Şimdi Ara

ERA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.054
Cevap
1
Favori
217.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şahsen dizel era en full donanımlı stil modeli kullanıyorum 31.000 ytl ye aldım. başka bi araçla takas yaptım. oradanda 1.000 ytl avantajım var. kısaca stil dizel bana 30.000 ytl ye geldi. klima dahil herşey otomatik konfor yeterli. Toyota nın en düşük donanım H/B aracı 37.000 ytl. yukarıdaki Toyota'nın Era ile aynı fiyat olduğu doğru değildir. eğer full donanımlı bir Toyota tercih edersen 40.000 ytl civarıdır. 10.000 ytl fark vardır bu iki araçta. donanımsız baz model toyota bile ERA nın full donanımlı modelinden 2000-3000 ytl arası pahalıdır. ben toyota alacaktım her iki aracın bayiilerine araç alımı için başvurdum. inanmayan gidip bayilerden fiyatları ve donanımları öğrenebilirler.

symbol'e gelince bu aracı genelde şirketler filolarına katmıştır. donanımı yoktur fiyatı ucuzdur. masrafı azdır. ne yapacaktı yanii 18.000 ytl araç yerine 30.000 ytl lik araç mı verecekti yanında çalışanlara. tabii ucuz araç verecekler. büyük şirketlerin ucuz diye filolarına aldığı bir araçtır bu. evet çok satmıştır fiyatı caziptir. binilcek bi araç değildir.

• Kardeş sen sallıyosun yeni toyota aldık bi akrabaya 36 milyara 1.4 d-4d ful modeli herşey var

senin iyi dediğin erayı sürdüm çorum samsun arası öyle dediğiniz gibi bi serilik yok araçta nasıl 110 beygirse olçümlerimi yanlış ne.

bide aracın arkasından ya helezonları çalmışlar yada amartisörleri en ufak bi tümsekte 90-100 le giderken bile arabanın arkası hoplaya hoplaya gidiyo

diğer yönleri iyi direksiyon flan içlerdeki cepler flan güzel ama mesela hararet göstergesinide çalmışlar ne hikmetse

yol bilgisayarıise tam bi hayal kırıklığı berbat ötesi

kısaca 28 milyara aldık eranın dizelini abs yok
    36 ya aldık toyota ama ful

bence erada 28 milyarlık bişi yok
  • Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Linea.........................34,350 YTL
    Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Linea M/M................. 35,950 YTL
    Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Terra........................ 36,150 YTL
    Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Terra M/M................. 37,750 YTL
    Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Plus Line....................37,700 YTL
    Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Plus Line M/M..............39,300 YTL

Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D .....................................36,350 YTL
    Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D Terra M/M......................37,900 YTL
    Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D Plus Line........................38,350 YTL
    Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D Plus Line M/M................. 39,900 YTL
    Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D Sol ................................39,800 YTL
    Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D Sol M/M..........................41,350 YTL

yukarıdaki fiyatlar liste fiyatı değil. indirim yapılmış ocak fiyatları. buradaki en düşük fiyat 34.350 ytl. era nın en düşük baz model dizel aracını, indirimli 26.000 ytl ye alırsın.

• donanımları da yazsaydın keşke.baz corolla da 4 airbag ve abs+ebd standart.
    yılbaşı öncesi ostim kuruçayırlı ve karfur toyota ya gittim.Herşeyini ölçtüm biçtim.
    toyota nın baz donanımlarını ekleyince eranın fulu oluyor.
    Şirket aracı olmak kötü galiba bu muhitte.Keşke hyundai çok satsaydı da hala stokta 2006 araçlarını tutmak zorunda kalmasaydı bir Türk üretici olarak dilerdim gerçekten.
    ucuz yedekparça ve sorunsuz sürüş dışında beklentiniz varsa koşup passat alın burayı da işgal etmeyin.:))
    quote:

Orjinalden alıntı: cevizkabugu

Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Linea.........................34,350 YTL

yukarıdaki fiyatlar liste fiyatı değil. indirim yapılmış ocak fiyatları. buradaki en düşük fiyat 34.350 ytl. era nın en düşük baz model dizel aracını, indirimli 26.000 ytl ye alırsın.

