Şimdi Ara

EPSON Projeksiyonları - ANA KONU - (1250+ Üye) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.216
Cevap
74
Favori
288.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiskandim sizi acikcasi benim merak ettigim 8100 ile 9000 arasinda bariz gozle gorulur fark varmi hangisi daha iyi goruntu veriyor aceba
  • Elinize sağlık arkadaşlar bakalım bir yandan epson9100w bir kulvardan sony hw50es bastırıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

Kiskandim sizi acikcasi benim merak ettigim 8100 ile 9000 arasinda bariz gozle gorulur fark varmi hangisi daha iyi goruntu veriyor aceba

8100 ün görüntü anlamında 9100 le arasında bariz bir fark olmadığı sonucu ile hareket edersek 9000-9100 testini 8100-9000 içinde yorumlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Elinize sağlık arkadaşlar bakalım bir yandan epson9100w bir kulvardan sony hw50es bastırıyor :)

valla sony i demo edecek bir yer varsa / olursa oraya da gideriz
  • quote:

Elinize sağlık arkadaşlar bakalım bir yandan epson9100w bir kulvardan sony hw50es bastırıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Ülkemizde stoklara girmedi, girse de demo edebileceğimiz bir yer olacağını sanmıyorum ben gözümü karartıp alırsam bende demo ederiz, söz meclisten dışarı ben de epson 9100ü specta perde ile 10dakika demo edebileceğim bir yer arıyorum (yanımda pasta çikolatamla )

• quote:

.... söz meclisten dışarı ben de epson 9100ü specta perde ile 10dakika demo edebileceğim bir yer arıyorum (yanımda pasta çikolatamla )

müsait bir zamanda beklerim, ne demek
  • quote:

quote:

.... söz meclisten dışarı ben de epson 9100ü specta perde ile 10dakika demo edebileceğim bir yer arıyorum (yanımda pasta çikolatamla )

Sağol serdar hocam yüreğine sağlık birkaç ay sonra 10 dakikalıgına misafirin olmak isterim 9100ü proavda test etme imkanı var ama beni esas düşündüren perde, sende perdeyi test ettikten sonra büyük ihtimal tatmin olacağım yani sen uzman olarak tatmin olduysan ben de olurum diye düşünüyorum ama yine de merak ediyor insan tabi, specta perde şu an stoklarda yok geleceğini söyleniyor eğer hiç gelmezse yurt dışından draper yada projecta zorlayacağim 1800 dolarlık dalite perdeye tr distrübütörü 3000 avro çekiyor

• Serdar ve Ali beyler, emeklerinize, çok güzel ve sade anlatımınızdan dolayı teşekkür ederim,
  • quote:

quote:

Kiskandim sizi acikcasi benim merak ettigim 8100 ile 9000 arasinda bariz gozle gorulur fark varmi hangisi daha iyi goruntu veriyor aceba

8100 ün görüntü anlamında 9100 le arasında bariz bir fark olmadığı sonucu ile hareket edersek 9000-9100 testini 8100-9000 içinde yorumlayabilirsiniz.

Aslında aklimda hep 6000 vardı fakat şimdi 9000 veya 8100 diyorum 8100 yeni olduğu icin biraz daha ağır basıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Sirkeci büyük postanenin yanında Saatçioğlu firmasında demo yapmıştım ben Sony leri bir ara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Sağol serdar hocam yüreğine sağlık birkaç ay sonra 10 dakikalıgına misafirin olmak isterim 9100ü proavda test etme imkanı var ama beni esas düşündüren perde, sende perdeyi test ettikten sonra büyük ihtimal tatmin olacağım yani sen uzman olarak tatmin olduysan ben de olurum diye düşünüyorum ama yine de merak ediyor insan tabi, specta perde şu an stoklarda yok geleceğini söyleniyor eğer hiç gelmezse yurt dışından draper yada projecta zorlayacağim 1800 dolarlık dalite perdeye tr distrübütörü 3000 avro çekiyor

10 dk lık misafirlik mi olur,istediğiniz kadar test edebilirsiniz,uzmanlık ne haddimize bizde birer bu forumda ki diğer arkadaşlar gibi kullanıcıyız.
    perde için acele etmeyin o bütçelere farklı alternatifler bulunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahtemas

Serdar ve Ali beyler, emeklerinize, çok güzel ve sade anlatımınızdan dolayı teşekkür ederim,

rica ederiz,faydalı oldu ise ne mutlu bize
  • quote:

quote:

quote:

Aslında aklimda hep 6000 vardı fakat şimdi 9000 veya 8100 diyorum 8100 yeni olduğu icin biraz daha ağır basıyor

bütçe müsaitse neden olmasın,9000 de 8100 de ikisi de iyi cihazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

quote:

quote:

Sirkeci büyük postanenin yanında Saatçioğlu firmasında demo yapmıştım ben Sony leri bir ara.

ellerinde yeni model varsa ya da gelecekse, öğrenebilirsen beraber gideriz Refik

• quote:

quote:

quote:

