Şimdi Ara

ERA DİZEL OTOMATİK (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
52.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım sorduğunuz tuş overdrive tuşu on konumundayken vites 3 ten 4 e 2000 devirde off komumundayken daha yüksek bir devirde geçiyor sanırım, off konumundayken ekranda ikaz ışığı veriyormuş. ben de yeni aldım 2010 model dizel otomatik, bir haftadır istanbulda genelde yoğun trafikte kullanıyorum yol bilgisayarı ortalama tüketimi 7.2 lt gösteriyor bence fiyat performans oranına göre çok güzel bir araba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigsıze

10 gün önce 2010 dizel otomatik era aldım 50 tl mazot ile şehir içinde 150 km zor yaptı yani km de 335 kuruş yakıyor biraz fazla ama müthiş seri kullanan arkadaşlara sorum olacak vitesin altındaki düğme ye basınca gösterge sarı yanıyor acaba bu gösterge yanıkkenmi açık yoksa hiç bişey yanmiyorken mi bide bu düğme ne işe yarıyor

50 ile 150 gayet iyi. bende iki senedir kullaniyorum. zaten fabrika verisi 7 litrenin uzerinde. tam depo sehir icinde 400-500 km arasi gidiyor benim arac. sehir disinda 800-850 km'ye cikiyor mesafe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muyu61

quote:

10 gün önce 2010 dizel otomatik era aldım 50 tl mazot ile şehir içinde 150 km zor yaptı yani km de 335 kuruş yakıyor biraz fazla ama müthiş seri kullanan arkadaşlara sorum olacak vitesin altındaki düğme ye basınca gösterge sarı yanıyor acaba bu gösterge yanıkkenmi açık yoksa hiç bişey yanmiyorken mi bide bu düğme ne işe yarıyor

50 ile 150 gayet iyi. bende iki senedir kullaniyorum. zaten fabrika verisi 7 litrenin uzerinde. tam depo sehir icinde 400-500 km arasi gidiyor benim arac. sehir disinda 800-850 km'ye cikiyor mesafe.

daha önce 8 sene kongo kullandım 50 tl mazot ile 250km şehir içi yaparken şimdi 135 km insanın zoruna gidiyor anlamadığım manuel viteste 2700 3500 devirde vites atıyoruz ama otomatik viteste 1800 devirde vites atıyor istesende d nin harcinde yüksek devirde attiramiyorsun yani bu araçlar düşük devirde vites geçişleri yapıyor enteresan bazı arkadaşlar bir depo ile 850km yaptığı nı yazmışlar bana göre bir anormallik var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muyu61

quote:

daha önce 8 sene kongo kullandım 50 tl mazot ile 250km şehir içi yaparken şimdi 135 km insanın zoruna gidiyor anlamadığım manuel viteste 2700 3500 devirde vites atıyoruz ama otomatik viteste 1800 devirde vites atıyor istesende d nin harcinde yüksek devirde attiramiyorsun yani bu araçlar düşük devirde vites geçişleri yapıyor enteresan bazı arkadaşlar bir depo ile 850km yaptığı nı yazmışlar bana göre bir anormallik var

sehir ici fabrika verisi 7.7 lt bu aracin. sehir disi 4.8. hesabini kitabini bunun uzerinden yap derim. daha iyi dizel otamatik araclar vardir mutlaka ama hicbirinin tam otomatik oldugunu bilmek gerek. senin istedigin arac yari otomatik edc, dsg felan. genel olarak bu sanzimanlar daha sorunlu era'nin sanzimana gore.

ha benim dediklerim inandirici gelmiyorsa teknik ozellik tablosuna suradan bakabilirsin

http://hyundai.inallar.com.tr/indir/accent_era.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muyu61 -- 15 Mayıs 2013; 0:48:14 >

• muyu61 kardeş yok inanmamak değil bana çok geldi yolda gördüğüm aynı aracıtan kullanan kişi 30 kr yakıyor dedi acaba bizdeki araçlarda mı sorun var çünkü ben hep şehir içinde kullandığım için neyse biraz kullanalim değişrim olmazsa mesela punto lar 20 kr yakıyor ş içinde bu arada dsg şanzımanlar tam otomatik değilmiki

• quote:

muyu61 kardeş yok inanmamak değil bana çok geldi yolda gördüğüm aynı aracıtan kullanan kişi 30 kr yakıyor dedi acaba bizdeki araçlarda mı sorun var çünkü ben hep şehir içinde kullandığım için neyse biraz kullanalim değişrim olmazsa mesela punto lar 20 kr yakıyor ş içinde bu arada dsg şanzımanlar tam otomatik değilmiki

dsg tam otomatik degil. ve orada sikintilar buyuk. wv en son aciklama yapmis. nem ve trafigi sevmiyor diye dsg. onlarin keyfine gore kullanacaksan al dsg'li :)

sonucta fabrika verileri bunlar. altina inen olacagini sanmiyorum. fabrika verisinden yola cikarsan tam sehir ici kullanim yapayim dersen yaklasik 600 km yapar bu arac. fabrika verilerinin nasil saglandigi da malum olduguna gore. bu rakamlari razi olunacak.
  • Ben geldimmm , konuyu hortlatayım dedimmm horttttt . :D

