Şimdi Ara

Epson XP-950 XP-850 XP-810 XP-800 XP-750 XP-700 XP-650 XP-610 XP-600 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
4
Favori
35.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tam da bugün XP-700 alacaktım ki mürekkep konusu canımı sıktı ve beklemede kalmaya karar verdim. En çok doküman basmak için kullanacaktım ama almışken foto baskı da yapmak istediğim için bu cihazda karar kılmıştım.

Bu arada burada yazan kişilerin yazıcı konusunda oldukça tecrübeli olduğunu gördüm. XP-700 standardında kolay dolum kartuşu olan başka hangi yazıcıyı önerebilir siniz?

Bir de dikkatimi çeken bir şey var. XP-700 türkiye epson ve dünyadaki bazı ülkelerin epson sitesinde kaldırılmış. Aslında çok da eski bir ürün değil. XP-600 ve XP-800 hala satışta. Ama İngiltere'de satışı devam ediyor. Bunun nedeni cihazla ilgili kronik bir sorun olması mı diye düşünmeden edemiyorum. Siz nasıl yorumlarsınız bu konuyu.

Ayrıca youtube da cihazla ilgili çok az paylaşım var. Cihazdan keyif alalım derken başımıza dert almayalım... forumdonanım da ise Xp-700 dendiğinde cihaz adeta bir efsane edasıyla anılıyor. Yazıcım bozulduğu için acil yazıcı almam gerekiyor ve tecrübeli arkadaşların yorumları şu aşamada cidden fayda sağlayacak.

• Canon MG5350 alın. Kolay dolan kartuş uyumlu, mürekkep ve kartuş sistemi yıllardır oturmuş stabil çalışan, kaliteli fotoğraf çıktısı alabileceğiniz, Wi-Fi, USB'den baskı, hafıza kartlarından baskı, CD üzerine baskı gibi özellikleri sizin işinizi fazlası ile görecektir bence....
  • quote:

Orijinalden alıntı: brdst

Merhaba, baski kalitesi olarak mi problemli yoksa kartuslari tanima resetleme problemi mi var?

Stabil calisan 26xl kartus nereden alabilirim?
    bazen 20 çıktıda bir, bazen 5 çıktıda bir kartuş tanınamadı diyor, ben kullanırken belli bir süre sonra hiç resetlemez oldu, geri yolladım değiştirdik deyip tekrar geri yolladılar, bu seferki hiç tanımadı.
    Asıl kötü olan tutumları, ilk başta geri iade etmek istedim, para iadesi yapamayız dediler, sorununuzu çözeriz dediler, tam 1,5 ay oyaladılar,
    ilk geri yolladım, 1-1,5 harfta sonra değiştirdik dedikleri (yenisiymiş) kartuşu geri yolladılar, olmadığını söyleyince yazıcınız bozuktur dediler, orjinal kartuş aldım, makinada sıkıntı yok (orjinal kartuşu almadan öncede dedim ki; eğer makina orjinal kartuşlarla çalışırsa para iadesi yaparmısınız dedim, yaparız dediler), tekrar aradım dedimki böyle böyle makina çalışıyor sorunsuz, para iadesi istedim, Bu sefer ukala ukala size yolladığımız kartuş çalışıyordu demeye başladı (sanki ben yalan atıyorum) dedimki inanmıyorsan yollayayım yazıcıyı ve yolladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Tam da bugün XP-700 alacaktım ki mürekkep konusu canımı sıktı ve beklemede kalmaya karar verdim. En çok doküman basmak için kullanacaktım ama almışken foto baskı da yapmak istediğim için bu cihazda karar kılmıştım.

Bu arada burada yazan kişilerin yazıcı konusunda oldukça tecrübeli olduğunu gördüm. XP-700 standardında kolay dolum kartuşu olan başka hangi yazıcıyı önerebilir siniz?

Bir de dikkatimi çeken bir şey var. XP-700 türkiye epson ve dünyadaki bazı ülkelerin epson sitesinde kaldırılmış. Aslında çok da eski bir ürün değil. XP-600 ve XP-800 hala satışta. Ama İngiltere'de satışı devam ediyor. Bunun nedeni cihazla ilgili kronik bir sorun olması mı diye düşünmeden edemiyorum. Siz nasıl yorumlarsınız bu konuyu.

Ayrıca youtube da cihazla ilgili çok az paylaşım var. Cihazdan keyif alalım derken başımıza dert almayalım... forumdonanım da ise Xp-700 dendiğinde cihaz adeta bir efsane edasıyla anılıyor. Yazıcım bozulduğu için acil yazıcı almam gerekiyor ve tecrübeli arkadaşların yorumları şu aşamada cidden fayda sağlayacak.

