Şimdi Ara

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.215
Cevap
74
Favori
288.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KaraBöcü

@AstraMastra cevabiniz icin tesekkurler.

3 metre mesafeden max kac inclik bir goruntu alabilirim? (Epson 9000 W veya 9100 W) almayi kafama koydum.

Lamba biter korkusu oldugu icin alti ay once gidip sammy es8000 55" tv aldim. Simdiki kafam olsa gider bir 9000 w epson alirdim.

Birde 9100 w baya bir pahali 9000 w gelmez mi ki?

bence film için büyük ekran tv ye yatırım ölü yatırımdır,Projeksiyon alınca bunu daha iyi anladım

9000 serisi yakın mesafeden büyük görüntü veren bir model değildir 3 mt de 16:9 formatında 74" , 4:3 formatında ise 61" ideal görüntü alabilirsiniz.
    Benim tavsiyem bu seriyi min 4-4.5 mt de konumlandırmak.

Net olmamakla beraber 9100w satabilmek için 9000w getirmezler düşüncesindeyim.

• @AstraMastra tesekkurler. Biraz daha araştırayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeDe_

@AstraMastra tesekkurler. Biraz daha araştırayım.

rica ederim 5900 le listeye eklendiniz

Bu arada Epson 3D 480hz, dolayısı ile orj. gözlükler kadar diğer alternatifler aynı performansı göstermeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkaplans

quote:

Orijinalden alıntı: zeynelkoc

arkadaşlar iyi günler öncelikle.

Dün Braga-Gs maçını bir arkadaşımdan aldığım TW480 modeli ile yaklaşık 2,5-3 metre büyüklüğünde dsmart hd ile izledim ve çok hoşuma gitti

Sormak istediğim şu 3d izleme gibi bi merakım yok 50" 3d tv var. acaba tw480 almalımıyım 1100-1200 lira civarına yoksa başka önerebileceğiniz model var mı?

tw480 de tek hdmi olması benim için dezavantaj. her seferinde ps3 den çıkartıp dsmarta takmam gerekecek eğer tw480 alırsam.

bir de bilgisayardan kablosuz görüntü nasıl aktarabilirim? macbook kullanıyorum apple tv almam şart mı yansıtma yapabilmem için

forumu incelediğim kadarıyla tw480 ile optoma gt750xl arasında kalmış herkes hatta tw6000 ile kıyaslayanlar bile olmuş. açıkcası çok kafam karıştı 2-3 bin tl vermek mantıklı gelmiyor, optoma markasını ilk defa duyuyorum ve kullananlar çok memnun. sizce riske girmeye değer mi?

Bu sorulara cevap var mıdır? Optoma ne menşeili bir ürün bu arada?

optoma amerika menşeili die biliorum ancak tr de satılan her ithal ürün gibi çinde üretiliyordur,
    http://www.optomausa.com/company/
    optoma sadece projektör üretiyor, tr de ise medyada reklam vermediği için pek duulmuş marka değil,

• TW480 ile ilgili bir inceleme fikir paylaşımı yapacağım. Sistemi kurdum ve bugün ilk filmimi izledim.

Size birşey söylemek istiyorum. Açıkcası görüntü kalitesi adına bir bilirkişi olamam. İddalı değilim. Ancak aldığım cihaz 10 numaraymış bence. Samsung C650 LCD kullanıyorum ve ondan nasıl keyif aldıysam bu projeksiyon onun büyütülmüş hali... Vallahi helal olsun kuruşuna kadar.

Şu anda kurulu düzenim şöyle;

Atış Mesafesi; 4,30 m
    İzleme Mesafesi; 4,00 m Perde ; 300x200 (Öneriler doğrultusunda Projeksiyonperdesi.pro'dan alındı.)
    Projeksiyon; Epson TW480 Media Player;
    WD Live Media Player WiFi
    Ses Sistemi; Logitech Z5500
    Bağlantılar ; Görünütü: HDMI Kablosu & Ses: Optik Ses Kablosu

