Şimdi Ara

ERA (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • era yı almadan önce city i bizde incelemiştik
    araba iyi güzelde
    arkası tipsiz :S
    era bin kat üstün her yönunden
  • bencede hiç tip denilen bir şey yok cityde.....era daha yakışıklı ve motoru daha güçlü.....
    bide arkadaşlar hyundaı nın yurt dışındaki garanti süresi 10 yıl (100,000mil)160,000 km olduğunu biliyormusunuz......

quote:

Orjinalden alıntı: sword2

Era yı satın almadan önce Honda city yi inceleme fırsatı bulamamıştım. Fiyatı biraz daha pahalı olduğu için city yi pek düşünmemiştim.
    Era yı aldıktan sonra bir alışveriş merkezinde hondanın tanıtımına rastladım şu city yi bir inceleyim dedim bindim arabaya ve daha biner binmez hemen İYİ Kİ ERA ALMIŞIM dedim. Tasarımı (iç ve dış) hiç hoşuma gitmedi (şahsi görüşüm).
    Era, city den biraz daha fazla yakıyor fakat değer...

• @mehmet_0606

arkadaşım verdiğin servis fiat bilgileri için ben ve bu yazdığın satırları okuyan arkadaşlar adına teşekkür ederim.

önceden bir konuda bilgi sahibi olunca işler bizim lehimize gelişiyor.

ben bu aracı almadan önce bir sürü araç test edip neredeyse tüm markaları gezdim. (volkwagen,citroen,ford,renault,toyota,tofaş-fiat) hepsine baktım. en dandirik araçlarda sanırım tofaş-fiat ta vardı. verdiğim paraya göre en iyi aracı aldım. en son toyata da takıldım. h/b model dizel baz modele 36.500 ytl dediler. hyundai accent era baz modeli arasında 10.000 ytl fark vardı. ben de hiç düşünmeden era yı tercih ettim.

özellikle eşim Fiat punto aracı hiç beğenmedi. citroen'de C4 baktık ama fiyatı uçuyordu. renaultta symbollere baktık hoşumuza gitmedi, volkwagen de golf baktık adamlar sanki uçak satıyordu. fordun fiestası ufak geldi diğer fusion da pahalı geldi.

sonuçta en iyi fiyata en donanımlı aracı aldım. hiç sorun yaşamadım, çokta memnunum. marka takıntım yoktur sadece parama göre en iyi aracı aldığımı sanıyorum. bugüne kadar da bir çok araç kullandım. tecrübelerimle ve cebimdeki parayla hareket ettim. almışım iyi de etmişim.

• Arkadaşlar benzin lambası yanınca yaklaşık kaç km daha gidebilir.

Benzini Shell den alayım diye düşünüyorum (Daha önce Total den almıştım), o da 15-20 km uzaklıkta yolda kalmam değil mi?
  • quote:

Arkadaşlar benzin lambası yanınca yaklaşık kaç km daha gidebilir.

Benzini Shell den alayım diye düşünüyorum (Daha önce Total den almıştım), o da 15-20 km uzaklıkta yolda kalmam değil mi?

yok tam 10lt kala yanıyo benzin lambası ben 100km gittim bi kere yinede 70-80 i geçmemekte fayda var..
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

Orjinalden alıntı: 90KmTaci

Merhaba Arkadaşlar,
    Bende Era CRDi GP aldım. 1 aydır kullanıyorum. Araç 1800 km oldu. Burada bu aracı kullananlardan okuduğum kadarıyla süspansiyonların sert olduğundan bahsediliyor. Ancak ben bu aracı almaya karar vermeden önce internette bu aracın testlerinden süspansiyonlarının yumuşak olduğunu okumuştum. Gerçektende kullanınca, özellikle araç dolu iken, kısa tümsekli-inişli-çıkışlı yollarda ve özellikle 70 km'nin üzerinde bi süratte iken aracın özellikle arkası yukarı aşşağı fazlaca salınım yapıp yaylanıyor, amartisörler bunu çabucak sönümleyemiyor buda tedirginlik ve rahatsızlık veriyor. bu konuyu araştıran ve bir bilgisi ve fikri olan var mı? servisine gittiğimde özellikle arkalara daha sert amortisör takma imkanı var mı diye sormayı bile düşünüyorum. Fark ettiğim bir şey de arcın teknik bilgilerinde 1900-2750 d/d 'da 235 Nm tork veriri diyor ama ben motorun en az 2200 d/d hatta 2500 d/d'dan itibaran tork verdiğini hissediyorum turbo VGT olduğuna göre turbo yönlendirici kanatlarının açısını değiştiren bir algılama-elektronik sistem falan mı varsa bunların ayarı ya da arızasından kaynaklanabilir mi, ya da başka bir sorun mu var? bu konuda bilgisi ya da araştırması olan arkadaş var mı?
    Bu aracı kullanan diğer arkadaşların araçlarında da aynı durumlar var mı?
    Teşekkürler..