Bende bu ara Hyundai Era dizel otomatik bakıyorum arkadaslar fiyat / performans oranına gore arastırdıgım kadarıyla gayet basarılı bir arac.
  • Bu aracın motoru kac bin km gidiyor arkadaslar ? Sanırım baya saglamki taksiler tercih ediyor :)
  • İlk defa otomobil kullanıyorum. Ayrıca acemi sayılırım.

Era-Dizel-Otm 2010 satın aldım. 130 km yapmışım. Ancak dün akşam bir hesap yaptım KM'de 45 kuruş yakmışım.

2.0 hacimli motorlar bu kadar yakmıyor. Neredeyse TIR ayarında yaktım. Bu normal midir? Aracı hep şehir içinde kullandım. Birkaç kişi normaldir sen acemisin arabayı boğuyorsun dedi. Fakat öyle bile olsa bu kadar fark eder mi? Araçta bir problem var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noax

İlk defa otomobil kullanıyorum. Ayrıca acemi sayılırım.

Era-Dizel-Otm 2010 satın aldım. 130 km yapmışım. Ancak dün akşam bir hesap yaptım KM'de 45 kuruş yakmışım.

2.0 hacimli motorlar bu kadar yakmıyor. Neredeyse TIR ayarında yaktım. Bu normal midir? Aracı hep şehir içinde kullandım. Birkaç kişi normaldir sen acemisin arabayı boğuyorsun dedi. Fakat öyle bile olsa bu kadar fark eder mi? Araçta bir problem var mı?

fabrika verisi 7.7 duz vites yakiti bekleme arabadan.

• Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.
    2001 model Mercedes CLK 200 avantgarde kompressor CABRİO aracımı sattım, Eşiminde yeni ehliyet alması sebebi ve yeni ev aldığımdan dolayı biraz fazla km yapacağım için 2011 model Hyundai accent era 1.5CRDI otomatik bir araç aldım.

Araç tabikide mercedesten sonra beklentilerimi karşılamadı.Ama FAYDA / Maliyet yaptığımızda gayet iyi bir araç.

Tek sorunum var o konu hakkındada kimseye danışmadım daha

sert kalkışlarda arac 2000-2300 devirleri arasında yığılıyor.2400 devirden sonra zaten tutana aşk olsun.

İlk gaza basışta birden atılıyor ama dediğim gibi 2000-2300 devirde sanki tam gaz değilde çeyrek gaz ile hızlanıyormuşsunuz gibi oluyor sonra tekrar açılıyor.

Aracım VGT motor değil.Aldıktan sonra öğrendim bunların birde VGT motorları varmış.Değişken turbolu diyolar.Acaba düz motorların bu sıkıntısından dolayı mı çıkardılar VGT yi? yoksa benim araçta mı bi anormallelik , yazılımsal bi sorun mu var? Daha 15 gün olduğu için aracı alalı, bakım zamanınada daha 10bin km var.Boşuna servise gidip traşlanmak istemiyorum.

Bu konuda bilgisi olan varsa ve bana yardımcı olursa sevinirim.

Haa unutmadan birşey daha sorayım.Aracın motoruna yazılım attırırsak garanti kapsamından çıkar mı?

• 2010 dizel oto olanından bende var. Hemen yakıtla başlayayım. İstanbul'da trafikte bu araç 100 km'de 10 lt yakar. Biraz yüksektir. Virajlarda savurur. Yağmurlu havada virajda spin attım. Allahtan bir şey olmadı. Araç serviste. Yerine mübadil Punto Tiptronik verdiler.

Çok kötülemiş gibi oldum değil mi? Değil işte. Bu aracın otomatikleştirilmiş şanzımanı efsane. Bu fiyat aralıklarında böyle mükemmel bir otomatik vites araç bulma olasılığınız yok. Verilen Punto 2012 model. Tek kelime ile RE-ZA-LET vites geçişleri. Yakıt sarfiyatı da aynı. Zaten İstanbul'da düz vites bile 9 lt yakar.

Bir diğer avantajı şehir dışı performansı muazzamdır. Şehir içinde ne kadar çok yakıyorsa şehir dışında da o kadar az yakar. Samsun'a 90-100 arası sıcak bir havada 4.2 lt ile gittim.

