Şimdi Ara

epson sx 215

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar meraba, bir kaç gündür multifunction inkjet yazıcı araştırıyordum. 100tl civarında bir bütçem var ve forumdan edindiğim bilgilerle az önce epson sx 215 siparişi verdim vatan dan. Kafama takılan tek sorun uyumlu işlletim sistemlerinde win7 nin olmayışı. Büyük ihtimalle yazıcı çıktıktan sonra win7 çıkmıştır o yüzden yazmıyordur diye düşünüyorum. Keza win7 de uyumluluk sorunu giderme olayı da var. Yalnız yine de kafamda soru işareti var. Uyumluluk sorunu giderme çok da güven veren bir araç değil benim edindiğim tecrübelerle.

Bu sebepten ötürü aramızda epson sx 215 kullanıcılarından win7 bilgisayarı olanlar varsa veya konu hakkında fikri olanlar varsa bilgilerini paylaşmaları çok iyi olur benim açımdan. Eğer ters bir durum varsa iptal edeyim.

Şimdiden teşekkürler

• Ayrıca kartuşların yazma kapasitesi ne kadardır yaklaşık olarak? dolu bir kartuş kaç sayfa yazar mesela? Biraz genel bir soru gerçi
  • Ben aynı modele sahibim ve sistem olarakta Windows 7 kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok. Kurulum sırasında internetten yazılımın kendisi yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 için gerekli olan dosyaları indiriyordu. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Yazıcıyı Haziran 2010'da almıştım ve sistem yineWindows 7'ydi.
  • Mrb ben yaklaşık 2 saat önce epson sx 215 aldım birtürlü kağıt yerleştiremedim bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum
  • vatanda şu anda günün fırsatı indiriminde world ile 79 tl bu yazıcı.

Benim merak ettiğim, orijinal kartuşlar ile ne kadar dolum yapabiliriz? Zaten orijinallerin işi bitince şu otoreset kolay dolum kartuşlarından alınmalı diye düşünüyorum.

Kartuş hafızasını resetlemek için yöntemler var mı bu yazıcı da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: prodowns

vatanda şu anda günün fırsatı indiriminde world ile 79 tl bu yazıcı.

Benim merak ettiğim, orijinal kartuşlar ile ne kadar dolum yapabiliriz? Zaten orijinallerin işi bitince şu otoreset kolay dolum kartuşlarından alınmalı diye düşünüyorum.

Kartuş hafızasını resetlemek için yöntemler var mı bu yazıcı da?

Arkadaş 2 gün önce 97 liraya aldım , bugün elime geçecek 79 liraya düşmüş . 2 gün ile 20 lira kaybettik

orjinal kartuş ile ne kadar dolum yapabiliriz derken? orjinal kartuşu doldursan da kullanamazsın ki. çipli olduğu için boş görür yazıcı kartuşu. Ya kolay dolum kartuşu alıcan ya da orjinal kartuşunu alıcan.

• Peki yazıcı ile gelen kartuş kaç sayfa gider arkadaşlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm X-H1 XF 16 80 SET
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hatta geldi bile, bakacaz nasılmış. yorumlarımı aktarırım
  • Yorumlarınızı yazaranız ben de ona göre karar vereceğim. Tam da fiyatı düşmüş.
  • Arkadaşlar Vatan'ın kampanyasından almayı planlıyorum.

Memnun musunuz yazıcıdan?

Fotoğraf baskı kalitesi nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut2566

Mrb ben yaklaşık 2 saat önce epson sx 215 aldım birtürlü kağıt yerleştiremedim bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum

Ortadaki gri ayraçi sol tarafa kadar çekmeyi dene ondan sonra yerleştir ;)

Ve diğer 215 kullanıcıları arkadaşlar içinden gelen kartuşlar ile iso standartlarina göre 250 sayfa baskı alabiliyorsunuz. Orjinal kartuşlarına dolum yapamaz dolum seti alip doldurmanız lazım herkese hayırlı olsun.
  • Epson yazıcılar hoşuma gidiyor artık.
  • Arkadaşlar yazıcıyı çok beğendim, en çok kafamda soru işareti olan şey tarama hızıydı açıkçası. Çünkü 10 sene evvel bir tarayıcım vardı ve bir a4 taraması 10 dk falan sürüyordu :) , Bu yazıcıda ise 10 snde fotokopi alabiliyorsunuz :) . Onun dışında gayet şık bir alet.

Bugün gittim photo paper aldım. Epson marka bulamadım lexmark (perfectfinish photo paper) aldım. En üst kalitede bastırdım ve gayet iyi çıkartıyor. Fotoğraf yazma hızı biraz düşük. 10x15'i yazması 1dkyı geçiyor yanılmıyorsam. Ama sanırım normal bir durum, sıkıntı yok yani :)

ayrıca 250 sayfadan fazla yazacak gibi duruyor sanki. yaklaşık 20 sayfa siyah beyaz ve 6 adet renkli çıktı aldım. kartuş seviyelerinde henüz bir değişim yok.
  • Hayırlı olsun epson marka kagıtları genelde mediamarktlar satıyor oralardan temin edebilirsiniz. Mürekkep seviyelerine gelince onlar tamamen sizin baskılarınıza göre değişecektir ve mümkünse makinayi sık bir şekilde on/off yapmayın cünkü her acılış kapanışında belli bir miktar mürekkep ile kafa temizleme yapacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

Hayırlı olsun epson marka kagıtları genelde mediamarktlar satıyor oralardan temin edebilirsiniz. Mürekkep seviyelerine gelince onlar tamamen sizin baskılarınıza göre değişecektir ve mümkünse makinayi sık bir şekilde on/off yapmayın cünkü her acılış kapanışında belli bir miktar mürekkep ile kafa temizleme yapacaktır.

