Şimdi Ara

Epson XP-950 XP-850 XP-810 XP-800 XP-750 XP-700 XP-650 XP-610 XP-600 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
4
Favori
35.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temmuz ayı itibariyle çıktı.Ben de XP-700 almayı planlıyordum.Fakat,epsonun diğer yazıcılarına yöneldim.
    Maliyet açısından şu an kolay dolum kartuşları doğal olarak pahalı.(95TL civarı)
    Epson da kafa yapısını CANON ve HP tipine benzetmiş.Kartuşların tipi kaymış.
    Kolay dolum alternatifini baltalamak için..
    Ama,orjinal kartuş ile karşılaştırınca,uzun vadede ,yeni çıkan kolay dolumlu kartuşlar ile tasarruf eederiz.
  • Selamlar. Bende Xp 700 almaı düşünüyorum. Bu dolan kartuşlar nasıl? çipleri ve fotoğraf için baskı kalitesi? Kartuş bitti veya dolum yapılmış kartuş gibi hata verir mi? Orjinal kartuş olmadığını anladığında bozuk yazar mı? Bu konuda bilgi verebilecek biri var mı? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfungulmez

Selamlar. Bende Xp 700 almaı düşünüyorum. Bu dolan kartuşlar nasıl? çipleri ve fotoğraf için baskı kalitesi? Kartuş bitti veya dolum yapılmış kartuş gibi hata verir mi? Orjinal kartuş olmadığını anladığında bozuk yazar mı? Bu konuda bilgi verebilecek biri var mı? Teşekkürler.

Aleykümselam kardeşim.Önceki mesajımda dediğim gibi otoreset kartuş olduğundan,kartuş bitti uyarısı verdiğinde çıkartıp takıyorsun
    100% dolu oluyor.Kartuşun içinde mutlaka mürekkep olmalı.
    Çünkü,yazıcı kartuşun içeresinde ki mürekkebi yazılımsal olarak kontrol ediyor.Arabalarda ki benzin deposunda bulunan, şamandıra sistemi kontrol gibi değil.
    Eğer,mürekkepsiz kullanırsanız kafa çöpe gider.
    Yani,otoreset kartuşu takıp çıkardığında,yazıcı dolu olarak algılıyor.Herhangi bir sorun çıkartmaz.Fakat,alışagelen kafa yapısını Epson değiştirmiş.
    Bununla ilgili,ayrıntıya çok girmeyeceğim.Önceki kartuş yapısında dolum daha rahat idi.Şimdi kartuşların içeresinde sünger var,Canon ,HP yazıcılarda ki gibi.
    Sonuç olarak dolum yaparken dikkat edilirse hiçbir sorun çıkmaz.Kolay dolum kartuşların fiyatı ,yeni çıktığından biraz pahalı.
    Baskı kalitesini üstadların yorumuna bırakıyorum.Formu gezersen bu konularda çok bilgi alabilirsiniz.
    Gene de her zaman takıldığınız birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

http://www.hepsiburada.com/liste/epson-expression-premium-xp-700-tarayici-fotokopi-wifi-photo-yazici/productDetails.aspx?productId=bd301806&categoryId=4&SKU=BD301806&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd301806%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dbd301806%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch&gclid=CPvkmfb_vrgCFW_HtAodI3cA9A

http://www.vatanbilgisayar.com/%C4%B0nkjet%20%C3%87ok%20Fonksiyonlu%20Yaz%C4%B1c%C4%B1/epson-xp-700-xp-700-yazici,-tarayici,-fotokopi/productdetails.aspx?I_ID=62961

http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html/epson-t2621-t2631-t2632-t2633-t2634-kolay-dolan-kartus
    http://www.dolankartus.com.tr/epson-expression-premium-xp-800-uyumlu-dolankartus-urun1792.html
    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/EPSON-26XL-T2631-2634-UYUMLU-Kolay-Dolan-Kartuslar-DOLU-XP-600-XP-700-XP-800,PR-11117.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 21 Temmuz 2013; 0:54:07 >