DH in zararları

@Serdar aksamın bi saati vakit ayırdığın için teşekkürler... Bu arada 9100w bende şimdilik duvara yansıtıyorum. Perde ve perdesiz görüntü nasıl bi yorum yapabilir misin ... Perdenin sağladığı katkı ne kadar ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ellerinde yeni model varsa ya da gelecekse, öğrenebilirsen beraber gideriz Refik

ocak sonu gibi stoklara girecekmiş orada demo odaları oldugunu bilmiyordum beni de almayı unutmayın :) sonynin kalibrasyon edilmiş halinin çok iyi oldugu söyleniyor bu sene nasıl böyle atak yaptı anlamadım sony yabancı forumlarda (alman fransız ve avsforum felan) epson topicleri 10 sayfa iken sony topicleri 50-60 sayfa haliyle merak ettim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahtemas

Serdar ve Ali beyler, emeklerinize, çok güzel ve sade anlatımınızdan dolayı teşekkür ederim,

Rica ederiz, önemli olan forum yararına aydınlatıcı bir iş çıkarmış olabilmek. Faydalı olduysa ne mutlu. İşin en ağır kısmını Serdar üstlendi. Sağolsun varolsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şşşşşşşşt. N'oluyor bakalım burda?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga_06tr

...
    @Serdar aksamın bi saati vakit ayırdığın için teşekkürler... Bu arada 9100w bende şimdilik duvara yansıtıyorum. Perde ve perdesiz görüntü nasıl bi yorum yapabilir misin ... Perdenin sağladığı katkı ne kadar ??

rica ederim ,her zaman

Projeksiyon ve perde bir bütündür,perdenin yararı yada bir önemi katkısı olmasa böyle bir sektör doğmazdı :) duvarda izleyenlerin tercihine saygı duyarım,
    bende perde arayışı 3 ay sürmüştü her yerde demo etme imkanınız olmuyor maalesef 200 TL den 2000$ perdeye kadar bir çok ürün test ettim,kullanıcı olarak
    en pahalısı en iyidir mantığı ile değil f/p oranı en yüksek ürünü seçmeye çalıştım. Bu süreçte de her zaman olduğu gibi Ali ile beraberdik,ikimizde şu an tercihimizden
    memnunuz hatta aktivizyonun stokları bizim yüzümüzden bitti diyebiliriz (şaka tabii)

Yurt dışında projeksiyona ayrılan bütçelerle aynı oranda perdeye de bütçe ayrılıyor ,olay bizde biraz farklı duvar yada meşhur cam tozlu perdeden başlanıyor maalesef
    8k gibi bir rakamı projeksiyona vereceksen 1-2k lıkta perdeye bir bütçe ayıracaksın şahsi görüşüm.

Perdeler mat,beyaz ve gri olarak genelde piyasada yer etmiş durumda ,birde 3D tarafında en çok tercih edilen gümüş perdeler var (kumaşı gümüş boya ile boyayıp satılanları kastetmiyorum tabii)
    izleme keyfine göre yukarıdakilerden biri tercih edilebilir hepsinin kumaş kalitesi,üzerindeki kimyasal maddeler ve gain (kazanç) oranlarına göre performansları farklıdır.
    Markalaşmada burada ortaya çıkıyor zaten.

Bende ilk aldığım zamanlarda duvarda izlerken 9000 için konuşursak o kadar netti ki görüntü perde olunca nasıl olacak diye hep bir merak konusuydu,eve perde parçaları getirip demo ettiğimde
    yarı duvar yarı perde üzerinde görüntüyü vurdurduğunuz da zaten farkı anlıyorsunuz. Çok teknik bir açıklama yapamayacağım ama perde de gain oranı önemlidir,mesafe ve projeksiyonunuzun
    lümen değerine göre çözünürlüğü artırıcı etkisi vardır,siyahı siyah beyazı beyaz göstermek de projeksiyonun başarısı olduğu kadar perdenin de bu başarıda katkısı büyüktür,kontrastı dağıtmadan
    toparlar ,renkler daha doygun hale gelir,doğru tercih yapmışsanız beyazda patlamaları önler,altyazılar duvarda dağınık gözükür ,perdeye geçince farkı hissedersiniz,yüksek lümenli projeksiyonlarda
    duvardaki en ufak pürüz,leke vs açık renk sahnelerde göze batar,bunlar benim tecrüblerim başka tecrübe edenlerde vardır aramızda.Ama herkesin hi fi da kulağı farklı olduğu gibi sesi nasıl farklı
    algılıyorsa gözde bir duyu organımız olduğu için herkesin gözüne her perde doğru gelmeyebilir,bunu da test ve demo ederek kendi cihazı ve izleme mesafesine göre kendi seçmelidir.

aşağıda bir link paylaşıyorum ilginizi çekebilir,Beyaz - Gri ve Gümüş perde üzerinde ki görüntü testlerinden bahsediyor. aynı görüntü ile farklı perdelerde nasıl sonuçlar elde ediliyor görebilirsiniz.

www.avsforum.com
    White, Grey, or Silver - A Review! - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    http://www.avsforum.com/t/262466/white-grey-or-silver-a-review

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.