Şimdi Ara

Erasmus mu Okulu Uzatmamak Mı - Hangisini Tercih Edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok kişi erasmus diyecek ama şöyle de bir durum var

Okul uzatırsam şuanki arkadaşlarımla birlikte olamayacağım. Derslerde birbirimize yardımcı oluyoruz. Bazıları bilir birlikte çalışıldığında daha yüksek notlar alınıyor. Şimdi şöyle diyebillirsiniz yeni insanlarla tanışırsın vs. İşte onlarla o kadar samimi olacağımın garantisi yok.

Bi diğer yandan erasmusun insana kattıkları var. Bu konuda çok yazmayacağım bilen biliyodur yada çevresinden duymuştur

Siz hangisini seçersiniz lütfen gerekçesiyle yazın.

NOT: Polonya çıktı. Fakat hibe çıkmadı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Erasmus mu, Okul Uzatmamak mı: Hangisini Tercih Etmelisin?

Üniversite öğrencileri olarak, Erasmus'a gidip gitmeme kararı önünüze çıktığında önemli bir seçimle karşı karşıya kalırsınız: Erasmus'un cazibesini kucaklamak mı yoksa eğitiminizi zamanında tamamlamanın rahatlığını tercih etmek mi?

Bir yandan Erasmus, kişisel gelişim, kültürel değişim ve uluslararası deneyim için harika bir fırsat sunar. Öte yandan, okulunu uzatma olasılığı da endişe yaratabilir. Bu makale, Erasmus'un okulu uzatıp uzatmayacağı sorusunu yanıtlayarak ve her iki seçeneğin de artılarını ve eksilerini keşfederek, bu zor kararı vermenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Erasmus Okulu Uzatır mı?

Cevap, biraz karmaşıktır ve çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak, Erasmus programları bir akademik yıla dayanır. Bu süre zarfında aldığın dersler, kendi üniversitenin müfredatına uyacak şekilde seçilir. Normal şartlar altında, Erasmus'tan döndükten sonra aldığın krediler, kendi üniversitenin programına eklenecektir ve bu da mezuniyet tarihini etkilemeyecektir.

Ancak bazı durumlarda, Erasmus okulu uzatabilir. Örneğin:

• Aldığın dersler, kendi üniversitenin müfredatına tam olarak uymuyorsa, ek dersler alarak kredileri tamamlaman gerekebilir.
    • Erasmus sırasında başarısız olursan ve aynı dersleri tekrar alırsan bu da eğitimini uzatacaktır.
    • Erasmus döneminde bir tez veya araştırma projesi üzerinde çalışıyorsan, bu da mezuniyet tarihini geciktirebilir.

Kararını Vermeden Önce Hususlar

Erasmus'a gitme ya da gitmeme kararını vermeden önce, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Kişisel Hedeflerin: Erasmus'un sana sağlayacağı deneyimleri ve bu deneyimlerin kariyer hedeflerinle ve kişisel gelişiminle nasıl uyumlu olacağını düşün.
    • Akademik Durumun: Not ortalaman ve akademik ilerlemen, Erasmus'un okulu uzatma riskini etkileyebilir.
    • Müfredat Uygunluğu: Gitmek istediğin Erasmus üniversitesinin müfredatının kendi üniversitenin müfredatıyla ne kadar uyumlu olduğunu araştır.
    • Finansal Durum: Erasmus'a gitmenin maliyetlerini ve okulunu uzatmanın olası mali sonuçlarını dikkate al.

Sonuç

Erasmus'a gitmek ya da gitmemek, kolay bir cevap olmayan kişisel bir karardır. Bu makalede verilen bilgiler, bilinçli bir karar vermene yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Kararını verirken, kişisel hedeflerini, akademik durumunu, müfredat uygunluğunu ve finansal durumunu dikkatlice değerlendir. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır; en iyi karar, senin özel koşullarına ve önceliklerine bağlı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende Erasmus düşünüyorum ama büyük ihtimalle hibe bana da çıkmayacak. Anladığım kadarıyla maddi sıkıntı yok. Ben bu durumda olsaydım erasmus yapardım. Ama ben şahsen 3. veya 4. sınıfta düşündüğpüm için arkadaşlardan ayrılmamın etkisi daha az olur diye tahmin ediyorum(zaten pek arkadaşım da yok ). Ayrıca burada arkadaşların kadar samimi olmasanda Erasmus insanın kişiliğini etkiliyor sonuçta. Ben sana Erasmus öneririm hocam, insanın eline nadir gelir bu fırsat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

Bende Erasmus düşünüyorum ama büyük ihtimalle hibe bana da çıkmayacak. Anladığım kadarıyla maddi sıkıntı yok. Ben bu durumda olsaydım erasmus yapardım. Ama ben şahsen 3. veya 4. sınıfta düşündüğpüm için arkadaşlardan ayrılmamın etkisi daha az olur diye tahmin ediyorum(zaten pek arkadaşım da yok ). Ayrıca burada arkadaşların kadar samimi olmasanda Erasmus insanın kişiliğini etkiliyor sonuçta. Ben sana Erasmus öneririm hocam, insanın eline nadir gelir bu fırsat.

