Şimdi Ara

EPSON STYLUS DX 9400F (ALL IN ONE) YAZICI KULLANAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, EPSON STYLUS DX 9400 yazıcımda "Dolan Kartuş" kullanmak istedim.Ancak doldurulabilen bu kartuşlara hangi mürekkebi koydu isem ( 6 firmanın mürekkebini denedim üstelik 2'si DURABRITE idi.) mürekkepler kafayı tıkadı.Bu yazıcının kafası bir kere tıkandı mı bir daha açılmıyor mutlaka kafa değişmesi gerekiyor.Benim yazıcıda üç kere kafa değişti.
    Bu yazıcıda randıman alabileceğim, kafayı tıkamayan bir mürekkebi daha önce deneyen ve bilen var mı?Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 28 Ekim 2008; 23:40:44 >

• Arkadaşım nasıl bir işlem yaparsan yap epson yazıcılarının kartuşları sürekli kafaları tıkıyacaktır..
    Onun kartuş maliyetleri zaten ucuz, hangisi biterse onu değiştiriyorsun oda 7€ o kaliteyi dolumdan alamazsın....
  • Epson dx 4400 yazıcı kullanıyorum, kafa tıkanma problemi bende yaşadım. Sebebi bir firmadan aldığım mürekep setinde kırmızı sarı mavi mürekeler dye bazlı, siyah mürekkep pigment bazlı imiş. Pigment bazlı olan siyah mürekkep kafayı tıkadı. Ne yaptımsa açılmadı. Daha sonra basit bir aparat yaptım: Büyük bir şırınganın ucuna iç çapı 2 ve ya 2,5 mm olan bir hortum monte ettim. Diğer uçunu kafanın kartuş geçen kısmına biraz zorlayarak taktım. (aşırı zorlama). Sonra vakumladım. İçindeki mürekebi çektim. Bir kaç sefer yaptım. Daha sonra kartuşu temizleme losyonu ile temizledim. İçine dye bazlı mürekkep koydum şu anda sorunsuz çalışıyor. Gayet güzel çıktılar alıyorum.
  • @impulus arkadaşım ilgine çok teşekkürler.Ben detaylı araştırdım senin kullandığım DX4400 'ün kafa yapısı DX8450 ile aynı.Bu makinelerde söylediğin yöntemle kafa ucundaki piezzo nuzıl'ları açmak mümkün. Ancak benim DX9400'ün kafa yapısı tamamen değişik piezzo nuzıllar çok çok dar.Senin sözünü ettiğin hortumlu aparat yöntemini ben benim bozulan kafada denedim.Hatta biraz daha öteye gidip vakumlamayı ben mini bir kompresör ile yaptırdım.Sonuç almak mümkün değil.Özel ve pahalı bir çözücü solüsyonu var onuda aldım kafayı 48 saat içinde beklettim ama nafile.Senin anlayacığım benim yazıcının kafası bir kere tıkandımı çaresi yok.Onun içinde denemediğim mürekkep kalmadı.2 tane "Durabright" mürekkep denedim onların birinde mavi, diğerinde kırmızı tıkanma yaptı.Ben şimdi benim yazıcının aynısını kullanan ve mürekkebi tıkama yapmayan birini arıyorum ki, onun kullandığı mürekkepten almak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 30 Ekim 2008; 20:30:00 >