Kafa temizleme olayını bilmiyordum teşekkür ederim. Makina açılışta 3-5 sn bişeyler yapıyo, demekki kafa temizlemeymiş :)

Aleti merak eden arkadaşlara birkaç şey daha söleyim, makinanın modeli falan çok hoş. malzeme kalitesi de çok iyi. Daha pahalı bir makina gibi duruyor diyim.
  • Epson Stylus SX215 Çok Fonksiyonlu yazıcının oto reset özellikli dolum kartuşları ve mürekkep içeren baskı çözümleri mevcut. Bu model yazıcılarda bu sayede ekonomik baskılar alınabiliyor; avantajlı bir çözüm olduğu söylenebilir.

Bilsarf çözümleriyle, size sunulan mürekkepleri, kendini resetleyerek sorunsuz kullanım sağlayan kartuşlara enjekte ederek çok düşük maliyetle baskı alma imkanınız oluyor.

Bilsarf'ın 100 mililitrelik mürekkep takımı içeren Epson Stylus SX 215 çözümü:
    http://kartus.web.tr/EPSON-STYLUS-SX215-COK-FONK-YAZICI-+-EPSON-T0711-T0714-SERISI-KOLAY-DOLUM-KARTUSU-+-PIGMENT-MUREKKEP-KAMPANYA-PAKETI-pid-516.html

Bilsarf'ın 100 mililitrelik mürekkep takımı ve sürekli besleme sistemi (CISS - kartuşları yerinden çıkarma zahmetine katlanmadan mürekkebi kullanma imkanı sağlayan yazıcı besleme sistemi) içeren Epson SX 215 çözümü:
    http://kartus.web.tr/EPSON-T0711-T0714-KARTUS-+-SUREKLI-BESLEME-SISTEMI-+-EPSON-STYLUS-SX215-YAZICI-+-4-RENK-PIGMENT-MUREKKEP-KAMPANYASI-pid-595.html

• Arkadaşlar baskı yaptıkça mürekkep seviyesi hızla bitmeye başladı. 250 sayfa değil 100 sayfa bile gitmeyecek siyah anlaşılan. Şu anda %20 seviyesinde falan. Kolay dolum kartuşları ve sürekli dolum sistemi 2 çözüm olarak gözüküyor şu anda. Ama sürekli dolum sistemi her ne kadar çok kullanışlı olsa da benim hoşuma gitmedi görüntü itibariyle. Daha profesyoneller için uygun diye düşünüyorum.

Her ne olursa olsun ikisinde de kolay dolum kartuşu var gerçi ama ben şırıngayla doldurulan normal sistemi düşünüyorum. Yalnız okuduğum kadarıyla herkes bi şekilde sorun yaşıyor ve bu beni ürkütüyor. Acaba nereden temin etmeliyim.

Yukarıdaki arkadaşın verdiği fiyat bana pahalı geldi bu arada. dolan kartuş setinin fiyatı yaklaşık 40-45 lira diye biliyorum.

Birkaç gün içinde dolan kartuş siparişi vermek istiyorum. Lütfen kullandığınız kartuşları ve tecrübelerinizi yazınız.

Ayrıca mürekkep konusunda çok az bilgim var. Hangi marka almalıyım ve litre fiyatları ne kadardır ?

-----------------------------------

Ayrıca atık mürekkep tankı tam olarak nedir? Ne işe yarar biri açıklayabilirse sevinirim. Sanırım yazıcının yazma işlemini yaptığı alanın hemen altında süngerimsi bir yer var orası olabilir, elimi sürdüğümde mürekkep geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanlale -- 7 Kasım 2010; 21:46:23 >

• Baskı yaptıkça mürekkep seviyesi hızla bitmez bastıgın yogunluga göre biticektir vede makinayi cok fazla aç kapa yapmamaya dikkat edin cünkü makina her açiliş kapanişta kafa temizleme yapacagi için siyah mürekkepinizden harciyacaktır mümkünse makinaniz devamli açik olarak kalsın standby modunda elektrik yok denecek kadar az harcayacaktır zaten.
  • peki ya kolay dolum kartuşları hakkında öneri ? :)
  • Arkadaşlar kartuş bitmek üzere ve sınav dönemi olduğu için de sürekli kullanıyorum makinayı. Birkaç gün içinde benim kolay dolan kartuş ve mürekkep almam lazım. Bugün bir öneri gelseydi verecektim siparişi, kestane kebap acele cevap pls.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.