• Cevabınız için teşekkürler. Bu kafa dediğiniz kartuşun üzerindeki çip öyle değil mi? Bir de bu kartuşun takıldığı yer var orası eğer arıza verirse büyük sıkıntı :) bu otoreset kartuşa bitmeyen katuş gibi bir besleme tankı monte edilir mi? Performanslı olur mu? Açıkcası 10x15 fotoğraf basmak için yazıcı arıyorum Canon veya Epson bakıyorum. Canon un 435 ve 455 modellerini beğendim. Sonra Epson un baskı kalitesi özellikle fotoğraf da iyi diye yorumları görünce Epson xp700 e yöneldim. Ev de yer sıkıntısı olduğu için wifi ile çalıştırabileceğim 300tl civarı bir makine bakıyorum.
  • tayfungulmez T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.Kafa dediğim parça,kartuşların takıldığı yer ve mürekkeplerin kağıda nozzler'ın ateşlenerek kağıda aktarılan önemli parçasıdır.
    O nedenle kafada bulunan nozzler yanpta kafanın bozulmaması için ,kartuşlarını boş olmaması gerekiyor.
    Kartuş üzerindeki çipler sadece yazıcının kartuş bitti uyarısını çözmek için gerekiyor.
    XP-700 için hem tanklı hem da dolan kartuş kullanabilirsiniz.Fakat,çok çıktı alacaksanız ise,sürekli besleme sistemini kullanın.(ciss sistemi ve sürekli besleme sistemi aynı şeyler,bilgi amaçlı)
    Canon MG435 ve 455 için ciss sistemi için ideal.Bu yazıcılar iki kartuşlu ve kafası kartuş üzerinde olduğundan kolay dolum kartuşları yok.
    Faakat,epson XP-700 sizin için çok uygun olacaktır.

yazıcı çalışma prensibi
    http://www.youtube.com/watch?v=crp2HVngzJg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 21 Temmuz 2013; 21:08:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: suatc

Rica ederim.Kafa dediğim parça,kartuşların takıldığı yer ve mürekkeplerin kağıda nozzler'ın ateşlenerek kağıda aktarılan önemli parçasıdır.
    O nedenle kafada bulunan nozzler yanpta kafanın bozulmaması için ,kartuşlarını boş olmaması gerekiyor.
    Kartuş üzerindeki çipler sadece yazıcının kartuş bitti uyarısını çözmek için gerekiyor.
    XP-700 için hem tanklı hem da dolan kartuş kullanabilirsiniz.Fakat,çok çıktı alacaksanız ise,sürekli besleme sistemini kullanın.(ciss sistemi ve sürekli besleme sistemi aynı şeyler,bilgi amaçlı)
    Canon MG435 ve 455 için ciss sistemi için ideal.Bu yazıcılar iki kartuşlu ve kafası kartuş üzerinde olduğundan kolay dolum kartuşları yok.

yazıcı çalışma prensibi

Yardımınız için teşekkür ederim.:) Tam karar verdim Epson Xp alıyordum ki. Viaport Electroworld de Epson stylus Photo PX730WD aldım teşhirden 225tl 3 taksit. ani bir karar oldu yazıcıyı inceledim sanki XP 700 den daha iyi gibi geldi :) kartuşları yarım dolu kutusuz. ama çzik kırık yok gayet temiz. Şimdi bu yazıcı için kartuş bakıyorum. Mürekkep beslemeli sistem alacağım. Kadıköy de yakın cescesor var ama emin değilim? kartuşları iyidir ama mürekkep soru işareti? epson claria yazıyor yazıcının üstünde. Fotoğraf 10x15 yazmak için iyi solmayan mürekkep önerisi alabilirmiyim? Tecrübeleriniz benim için önemli :) Saygılar...