süspansüyon sisteminin yurdum yollarına göre üretilmediği açık.. servise gittim dedim bu ne kazık gibi diye..yok ya diyo adam müşterilerimiz çok memnun benim arabam 0403 otobüs gibi diyomuş birisi salınımları kastederek.. evet yüksek hızla giderken 90-100 le bi tümsekten geçince salınımlar sönmüyor sürüyor zıp zıp zıplıyor.. yüklüykende arkada 3 ve bagaj full sanırım amortisörler yumuşak olduğu için tamamen oturuyor ve iş helozonlara kalıyor ..ee lastikler de kazık gibi tangır tungur sallıyor bozuk yollarda.. araç bozuk yolu sevmiyor amortisörler değişirmi bilmiyorum ama lastikleri goodyear yada michelin gibi yumuşak seçsek ciddi oranda rahatlarız gibime geliyor..

millet bu işe nediyorsunuz
    hala aynı sorunlar devam ediyomu?

• süspansiyon yumuşak ve arka tarafta salınım var.

ancak, ilk 15.000km nerede ise devirmek üzereyim. önceleri ben de bu konuda hoşnut değildim, ama şu an çok memnunum. hatta bazen diğer araçlara bindiğim zaman bana biraz tangırtılı ve tunguntulu gidiyor gibi geliyor.

sonuç; ya ben bu aracın süspansiyonuna alıştım ya da araç benim süspansiyonuma alıştı. bunun başka bir açıklaması yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

Arkadaşlar benzin lambası yanınca yaklaşık kaç km daha gidebilir.

yok tam 10lt kala yanıyo benzin lambası ben 100km gittim bi kere yinede 70-80 i geçmemekte fayda var..

benzine 30 marttan itibaren geçerli %2.5 zam haberini duyunca akşam 21:30 gibi total e gittim. Adamlar hemen yeni fiyatları pompalara girmişler. Fiyatlar yarından itibaren geçerli diyorum, pompacılar bizim yapacağımız birşey yok müdür geldi pompa fiyatlarını girdi gitti diyorlar.

Ben de kızdım, en yakındaki istasyona gittim (BP), onlar eski fiyattan satıyorlardı.

Esasen BP ye gidene kadar yaktığım benzin zamma ödeyeceğime denk oldu belki ama HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEDİM en azından.

Bu davranışlarından ötürü total i protesto ediyorum. Bir daha da totalden benzin almamaya dikkat edeceğim.

The engine, dediğin gibi depoda yaklaşık 10 litre benzin varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword2 -- 30 Mart 2007; 21:53:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

süspansiyon yumuşak ve arka tarafta salınım var.

ancak, ilk 15.000km nerede ise devirmek üzereyim. önceleri ben de bu konuda hoşnut değildim, ama şu an çok memnunum. hatta bazen diğer araçlara bindiğim zaman bana biraz tangırtılı ve tunguntulu gidiyor gibi geliyor.

sonuç; ya ben bu aracın süspansiyonuna alıştım ya da araç benim süspansiyonuma alıştı. bunun başka bir açıklaması yok.

Era nın süspansiyonu hakkında burada yazılanları arabayı almadan önce okuyunca ben de tereddüt etmiştim. fakat, Kesinlikle süspansiyonlardan memnunum (Tabii dir ki kişiler bir şeyi iyi ya da kötü diye yargılarken daha önceki tecrübelerine göre kıyaslama yaparlar, bu yüzden kimisi için iyi olan kimisi için kötü olabilir). Hiç bir şikayetim yok. Almayı düşünenlere duyurulur.