• select i 22,5 a versinler trink peşin para sayıp alırdım ama 25 civarı idi.
    quote:

Orjinalden alıntı: the engine

era kalite,teknoloji ve donanım olarak simbolle kıyaslanmayacak bir araçtır. nereden biliyorum çünkü daha önce clio HB im vardı 5 yıl bindim şu anda era sahibiyim..ben select donanımını 22.5 a almıştım mayıs ayında ama şu andaki fiyatı yine de etmez 28 küsür dü sanırım yakında 4.5 indirim yapar hyundai hiç merak etmeyin 6 milyar indirim yaptığı oldu çok sıkışırsa onuda yapar.

era da 97hp 1.4 16v motor baz modelde verilirken simbolde hala 75hp lik 1.4 8v 10 yıllık E7J motoru veriliyor..simbolde 65-80 lik dizeller verilirken era da 110 luk dizel bulunuyor..bunlar bile era tercihi için yeterli ancak komfor ekipmanları da kat kat üstün.. ısıtmalı elektrikli aynaları,mp3 çaları ve 6 hoparlörü,4 cam otomatik olması,kliması 2 tane clio kliması gücünde belkide 3..elektro servo direksiyonu sis farları,gp de 8 airbag ve abs ebv bulunması..

simbolün arka koltuğuna 1.70 den uzun birinin oturması büyük bir eziyetken era diz ve baş mesafesinde makam aracı konforu sunmakta resmen..b,nenler bilirler..

otomobil satışlarına bakarsanız era segmentinde simbolün hemen arkasında 2. sıradadır (toyota corolla bi üst segemntte C segmentinde) simbol şirket filoları için biçilmiş kaftandır basit arabadır sorunsuzdur ucuzdur donanımsızdır.. hyundai de uyandı bi baz model yaptı filolara 17-18 den veriyorlar onları..simbolü belki daha da ucuzdan veriyorlar bilmiyorum kime verse atlar üstüne..araçların satış rakamları çok kaliteli olduklarındna filan değil piyasa aracı olmalarından kaynaklanıyor haddizatında..

• valla 22.5 a vermezler şu anda en azından selecti vermezler.. ama 25 nakit gösterirsen selecti alabileceğin bayi vardır (gerçi satışları güzel adamların kota doldurma sorunları yok fabrika erayı yetiştiremiyomuş ellerinde yok burdakilerin az önce servisteydim bi dahaki ay 100-150 arası sokacaz trafiğe diyo)
  • bu arada dün genel merkezden bi bayan aradı engin bey en yakın servisimize giderseniz 2007 sonuna kadar genel bir check up tan geçecek aracınız ücretsiz olarak dedi..

gittim direk direksiyonu söktüler servo motrunu deiştiriyorlar.. imalattan kaynaklanan bir sorun varmış bazı modellerde deişiyolar şu anda bıraktım aracı geldim..valla ilgi alaka güzel
  • Kardeş otomatik vites olmayan en ful Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Plus Line....................37,700
    indirimle 36.000 ytl alınıyo
  • Her ikisininde Baz modellerinde ayni donanim varmis gibi fiyat karsilastirma yapiyosun ya pes.
    Era nin ABS li EPS li modeli full olani..oysa bunlar toyotanin baz modelinde var..

quote:

Corolla Sedan Dizel 1.4 D-4D Linea.........................34,350 YTL

• quote:

Orjinalden alıntı: LEAD007

Her ikisininde Baz modellerinde ayni donanim varmis gibi fiyat karsilastirma yapiyosun ya pes.
    Era nin ABS li EPS li modeli full olani..oysa bunlar toyotanin baz modelinde var..

zaten biz ne diyoruz. Toyota alacak paramız olsaydı alırdık diyoruz.

adamın 23.000 ytl parası varsa nasıl alacak toyotayı. ?? symbol, albea ya da Era alacak o parayla. burada Toyota nın baz modelinde o var bu var demeye gerek yok. o zaman toyota da baz modelini gözden geçirip daha ucuz bi model üretsin..
  • zaten dediğimiz de bu.yani era olması gerekenden pahalı bir araç ve ben kazık yemekten imtina ettim(kaçtım).motor ve de yol tutuşda zaten corolla sorunsuz bir marka.Sen neyine güvenip pahalıya satıyorsundu sorgulama amacımız?
    Toyota şirket politikası gereği artık marka olduğundan bazı standartları olmazsa olmaz.

quote:

quote:

Her ikisininde Baz modellerinde ayni donanim varmis gibi fiyat karsilastirma yapiyosun ya pes.

adamın 23.000 ytl parası varsa nasıl alacak toyotayı. ?? symbol, albea ya da Era alacak o parayla. burada Toyota nın baz modelinde o var bu var demeye gerek yok. o zaman toyota da baz modelini gözden geçirip daha ucuz bi model üretsin..

