bana göre fiyat farkını kesinlikle haketmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

...
    6000 ile 8100 arasında benim bildiğim sadece siyah değil kontrast canlılık netlik vs bakımından da bariz bir fark var, serdar hocam sen ne düşünüyorsun

@Nicomedia1979 arkadaşımız bütçesine göre f/p oranı yüksek olarak 6000 ni seçmiş,iki tarafta da aslında yanlış yok,
    6000 kendi fiyat aralığında alınabilecek en güzel cihaz bence, 8100 ü ise yaptığımız test demo incelemede 9100 ile kıyasladık
    zaten bir çok özelliği aynı 9100 ile , @markod arkadaşımızın dediği gibi teknolojik olarak farklarda fiyat artışını etkiliyor ister istemez.

6000 / 8100 kıyası yerine 8100/9100 kıyası yapılmalı, kişinin kendi kriterlerine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia1979

nerden temın edebılırım en uygun.aktıvızyondan baska onerebılıecegınız bır yer varmı serdar bey.

aktivizyon da stoklar bitmiş galiba bir kaç arkadaştan daha duymuştum,ama gelecek diyorlardı.Bende oradan almıştım.
    görüştünüz mü kendileriyle.
  • Wireless konusunda sikinti yasayan kardesimize tavsiyem wireless cihazi projeksiyon cihazi onune koyarak denesin ve en onemlisi bir kurdan ile wireless cihazin
    Arksindaki delige uc bes saniye basili tutarak denesin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EB-S02H aldım ps3 HDMI ile kullanıyorum ama görüntü tam olarak ekrana oturmuyor sağ ve solda bazı yerler gözükmemekde ps3 ile bu cihazı kallanan başka biri varmıdır
  • Arkadaslar az once dunyanin merkezine yolculuk filmi alt alta formatta acmayi denedim problemli oldu. Goruntu ozelliklerinden seciliyor ancak duzgun cikmiyor. Cihaz 6100w. Top and bottom secenegi secili ama bir turlu duzgun olmadi. Yanyana formatta sikinti yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraBöcü

Arkadaslar az once dunyanin merkezine yolculuk filmi alt alta formatta acmayi denedim problemli oldu. Goruntu ozelliklerinden seciliyor ancak duzgun cikmiyor. Cihaz 6100w. Top and bottom secenegi secili ama bir turlu duzgun olmadi. Yanyana formatta sikinti yok...

farklı bir top bottom formatlı bir film ile deneyin,cihazda sorun olduğunu sanmıyorum.. sbs format çok kullanmamakla beraber test amaçlı bir çok defa side by side ve top bottom formatlı mkv ler denemişimdir,kullandığım cihazlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mettug

EB-S02H aldım ps3 HDMI ile kullanıyorum ama görüntü tam olarak ekrana oturmuyor sağ ve solda bazı yerler gözükmemekde ps3 ile bu cihazı kallanan başka biri varmıdır

projeksiyon - perde/duvar mesafeniz nedir? kumanda dan Aspect tuşu ile her alternatifte yine de görüntüler yarım mı?
  • Perde seçimi ve tedariği projeksiyon seçiminden çok daha zor ve sancılı bunu anlamış bulunuyorum Markaya karar verilse ebat tutmuyor, ebat bulunsa istenilen kumaş tutmuyor, yada storlu, motorlu, tensioned özellikleri tutmuyor vs.istenilen marka, ölçü, özellikte perde bulmak çok zor. Ayrıca tanınmış markalarda ebat bulunsa bile fiyatlar çok yüksek.

Kullandığım perde 203 cm eninde olduğu için perdemi büyütmek istiyor ve uzun süredir araştırma yapıyordum, mevcut perdemi sattım şimdi iş aciliyete bindi. o muydu bu muydu derken aradığım özellikte projektorpark diye yerli bir firmanın yurt dışında başka bir firmaya ürettirip üzerine kendi markasını bastığı bir perde buldum. 265x149 ebatında 16/9 formunda motorlu gerdirmeli bir perde fiyat ayırdığım bütçenin üzerinde olduğu halde satıcının çok methetmesininde etkisiyle dayanamayıp almaya gittim bugün fakat firmanın tel. hatlarındaki sorun yüzünden kartımdan ücreti çekemediği için iş yarına kaldı. yarın almayı düşünüyorum perdeyi görme ve deneme yapma gibi bir ortamda yok pişman olmam inşallah.