• quote:

Era nın süspansiyonu hakkında burada yazılanları arabayı almadan önce okuyunca ben de tereddüt etmiştim. fakat, Kesinlikle süspansiyonlardan memnunum (Tabii dir ki kişiler bir şeyi iyi ya da kötü diye yargılarken daha önceki tecrübelerine göre kıyaslama yaparlar, bu yüzden kimisi için iyi olan kimisi için kötü olabilir). Hiç bir şikayetim yok. Almayı düşünenlere duyurulur.

virajları filan güzel,asfaltta sıkıntısı yok benim derdim bozuk yollarda.. malum balıktı,piknikti çukurlu yollarda ne kadar yavaşta gitse insanın içi dışına çıkıyor arkadaki yolcuların kafaları resmen sağa sola çarpıyor napıyosun ne biçim sürüyosun diyorlar.. ama ben alıştım sanırım artık rahatsız olmuyorum.. benim aradığım süspansüyon megane 2 lerdeki yada merivadaki etkiydi ama tabi ne kadar ekmek o kadar köfte demişler.. onlarda resmen süzülüyorsun çukarlardan hoovercraft gibi..

• evet çok bozuk ya da piknik yapmaya gittiğinde aynen katılıyorum, çok yavaş seyretmek gerekiyor. aksi takdirde araç acaip sallıyor, yanlız aynı süspansiyonun asvalt ya da otoban da süper olduğunu unutmayın. araç zaten yabancı menşeili tasarlanmış bizim bozuk yollarımıza ya da dağa çıkmak için tasarlanmadığı kesin. şahsen ben süspansiyondan memnunum, seneler önce 74 model bir fort taunus aracım vardı adeta benzini içerdi ama onun süspansiyonu hiç bir arabada yoktu. bana o aracımı hatırlatıyor, sadece era biraz bozuk satıhlarda sallıyor hepsi bu. ileride amorstör değiştirirken biraz daha sert bişey secilirse de salamaz diye düşünüyorum.

belkide üretici firma bunu görüp amortisör seçimini değiştirebilir.

• Yeni bir Era kullanıcısı olarak (1 ay) birkaç sorum olucak benim eğer yardımcı olabilirseniz:

1- Şu an biraz fazla yakıyor 1800km de, normal midir. Bana 1500km yi geçince düzelir demişlerdi ama şimdi 5000km leri duymaya başladım. Aslı astarı varmıdır?

2- Gaz pedalında, koltukta, ve direksiyonda gıcırtı çıkmaya başladı bende. Başına gelen var mı?

1.4 Team "Titanyum Gri"
  • ben de bi sorun yok
    doğru en başlar da biraz fazla yakacak ama sonra kendine gelecek
    yani hasta şuan iyileşmesi belli olmuyor
    hangi ara 1800km yaptın pes doğrusu
    bizim de daha 1 ay oldu sayılır bugunle birlikte 265km yaptım
    yol bilgisayarı daha 170 km daha gitceğini sölüyor + depo fullenmemişti
    265+170+50 daha gitse =485km
    bi de arabayı en baslarda devirli kullandık ortalamaa ş.içi 500 km gidiyor demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esdegel06 -- 31 Mart 2007; 10:33:17 >
  • 7,500 ü geçince normale biniyor .....5,000 dede azalır ama tam olarak 7500 km de normalleşir...
    gaz pedalında ses yok ama direksiyon da var onunda bir zararı yok fakat servise gidersen direksiyonda ses var dersen mili değiştirirler düzelir....hatalı üretimden dolayı ama hiç bir zararı yok....
    koltuk ayrı bir mesele eğer 100 kg cıvarındaysan yayları ses yapabiliyor....benimde yapmıştı koltuk değişti....ama yine az az ses var....ben o sesi kendi yöntemimle kesiyorum....koltuğu yükselt sonuna kadar üstüne otur.......baya oturduktan sonra eski haline getir.....ses falan kalmıyor....ama servise gidince şipariş versinler...değiştir garanti si var sonuçta...
    hangi ildesin???????

quote:

Orjinalden alıntı: e-rover

Yeni bir Era kullanıcısı olarak (1 ay) birkaç sorum olucak benim eğer yardımcı olabilirseniz:

1- Şu an biraz fazla yakıyor 1800km de, normal midir. Bana 1500km yi geçince düzelir demişlerdi ama şimdi 5000km leri duymaya başladım. Aslı astarı varmıdır?

2- Gaz pedalında, koltukta, ve direksiyonda gıcırtı çıkmaya başladı bende. Başına gelen var mı?

