Şimdi Ara

Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
1
Favori
13.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim sorun galiba daha büyük. Kartuşun içindeki mürekkep bitiyor ama nasıl oluyorsa tanktaki mürekkebi kullanmıyor. Hortumlardan kartuşa kadar mürekkep geliyor kartuşun alt deliğinden giriyor hortum. Ama böyle durumlarda ben üstteki delikten mürekkep takviyesi yapmadıkça boş yazdırıyor?? Acaba hortumları üstteki deliğe mi takmak lazım?

Her defasında aynı sorun, böyle olacaksa T1301 kartuş alıp tankı iptal edip kendim doldurayım.
  • YEniden baktım da hortumlar doğru yerde.
  • 7015-7515-7525 cihazın ıcc ayarını yaparsanız orjinale yakın bi cıktı ala bilirsiniz
  • cavlakcekirge C kullanıcısına yanıt
    mürekkep meselesi o kadar da karmaşık değil aslında. evet 7515'in orjinal kartuşlarında durabrite mürekkep vardır ve evet durabrite mürekkeplerle alınacak baskılar 6renk olan clarianın sadece 4 renginin kullanılabiliyor olmasından ötürü renk tutarlılığı konusunda bir parça daha başarılı olacaktır ancak bu durum fotoğraf kağıdına baskılarda daha belirgin oluyor düz kağıtta çokda dert edecek seviyelerde olmuyor. işin özeti şu ki; muadil mürekkep üreticileri durabrite'ta claria kadar başarılı değiller ve mürekkebi püskürten nozüller daraldıkça daha kıvamlı durabrite mürekkep sorun çıkartabiliyor. ancak daha akışkan olan claria ile püskürtme problemleri ile daha az karşılaşıyoruz. claria gibi dye bazlı L100-L200 mürekkebi kullanan arkadaşın paylaştığı tecrübede olduğu gibi. 711-1281-1291-1301 vs. tip kartuş kullanan cihazlarda bence en iyi kombinasyon dolan kartuş ve claria mürekkeptir.

ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama aşağıya sizin paylaştığınız resim dosyasını bende bir iki ayrı şekilde bastım. kağıt olarak 120 gr standart düz kağıt ve 140 gr inkjet kuşe diye isimlendirip sattığımız kağıtları kullandım. kalite seçeneği ve kağıt türü üzerlerinde yazıyor baskıları satmakta olduğumuz epson claria mürekkep ile epson px730'da yaptım gene aynı cihazın tarayıcısında 200 dpi'da taradım. px730 6 renk kullanan bir yazıcı dolayısıyla renk konusunda wf7515 ile farkları olacaktır elbette ancak claria mürekkebin düz kağıtta vereceği sonuç açısından belki bir fikir verebilir.
     Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 26 Ocak 2015; 17:19:47 >

• ERDEM baskı verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu. Bu yazıcıyı alırken özellikle durabrite mürekkebin suya dayanıklı ve kağıttan çıkmayan bir mürekkep olması tercihimdi. Kullandığınız 120 gr kuşe üzerine bir damla su damlattığınızda claria mürekkep dağılıyor mu merak ediyorum. Dye bazlı olduğu için mürekkep dağılır galiba. Elimdeki mürekkepleri bitirip birde L100-L200 epson mürekkepleri deneyeceğim.
    Barsoy kardeşimizin tank sistemi ile karşılaştığı problemden sonra bir daha bu sistemlere de yaklaşmam. Barsoy dilerim kafa bozulmamıştır kardeşim...

Bu arada kartuşbankasının dediği İCC ayarı nasıl yapılmaktadır .

Teşekkürler iyi çalışmalar.....
    ICC ICM renk profilleri:
     Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler
  • Sorunum tamamen düzelmedi , püskürtme denetiminde hala eksik çizgiler var . Olduğu kadar mat ve düz kağıtlara çıktı alıp tarattım. Mürekkep cescessor durabrite Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler Epson WF7515 A3+ yazıcı tarama fax ......deneyimler

Kafa tama olarak bozulmadı ama püskürtme denetiminde hep aynı yerde eksik 3-4 tane çizgi var; ne yaptıysam düzelmedi. Bir gün kafa tam giderse diye"ŞU ÜRÜNÜ" alıp yedekte tutayım diyorum, hazır indirime girmişken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 1 Şubat 2015; 8:34:42 >
  • hocam 190 gr mat kağıt, kuşemi fotoğraf kağıdımı, yoksa birostol falanmı ?

Cescesor renkleri güzel gözüküyor. photoink mürekkebi tanktan tamamen boşalttın mı ne yaptın barsoy kardeş ?
    bu çıktılara göre kafa iyi gözüküyor.Basit bir doküman için normal ayarda kaliteyi seçtim geçen gün . yazıcı iz bırakmadan yazdırdı..
    Gramajı fazla olmakla birlikte mat kağıt. Aslında Epsonun orjinal heavy matte paper ürünü 167 gr.dır . 190 gram yazıcıda photo paper ayarına denk geliyor. Bu aslında hep kafamı karıştırır. Muadil kağı kullanırken kağıdın parlaklığı-emiciliği mi yoksa gramajını mı dikkate almalıyız bilmiyorum. Epsonda orjinal kağıt gramajları şöyle: ultra glossy photo paper:300gr. , premium glossy photo paper: 255gr, premium semigloss photo paper: 251 gr. , glossy poto paper: 225gr, photo paper: 190 gr, bright whight inkjet paper(bildiğimiz fotokopi kağıdı): 90 gr, matte paper heavy weight 167 gr. Gram dediysek tabi bunların hepsi gram/m2. Bu arada birostol dediğin nedir bilmiyorum.

