Şimdi Ara

epson tw-450 problem var,yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 senedir kullandığım eh-tw450 projeksiyon cihazımda problemim var.

Lamba ömrü eco modda 1000 saat,normalde de 150 saat civarı kullanıldı.

Bayram tatilidönüşü,12 güncivarı çalıştırmadığım cihazımı açtığımda gariplik farkettim..Ekran görüntüsü ara ara koyulaşıp açılıyor..çok ciddi bir değişim olmamakla beraber,fark ediliyor..maç izlerken flan düz zeminde daha net anlaşılıyor..tabiki insan takılıyor..sanki görüntü modunu değiştiriyor gibi(dinamik,oturma odası vs gibi)..

Kablolardan şüphelendim..hdmi vs çıkarttığımda cihazın kendi mavi ışığında da aynısı yapıyor..elektirik ara kablosunu değiştirdim,yine yaptı..ofisde denedim yine oldu.

Acaba sorun nedir?

TElefonla konuştuğum servisler tabiki cihazı görmemiz lazım dediler..

İhtimal olarak da lamba,color wheel ve ya optik ten olabilir diyorlar..

Nedir acaba problem?tşkler destek için

Birisi youtube da benzer problem ile ilgili bir video koymuş,onun linkini ekliyorum;

http://www.youtube.com/watch?v=MhxP8zk9cLs

• hamidzic H kullanıcısına yanıt
    Selamlar, cihazınızın açıp altutade modunu on yapıp aktif hale getirin. Daha sonra lamba modunuz parlakta ise düşüğe alın. Eğer lamba modunuz düşükte ise parlak moda alın ve cihazınızı kapatın. Lambanın soğumasını bekledikten sonra cihazı tekrar açın. Aynı sıkıntıyı yaşıyor musunuz deneyin.
    Eğer aynı durum devam ediyorsa lamba sürücüsü problemi olabilir.
  • Hocam altutade mode ne oluyor?
    Eco mode da idi cihaz,denerken normale alıp yeniden eco ya almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Altutate mod cihazınızın yüksek rakımlı irtifada iyi soğutma yapmasını sağlayan güçlü havalandırma modudur. Cihazınızın menülerinde kurcalayın bulacaksınız. Aynı durum başka bir cihazda bu yöntemle düzelmişti. Yukarıda yazdığım şekilde denemeyi yapınız.
  • Bebek uyutuyorum,uyusun hemen deniyeceğim;)

• Hocam şimdi denedim,şu ana kadar yapmadı.düzeldi sanırım
    Yeniden eco moda alsam tekrarlar mı acaba?bir de bu yüksek irtifa modu bu şekilde kalmalı değil mi?
    Çok teşekkür ederim,valla kafamı yoruyodu fazlasıyla

Öncelikle geçmiş olsun. Bu tip flicker problemi yaşayan iki veya üç cihazı bu yöntemle düzeltmiştim. Altitade modunda kullanın sorun olmaz. Cihazlarında bu tip sorun yaşayanlar gönül rahatlıığı ile bu yöntemi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 23 Ekim 2013; 23:55:57 >
  • Eco moda alınca daha hafif şekilde hissediliyor.normal modda görmedim.bir süre bu şekilde kullanıp sonra eco ya geçip denerim.gürültülü çalışmasa sorun yok ama baya ses yapıyor eco mod..
    Tşkler yeniden ilgin için hocam

Şu an için cihazınızı size tarif ettiğim ayarlarda kullanın. Daha sonra ise en son yapacağınız ayarı size daha detaylı olarak pm den atacağım.
    Telefonda görüştüğünüz servis yaşadığınız sorunu çözmek için optik blokla nasıl ilişkilendirdi sorunu anlamak güç esasında. Sizin cihazda yaşadığınız aynı problemi ilk kez 2008 de pana ax100 modelinde görmüştüm. Aynı yöntemle bir kaç cihaz düzeldi.
    Bu tip sorunlar genelde cihazın servis menülerinden de ayarlanabilmektedir. Hatta servis menülerinde cihazın görüntü performansını bile deiştirmek mümkün ama kullanıcılar bu menüyü asla kurcalamasınlar. Zira yanlış bir tuşa basıldığında cihazın tüm yazılımını uçurma riskiniz var. Bu durumda garanti kapsamıda ortadan kalkar.
  • Ok dir hocam,tşkler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.