• Arkadaslar wireless sorunumu cozdum. Saolsun Tuncay bey cok yardim etti. Hdmi girislerinde transmitteri wireless olarak gormuyormus. Mac adresi cikti ve cozuldu. Su an bir sikinti yok.
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: furai

Perde seçimi ve tedariği projeksiyon seçiminden çok daha zor ve sancılı bunu anlamış bulunuyorum Markaya karar verilse ebat tutmuyor, ebat bulunsa istenilen kumaş tutmuyor, yada storlu, motorlu, tensioned özellikleri tutmuyor vs.istenilen marka, ölçü, özellikte perde bulmak çok zor. Ayrıca tanınmış markalarda ebat bulunsa bile fiyatlar çok yüksek.

Kullandığım perde 203 cm eninde olduğu için perdemi büyütmek istiyor ve uzun süredir araştırma yapıyordum, mevcut perdemi sattım şimdi iş aciliyete bindi. o muydu bu muydu derken aradığım özellikte projektorpark diye yerli bir firmanın yurt dışında başka bir firmaya ürettirip üzerine kendi markasını bastığı bir perde buldum. 265x149 ebatında 16/9 formunda motorlu gerdirmeli bir perde fiyat ayırdığım bütçenin üzerinde olduğu halde satıcının çok methetmesininde etkisiyle dayanamayıp almaya gittim bugün fakat firmanın tel. hatlarındaki sorun yüzünden kartımdan ücreti çekemediği için iş yarına kaldı. yarın almayı düşünüyorum perdeyi görme ve deneme yapma gibi bir ortamda yok pişman olmam inşallah.

sızınle aynı durumdayım.bende perde buyuk olsun dıye daha once koymayı dusundugum yerı ıptal edıp salonumu projeksıyonun ıle perde arasını 4 mt uzaklıga gelecek sekılde ayarladım.benımde ıhtıyacım olan perde 265*149 motorlu..sız ne fıyat aldınız bu perde ıcın.

• @furai, o sancılı dönemi Ali ile bizde 3 ay kadar geçirdik,koca istanbulda prj perde sunumu yapacak o kadar az yer var ki hatta yok adam satıyor ama görmeden almak zorundasın,en son kızıp kendi perdemizi kendimiz yapacaktık ,son anda specta da karar kıldık, onuda görmeden aldık sıkılmıştık artık.

yeni perde ile ilgili paylaşımlarını bekliyoruz.
  • perde kumaşı iyi olsun da storlu motorlu fark etmez diye yola çıktım aradığım ebatta perde hiç bir yerde bulamadım. en sonunda aradığım ebatta ancak motorlu gerdirmeli buldum doğal olarak fiyat yükseldi, gözü kararttım almaya gittim bu seferde satıcının post cihazındaki arıza yüzünden alamadım kısmet olurda bugün alabilirsem perdeyle ilgili görüşlerimi paylaşırım.