• Bir de dye bazlı mürekkep dene, renk gayet güzel. Pigmentten farkı sudan etkileniyor olmasıymış. Ben denedim foto birşey olmadı.
  • Arkadaşlar DX9400F yazıcı kullanan yok mu yahu?
  • selamınıalyküm kardeş ben bu yazıcıyı kullanıyorum ben dolan kartuş kullanıyorum ancak bende tıkanma mıkanma olmadı inşallah da olmaz çünkü benim bir bürom var ve çıktı almak mecburiyetindeyim ben cescesor mürekkep kullanıyorum şimdilik bir sorun yok olursa yazışalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla Cescesorun hem normal, hemde Durabrite mürekkebi mavi ve kırmızı renklerde bende tıkanma yaptı.
  • Bu yazıcıdaki püskürtme kafasındaki nozüller önceki Epson yazıcılarınkinden daha küçüktür fakat ne kadar küçük olursa olsun DYE bazlı normal mürekkeplerin moleküllerinden daha ufak değildir. Dolayısıyla DYE mürekkep fırlatma kanalcıklarından geçebilir. Yani durabrite olmayan normal dye bazlı mürekkebin tıkanma yapması için orjinal mürekkebin de zor dayandığı uzun bir bekleme süresi gerekir. Hali hazırda kanalları açık olan bir kafayı tıkamaz.

@hakankaran, siz DX9400F'te DURABrite mı yoksa normal Epson mürekkebi mi kullanıyorsunuz? Aslında şu an için DX9400F'in hassasiyetine uygun mürekkep dünyadaki hiçbir mürekkep üreticisinde yok, halen geliştirilmeye çalışılıyor. Fakat dediğim gibi; normal DYE bazlı mürekkep çok çok küçük moleküllüdür ve bugünün teknolojisiyle üretilen püskürtme kanalları için fiziksel bir engel teşkil etmez ve tıkamaz. Tıkanma sadece uzun süreli beklemelerde mürekkep iyice kuruyunca meydana gelir ki bu orjinal mürekkep kullanılırken bile başa gelebilir.

• @cescesor, Burada benim mürekkepleri yazıcı da bekletmek gibi bir hata yaptığımı ima etmişsiniz.Halbuki olayı sizde gayet iyi biliyorsunuz.İlk olarak sizden özellikle bu yazıcı için ( üstüne basa basa EPSON DX9400 için diye sipariş verdim) mürekkep istedim sizde yolladınız ve ben bununla 4.çıktıyı alırken önce mavi sonra siyah tıkanma yaptı.Bunu size bildirdim, yani mürekkebin 1 hafta, 10 gün beklemesi gibi birşey söz konusu değil sizde biliyorsunuz.Ben bu arada serviste kafayı mecburen değiştirdim.Sizde bunun üzerine mürekkepleri "DURABRİTE" olarak değiştirdiniz. Ancak bundada daha o gün 3.çıktıyı alırken önce mavi sonra kırmızı tıkandı ve ben kafayı tekrar değiştirdim.Burada da yine bekleme söz konusu değil ve size haber vermiştim.
    Şu anda kendim Almanya'dan bir mürekkep getirttim.Bu mürekkebi getirtirken firma ile defalarca yazıştım.Firma yetkilileri eğer kafada tıkanma sorunu yaşarsam, kendilerinin tamiri üstleneceğini belirterek mürekkeplerine garanti verdiler(Üretiği malın arkasında durma diye buna derim , gözünü seveyim Almanlar'ın çalışma ciddiyetinin).Gelen mürekkep cidden yazıcıya tam uyumlu, orijinalinden de iyi çıktı veriyor.Sorun bekletmekle ilgili veya makine de olsa idi bu mürekkepte de aynı şeyi yapması gerekirdi.Üstelik yaklaşık iki aydır kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 9 Aralık 2008; 0:57:29 >