Ben epsonu aradım, stoklarında bittiği için siteden kaldırdıklarını söylediler.

• epson 26XL T2631-2634 Kolay Dolan Kartuş ların rbirebir resmini bir göreydik alanlardan ricam hangi firmadan ve kartuşun üstünün ve birde chip in resmi görünecek şekilde foto paylaşırsa kim ne ithal etmiş fikir sahibi oluduk sitelerdeki resimler gerçek değil ayrıca hiçbişey anlaşımıyor resimlerden.

@lzerk @dolankartus.com.tr @tatarabdullah @suatc @brdst @cescesor

mesela elin çinlisi koymuş resmini sattığı ürünün.
     Epson XP-950 XP-850 XP-810 XP-800 XP-750 XP-700 XP-650 XP-610 XP-600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tx3 -- 14 Eylül 2013; 22:15:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

Canon MG5350 alın. Kolay dolan kartuş uyumlu, mürekkep ve kartuş sistemi yıllardır oturmuş stabil çalışan, kaliteli fotoğraf çıktısı alabileceğiniz, Wi-Fi, USB'den baskı, hafıza kartlarından baskı, CD üzerine baskı gibi özellikleri sizin işinizi fazlası ile görecektir bence....

Sn dolankartus.com.tr,
    Yanıtınızı gördükten sonra cihazı aramaya koyuldum ama Electroworld, Teknosa, Vatan ve Mediamarkt ta bulamadım. Gittiğim tüm bu mağzalar ürünün eski olduğunu ve o yüzden artık bulunmadığını söylüyor. Hepsiburada da yok. 5450 modeli var ama onun da kartuşları 5350 den farklı ve daha pahalı.
    Ne dersiniz? 5450 ye mi yöneleyim yoksa başka hangi cihazı önerirsiniz. Epson XP 700 çok güzel bir makine ama şu mürekkep işi beni korkutuyor. Belki eli kulağında yurda girecektir ama ya girmezse. Elimizde patlar cihaz.
    Diğer taraftan 5350 için de mürekkep uyum sorunu okudum forumda ama ...,
    Öneriniz çok yardımcı olacak bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 14 Eylül 2013; 22:13:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

Hocam bilgi için çok teşekkür ederim.
    Peki epson kullanan biri olarak size sorayım. Ne dersiniz alayımmı XP 700. Bu mürekkep ve dolan kartuş sorunu ile ilgili planınız nedir.
  • xp700'ü alalı 10 gün oldu ama henüz dolan kartuşu nerden alsam karar veremedim. ben de buradan kullanan arkadaşların yorumlarını takip ediyorum.

şu an 2 seçenek var zaten: cescesor ve bursa kartuş.

bursa kartuşun dolu olarak satması kafamı karıştırıyor. çünkü claria premium uyumlu mürekkep henüz gelmemiş.

cescesor alan bir arkadaş da kartuşların sorunlu olduğunu yazmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

Canon MG5350 alın. Kolay dolan kartuş uyumlu, mürekkep ve kartuş sistemi yıllardır oturmuş stabil çalışan, kaliteli fotoğraf çıktısı alabileceğiniz, Wi-Fi, USB'den baskı, hafıza kartlarından baskı, CD üzerine baskı gibi özellikleri sizin işinizi fazlası ile görecektir bence....

Sn dolankartus.com.tr,
    Yanıtınızı gördükten sonra cihazı aramaya koyuldum ama Electroworld, Teknosa, Vatan ve Mediamarkt ta bulamadım. Gittiğim tüm bu mağzalar ürünün eski olduğunu ve o yüzden artık bulunmadığını söylüyor. Hepsiburada da yok. 5450 modeli var ama onun da kartuşları 5350 den farklı ve daha pahalı.
    Ne dersiniz? 5450 ye mi yöneleyim yoksa başka hangi cihazı önerirsiniz. Epson XP 700 çok güzel bir makine ama şu mürekkep işi beni korkutuyor. Belki eli kulağında yurda girecektir ama ya girmezse. Elimizde patlar cihaz.

quote:

Sn dolankartus.com.tr,

MG5350 aslında çok zor bulunan bir ürün değildir. İnternet üzerinde sağlam bir araştırma yaparsanız kolayca bulabilirsiniz bence....

• quote:

xp700'ü alalı 10 gün oldu ama henüz dolan kartuşu nerden alsam karar veremedim. ben de buradan kullanan arkadaşların yorumlarını takip ediyorum.

