Şimdi Ara

Erasmus mu Okulu Uzatmamak Mı - Hangisini Tercih Edersiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naptın hocam gittin mi ?

bende seneye 4.sınıfım.

ah diyorum keşke geçen sene başvuru yapsaydım, niye aklıma gelmedi diye.

şimdi başvursam bile 4.sınıf güz dönemi gibi gidebilirim. Tez işleri falan patlayacak o zamanda. derslerden de kalıcam. her türlü okul uzayacak

özel üni de okuyorum %50 burslu , böyle bir şeyi asla kabul etmez bizimkiler. okul uzayınca bursta gidiyor sonuçta değil mi?

ah ah salak kafam geçen sene başvurmadım. şuan erasmus'ta olabilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

Naptın hocam gittin mi ?

bende seneye 4.sınıfım.

şimdi başvursam bile 4.sınıf güz dönemi gibi gidebilirim. Tez işleri falan patlayacak o zamanda. derslerden de kalıcam. her türlü okul uzayacak

özel üni de okuyorum %50 burslu , böyle bir şeyi asla kabul etmez bizimkiler. okul uzayınca bursta gidiyor sonuçta değil mi?

Özel üniversitede olmasam ben de başvururdum. Özel üniversitede uzatmak sıkıntı biraz ekonomik olarak iyi durumda değilseniz. Kardeşim devlette okuyor şuan erasmusta mesela. Hibe de çıktı. Ben de onun yerine ÇAP yapmayı tercih ettim. 2 üniversite öğrencisi ve biri özel okul diğeri farklı şehir. Okul uzaması sıkıntıya sokar burs kesilirse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

Özel üniversitede olmasam ben de başvururdum. Özel üniversitede uzatmak sıkıntı biraz ekonomik olarak iyi durumda değilseniz. Kardeşim devlette okuyor şuan erasmusta mesela. Hibe de çıktı. Ben de onun yerine ÇAP yapmayı tercih ettim. 2 üniversite öğrencisi ve biri özel okul diğeri farklı şehir. Okul uzaması sıkıntıya sokar burs kesilirse.

Alıntıları Göster
    okul uzadığı anda burs tamamiyle kesiliyor değil mi tam ücret istiyorlar?

belki yarı bursum kesilmese yine bir ihtimal olurdu ama o da kesilince hiç olmaz.

work and travel bakayım dedim o da en az 25-30 bin civarı para istiyor daha gitmeden evvel.

anasını satayım üniversite hayatım ne work and travel ne erasmus yapmadan en iğrenç şekilde bitireceğim gibi.

• quote:

okul uzadığı anda burs tamamiyle kesiliyor değil mi tam ücret istiyorlar?

belki yarı bursum kesilmese yine bir ihtimal olurdu ama o da kesilince hiç olmaz.

work and travel bakayım dedim o da en az 25-30 bin civarı para istiyor daha gitmeden evvel.

anasını satayım üniversite hayatım ne work and travel ne erasmus yapmadan en iğrenç şekilde bitireceğim gibi.

Alıntıları Göster
    Hocam bu burs olayı okuldan okula değişiyor. Kendi okulunuzun burs yönetmeliğine falan bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

Hocam bu burs olayı okuldan okula değişiyor. Kendi okulunuzun burs yönetmeliğine falan bakın.

Alıntıları Göster
    burs yönetmeliği bursun kesilmesini normal eğitim süresinde eğitimini bitiremeyen öğrenciler için kesilir diye yazıyor hocam.

gerçekten büyük salaklık yaptım şunu son seneye bırakarak.

tam bu 3.sınıfın güz döneminde gidilmelik bir olaydı bu.

yapacak bir şey yok maalesef.

belki sağdan soldan miras falan gelirde work and travel'a başvururum :D

• quote:

Naptın hocam gittin mi ?

bende seneye 4.sınıfım.

Kardeşim Erasmus güzel ama eksi yanları da var mesela Erasmus sonrası sendrom

Yani Erasmus'tan sonra normal hayatına adapte olamama, olmakta zorlanma diye düşünebilirsin.