• Anlıyorum fakat yukarıda mürekkeplerimizi sorun yaşamadan kullanan forum üyesinin durumunu nasıl açıklıyorsunuz? Sizin yazıcınızı tıkayan fakat aynı model başka bir yazıcıda sorun yaşatmayan mürekkebin mantığını nasıl açıklıyorsunuz? Ayrıca şurası kesindir ki DYE bazlı normal epson mürekkebi her türlü yazıcı kanallarından geçebilir. Teknoloji bu mürekkebin molekül boyutundan daha ufak püskürtme deliklerine sahip bir yazıcı kafası üretmedi henüz. DYE bazlı mürekkep molekülü pigment bazlı mürekkebin moleküllerinden çok çok daha ufaktır. Tekrar söylüyorum; kuruma yapmadıkça tıkamaz, deliklerden geçer. Siz DYE bazlı normal Epson mürekkebiyle gerçekten bir tıkanma problemi yaşadıysanız bu mürekkebin saklama koşullarından da kaynaklanabilir. Siz halen yeni nesil DYE bazlı Epson mürekkebimizi denemiş değilsiniz ayrıca... Herhangi bir probleme karşı garantili olarak gönderelim isterseniz yeni nesil mürekkebimizi?

Şunu iyi hatırlayın ki size şunu da açıklamıştım. Sizin sorununuz tıkanma ile ilgili değil; fırlatma ile ilgili. DX9400F'in kafası akışkanlığa duyarlı olmasından dolayı mürekkebi fırlatamıyor. Siz epson servisine gittiğinizde size tıkanmış diyebilirler. Onların iki cümlesinden biri zaten budur. Onlar mühendis değil, tüccar. DYE bazlı mürekkep kurumadıktan sonra kesinlikle tıkanma yapmaz. Molekül boyutu - Püskürtme nozül çapı ile alakalı bir durum, lütfen... Araştırabilirsiniz DYE bazlı mürekkep molekülünün kaç nanometre olduğunu ve DX9400F'in deliklerinin bundan kesinlikle daha büyük olduğu sonucunu kendiniz de görebilirsiniz. Biri 2cm çaplı bir bilye, diğeri ise 1 metre çağlı bir boru.. Mümkün değil... Eminim size gönderilen alman mürekkepleri de DYE bazlıdır... Zor olanı DX9400F için pigment bazlı durabrite mürekkebini yapmak. Çünkü molekül boyutu büyük olan o...

Siz henüz yeni getirdiğimiz DYE bazlı epson mürekkebini de denemediniz dediğim gibi, isterseniz size numune gönderelim. Deneyin; yazıcı kafasında tıkanma yaparsa sorumlusu siz değilsiniz... Bu arada; sorunuzu çözmek için birlikte çabalarken bu kadar sitemkar değildiniz? Üslubunuzu değiştiren şey nedir? Aldığınız sonucu hemen genele vurdunuz, sizin yaşadığınız sorunu şimdi ve şimdiden sonra tüm kullanıcılarımız yaşayacakmış gibi bir görüntü oluşuyor. Onca münasebetten sonra yakıştıramıyorum üslubunuzu, keşke ikili görüşmemiz esnasında da dillendirseydiniz öfkenizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 9 Aralık 2008; 17:52:29 >

• Sevgili cescesor yani şahin kardeş.İlk mesajında yazıcı içinde mürekkebin kuruduğundan yazmadığını söylüyorsun ve son mesajında da bunda ısrar ediyorsun.Böyle birşey olmadığı halde ısrarcı olup sonra beni sitemkarlık ve uslup değişimi ile suçluyorsun.Ben sadece ilk gönderdiğin mürekkepte sorun yaşamadımki, dükkana gelip aldığım durabrite'da da sorun yaşadım (yukarıda da yazdım).Cihazın kafasında mürekkep fırlat mada sorun olabilir demiştin.İlk anda banada mantıklı geldi ama öyleyse tam orijinal mürekkepte(kartuşla beraber satılan) ve Almanya'dan getirttiğim mürekkepte niye bu tekrarlamıyor?Bu arada Almanya'dan gelen mürekkep PİGMENT BAZLI DURABRITE.
    Yanlız şunu bende çözemedim "hakankaran" nickli arkadaş benle aynı cihaza sahip ve senin mürekkeplerini sorunsuz kullanıyor.Benim aklıma kullandığım "dolan kartuşlar"da mı bir problem var diye geldi ama Almanya'dan gelen mürekkebide o kartuşlara doldurdum.Ayrıca şunu belirteyim ben senden aldığım Durabrite mürekkepleri yeğenimin EPSON DX 4450 yazıcısında "dolan kartuş" ile denedim sonuç gayet iyi.Tıkanma yapmadı(Gerçi yukarıda bende, sende değinmişiz ama 9400'ün kafa yapısı çok farklı).Buradan da benim bu DX 9400'de yaşadığım sorunu EPSON yazıcı kullanan herkes yaşayacak sonucu çıkmaz.
    Ayrıca pm'den yeni gelen Durabrite mürekkepten deneme için yollamayı teklif etmen ve kafa tıkanırsa sorumluluk bana ait demen gerçekten takdiri hakediyor.İlgin ve alakan için çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 9 Aralık 2008; 1:19:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: impulus