şu an 2 seçenek var zaten: cescesor ve bursa kartuş.

bursa kartuşun dolu olarak satması kafamı karıştırıyor. çünkü claria premium uyumlu mürekkep henüz gelmemiş.

cescesor alan bir arkadaş da kartuşların sorunlu olduğunu yazmış.

aynen benimde x800 aldım orj kartuşları bite kadar yeni bir şeyler gelse bari , bursa kart alsak uyumsuz dolu mürekkeple gelecek bide kartuş temizlemeye uğraşacaz bide stabil çalışcakmı derdi var, yurdışı adamlar çatır çatır kulanıyo.

bursa kartşun 26xl daha ucuza buldum bursa kartuştan aldığı belli aynı resim ve dolu 67tl

http://www.tutakbilisim.com/urun/epson-26xl-t2631-2634-uyumlu-kolay-dolan-kartuslar--dolu-_6832.aspx?CatId=796

çindenmi alsak napsak 5- 10 lu satıyolar, burdaki fiyata ciss sistem veriyolar tanklı. bizimkiler ithal ederken çindeki en uzuz dandik ürünlerimi sipariş ediyo anlamadım gitti niye bukadar çok sorun yaşıyan var.

şu cipde de deyişik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tx3 -- 15 Eylül 2013; 1:58:30 >

• bursa kartuş bu linktekini satıyor sanırım, cescesor temsili resim koyduğu için anlaşılmıyor ne sattığı

http://www.alibaba.com/product-gs/1071350741/new_product_refill_contridge_for_Epson.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lzerk

Hocam bilgi için çok teşekkür ederim.
    Peki epson kullanan biri olarak size sorayım. Ne dersiniz alayımmı XP 700. Bu mürekkep ve dolan kartuş sorunu ile ilgili planınız nedir.

Hocam bende 730WD var, çok memnun olduğum için xp800 aldık, makina gercekten çok güzel, boyutuda baya bir ufalmış eski nesile göre (kutuyu acarken fotoğraflarını cekmiştim, inceleme yapıp buraya koyacaktım ama cescessor iştah bırakmadı) ama genede resimleri dükkandaki bilgisayardan alıp eklerim buraya pazartesi günü.
    Dolankartuşlara gelince;
    eğer çok cıktı alıyorsanız (düzgün bile çalışsa!) 20 çıktıda bir resetlemek gerekiyor, dürüst satıcılar hariç kimse bundan bahsetmiyor. Bendeki epson 730wd ile 1000 çıktı alıyorken, xp800 ile dolan kartuşlarla 20 çıktıda bir resetlemek gerekiyor, şöyle düşünün, elinizde bir döküman var 30 sayfa 20 sayfa çıktı alıp reset atmanız gerekencek. tam bir işkence.
    Eğer makinayı alırsanız üzerindeki orjinal kartuşları kullanın bir süre, bitse bile bir seferliğine yine orjinal alın 4-5 ay bekleyin yani. (üzerinde gelen kartuşlarla kurulum yapmaz dolan kartuşlarla kurulum yaparsanız ve bir sorun çıkarda üzerinde gelen orjinal kartuşları kullanırım diye düşünürseniz epson bir çözüm bulmuş :D orjinal kartuşları taktığınızda makina diyorki; "bu kartuşlar ilk kurulum kartuşudur, satıcınıza baş vurun" yani onları kullanamıyorsunuz, bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: alitx3

epson 26XL T2631-2634 Kolay Dolan Kartuş ların rbirebir resmini bir göreydik alanlardan ricam hangi firmadan ve kartuşun üstünün ve birde chip in resmi görünecek şekilde foto paylaşırsa kim ne ithal etmiş fikir sahibi oluduk sitelerdeki resimler gerçek değil ayrıca hiçbişey anlaşımıyor resimlerden.

@lzerk @dolankartus.com.tr @tatarabdullah @suatc @brdst @cescesor

mesela elin çinlisi koymuş resmini sattığı ürünün.

hocam ben cescessora bağışladım kartuşu, ve Allah'a havale ettim. 4-5 gün önce olsaydı resmini ceker koyardım

