Şimdi Ara

Equalizer degerleri nasil olmali ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
26.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaslar Av Receiverin ses ayarlarini yapmak istiyorum asagidaki degerler nasil olmali ?
    mesala ben basslari cok ugultulu degilde derinden gelmesini istiyorum.
    kendi ayarlarim asagida böyle ama en ideal olan nasil olmali
    64Hz : + 1.5
    125hz : - 2
    250hz : -2
    500hz : -2
    1hz : -2
    2hz : -2
    4hz : -2
    8hz : + 2.5
    16hz : + 5

• Yapay Zekanın Yanıtı

Equalizer Değerleri: İdeal Ayarlar

Equalizer ayarları, müzik veya ses deneyiminizin kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. İşte ideal equalizer değerlerini seçmenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

Bass Ekolayzer Ayarı:

• Bası vurgulamak için 60-250 Hz aralığındaki frekansları 3-6 dB artırmayı deneyin.
    • Aşırı bası önlemek için 250 Hz'in altındaki frekansları artırmaktan kaçının.

FX Güçlendirici Nedir?

• FX güçlendiriciler, belirli frekans aralıklarını artırarak belirli ses efektleri oluşturmaya yardımcı olur.
    • Belirli bir efekti vurgulamak için istenen frekans aralığını 3-6 dB artırın.

En İyi Bass Ekolayzer Ayarı:

• Kulaklığınızın veya hoparlörünüzün özelliklerini göz önünde bulundurun.
    • Bası vurgulamak için 80-150 Hz aralığındaki frekansları 2-4 dB artırmayı deneyin.
    • Aşırı çamurlanmayı önlemek için 150 Hz'in altındaki frekansları dikkatli bir şekilde artırın.

Bass Ekolayzer Ayarı için Püf Noktaları:

• Equalizeri kullanmadan önce orijinal sesi dinleyin.
    • Değişiklikleri kademeli olarak yapın ve ayarlamaların sonucu hakkında geri bildirim almak için ara verin.
    • Birden fazla ekolayzer varsa, bunları bir arada kullanarak geniş bir frekans aralığını kaplayın.

Samsung TV Ekolayzer Ayarı:

• Samsung TV'ler için en iyi ekolayzer ayarı, izlediğiniz içeriğe bağlıdır.
    • Film izlerken, bası vurgulamak için bas seviyesini 3-5'e ayarlayın.
    • Müzik dinlerken, tizleri vurgulamak için tiz seviyesini 3-5'e ayarlayın.

Black Equalizer Kaç Olmalı:

• "Black" genellikle bas frekanslarını ifade eder.
    • Bası artırmak için "Black" seviyesini 3-6 dB artırmayı deneyin.
    • Aşırı çamurlanmayı önlemek için "Black" seviyesini aşırı artırmaktan kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nadeto kullanıcısına yanıt
    İyi,, sizin istemdeiğiniz baslar 125 ve 250hz, bunları düşürmüşsünüz tamam.
    Derin baslar 100hz ve altında başlar,, 70hz ile 40hz arası bunun değeridir,, 64hz yide yüksek tutmuşsunuz iyi.
    Orta seside pek sevmiyorsunuz 500hz, 1khz ve 2khz, buda normal.
    Tizleri sade istemişsiniz galiba,, 8khz ve 16khz yi yüksek tutmuşsunuz, iyi yani.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

100 - 250hz arası bass sesler,duyulan bass seslerdir yani sert olur.

90hz altı tok ve hissedilen bass seslerdir.

500hz - 2khz arası sesleri bende kısarım çünkü uğultu gibi duyuluyor baş ağrısı yapıyor resmen.Kısınca daha uzun süre baş ağrısı yapmadan dinlediğimi fark ettim.

5khz - 16khz arası tiz sesler 16khz ve 20khz özellikle ses kaydı düzgünse ciddi derecede netlik yaratıyor.
  • Herkesin kulak zevki değişir ama bana göre bu ayarlarla çok tizli ince bir ses almaktasınız. Çünkü orta frekanslar kısılmış. Bende genelde 31 hz ile 16 khz +2 diğerleride 0 şeklinde kullanırım. İnce sesleri yükseltmek eğer ses kaydı kötüyse çamur gibi ses demektir benim için.
  • 64Hz :
    125hz :
    250hz :
    500hz :
    1hz :
    2hz :
    4hz :
    8hz :
    16hz

mesala yukardaki kendi ayarlariniz nasil olurdu ?
  • Birde Trim ayarlari diye birsey var ne anlama geliyor ayarlari nasil olmali ben 0 olarak ayarladim ama ?
  • Böyle çok temiz.Tabi kayıt formatı FLAC olması şartıyla.

16khz ve 20khz yüksek olduğu için kayıt kalitesi kötü olursa kötü ses çıkar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0-100 kalkisi nasil yapilir?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

Böyle çok temiz.Tabi kayıt formatı FLAC olması şartıyla.

Sizin asagidaki grafikte olanin aynisini uyguladim sonuc simdilik iyi.
    Yanliz baslar cok güclü vuruyor bazi parcalarda rahatsiz ediyor hangi hz lerde baslari ayarlayabilirim acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nadeto

quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

Böyle çok temiz.Tabi kayıt formatı FLAC olması şartıyla.

Sizin asagidaki grafikte olanin aynisini uyguladim sonuc simdilik iyi.
    Yanliz baslar cok güclü vuruyor bazi parcalarda rahatsiz ediyor hangi hz lerde baslari ayarlayabilirim acaba ?