Şahane şanzımanından daha sonraki iyi özelliği ise motorudur. Beyefendi bir insanımdır ama kırmızı ışıklarda yan tarafımda agresif gördü mü dayanamam. BMV, Mercedes'i ayır. Bu araç pedal-hızlanma performansında tüm araçları işetir ya da başa baş kalır. Yukarıda birisi hızlanma sorunu var demiş. Gerçekten de bu aracı 30 saniye kullanmış bir insanın yapacağı yorum değil.

Kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız. İlk araçlarınızdan birisiyse. Bu nedenle serilik 1-2 lt yakıttan daha önemliyse. Bu araç sizin için biçilmiş kaftan.

Bu yazıda iç dizayn, konfor, malzeme kalitesi gibi konulara hiç girmedim. Bu fiyatta bir araçta girmeyi doğru da bulmam.

• Hyundai Era 2011 Model Dizel otomatiğini kullanıyorum.
    -kalkış hızı çok iyi(kullananlar bilir.kullanmayanlar mutlak eraya ışıklarda yenilmişler ki hazmedememişler:)
    -içeriye ses almıyor(ses konusunda benzinli oto gibidir.)
    -direksiyon eps,rahattır
    -aracın yerden yüksekliği iyi , tepe gibi kasislerde aracın altını vurmadan geçebiliyorsun.
    -full otomatik dizel seçeneği olup fiyatı bu kadar iyi olan başka kaç oto var?
    -kliması gayet iyi.klimasında sorun yaşayan arkadaşlar klima gazını kontrol ettirsin derim.
    -esp li olanını kullanıyorum.virajlarda sorunsuz.
    -şu anda aklıma ilk gelenler bunlar.
    -araç alırken yarı otomatik mi full otomatik mi arasında çok gidip geldim.full otomatiği seçtim.çünkü yarı otomatikler hakkında çok fazla eleştiri okudum.Kısa süreli yarı otomatik dizel kullanmıştım ve gerçekten bilhassa sollamalarda ciddi sıkıntılar yaşamıştım.Kararımda hem o deneyimim hem bolca okudugum yarı otomatik eleştirileri etkili oldu ve full otomatik dizelde fayda/fiyat bazında dizel otomatik erayı seçtim.
    -aracı aldığım ilk günden beri maşallah beni üzmedi.bilhassa istanbul trafiğinde mukemmel-yokuşlarda mükemmel.yokusu cıkarken canavar.110 beygir gucuyle gercekten zevkli bir kullanım sunuyor.
    -temiz kullanılmış servis bakımlı ikinci el otomatik dizel era 2011-2012 alınır tepe tepe en az 10 yıl binilir arkadaşlar.Bende aracı gören arkadaşlar da otomatik eraya geçmek istiyorlar.bir defa süren bende bu araca geçecem demeye başlıyor:)

• 2011 dizel otomatik kullanıyorum çok iyi bir araba yakıt tüketimide iyi ayrıca birçok arabadan daha iyi b.r otomatik vites var kullanımı rahat

• 2011 dizel otomatik era team var.100 tl lik mazotla şehiriçi 300 kmden biraz fazla yapıyor.nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ficu

2011 dizel otomatik era team var.100 tl lik mazotla şehiriçi 300 kmden biraz fazla yapıyor.nasıl?

çok güzel km bu değer şehir içinde demi yoksa uzun yoldamı tampon tampona trafik te 200 km gidiyor benimki 2010 model
  • opel astrayı satıp 2009 Otomatik lpgli era almayı düşünüyorum eşim araba sürmeyi öğrensin diye. opelin güvenliğinden memnunum o yüzden çok kararsızım. Bu aracı tavsiye eder misiniz ? Güvenlik vs açısından?
  • hocam otomatik lpgli era bir bayan için tam kullanılacak araç. kullanması sürmesi çok kolaydır. eranın manevraları, görüş alanı çok iyi ve rahattır. arka tarafa park sensörü taktırırsanız daha da kolay olur. ancak sağlamlık açısından sorarsan tabiki astra değil ama symbol falanda değil. ortası diyelim :)
  • freshwind F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için. Sizin bu yorumunuzdan sonra almayı düşünüyorum. Ön ve arkaya park sensörü taktırırım artık. 2009 expo gold 26.000km de 3-4 binTl lik hasar kaydı var. Kaç tl eder hocam bilginiz var mı?
  • hocam ben 2 sene önce 2010 model team otomatik aracımı sattım 24 bine. şu andaki fiyatları hiç bilmiyorum. mesela bu arac 26.800tl.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-ilk-sahibinden-2009-expo-gold-brc-lpg-lidir-39000-km-181998243/detay

olay birazda sizin paranız ve pazarlık yeteneğinizle alakalı. 25 binede alırsın 27 bine de alırsın :). alınca fiyatı yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz. hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.