Sn. @Nicomedia1979 ben de perde için max. sizin kadar bütçe ayırmıştım fakat evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef, fiyat 2.5k ya kadar yükseldi, inşallah pişman olmam.
  • sn furai bugun alırsanız ıncelemenızı beklıyorum.2,5k tahmınımı asan bır rakam oldu.persembe gunune kadar perde ısımı halledıp lotr fantazısı yapma nıyetım vardı,ama dedıgınız gıbı perde olayı projektorden dahada vahım.işin içinden nasıl cıkacagımı bılemıyorum.perdeyle ılgılı yorumunuzu beklıyorum.
  • Arkadaşlar perde olayı cidden önemli bir konu bazı arkadaşlar perdenin kalitesi o kadar önemli değil diyor(bu topicte değil) ben buna kesinlikle katılmıyorum, eğer perdeniz verimsizse elinizdeki projeksiyon cihazının performansı kesinlikle %30 düşüyor ya da aksine verimliyse ortam ışıgını da iyi ayarlıyorsanız artıyor verimi. ben ya specta ya da amerikadan 126inc carada marka perde getirtmeyi düşünüyorum specta 130inch e aktivizyon 1700 lira istiyor, carada amerikada çok meşhur ve kaliteli bir markadır onlar 1000 dolar + 320 dolar kargo parası istiyor 2300 liraya geliyor gümrük diyeceksiz onu halletmenin bir yolunu bulacağım, tabi amerikadan perde getirtmek riskli ama caradanın müşteri hizmetleri çok iyi eğer olur da şansınız kötü gider perdede bir sıkıntı olursa gümrük kargo masrafları dahil her şeyi karşılıyor firma, geri gönderiyorsunuz perdeyi geri alıyorsunuz ücreti (zaten paypalla ödeme seçeneği mevcut bir sıkıntı olursa paypal da bir güvence) dediğim gibi benimki sadece bir fikir ben daha uygulamadım o yüzden uygulamışım tavsiye ediyorum gibi algılamayın kafamdaki fikri söyledim eğer spectayi beğenmezsem bunu uygulayacağım, spectaya ön yargıyla yaklaşmak istemiyorum ama çin malı olması yine de kafada bir soru işareti uyandırıyor bir de dünyada specta diye bir marka yok aktivizyon vermiş sanırım bu ismi ben başka hiçbir yerde görmedim, serdar ve ali hocalar memnunsa ben de memnun olurum diye düşünüyorum saygı ve selamlar

• Arkadaşlar,

Perde konusunda eğer düşünceniz motorlu perde yönünde ise PROAV Tuncay bey ile mutlaka görüşün. Her ölçüde motorlu perde tedariğinde sizlere destek olacaktır.
    Sattığı 3 metre uzunluğundaki motorlu perde o kadar sessiz ve kumaş olarak kaliteli ki ben çok beğeniyorum şahsen.

Bence 1500 TL altı bütçeye sahip ve motorlu perde düşünenler mutlaka gidip görmeli. Her satıcının samimiyetine inanmayın. Bazıları hiçte dürüst davranmıyorlar.

Aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

EB-S02H aldım ps3 HDMI ile kullanıyorum ama görüntü tam olarak ekrana oturmuyor sağ ve solda bazı yerler gözükmemekde ps3 ile bu cihazı kallanan başka biri varmıdır

projeksiyon - perde/duvar mesafeniz nedir? kumanda dan Aspect tuşu ile her alternatifte yine de görüntüler yarım mı?

projeksiyon perde arası mesafe 1,80mt filan evet aspect tuşuyla denemede aynı
  • İyi bir perde istiyorsanız ve yurt dışından da alacaksanız adres: Screen Innovations - özellikle black diamond serisi.

Bunun üzerine daha iyi perde yapan firma yok sanırım . Fiyatlarını bilmiyorum, eğer uygunsa denenebilir. Yurt dışından alma imkanı olanlar için iyi bir tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 25 Aralık 2012; 21:16:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

İyi bir perde istiyorsanız ve yurt dışından da alacaksanız adres: Screen Innovations - özellikle black diamond serisi.

Bunun üzerine daha iyi perde yapan firma yok sanırım . Fiyatlarını bilmiyorum, eğer uygunsa denenebilir. Yurt dışından alma imkanı olanlar için iyi bir tercih.

Bahsettiğiniz perdeyi yurt dışından almaya gerek yok Türkiye de yetkili distrübütörü var, 113inch 16:9 perdenin fiyatı 4200 dolar Ha tabi salonda ışıklar altında gayet tv gibi izlenir bu perdeyle o derece kaliteli ve özel üretim bunun gibi bir de dnp supernova, stewart filmscreen ve dalite high power var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

projeksiyon perde arası mesafe 1,80mt filan evet aspect tuşuyla denemede aynı

Projektörünüzün kullanıcı kılavuzunun 73.ve 74. sayfalarında görüntü kesikliğinin çözümüne yönelik tavsiyeler var,onlara bakabildiniz mi?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.