Şimdi Ara

Sıfır aracıma Continental EcoContac 6 94V XL 205 55 16 takmışlar nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda konuda açtım, çeşitli konularda da yazdım.
    10 gün önce sıfır aldığım Egea 1.3 aracıma Sıfır aracıma Continental EcoContac 6 94V XL 205 55 16 lastik takmışlar. 2019 15. Hafta

Bu lastik nasıl bir lastik hiç bir yerde bilgi bulamadım. 91v olan var ama 94v yok bu ikisi arasındaki fark nedir Onuda bilmiyorum.

Fiyat bilgiside bulamadım, 91v var sadece veya ecocontact 5 94v var.

Lastik hakkında bilgisi olan var mı, ucuz bir lastik mi iyi kaliteli bir lastik mi?
    Kışlık olarak Nokian düşünüyorum kışa..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ecocontact 6 şu anda kullandığımız lastik. Alalı 1 2 ay oldu ve kalitesi gayet güzel. Ucuz değildir, pahalıdır ama araba sonuçta 4 teker üzerinde gidiyor, ucuz alıp canını tehlikeye atmaktan iyidir. Lastikte daha bu yıl çıktı diye biliyorum.

• güzel lastik A A etiket.
  • 3 aydır 4000 km ‘dir kullandığım ve memnun kaldığım lastik. 50bin km kullandım ecocontact 5 serisini. Yenilemeye karar verince yine ecocontact aldım. 6 serisinde etiket değerleri AA olarak geliyor. Yol tutuş çok iyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehiriçi düzgün yollarda biniyorsanız sıkıntı yok ama ekonomik olması için lastik malzemeleri az kullanılmış. Komşum toprak yola giriyor ve biraz sert kullanıyor. 2yılda lastikler 5yıllık gibi yıpranmış. Birini tabandan yardı değiştirmek zorunda kaldı. Bir daha conti almam diyor

91 - 94 yük endeksi. Lastiği dayanabileceği yüktür. Egea'da 91-94 olmuş fark etmez. Lastik XL olduğu için 94'tür, ek yüke dayansın diye yanakları güçlendirilmiş oluyor. eco contact gibi narin lastiğe balon olmaması için XL daha iyi bir tercih.
  • Güzel lastik
  • Ömrü çok çabuk bitiyor onun dışında problemi yok. 45-50bin gibi değiştirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lastik güzel olmasına güzel de XL lastik takmalarındaki mantığı pek anlayamadım.

XL demek daha etli lastik ve yüsek basınca dayanıklı olduğunu gösterir. 91-94 arasındaki fark bu yüke dayanıklılığının ifadesidir.

Genelde ince yanaklı lastiklerde XL kullanılır. 205/55R16 ölçüsü C sınıfı araçların standart ölçüsü haline geldi. XL olmasına gerek yoktu aslında ama içiniz rahat olsun gayet güzel lastik. Kazasız sürüşler.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Ben dediğiniz gibi 50binde değiştirdim çünkü daha önce hiç yapmayan lastik son 2 ayda 4 kere patlama yapmaya başlamıştı. Sanki yerden vida çivi topluyordu.
    Fakat lastikte deformasyon ya da kabaklaşma, balon, dişlerde kopma falan yoktu

• Skandal! Hemen tüketici mahkemesine dava açın, aracı iade edin bence.
    Egea 1.3'ten alacağınız performansı kısıtlar bu lastikler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Continental şu sıralar kalite olarak en üst sınıf arasında yer alıyor..Özellikle kış lastikleri efsanedir..

• Fabrikanin taktigi lastiklere pek guvenmeyin.
    Galiba ihale usulu giriyorlar bu islere ve malzemeden caldiklarini dusunuyorum.
    Passatta continental eco.contac5 vardi. 25 bin demeden baloncuklari verdi elimize on lastiklerde. Arkalar 5 yil olmadan yanaklar catlamaya, tabaninda da catlaklar olusmaya basladi.
    Yeni Mercedes e aldik ustunde hankook geldi. Garip bir is bu.

• Teşekkürler arkadaşlar, en azından 2-3 yaz götürür beni.

• ecocontact ucuz olanı premiumcontact pahalı olanı çabuk eskir biraz daha performansı düşüktür

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Teşekkürler arkadaşlar, en azından 2-3 yaz götürür beni.
    Benim aracımın eski lastikleri Eco Contact 5'ti. 50,000KM iken dahi gayet yeterli diş derinliği vardı ve ciddi sayılabilecek bir deforme durumu da yoktu.

Lastik işi biraz şans işi gibi. Aynı lastik herkeste farklı sonuçlar veriyor sanırım.

Ancak gönül rahatlığı ile güvenebileceğiniz bir lastiktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Teşekkürler arkadaşlar, en azından 2-3 yaz götürür beni.
    ecocontact lastiği uzun ömürlülük ve verimlilik için tasarlanmış bir lastik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.