• bu dolan kartuşlarda her yeni kartuş ilk çıktığında sorunlu oluyor zamanla stabil çalışanları piyasaya düşüyor. hele epson T26'da standart kartuş tipini değiştirip canon gibi çift siyahlı, süngerli uyuz bir kartuş üretince bu zaman biraz daha uzadı ama bir kaç ay içinde sorunsuz kartuşlar piyasaya damlar biraz sabır. px730'un kullandığı 801-806'lar çook uzun zamandır piyasada olan süngersiz sıkıntısız kartuşlar. 4 renkli xp serisi ile 6 renkli px serisinin kalitesini yakalamak çokda mümkün değil bence .
  • Bende tecrübe ettim, piyasaya yeni sürülen makinaya dolankartuş alınmazmış... bence asıl sıkıntılı olan firmaların bu kartuşları neden piyasaya sürdüğü? dolankartuşlar ile eski deneyimlerim olmasa veya hiç kullanmayan biri bu sorunlarla karşılaşsa, birdaha bu kartuşları bedava dağıtsalar gene almaz insanlar, bence firmalar kendi ayağına sıkıyor...
    xp800 elime gecmeden önce bende diyordum 730 makinenin üzerine makine yok diye ama, epson 5 kartuşlada yakalamış aynı kaliteyi, mürekkep bitecek diye özgürce basamıyorum resim, bir deneme yapmıştım siyah-gri ton ağırlıklı resimle, 730'dan iyi sonuç vermişti. ama diğer renkleri denemedim. Şu kartuşlar piyasaya çıksada tam bir test etsek...
    ama şuda var, dediğiniz gibi kartuşların yapısını bende hiç beğenmedim, ne kadar tıpalar kapalıda olsa takarken sünger kısımlarından damlayabiliyor. 730'da kartuşlar sabit ve makinadan sökmeden doldurabiiliyorsunuz ve yine kartuşu sökmeden kendi resetliyor, xp800 ise eski makinalardaki gibi kartuşlar sağa sola gidiyor ve resetlemek için söküp takmak gerekiyor. ama genede parasını sonuna kadar hakeden bir makina

• px730 sınıfında efsane mertebesini hakeden on numara bir cihazdır. xp 600'ün baskılarını görmüştüm ve pek beğenmemiştim açıkçası ancak ancak siz aynı kafayı kullanan xp800 için bunca olumlu şey söyleyince belkide benim örneklerini gördüğüm baskıların pekde ehil olmayan eller tarafından yapıldığı için beğenmediğimi düşündürdü bana eğer sahiden xp serisi foto baskısında pxler kadar iyi sonuç veriyorsa bu en çok beni sevindirir zira kullandığım makine artık yavaş yavaş beni bırak diyor tek fonksiyonlu L800'e dünyanın parasını vermekte istemiyorum doğrusu bakalım inşallah xp premiumlar dediğiniz kadar iyidir ve dolan kartuşlarıda stabil çalışır vaziyete gelir bir an öncede bende kaparım bir tane bu konudaki tecrübelerinizi yazmaya devam ederseniz bizde bilgilenmiş oluruz bu sayede px730'u tecrübe eden birinin yorumlarına güvenebileceğimi biliyorum. aslında xp750 ve 850 var yurtdışında klasik 6 renkli fotoğraf yazıcıları ancak türkiyede maalesef satışı yok bunların.

• Henüz xp 70pop almasam da cescessor u aradım ve ne zaman uyumlu mürekkep gelecek diye sordum. Depo değişikliği nedeni ile 1 hafta içinde piyasaya sürülecekmis, yurt dışından gelmiş yani. Teknik ekip denemesini yapmış ve başarılı olmuş. Mürekkep sorunu düzelmiş diyelim, kaldı kartus sorunu. Her 20 sayfada reset atmak çok kötü.
    Bu sorun asilir ise makineyi almayı düşünüyorum. Bilmem canon 5350 almayarak hatamı yapmış olurum.

• chips kullanıcısına yanıt
    bugün bana da bu hafta içinde satışına başlayacağız dediler.

xp700 çok iyi makina tavsiye ederim. tek sıkıntı yeni olduğu için kartuşları henüz stabil değil.

@lzerk cescesorun kartuşlarının sorunlu olduğunu söylüyor, alıp iade etmiş.

kartuşu bursa kartuştan, mürekkebi cescesordan alacağım sanırım

• quote:

bugün bana da bu hafta içinde satışına başlayacağız dediler.

xp700 çok iyi makina tavsiye ederim. tek sıkıntı yeni olduğu için kartuşları henüz stabil değil.

@lzerk cescesorun kartuşlarının sorunlu olduğunu söylüyor, alıp iade etmiş.

kartuşu bursa kartuştan, mürekkebi cescesordan alacağım sanırım

Bursa kartuşta boş kartuş varmıymış. Kim olduğunu hatırlamıyorum ama bi kullanıcı "kartuşlar orada dolu, alıp kullanıp bitince makine kafasını temizlemek gerekir" şeklinde birşey söylüyordu.
  • chips kullanıcısına yanıt
    dolu satıyor bursa kartuş ama boş almak istiyorum dersek doldurmadan gönderirler diye düşündüm. tabi dolu olarak ithal ediyorlarsa yapacak bir şey yok.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.