Zaten sıfırını bulmak zor.Bence de Xp-700 'den çok iyi.6 ayrı kartuşlu yazıcı.Claria mürekkep kullanır.
    Ben cessesor'ün kartuş ve claria mürekkeplerini kullanıyorum.Fiyatlarıda gayet uygun.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Müşteri memmuniyeti çok iyi.
    Fotoğraf basacağınız için,özellikle bu işlerle teknik olarak ilgilenen arkadaşlardan yardım alırsanız daha iyi olur.
    Hatta,forumda aratırsanız bu yazıcıyı kullanan arkadaşları da bulabilirsiniz.Ama,yazıyı çok iyi bulmuşsunuz.Ben ara sıra gittiğimde ellerinde yoktu.Hayırlı olsun.

http://www.epson.co.uk/gb/en/viewcon/corporatesite/products/mainunits/consumables/10990

http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html/Epson-T0801-T0806-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu-Dolan-Kartus-Seti-Dolabilen-Kartuslari,PR-51.html
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html/epson-t0791-t0796-uyumlu-kolay-dolan-kartus

http://www.cescesor.com/Surekli-Murekkep-Besleme-Sistemi,LA_158-2.html/orjinal-luks-vanali-bitmeyen-kartus-tanki-murekkep-besleme-sistemi-tanklari/epson-t0801-bitmeyen-kartus-sistemi-surekli-murekkep-besleme.html
    http://www.cescesor.com/Surekli-Murekkep-Besleme-Sistemi,LA_158-2.html/orjinal-luks-vanali-bitmeyen-kartus-tanki-murekkep-besleme-sistemi-tanklari/epson-t0791-bitmeyen-kartus-sistemi-surekli-murekkep-besleme.html

Siz 0791-0792-0793-0794-0795-0796 olan kartuşları alın.Daha geç bitti uyarısı almak için.
    Ciga75 arkadaşımızın dolan kartuş var.Onlarda firma olarak çok iyidirler.
    www.dolankartus.com.tr
    Diğer firmalarda alışverişim olmadığı için olumlu olumsuz birşey yazmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 23 Temmuz 2013; 1:01:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfungulmez

quote:

Orijinalden alıntı: suatc

yazıcı çalışma prensibi

Yardımınız için teşekkür ederim.:) Tam karar verdim Epson Xp alıyordum ki. Viaport Electroworld de Epson stylus Photo PX730WD aldım teşhirden 225tl 3 taksit. ani bir karar oldu yazıcıyı inceledim sanki XP 700 den daha iyi gibi geldi :) kartuşları yarım dolu kutusuz. ama çzik kırık yok gayet temiz. Şimdi bu yazıcı için kartuş bakıyorum. Mürekkep beslemeli sistem alacağım. Kadıköy de yakın cescesor var ama emin değilim? kartuşları iyidir ama mürekkep soru işareti? epson claria yazıyor yazıcının üstünde. Fotoğraf 10x15 yazmak için iyi solmayan mürekkep önerisi alabilirmiyim? Tecrübeleriniz benim için önemli :) Saygılar...

225 liraya PX730 muazzam bir alışveriş olmuş sınıfında en iyi fotoğraf baskısını veren cihazı hemde bu kadar uygun fiyata almışsınız kendinizle gurur duyabilirsiniz. cescesorun mürekkepleri gayet güzeldir. muadil mürekkepler içinde solma direnci en yükseklerindendir(UV serisi) daha iyisini isterseniz L800 mürekkebi kullanın.
    foto solma meselesinde kullanılan kağıt en önemli faktördür. kaliteli foto kağıdı kullanmaya gayret edin. yazıcıyı uzun süre yatırmayın orjinalde kullansanız bu durum sakıncalı en azından haftada bir 1 çıktı alın. güle güle kullanın.

• chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür Ederim yardımlarınız için :) tamamen tesadüf oldu stant görevlisiyle muhabbet ederken madem kartuş sistemi ile makineye müdahale edip fotoğraf yazdırıcaksın şurada uzun zamandır teşhir de yatan bi fotoğraf makinesi var onu veriyim dedi. Bi baktım makineye hemen tamam dedim. Kutusu filan olmadığı için 299 yerine %25 indirimle 225tl ye verdiler. Cescesor marka bitmeyen kartuş ve mürekkep aldım. Fotoğraf bastım hem orjinal kartuşla hemde cescesor ile fark yok. Ama ileride ne olur bilemem.
    Bu arada tank hava yaptı mürekkep gitmiyor. şimdilik bıraktım uğraşmıyorum nasıl olsa mürekkep seviyeleri full diye. Bir zararı olur mu? Saygılar...
  • suatc S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sizin mesajı geç gördüğüm için malesef T080 serisini aldım. Aslında bitmeyen kartuşa bu kadar para verdiğime de pişman oldum. Çok sık çıktı almadığım için gerek yoktu ama aldım işte. Şimdi hava yapıyor derdi var. bi türlü tam akış olmuyor. illa yarım metre tankı havaya kaldırmam gerek. bıraktım uğraşmıyorum kartuşlar dolu diye. Gerçi kolay dolan kartuş almamamın nedeni de bitince çıkart tak yapmam gerekiyor olmasıydı. Kartuş yuvaları bozulur diye almak istemedim onu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfungulmez -- 23 Temmuz 2013; 20:08:52 >
  • mürekkep seviyelerinin full olması kartuşlarda mürekkep olup olmamasıyla alakalı olan bir durum değil tamamemen çiple alakalı kartuşlarda ve tabi tankta mürekkep olmasa bile butonla resetlediğinizde kartuş seviyeleri gene fullenecektir. bir iki kafa temizleme ile hallolur hava meselesi olmadı kartuşlardaki(tank değil ) hava tıpalarını (silikon görünümlü yuvarlak tıpalar) çıkarıp oradaki deliklerden hava çekerseniz hortumlardaki havayı alırsınız. tabi tanktaki 2 tıpadan küçük olanları açmayı unutmayın bunlar hava delikleridir. yazıcınızı bir yerden bir yere taşımadığınzı sürece bu tıpalar hep açık dursun.
    Rica ederim.Önceki maillerimde dediğiniz gibi çok çıktı alacaksanız,ciss sistemini kullanın,diye bilgi vermiştim.
    Neyse,sağlık olsun.chungkingexpress hocam size teknik yardım da bulunmuş zaten.
    Fakat,dolan kartuş alsaydınız öyle tak çıkartla bozulmazdı.Olmazsa ileride dolan kartuşa geçersiniz. cessesor ve dolan katuş firmalarında kolay dolum kartuşları uygun.
    (Cessesorun bayisi,Tuzla 'da yerleri ciga75 hocamın da forumlarda insanlara yardımcı olduğunu göreceksin. )
    Her ikisinden de alışveriş yaptığım için,öneriyorum.Diğer firmalara asla kötü veya olumsuz birşey demiyorum.
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html?gclid=CKyvh-LCxrgCFfHKtAodPH4A1A
    http://www.dolankartus.com.tr/epson-uyumlu-dolankartus-kat153.html
    chungkingexpress hocamın dediği gibi hafta bir her renki içerecek şekilde çıktı alırsanız iyi olur.
    Tahmin ettiğim gibi chungkingexpress hocamın dediği gibi iyi bir yazıcıymış.
    Tekrar hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatc -- 24 Temmuz 2013; 0:13:21 >

• chungkingexpress C kullanıcısına yanıt
    buton resetlemiyor. açıkken de denedim. içinden hava çekme işlemini dener bilgi veririm. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

mürekkep seviyelerinin full olması kartuşlarda mürekkep olup olmamasıyla alakalı olan bir durum değil tamamemen çiple alakalı kartuşlarda ve tabi tankta mürekkep olmasa bile butonla resetlediğinizde kartuş seviyeleri gene fullenecektir. bir iki kafa temizleme ile hallolur hava meselesi olmadı kartuşlardaki(tank değil ) hava tıpalarını (silikon görünümlü yuvarlak tıpalar) çıkarıp oradaki deliklerden hava çekerseniz hortumlardaki havayı alırsınız. tabi tanktaki 2 tıpadan küçük olanları açmayı unutmayın bunlar hava delikleridir. yazıcınızı bir yerden bir yere taşımadığınzı sürece bu tıpalar hep açık dursun.