Fotoğraflar ekleyeceğim elbette. Sadece heyecandan daha çekim yapmadım. :) İlk filmimi izledim ve çok keyif aldım. Sonrasında Star Wars III 720p ve Fast&Furious V 1080p izledim biraz. Açıkcası ikisi de çok net . Üstelik ECO modunda... Parlak ekrana hiç gerek yok diye düşünüyorum. Siyahları göremezsin diyorlardı bir konuda... Ama bu akşam siyah olması gereken her kare gerçekten siyahtı. . Gözlük kullanıyorum ama o kadar da yanılıyor olamam bu konuda :)

Samimiyetinize sığınarak birşey eklemeliyim. Gereksiz bir tartışma yaratmak arzusunda değilim. Ancak 1155 TL vererek aldım cihaz bu ise 3000-4000 TL'lik cihazlar nasıldır aklım almıyor... Cidden değer mi çok merak ediyorum.

Teşekkür ederim yardımlarınıza. En kısa zamanda detaylı inceleme sunacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

@AstraMastra tesekkurler. Biraz daha araştırayım.

rica ederim 5900 le listeye eklendiniz

Bu arada Epson 3D 480hz, dolayısı ile orj. gözlükler kadar diğer alternatifler aynı performansı göstermeyecektir.

Tekrar teşekkürler. Performans benim içinde ilk 2 şarttan biri. Epson gözlük için hz değerini bulamamıştım... Göz önünde bulunduracağım.
    Epson gözlüklerle ilgili herhangi bir promosyon yapılırsa diye takipteyim. Şimdilik duvarım 2D acelem yok.
    Birde bu perde performansı için yerinde demo izleten (Anadolu yakası) bir tedarikçiye uğrayacağım, vakit olduğunda! Çünkü duvar üzerindeki
    görüntü bana yeterli gibi geldi. Daha güzel olur mu diye bir merakım var.

Cihazı yaklaşık 15 gündür defult ayarları ile kullandım. Henüz ayarlarını kurcalama şansım da olmadı. Eko mod da mıyım onu bile bilmiyorum.
    Zaten maç yayınları ve film izlerken kısıtlı bir süre açabildim. Görüntüde öemli bir değişiklik yapacak püf nokta varsa takipteyim.

Son olarak versiyon bilgisine baktığımda 1.1.6 olduğunu gördüm. Okuduğum yazılarda en son 1.1.4 (güncelleme ile yapıldığınız) olduğunu görmüştüm.
    Harhalde yeni alındığı için olabilir.

Son olarak bir sorum daha olacak; MPlayer ses ayarım RAW (sesi ses sistemi çözsün) bunları hep bu forumlardan öğrendim, deneme ile farkedemedim bu durumda ses ayarımı 5.1 mi yoksa HD ses ayarı mı yapsam ? Bu iki seçenekten hangisi daha iyi olur?

Teşekkürler.

• quote:

Tekrar teşekkürler. Performans benim içinde ilk 2 şarttan biri. Epson gözlük için hz değerini bulamamıştım... Göz önünde bulunduracağım.
    Epson gözlüklerle ilgili herhangi bir promosyon yapılırsa diye takipteyim. Şimdilik duvarım 2D acelem yok.
    Birde bu perde performansı için yerinde demo izleten (Anadolu yakası) bir tedarikçiye uğrayacağım, vakit olduğunda! Çünkü duvar üzerindeki
    görüntü bana yeterli gibi geldi. Daha güzel olur mu diye bir merakım var.

Cihazı yaklaşık 15 gündür defult ayarları ile kullandım. Henüz ayarlarını kurcalama şansım da olmadı. Eko mod da mıyım onu bile bilmiyorum.
    Zaten maç yayınları ve film izlerken kısıtlı bir süre açabildim. Görüntüde öemli bir değişiklik yapacak püf nokta varsa takipteyim.

Son olarak versiyon bilgisine baktığımda 1.1.6 olduğunu gördüm. Okuduğum yazılarda en son 1.1.4 (güncelleme ile yapıldığınız) olduğunu görmüştüm.
    Harhalde yeni alındığı için olabilir.

Son olarak bir sorum daha olacak; MPlayer ses ayarım RAW (sesi ses sistemi çözsün) bunları hep bu forumlardan öğrendim, deneme ile farkedemedim bu durumda ses ayarımı 5.1 mi yoksa HD ses ayarı mı yapsam ? Bu iki seçenekten hangisi daha iyi olur?

