< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
LİSE BİTİRMEK Mİ DAHA AVANTAJLI ÜNİVERSİTE BİTİRMEK Mİ? ANKET
LİSE BİTİRMEK Mİ DAHA AVANTAJLI ÜNİVERSİTE BİTİRMEK Mİ? ANKET
(En Son Oy Tarihi: 16.5.2024)
-
-
Liseyi bitirmek yeterli bana göre bu devirde, tabii şahsi görüşüm bu.
Başkası için Üniversite okumakta önemli olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Up
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
üniversite diploması belge olarak daha değerli tabi ama liseyi bitirdikten sonra direkt çalışmaya başlamak daha avantajlı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen moruk 20li yaşlarında her şeye ulaşıyorlar
Okuyan 35i gecince hayati düzeltiyor
Ünide Tıp, eczacılık veya hukuk gibi bölümler okumuyorsan lise daha avantajlı.
Lise kpss den 70 üstü alıp İkm, Katiplik sınavına girebilirsin. Sıralamada Lisans kpss ve lise kpss aynı sıralamaya giriyor buda lise mezunlarına avantaj.
Üniversiteyi sırf okumak için şehir değiştirip herhangi bir anadolu şehrinde işletme okumaya gerek yok yani.
-
Ne okuduğuna bağlı.
Meslek lise vs İİBF gibi üniversite bölümleri ise lise daha avantajlı.
Düz lise vs TIP gibi üniversite bölümleri ise üniversite daha avantajlı.
-
Paran olmadıktan sonra hepsi boş.
Lise okuyup para içinde yüzüp, yüksek lisans yapıp asgari ücretten 5k fazla alan tanıyorum.
Burada önemli olan üniversiteye ne amaçla gittiğiniz ve ne amaçla çıktığınız.
Yaprak yarıştıracak gibi statü yarıştıracaksanız hiçbir anlamı yok. Asgari ücret alan mühendiste var, avukatta var
Önemli olan para olması gerisi boş.
Lise veya Üniversite iş bulma kapısı değildir, kendini geliştirme kapısıdır. Her mezun iş bulacak diye bir şeyde yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 10 Mayıs 2024; 17:6:59 >
türkiye'de belirli dereceler yapmıyorsan veya aileden diploma gerekliliği olan hazır iş yoksa üniversite okumanın anlamı sosyalleşmek dışında pek yok. bilkent bankacılık mezunu arkadaşım babası gibi bakkal açtı vs vs
-
Çok doğru Bilkent hukuk mezunu Ankara hukuk yl yapmis arkadasim işsiz
Son up
bilkent'te yazılım okuyorum
maaş beklentim 15-20 bin dolar
-
Bi 300 yil falan beklemen lazim dolarin o derece enflasyona ugramasi icin bol şans
no. amerika'da, dubai'de falan maaşlar böyle. hatta bay area bölgesi için az.
-
lise mesleki lise ise lise, lise düz lise ise üniversite daha avantajlı diye düşünüyorum
valla ben liseyi açıktan bitirdim.lise mezunuyum.üniversite sınavlarına girdim.turizm ve otelcilik bölümünü kazandım ama gitmedim.çünkü eğer okusaydım mezun olduktan sonra bir otelde ilk garson olarak işe başlayacaktım.müdürlüğe kadar çıkmama en az 10 yıl vardı.bende üniversiteyi başlarda bırakıp lise mezuniyetiyle yetindim.şu an özel bir eğitim kurumundan bilgi ve belge yönetimi sertifikası aldım.yök onaylı üniversite onaylı ve e-devlete kayıtlı.bu meslek sertifikamla tüm özel, kamu ve devlet yerlerinde çalışabilirim.mayısın sonunda ya da haziranın başında alanyaya dönüyorum.meslek sertifikamla alanyada bir kütüphanede kütüphanecilik yapıcam.hem masa başı hem kitaplarla iç içe hemde müşterilerden dolayı sosyal bir iş.kafamda rahat bende rahatım.darısı başına hamzacım.
-
devlet kütüphanesi mi?
-
valla alanyada iş başvurusunda bulunup hangi kütüphane kabul ederse o kütüphanede işe giricem.devlet kütüphaneside olabilir özel kütüphanede olabilir.
-
Lise değil de teknik işler çok iyi durumda. Örneğin bir usta tesisatçıdır parkecidir bu tarz işler. Hem bana kalırsa çalışması rahat. İnşaat gibi değil. Yoksa öbür türlü bir fabrikada işçi olmanın sana 10 sene sonra ne kadar getirisi olacağı tartışmalı.
Ama KPSS düşünüyorsan lise de olsa üni de olsa bana göre aşırı maaşlarında bir sıkalası yok. Liseden gider KPSS ile atanırdım.
En temizi bana göre katiplik. Adalet oku. Temiz mis gibi. Bir de katip eş bul. Kebap.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 13 Mayıs 2024; 14:17:57 >
Benzer içerikler
- telefonu kapatırken söylenen sözler
- erkek berber isimleri
- siemens mühendis maaşları
- tarihi geçmiş cips yenir mi
- yüzüklerin efendisi kaç yüzük var
- elektrikli bebek arabası
- yeşil nasim
- kasım indirimleri ne zaman
- türk çay emojisi
- para sayma makinesi bim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X