Ben mesela 2-2.5 sene etkisinden çıkamadım (tabii etkisi aylar geçtikçe azaldı ama hala vardı) yeni yeni kendime geliyorum

Hep ''Ne yaparım da tekrar yurt dışına çıkarım'' diye düşünmekten kafayı yedim bir ara. Buradaki hayatıma alışmam uzun sürdü. Bir de ben döndükten sonra Murat Özün popüler olmaya başladı onun videoları izledikçe tekrar yurt dışına gitme isteğim artıyordu.

Özet olarak Erasmus'a gidemediğine üzül ama çok da abartma

• quote:

Orijinalden alıntı: msdos1

Hocam gittiniz mi
    O günü hatırlıyorum baya yoğundum o yüzden cevap veremedim. Hala işine yarayacaksa > evet gittim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Kardeşim Erasmus güzel ama eksi yanları da var mesela Erasmus sonrası sendrom

Yani Erasmus'tan sonra normal hayatına adapte olamama, olmakta zorlanma diye düşünebilirsin.

Ben mesela 2-2.5 sene etkisinden çıkamadım (tabii etkisi aylar geçtikçe azaldı ama hala vardı) yeni yeni kendime geliyorum

Hep ''Ne yaparım da tekrar yurt dışına çıkarım'' diye düşünmekten kafayı yedim bir ara. Buradaki hayatıma alışmam uzun sürdü. Bir de ben döndükten sonra Murat Özün popüler olmaya başladı onun videoları izledikçe tekrar yurt dışına gitme isteğim artıyordu.

Özet olarak Erasmus'a gidemediğine üzül ama çok da abartma

Alıntıları Göster
    hocam çıkardım etkisinden ne olacak ya, öğrenci hayatımızda bir avrupa yüzü göremedik anasını satayım.

son senelere bırakmamak lazımmış bu işleri, patlıyor yoksa

work and travel'e a bakayım dedim onun içinde olmuyor çünkü 3.sınıf yazında zorunlu stajım var. wat'a gidersem stajım patlıyor.

ayrıca çokta para istiyorlar

ah salak kafam daha önceden aklıma gelseydi keşke bu işler

ne güzel senin anlatabilecek pek çok anın oldu, avrupa gördün, değişik yerlerden tonlarca insan tanıdın vs. nasıl üzülmeyeyim

• quote:

hocam çıkardım etkisinden ne olacak ya, öğrenci hayatımızda bir avrupa yüzü göremedik anasını satayım.

son senelere bırakmamak lazımmış bu işleri, patlıyor yoksa

work and travel'e a bakayım dedim onun içinde olmuyor çünkü 3.sınıf yazında zorunlu stajım var. wat'a gidersem stajım patlıyor.

ayrıca çokta para istiyorlar

ah salak kafam daha önceden aklıma gelseydi keşke bu işler

ne güzel senin anlatabilecek pek çok anın oldu, avrupa gördün, değişik yerlerden tonlarca insan tanıdın vs. nasıl üzülmeyeyim

Alıntıları Göster
    Master yaparsan orada denersin şansını daha her şey bitmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Master yaparsan orada denersin şansını daha her şey bitmedi

Alıntıları Göster
    master, yüksek lisans gibi işler var ama bunları yapaken erasmus, wat falan yapabilen var mı ki?

baya zorlu olmaz mı?
  • quote:

master, yüksek lisans gibi işler var ama bunları yapaken erasmus, wat falan yapabilen var mı ki?

baya zorlu olmaz mı?

Alıntıları Göster
    Evet var. Zor mu değil mi bilemem demek istediğim daha şansın var. Çok istiyorsan zor da olsa üstünden gelmek için çabalarsın. Yeterince çabalamazsan çok istemiyorsundur demektir.
  • Benim şu an Erasmus'ta olmam gerekiyordu. Her şeyi hallettim,en son aşamada sorun çıktı. Çek Cumhuriyeti başkenti Prag'a gidecektim ama vize vermedikleri için gidemedim. Mecburen okuluma döndüm. Şimdi burada 4. Sınıfım ve ne kadar emek versem de Erasmus olmadı. Her işte bir hayır vardır diyorum.

Çekya pişmanlıktır,asla tercih etmeyin.
    43 günde red ettiklerini anca söylediler. Ortalama 40-50 gün sürüyor vize sonucu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.