1.4 Team "Titanyum Gri"

• ben arabayı alalı 5 ay oldu şu an 16,000 km de.......iyimi

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

ben de bi sorun yok
    doğru en başlar da biraz fazla yakacak ama sonra kendine gelecek
    yani hasta şuan iyileşmesi belli olmuyor
    hangi ara 1800km yaptın pes doğrusu
    bizim de daha 1 ay oldu sayılır bugunle birlikte 265km yaptım
    yol bilgisayarı daha 170 km daha gitceğini sölüyor + depo fullenmemişti
    265+170+50 daha gitse =485km
    bi de arabayı en baslarda devirli kullandık ortalamaa ş.içi 500 km gidiyor demekki

• İstanbuldayım ben EKOL den aldım aracı. Ben biraz severim dolaşmayı ya :) işte kredisinin ilk dilimi yeni ödendi. 1848km :) m.temsilcimde soruyodu ne kadar gidersin ayda diye, 2000 geçmem demiştim. bismillah 1800 le girdik.

herneyse beni çıldırttı vırç vırç gırç gırç. koltuk mu mil mi değiştirsinler. hadi koltuk direksiyon anladım da gaz pedalına ne oluyo. amörtisör belası bendede var. bazen öyle oluyo ki yanıma yoğurt alsam gidene kadar ayran olcak. küçücük yol bozuklulukları beşiğe çeviriyo arabayı.

gerisinde pek sıcak değildim hyundai ye karşı, paldür küldür aldık biraz arabayı ama şimdi diyorum ki iyiki accent era almışız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: e-rover

Yeni bir Era kullanıcısı olarak (1 ay) birkaç sorum olucak benim eğer yardımcı olabilirseniz:

1.4 Team "Titanyum Gri"

Arabanın rodaj (ilk 2000km) süresince fazla yakması normaldir. Fakat fazla ifadesi göreceli bir kavramdır. Neye kıyasla fazla yakıyor. Benim araç da 1.4 Team, alalı 45 gün falan oldu. 873 km de.

Şehir içinde 8.1lt/100km yaktı. Fakat bu aracı nasıl kullandığınla da alakalı bir durum. Bazen 3 km gidip arabayı stop ettiğim oluyordu. Dolayısıyla araba ısınmadan motoru durdurduğum için 100km deki yakıt miktarının biraz fazla olması normal diye düşünüyorum.

İkinci meseleye gelirsek; Allah'a şükür benim araçta hiç bir gıcırtı yok.

• Team benimkide ama 8.1 ini falan göremiyorum, yol bilgisayarı yok :) Herneyse biraz daha toparlanır gibi ama gene de çok yakıyor. Şu an 0.31krş civarında, ilk 1000 de 0.45krş yakıyodu. bakalım toparlıyor yavaş yavaş. gıcırtı işi içinse gidicem servise, biyerden gelmiyo ki ses. uyuz ediyor. gaz pedalındayım hala, nasıl gıcırdar ya? :D
  • bir aracın yakacağı yakıt miktarı çok göreceli bir kavramdır.. kullanılan ortalama devir, araçtaki yük, rüzgarın karşıdan esmesi, soğuk motor, yolcu miktarı, araç bakım durumu, aşırı dur kalk yapmak, ani hızlandırmak, klimanın çalışması v.s. v.s.

üretici firmanın verdiği değeri yakalamak çok güçtür hatta imkansızdır. yakıt testleri rüzgarsız havada, araçta yük ve yolcu yokken, eğimsiz yolda, camlar kapalı araç 90km sabit hıza ulaştıktan sonra, aracın tüm bakımları yapılmış, kliması kapalı, olmak üzere nerede ise laboratuar ortamında yapılmakta ve tüketimi ölçülecek aracın en asgari tüketim değeri bulunur.

kısaca bir aracın üretici firmanın verdiği tüketim değerini yakalaması söz konusu değildir.

araçlarında üretici firmanın verdiği yakıt tüketiminden daha az tüketmesi ise imkansızdır..

• quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

bir aracın yakacağı yakıt miktarı çok göreceli bir kavramdır.. kullanılan ortalama devir, araçtaki yük, rüzgarın karşıdan esmesi, soğuk motor, yolcu miktarı, araç bakım durumu, aşırı dur kalk yapmak, ani hızlandırmak, klimanın çalışması v.s. v.s.

üretici firmanın verdiği değeri yakalamak çok güçtür hatta imkansızdır. yakıt testleri rüzgarsız havada, araçta yük ve yolcu yokken, eğimsiz yolda, camlar kapalı araç 90km sabit hıza ulaştıktan sonra, aracın tüm bakımları yapılmış, kliması kapalı, olmak üzere nerede ise laboratuar ortamında yapılmakta ve tüketimi ölçülecek aracın en asgari tüketim değeri bulunur.

kısaca bir aracın üretici firmanın verdiği tüketim değerini yakalaması söz konusu değildir.

araçlarında üretici firmanın verdiği yakıt tüketiminden daha az tüketmesi ise imkansızdır..

wawwww
    eline sağlık hocam

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.