• ki 5k fiat grande punto abs li aynı fiyata abs siz era araç satıyorsun?.hele ki elinde 2006 stokları birikmiş websitende ilan etmişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etit -- 27 Ocak 2007; 16:39:16 >
  • era bence 22,5 milyara satılan 1,5 dci dacia logan la kıyaslanacak bi araç bazı artıları ve bazı eksileri olmasına rağmen 23-24 miyar flan anca eder
    bu da demektirki 4 miyarlık bir kazık var ortada
  • yuh..o kadar da değil..
    quote:

Orjinalden alıntı: crepiss

era bence 22,5 milyara satılan 1,5 dci dacia logan la kıyaslanacak bi araç bazı artıları ve bazı eksileri olmasına rağmen 23-24 miyar flan anca eder
    bu da demektirki 4 miyarlık bir kazık var ortada
  • Burada anlatmaya calistigimiz, Hyundai nin ve Toyotanin aslinda ayni fiyata sahip oldugu. Hyunda i baz donanimi dusurerek daha ucuzmus gibi satiyor..politikasi bu. Ama demek istedigimiz Marka ve Kalite farki nedeniyle ..Toyota ve Hyundainin ayni fiyatda olmamasi gerektigi ,,amacimiz bu gercegi ortaya koymak..yoksa tabiki herkes parasinin yettigi araci alacak
    quote:

quote:

• unutmayın ki dünyadaki tek otomobil üreticisi Toyota değildir. isteyen fiyatları isteyen donanımları karşılaştırır. isteyen istediği aracı alır kullanır. herkezin kendi bileceği iş. herkes kendi seçeceği araca kendi parasını verecek.

Hyundai Era anlattığınız gibi çok kötü bir araç değil. kendi sınıfındaki piyasaya çıkan tüm araçlardan üstün. gerek motor gerekse donanımı iyi. fiyatıda göklerde olan bir araç değil.

bugün gidip fiat bayilerine kasaı 10. yılını doldurmuş albeya 1300cc 70 hp multijet bir araç sorun. göreceksiniz ki bu aracın bile liste fiatı 33.000 ytl. o zaman bu araçta çok pahalı.

sonuç olarak kimse kimsenin başına silah dayayarak zorla araba satmıyor. pahalı geliyorsa almazsınız olur biter.

• liste fiatı bile 33 değil.12000 e de 6 ay 0 faiz var.yani 25 peşine alabilirsin.lütfen ciddi olalım herkes dedektif cluso değilwww.fiat.com.tr yi incele sonra gel.
    netice olarak era pahalı ve de seneye 2008 de 2007 modelleri indirimli satma felsefesini benimserler bu kafayla.üretici ve satıcı kibar holding e...
    ALBEA Tavsiye Edilen Kampanyalı
    Anahtar Teslim Fiyatlar
    YTL.
    ALBEA 1.3 MULTIJET ACTIVE AC 28.430
    ALBEA 1.3 MULTIJET DYNAMIC AC 31.870
  • arkadaşlar benim tek anlamadıgım nokta şu 1.3 multijet(fiat) 1.5 dcı (renault) ve 110 beygirlik crdi (era) motorlu araçlar kullandım.

kıyaslama yapıyorum 110 beygirlik era 70 beygirlik punto kadar ancak seri era biraz ağır bi araç belki bunun etkisi olur ama o kadar 110 beygiri hissettirmiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crepiss -- 29 Ocak 2007; 16:02:27 >
  • ..................................................ALBEA 1.3 MULTIJET DYNAMIC AC 31.870

........MP3 ÇALAR FİYAT FARKI (ALBEA TÜM DYNAMIC VERSİYONLAR) 330

................................GÜVENLİK PAKETİ (ALBEA TÜM VERSİYONLAR) 1.750

.............HAFİF ALAŞIMLI JANT (ALBEA TÜM DYNAMIC VERSİYONLAR) 500

.......................GÜVENLİK PAKETİ: ABS+EBD+YOLCU HAVA YASTIĞI +
    ----------------------
    34.450 ytl

aha inanmayan baksın Fiat'ın sitesinde aynen böyle yazıyoo..

ucuz mu şimdi bu araç 10 yıl öncesinin siena kasası zuahahaha..

70 hp lik bu dandirik arabayı alacağına Era alırım daha iyi aynı para ..

arkadaşım bu araç 4.000 devirde 110 hp güç üretir. eğer sen 2500 devirde kullanıyorsan bu gücü alamazsın.

her arabada böyledir bu. max. gücü araçlar belli devirlerde verir.

kullandığınız diğer araçları bende kullandım. ama sizin gibi 5 dakka kullanmadım, siz uzun yola çıkın 4.000 devirde gidin bakalım ne oluyor. 1205 kg araç nasıl uçurulur anlarsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevizkabugu -- 1 Şubat 2007; 20:14:58 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.