Ha bir de mürekkepleri dediğim gibi birbirinin üstüne eklemiştim. cescessor koymadan önce temizlemedim ne tankı ne de kartuşları.

Senin dikey çizgiler konusunda kılavuza baktım. Galiba kafa hizalama yapman gerekiyor. Diğer olası çözümler şunlar:

Dikey çizgiler veya hizalamada hata

Kağıdın yazdırılabilir tarafının kağıt kasetlerinde aşağı baktığından emin olun.
    Püskürtme Ucu Kontrolü yardımcı programını çalıştırın ve ardından hatalı püskürtme ucu kontrolü sonucu oluşturan yazdırma kafalarını temizleyin.
    Bkz. Yazdırma Kafası Püskürtme Uçlarını Kontrol Etme
    Print Head Alignment (Yazdırma Kafası Hizalama) yardımcı programını çalıştırın.
    Bkz. Yazdırma Kafasını Hizalama
    Windows için, yazıcı sürücünüzdeki More Options (Daha Fazla Seçenek) penceresinden High Speed (Yüksek Hızlı) onay kutusunu temizleyin. Ayrıntılar için çevrimiçi yardıma bakın.
    Mac OS X 10.5 veya üzeri için, High Speed Printing öğesinden Off (Kapalı) özelliğini seçin. High Speed Printing öğesini görüntülemek için, aşağıdaki menüleri tıklatın: System Preferences, Print & Fax, yazıcınız (Printers liste kutusunda), Options & Supplies ve ardından Driver.
    Mac OS X 10.4 için, yazıcı sürücünüzün Print (Yazdır) iletişim penceresindeki Extension Settings'deki High Speed Printing ayarını temizleyin.
    Yazıcı sürücüsünde seçilmiş olan kağıt tipinin yazıcıya yüklü durumdaki kağıt tipine uygun olduğundan emin olun.
    Bkz. Doğru Kağıt Türünün Seçilmesi

Bir de sen diyorsun ya mat ayarda yazdırırken sorun yok normal ayarda yazdırırken sorun çıkıyor diye. Sebebi mat ayarda standart baskı veya hızlı baskı diye bir şey yok,ister istemez kaliteli veya yüksek kaliteli oluyor çıktılar en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 1 Şubat 2015; 18:58:09 >

• Selamlar.elimde epson wf 7610 yazıcı var.amazon black friday indiriminden aldım çok ucuzdu çünkü. Ben ulkemizde sıfır wf 7525 aradim ama bulamadim gözümü kararttım bunu aldım. Sorum şu bu urune kuşe mürekkebi olurmu birde marka ne önerirsiniz .. ..iyi gunler dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemanci75

Selamlar.elimde epson wf 7610 yazıcı var.amazon black friday indiriminden aldım çok ucuzdu çünkü. Ben ulkemizde sıfır wf 7525 aradim ama bulamadim gözümü kararttım bunu aldım. Sorum şu bu urune kuşe mürekkebi olurmu birde marka ne önerirsiniz .. ..iyi gunler dilerim

wf-7610 Türkiye'de satılan bir ürün değil bildiğim kadarıyla. Durabrite ultra diye bir mürekkep kullanıyor. Bence mürekkebi aldığınız yere sorun. Mesela bursakartuş kuşe mürekkeplerinin sadece epson yazıcılarda kullanılmasını tavsiye ediyor, diğer markalarda sorumluluk almam diyor. Ama cescessor böyle bir ayrım yapmamış. Kaça aldınız?
  • Kargo gümrük dahil 813 tl.ben yine bu rakamlara kendini kanıtlamış wf 7515 alma yanlısıydim ama bulamayınca bunu aldım.halen yazıcıyı kurmadim kuşe mürekkebi arıyorum o yüzden sordum...