125 altı frekansları biraz kısabilirsiniz

merhaba hocam bence eq ayarlamadan flat bir şekilde dinleme yapın ilk başta alışamayabilirsiniz ama zamanla alışacaksınız
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Emre abi elbet flat dinlemek daha iyidir ama adam nasıl ses istediğini yazmış,ona göre eq önerdim.Yoksa elbet flat orjinal sesten yanayım bende.
  • Naykimayki kullanıcısına yanıt
    kardeşim benim sana bir lafım yok en iyi dinleme şekli flattır ama eq ya alışkın biri filat dinlemez çünkü ses ona istediği gibi gelmez oda duymak istediği sesi eq ile ön plana çıkarır
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız,eq dan bazı frekansları kıstığımız için sesteki kayıp frekansları bariz fark eder flat dinleyen kişi.
  • Naykimayki kullanıcısına yanıt
    aynen öyle zamanla sende alışınca bana hak vereceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadeto

64Hz :
    125hz :
    250hz :
    500hz :
    1hz :
    2hz :
    4hz :
    8hz :
    16hz

mesala yukardaki kendi ayarlariniz nasil olurdu ?

Benimde flata alerjim var, benim ayarim, ortalama; +1, -1, -1, 0, -3, 0, 0, +1, +2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Ocak 2015; 19:42:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İdeal eq yada tavsiyeyle eq diye bisey olmaz,çünkü farklı sistemler, farklı kombinasyonlar, farklı kablolar, farkli oda akustikleri,en önemlisi de farklı kulaklar ve zevkler var hepimizde...eq yuda bu farkliliklarin doğurduğu fazlaliklari yada eksiklikleri dengelemek için yapıyoruz,aslında çalan sarkiyi değil komple sistemi flata yaklastiriyoruz bence,bu yüzden herkes kendi eq ayarlarini deneyerek kendi kendine yapması en iyi sonucu verecektir...

@nadeto

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125 hz. te -2 yaptim simdi biraz daha rahatlatici caliyor ve baslar daha derinden geliyor. Birazda benim hoparlörlerden kaynaklaniyor sanirim baslari cok güclü duvarla arasinda mesafe koymam gerekiyor ama oturma odam dar oldugu icin duvara 30 cm yakin mesafede duruyor normalde en az 70 cm olmasi gerekiyor.
    baslari derinden dinlemek istemedeki sebep isten geldikten sonra kafa dinlemek istiyorum 20 li yaslarda olmadigimiz icin gürültülü sesleri kafamiz kaldirmiyor artik.
    o yüzden baslari biraz daha derinden rahatsiz etmeyecek sekilde sarap tadinda dinlemek istiyorum. su an Jazz Fm dinliyorum müzik gercekten hos.
  • Bende sistemimi ilk kurduğumda - eskiden kalma alışkanlıkla - müzik dinlerken eq ve music enhancer açık olarak kullanıyordum. Fakat zaman geçtikçe sisteme de alışınca seslerin önünde sanki bir perde varmış gibi olduğunu çok da net olmadığını hissettim (tabii avr ile müzik dinlemenin de bir dezavantajı var). Bende müzik dinlerken eq ve music enhancerı kapatıp öyle dinlemeye başladım. Başlarda bana da tuhaf gelsede ses o kadar berraklaştı ki sanki daha önceden ses boğuluyormuş gibiydi, tarif etmesi biraz zor gerçi. Alıştıkça da artık başka türlü dinlemez oldum, tabii bu söylediklerim kaliteli flac kayıtlar için geçerli.
  • size rakkamsal olarak vermeyeyim de a class harici amfi türlerinde 400-8khz arası insan sesi olarak da bilinen midrange yani orta frekanslar, en kolay verilebilen seslerdir. neden acaba?
    frekans distorsiyonu denilen bir zımbırtı var. ya da adı başka bir şeydi unuttum:(
    neyse bakın şimdi misal bir amfiye küçük hoparlör bağlarsak önce bass lar gider. işte benim bahsettiğim de bu olgudur.
    a class olamayan bir amfi, ne yazık ki dip ve tavan frekansları kaybeder. bir de günümüzde dijital ortamlar, tavan frekans vermekte çok başarısızdır. eskilerin uyduruk kasetleri bile dijital seslerden daha iyi tiz verir farkında iseniz?
    biz zaten ekolayzeri bu yüzden kullanırız. amfi ya da hoparlörün kaybettiği frekanslara güçlendirme yaparak ya da çok artanı eksilterek kurtarmaktır amaç.
    yoksa abi bunun bası iyi değil demek değildir. ekolayzerin amacı, a classdaki flat sese yakınlaşabilmektir.
    oysa ki günümzde en ççok kullanılan class d amfilerin çoğu insan sesi üzerine tasarlanmıştır. sadee oto gibi yerlerde kullanılan bass amfileri haricinde. bu tip amfilerde ekolayzerin pek faydası olamaz. eğer kullandığınız ekolayzer preamp ı böyle bir amfiye takarsanız çok bir verim de alamazsınız zaten.
    bu nedenle aslında ekolayzer ayarı yapılırken bu nasıl abi gibi sorudan çok kullandığınız çıkkkış katının ve sürücülerin özelliklerini yazarsanız ve ne tarz dinliyorsanız-rock,pop- onu da belirtirseniz daha iyi cevap alınabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.