Şimdi Ara

epson sx100 yazıcı fotokopiyi silik çıkartıyor acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb lar arkadaşlar ben de epson sx100 yazıcım var kolay dolum kartuş seti kullanıyorum 1haftaya kadar çok iyi çalışıyordu fakat şimdi fotokopi çektiğimde silik çıktı veriyor ayrıca bilgisayardan aldığım çıktılarda biraz silik çıktı oluyor.
    kolay dolum kartuş aldığım firmayla görüştüm yazıcının kafasın dan denildi dedikleri işlemi yaptım ayriyeten kendim yazıcının kafasını komple söküp güzelcene temizledim ama nafile yazıcım siyah çıktılarda hep silik çıkıyor.
    sizce neden olabilir böyle bir durum. yardımlarınız için şimdiden tşkler,

• quote:

Orijinalden alıntı: askcil

mrb lar arkadaşlar ben de epson sx100 yazıcım var kolay dolum kartuş seti kullanıyorum 1haftaya kadar çok iyi çalışıyordu fakat şimdi fotokopi çektiğimde silik çıktı veriyor ayrıca bilgisayardan aldığım çıktılarda biraz silik çıktı oluyor.
    kolay dolum kartuş aldığım firmayla görüştüm yazıcının kafasın dan denildi dedikleri işlemi yaptım ayriyeten kendim yazıcının kafasını komple söküp güzelcene temizledim ama nafile yazıcım siyah çıktılarda hep silik çıkıyor.
    sizce neden olabilir böyle bir durum. yardımlarınız için şimdiden tşkler,

Yazıcının kafasını komple nasıl söktünüz?Kafasını gerçek anlamda söktü iseniz temizleme işlemi yüzeysel yapılmaz!...
    1. ihtimal: kartuşlarınız hava yapmış olabilir.1 hafta kadar kullandığınızda sıkıntı olmadığını söylemişsiniz.Eğer dolum için veya kontrol amaçlı kartuşlarınızı çıkartıp taktıysanız ve bu işlemden sonra bu sıkıntı başgösterdi ise kartuşlardan kaynaklı sıkınıtınız olabilir diyebilirim...
    2. ihtimal: yazıcınızın kafası tıkanmıştır diyeceğim ama; 1 haftadır sıkıntısız kullandığınızdan hareketle mürekkepden kaynaklı bir sıkıntı olmuş olsaydı ilk kullanımda yazıcınızın kafası tıkanırdı.mürekkepdendir dolayıda kesin diyemiyorum.
    3. ihtimal: zayıfda olsa yazıcının kafası donanımsal olarak bozulmuşda olabilir.Bu ihtimal en zayıf ihtimalde olsa olası bir durum...

Bu 3 ihtimalden hangisinin olduğunun çözüm yöntemi var ama biraz karışık ve uzman bilgisi gerektiriyor.

Siz en iyisi yazıcıyı kartuş setini aldığınız yere götürün onlar bir baksın, kafa temizleme işlemi yapılması gerekiyorsa onlar yapsın...
    Kolay dolum kartuş setini hangi firmadan almıştınız?

• arkadaşım Yazıcının kafasını komple nasıl söktünüz demişsin yazıcının kartuş takılan kısmını çıkardım kafadan şırıngayla içine sıcak su kolanya ile tertemiz yaptım. sökme işlemi önce yazıcıdan 6adet vida takıl onları çıkardım sonra yazıcının üstündeki tarayıcıyı söktüm sonradışındaki plastiği çıkardım kafada 3 vida var onları sökmeden önce kartuşların üzerindeki çipleri okuyan bölmeyi söktüm bölümünü sökünce üç vida var onları söküp gelen ince şeriti çıkartıp kafa sökülmüş oldu böylece

arkadaşım benim yazıcı 1 fata önce çalışıyordu mürekkep siparişi verdim mürekkep dolumunu yaptım siyahı bikaç çıktı aldım gayet güzel fotokopide iyi daha sonra akşam üzeri bi fotokopi çekim dedim silik çıkarmaya başladı mürekkep aldığım yerle görüştüm kafa temizleme işlemi yapın denildi oda olmassa kafa temizleyin şırıngayla kolanya veya sıcak su ile temizleyin denildi tarif ettikleri gibi yaptım ama olmadı düzelmedi. firmayla görüştük bunları yaptıysanız düzelmesi lazım denildi ama gene düzelmedi bende oturdum yazıcıyı söküp yazıcının kafasını çıkardım mürekkep alan yeri iyicene şıranga kolanya ile içini temizledim yeniden taktım renkli bölümleride temizledim aynı şekilde arkadaşım ama nafile renkli çıktıyı veriyor siyah çıktıda veriyor ama okadar iyi değil idare eder ama fotokopi gene aynı şekilde silik çıkarıyor.

arkadaşım bence mürekkepten olabilir.çünkü yapılabilecek herşeyi yaptın diye düşünüyorum yazıcı wordden çıktı alınca idare ediyor siyada ama fotokopi kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askcil -- 22 Kasım 2011; 19:22:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.