Teşekkürler.

gözlük için acele etmeyin 9100/6100 e geçenler fazla olan gözlüklerini ellerinden çıkaracaklardır tahminimce,belki buna bende dahil olurum ,bakalım.

Egreate kullanmadım ama prj üzerindeki hoparlörü mü kullanıyorsunuz bir ses sistemi var mı?

• Gözlük konusu tamamdır.
    Bence yüksek çözünürlükte film izleme keyfini ses sistemi ile tamamlamak gerekir. Bu sebepten projektör geldiği gün sesi min kıstım.
    Mp veya recever'den optik kablo ile Samsung c-555 DVD palyer 1000w 5.1 ses sistemine aktarıyorum. Film desteklediği zaman güzel ses alabiliyorum.
    RESIDENT EVIL AFTER LIFE 3D mkv filmi benim için güzel bir ses test aracı. Ses ayarı yaparken HD seçeneği 5,1 seçeneğinden daha iyi sonuç vermeli diye düşünüyorum.
  • serdar beni de yazar mısın guruba... açılışı yapayım TW9100W ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_06tr

serdar beni de yazar mısın guruba... açılışı yapayım TW9100W ile

hayırlı olsun Tolga,biz daha göremedik...kurulum yaparsan izlenimlerini bekliyoruz.

eklendin
  • saol .bugün kargo ya verilirse , hafta sonu kurulumunu yapar fotoğraf eklerim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_06tr

saol .bugün kargo ya verilirse , hafta sonu kurulumunu yapar fotoğraf eklerim...

Tolga kardeş hayırlı olsun cihazın, ben de temmuzda almayı düşünüyorum (sony es50 yada epson9100) yanlış anlama amacım hevesini kaçırmak değil sadece seni bilgilendirmek istedim avsforuma bir göz at millet cayır cayır convergence diye bir problemden bahsediyor, olay nedir bende tam bilmiyorum eğer ilgilenirsen bir link vereyim bak, ilk gelen partileri hep iade ediyor insanlar. Kimisinde bu problem kabul edilebilir düzeyde oluyormuş iade olmuyormuş ama kimilerinde çok fenaymış epson kabul ediyormuş iadeleri. Bir testi var.
  • Teşekkürler...convergence problemini inceledim ... Cihaz geldiğinde test edelim bakalım. Problem olduğu taktirde değişim yapacaklardır sanırım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 15 Aralık 2012; 11:09:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tolga ilk yazan sen oldun ama İstanbulda olma avantajını kullandım,bir bakayım şu 9100 neymiş ne değilmiş diye aldım geldim şimdi izliyorum.
    tek kelime ile harika...

ilk resimler şimdi ,karşılaştırmalı test ve inceleme cumartesi - pazar

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye)

• :)) süper...ihtişamlı duruyor ... convergence sorununa bak bakalım gözle görülür bırseyler fark edebilecek misin...

• Ağzımıza bal çaldın birkaç fotoğraf daha bekliyorum :) ....

• @Serdar hocam 2d ve 3d performansı ile ilgili uzun bir inceleme istiyoruz resimli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

@Serdar hocam 2d ve 3d performansı ile ilgili uzun bir inceleme istiyoruz resimli :)

1-2 gün test edeyim detaylı açıklama yapacağım ...
  • hatta 8100/9100 ve 9100w ProAv nin stoğuna girdi... diğer modellerininde demosunu yapacağım.

dün akşam 9100w almaya gittiğimde diğer modellerde gelmişti ,cepten bir iki resim aldım başlığımız için,ilgilenenlere duyurulur.

Edit:resim linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 15 Aralık 2012; 10:01:09 >

• serdar , aşağıdaki testleri yapabilir misin convergence problemi için...

cl.ly
    Convergence_SinglePixelText-1080p.jpg
    http://cl.ly/LaXy

cl.ly
    Convergence_Horizontal-1080p.jpg
    http://cl.ly/LaTu

cl.ly
    Convergence_Vertical-1080p.jpg
    http://cl.ly/Laeo

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.