• Vee inkpad dolu hatası gelip çatar. Epson öyle bir makine yapmışki wic utility denen programa 20 lira vermeden ped sayacını sıfırlayamıyorsun. Hadi parayı verdin sıfırlattın, pedi değiştiremiyorsunki sıfırlatsan noolacak. Anca şu videodaki gibi atık mürekkebi binbir takla atarak makine dışına verebilirsiniz. Tabi adamın videoda sürekli söylediği gibi bu işlem çok zor.

https://www.youtube.com/watch?v=ENfMo-3mP7A

Bu arada Antalya burhanettin onat cd.deki kartuşcudan sakın yazıcı almayın. Adam atölyede kullandığı yazıcıları satıyor. Yoksa 3 yıl önce aldığım yazıcı niye ped dolu hatası versin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 12 Şubat 2015; 19:10:05 >

• Kemanci kardeş bursa katusun photoink durabrite murekkeplerini tavsiye etmiyorum. Kullandim ve hala kullanıyor ozellikle siyah pigment boyası cok soluk. Goprint denedim photoink bitince tekrar goprint durabrite mürekkep alacagim. Go print murekkebi tavsiye ederim. Hem de plastik şişesi ince uzun uçlu. Siringaya gerek kalmadan pratik dolum yapılıyor. Kartus seti slirken 1301 xl siyah kartuslu seti al hocam. daha çok siyah Mürekkep alırsın. 1301 oto reset kartuslarini dışardan iketken bağlantı ile resetlemiyorsun. Buda bir avantaj

• quote:

Orijinalden alıntı: cavlakcekirge

Kemanci kardeş bursa katusun photoink durabrite murekkeplerini tavsiye etmiyorum. Kullandim ve hala kullanıyor ozellikle siyah pigment boyası cok soluk. Goprint denedim photoink bitince tekrar goprint durabrite mürekkep alacagim. Go print murekkebi tavsiye ederim. Hem de plastik şişesi ince uzun uçlu. Siringaya gerek kalmadan pratik dolum yapılıyor. Kartus seti slirken 1301 xl siyah kartuslu seti al hocam. daha çok siyah Mürekkep alırsın. 1301 oto reset kartuslarini dışardan iketken bağlantı ile resetlemiyorsun. Buda bir avantaj

Önerileriniz ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim.Goprint durabbite mürekkep ile kuşe kağıda çıktı alabiliyormuyuz? Alabiliyorsak çok güzel bende bu seriyi denerim...Tekrar Teşekkürlerimle. ..

• kemanci75 K kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yazikki alamiyoruz. Durabrite da olsa kuşe kağıt yüzeyinde tutunmasi zor oluyor. Mat kuşe ve kuşe denedim istedigim gibi mürekkep yapışmadı dağıldı. American biristol denedim siyah boya dağılıyor. Xerox un 200 gr mat kalın kagidini tavsiye ederim . Bu kadida sertifika basiyorum donuctan memnunum
    http://www.kirtasiyecim.com/U24229,844,xerox-fotokopi-kagidi-colotech-250primeli-a4-200-gr-fotokopi-kagidi-xerox-xrx-ftkp-a4-97975.htm

Ama ozalitcilerdeki dijital baski brosur ve afis kalitesine ulasmak zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavlakcekirge -- 4 Mart 2015; 22:25:25 >

• bu sınıf yazıcılarda eğer kuşe mürekkebi kullanmıyorsanız yüksek kalite baskı için fotoğraf kağıdı türevlerini denemelisiniz.

özellikle düşük gramajlı (150 gr altı) parlak fotoğraf kağıtları bu anlamda kuşe kağıtlarından daha çarpıcı baskılar sunabiliyor hali hazırda fotoğraf kağıdı olmalarına rağmen inceliklerinden ötürü bizde dahil pek çok satıcı bu kağıtları inkjet kuşe adı altında satışa sunuyor. ayrıca çift taraflı parlak - mat kağıtlar, mıknatıslı magnet kağıtlar, kumaş canvas, gümüş yaldızlı vs. gibi inkjet fotoğraf kağıdı çeşitleri ile durabrite yada claria (diğer markaların pigment yada dye bazlı) mürekkep farketmeksizin çok çeşitli baskılar alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 4 Mart 2015; 23:13:58 >
  • Erdem hocam sizinle pmden görüşmüştük çok sağolun tekrar pm atacağım size arkadaşımıza tecrübelerini paylaşmış her ikiniz sayesinde bir seçenek oluşturacağı bakalım. Önceliğimiz kuşe mürekkebi ile denemek olmazsa düşük gramaj foto kağıdı. .Hayırlısı yla inşallah. ..

• Kemancı kardeşim bu başlık altında konuyu incelediyseniz iki dikkat edilecek nokta var.

1- Yazıcı kafası ve alacağınız muadil mürekkep (hangi marka olursa olsun) orjinal mürekkep kadar uyumlu hareket etmiyor. Bu yüzden bir kere yazıcı özelliklerinden aşağıdaki parametreleri kullanmanızı tavsiye ederim

a-Kağıt türü :Epson mate kalite yada yüksek kalite olmalı (160 gr ofis kağıtları için)

b-Kağıt türü : düz kağıt kalite iyi , ek ayarlar sekmesinde yüksek hız kapalı olmalı (80 gr fotokopi kağıdı için)
    c-fotoğraf kağıdı için zaten bir çok seçenek mevcut ama kaliteden ödün vermeyin

2-Kuşe mürekkebi akışkan bir mürekkep değil. kuşe mürekkebi ile sonuç almak istiyorsanız mutlaka epson mate yüksek kalite denemelisiniz. Buda size sürekli kartuş doldurmayı gerektirecek bir işlem demek. Günü birlik deneme çıktıları alıp yazıcı kafasında mürekkep kurutmamak gerek

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.