Hotumlarda ki havayı dediğinz gibi aldım. Şu anda en ufak hava boşluğu yok. Yalnız bu otoreset düğmesi kartuşu resetlemiyor. Kartuş azalmaya devam ediyor. Bittik gösterdiği zaman ne olacak? Bu reset tuşu nasıl kullanılıyor? Eğer kartuşda bir arıza varsa Cescesor değişim yapar mı? Teşekkürler...

• yazıcı kartuş bitti uyarısı verdiğinde reset tuşuna 8-10 saniye basılı tutun resetleyecektir.
  • arkadaşıma xp-800 aldık, kolay dolan kartuşda sipariş verdik BK'dan, ama mürekkep almadık daha, dolan kartuşlar dolu geliyormuş, mürekkepleri nasıldır kullanan varmı aranızda? kuruma falan yapar mı? arayıp konuşduğum kişi pek tatmin edici konuşmadı. uzun süre kullanan oldumu bu firmanın mürekkeplerini? photoink mürekkep kullanıyorlarmış.
  • Marka düşmanlığı veya firma eleştirmesi yapmadan sadece mürekkep üreticilerinden aldığım bilgi dahilinde şunu söyleyebilirim ki; Canon 550-551 ve Epson'da T26 serisi ile mürekkep türünde bir değişime gitti. Dolayısı ile henüz bu kartuşlar ile tam uyumlu mürekkepler henüz üretilmedi diye biliyorum. Ama dediğim gibi kimsenin mürekkebini denemedim. Bende sizin gibi deneyenlerin sonuçlarının olumsuz olduğunu duydum sadece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciga75

Marka düşmanlığı veya firma eleştirmesi yapmadan sadece mürekkep üreticilerinden aldığım bilgi dahilinde şunu söyleyebilirim ki; Canon 550-551 ve Epson'da T26 serisi ile mürekkep türünde bir değişime gitti. Dolayısı ile henüz bu kartuşlar ile tam uyumlu mürekkepler henüz üretilmedi diye biliyorum. Ama dediğim gibi kimsenin mürekkebini denemedim. Bende sizin gibi deneyenlerin sonuçlarının olumsuz olduğunu duydum sadece...

kartuş ve makina geldiğinde inş. resimleri basıp buraya koyacağım.
    benim kendi makinamda (730wd)'de cescesordan aldığım kartuş e mürekkepleri kullanıyorum (renk kalitesi ve kurumama konusunda çok memnunum), onları aradım, onlarda sizin söylediklerinizi söylediler, normal çıktıda problem olmaz ama fotoğraf basacaksanız önermem dediler (dürüslüklerinden dolayı seviyorum bu firmayı). sonra diğer siteleri gezerken BK'da gördüm ve BK'yı aradığımda herhangi bir sorun olmadığından bahsettiler ve sipariş verdim (kartuşlarda dolu geliyormuş mürekkep almadan deniyebilirim diye düşündüm), geldiğinde göreceğiz. renk doğruluğunu kartuşlar geldiğinde göreceğiz de, kafamda ki asıl soru işareti mürekkeplerin kafada kuruma yapıp yapmayacağı.

• Claria mürekkep verdiklerinden dolayı bence sürekli kullanımda kafada kuruma yapmayacaktır büyük ihtimalle. XP premium serisi bizim fotoğrafçı sektöründe tercihimiz olacağı için asıl önemli olan fotoğraf çıktıları. Normal çıktılarda herhangi bir sorun olmayacaktır kuvvetle muhtemel. Fakat Photo Black mürekkebin performansı ne olacak fotoğraf kağıdında acaba?
  • Merhaba, Yeni aldığım Xp700 yazıcıyı dolan kartuş ile kurulum yaptım ve şuan fotoğraf baskısı çok kötü (çizgili ve soluk renkler) kafa temizleme işlemide fayda etmiyor düzeltemedim bir türlü, kurulumu dolan kartuş ile yaptığım için böyle bir şey olabilir mi? Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.