Epson dx 4400 yazıcı kullanıyorum, kafa tıkanma problemi bende yaşadım. Sebebi bir firmadan aldığım mürekep setinde kırmızı sarı mavi mürekeler dye bazlı, siyah mürekkep pigment bazlı imiş. Pigment bazlı olan siyah mürekkep kafayı tıkadı. Ne yaptımsa açılmadı. Daha sonra basit bir aparat yaptım: Büyük bir şırınganın ucuna iç çapı 2 ve ya 2,5 mm olan bir hortum monte ettim. Diğer uçunu kafanın kartuş geçen kısmına biraz zorlayarak taktım. (aşırı zorlama). Sonra vakumladım. İçindeki mürekebi çektim. Bir kaç sefer yaptım. Daha sonra kartuşu temizleme losyonu ile temizledim. İçine dye bazlı mürekkep koydum şu anda sorunsuz çalışıyor. Gayet güzel çıktılar alıyorum.

Vakum olayını daha detaylı anlatabilirseniz ya da bağlantı verebilirseniz sevinirim. Fotoğraflı daha iyi olur.

• Bugün gold dan aldık bu yazıcıyı aslında Canon 310 ve HP 4580 arasında kalmıştık HP yi hemen eledim mesela canon da kalın ciltler için yükselebilir kapak var yanılmıyorsam epson dada vardı arkadaşa aldık.

Birde High mıdır nedir 2 adet özel siyah kartuşundan aldık 23 euro 1 adeti 800 sayfa basıyormuş güya göreceğiz.

264 YTL KDV alınmıyor. HP J4580 210 cANON 310 195 YTL.
  • epson 9400 bende var henüz tıkanma yapmadı ama eğer böyle bir sorunda kafa değişimi gerekiyorsa hi. hoş değil ama çıktı kalitesi bana sorarsan canondan üstün
  • quote:

Orjinalden alıntı: enolaguy

epson 9400 bende var henüz tıkanma yapmadı ama eğer böyle bir sorunda kafa değişimi gerekiyorsa hi. hoş değil ama çıktı kalitesi bana sorarsan canondan üstün

canonun hangi modelinden üstün bide muadil kartuş mu kullanıyorsuuz

saygılar
  • Aslında yeni model Canon yazıcıların püsküren damlacık boyutları iyice küçüldüğünden ne kadar yakından bakılırsa bakılsın noktacıklar artık seçilemiyor. Bu açıdan Canon'un en azından baskı çözünürlüğünün daha iyi olduğu söylenebilir Epson'dan.
  • DX 9400F yazıcım için CESCESOR 'dan aldığım ve yeni gelmiş olan " DURABRITE" mürekkepler yazıcıda hiçbir tıkanmağa neden olmadı.Baskı kaliteside orijinaline oldukça yakın .Cescesor'a ( Şahin Bey'e) gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim.
  • bendede dx7450 var . bende cescesor durebrite kullanıyorum sorun yok. uzun süre kullanmayınca yazıcı programı ile kafa temizlemek gerekiyor. kafayı temizleme işlemi sonrasında problemsiz çıktı veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.