Para bazen sorun olabilir. Sonuçta hep Polonya'da durmayacağım diğer ülkelere de gideceğim ve oralarda euro kullanılıyor telef olabilirim.

• Devlette isen erasmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polonya kızları güzel
  • ne için gittiğinde önemli tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

Bende Erasmus düşünüyorum ama büyük ihtimalle hibe bana da çıkmayacak. Anladığım kadarıyla maddi sıkıntı yok. Ben bu durumda olsaydım erasmus yapardım. Ama ben şahsen 3. veya 4. sınıfta düşündüğpüm için arkadaşlardan ayrılmamın etkisi daha az olur diye tahmin ediyorum(zaten pek arkadaşım da yok ). Ayrıca burada arkadaşların kadar samimi olmasanda Erasmus insanın kişiliğini etkiliyor sonuçta. Ben sana Erasmus öneririm hocam, insanın eline nadir gelir bu fırsat.

Para bazen sorun olabilir. Sonuçta hep Polonya'da durmayacağım diğer ülkelere de gideceğim ve oralarda euro kullanılıyor telef olabilirim.

Tüm dünya erasmusu Polonyada yapıyor knk gitmene gerek yok :D
    Sanırım polonya Erasmus programı için kurulan bir ülke.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erasmus tabiiki

Okul bitince bi daha gidemiyosun yurt disina
    Okul her turlu biter hatta herturlu uzar

Erasmusa gitmemis ve okulu uzatmis biri olarak pismanim

• mala vurmak için gitme, mezun olunca tatile gidersin 1 hafta pompa yeter.Aktif ders çalışılılan güzel arkadaş ortamı 5 polonyalı cıbıra değer.(hadi 5 olmasında 3 olsun)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

mala vurmak için gitme, mezun olunca tatile gidersin 1 hafta pompa yeter.Aktif ders çalışılılan güzel arkadaş ortamı 5 polonyalı cıbıra değer.(hadi 5 olmasında 3 olsun)

Aslına bakarsak arkadaş ortamı dediğime bakma. Şimdi ben böyle diyince hepsiyle iyi anlaştığımı sanıyorsun ama öyle değil. Aralarından en çok takıldığım adamın bile saçmasapan hareketleri var bana karşı. Ama olay şu ki olay ders olunca ikimiz iyi çalışıyoruz.

Erasmustan geri döndükten sonra çalışma arkadaşı bulamazsam derslerde zorlanabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

mala vurmak için gitme, mezun olunca tatile gidersin 1 hafta pompa yeter.Aktif ders çalışılılan güzel arkadaş ortamı 5 polonyalı cıbıra değer.(hadi 5 olmasında 3 olsun)

Ayrıca bir de erasmusta hep genç insanlarla olacağım. Ama tatile gittiğimde tek başıma olacağım.
  • Hocam bu firsat bir daha karsina zor gelir. Yurt disi cidden insanin algisini degistiriyor. Sirf arkadasinla iyi ders calistigin icin boyle bir seyi heba etme. Is hayatinda o arkadasin yaninda olmayacak sonucta.

• Hayırlı olsun, hangi şehir?

• Bu erasmusa gitmenin okulu uzatmak anlamına geldiği geyiği sıkmadı mı artık yahu? Yok öyle bir anlam. derslerle alakam olmasın 7/24 gezeyim takılayım sevişeyim kafasında değilsen uzatmazsın arkadaşım. ben de şu an erasmustayım, ve erasmusa gidip okul uzatan bir tek arkadaşım yok.

erasmus bu "gezeyim içeyim sevişeyim" üçlüsünden ibaretse senin için uzatırsın.

meyk yor çoyzs
  • Allah akil fikir versin kardesim ne diyim

Bizim okul orda alinan dersleri saydirmiyor

• arkadaş nedir ya yenilerini bulursun bu kadar bağlanmamak lazım aranızda bir anlaşmazlık olsa birbirinizi yersiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acigi kapatmak icin ustten ders alma gibi bir sansin yok mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence degmez kurulu duzenini bozma...6 ay-1 yillik bi surec icin 2 3 yilin sıkntılı gecmesin okulu zamaninda bitir sonra bakarsin

• Allah erasmusla anlaşma yapıp derslerini saymayan üniversitene akıl fikir verse daha iyi gibi sanki kardeşim ama sen bilirsin yine de
  • TheYips kullanıcısına yanıt
    Bölüm ne?Bazı bölümlerde çok daha fazla katkısı olur erasmusun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.