Git dostum git. Pişman olmazsın. Umarım 1 seneliğine gidiyorsundur. Erasmus düşünen herkese tavsiyem mümkünse ya 1 yıllığına gitmeleri ya da 2.dönem gitmeleri. 1.dönem gidenler okula, ortama alışana kadar arkadaş edinene kadar Ekim, Kasım geliyor. Ondan sonra da soğukta gezmek, dışarı çıkmak çok zor oluyor. Hem gece hayatı hem de günlük hayat Avrupa ülkelerinde yaz kış arasında çok farkediyor. İnandırıcı gelmeyebilir ama gidince görürsün. Polonya erkeklerin kızları değil kızların erkekleri şeettiği bir ülke. Yalnız tüm sosyal hayatın imzandan ibaretse zorlanırsın.
abi bütün bu tarz konularda görüyorum seni o yüzden soruyorum sence avrupa'da yaşanılacak en iyi ülke hangisidir?
quote:
Orijinalden alıntı: Cruiser33
quote:
Orijinalden alıntı: bloodmoney09
Varşova'dan selamlar herkese.
Bu benim ikinci gecem olacak. Şu ana kadar nasıl geçtiğinden bahsedecek olursam; Dün ilk uçaktan indiğimde ve yurdun halini görünce beynim bana " burada ne arıyorsun, derdin neydi de ayrıldın evinden, ailenden" gibi şeyler söylüyordu. Şuan endişem biraz olsun azalmış durumda, sebebi bu "yurt" dışında kalabileceğim bir kaç ev bulmam ve oda arkadaşı bulmam. Ayrıca hava şimdiden dondurucu, kışın ne olacak tahmin bile edemiyorum. Insanın pes edip dönesi geliyor ama öyle bir durumda kendime olan güvenim çok azalır..
Biraz gereksiz şeyler yazdım biliyorum. Polonya'ya gelmiş arkadaşlar ilk günlerinden bahsedip nasıl zorlukların üstesinden geldiğini yazarsa belki üzerimdeki bu karamsarlığı birazda olsa atabilirim.
Cevap vermedin ancak ben yinede tekrarlayayım yakın zamanda varşovada olacağım haberleşirsek sevinirim...
Gözden kaçırmışım sanırım hocam, gelince mesaj atarsın. Gerçi şuanda tek başıma hiç bir yeri bulamıyorum ama geldiğinde öğrenmiş olursam buluşmak isterim.
quote:
Orijinalden alıntı: senvo1
quote:
Orijinalden alıntı: SebaStianbjK
Git dostum git. Pişman olmazsın. Umarım 1 seneliğine gidiyorsundur. Erasmus düşünen herkese tavsiyem mümkünse ya 1 yıllığına gitmeleri ya da 2.dönem gitmeleri. 1.dönem gidenler okula, ortama alışana kadar arkadaş edinene kadar Ekim, Kasım geliyor. Ondan sonra da soğukta gezmek, dışarı çıkmak çok zor oluyor. Hem gece hayatı hem de günlük hayat Avrupa ülkelerinde yaz kış arasında çok farkediyor. İnandırıcı gelmeyebilir ama gidince görürsün. Polonya erkeklerin kızları değil kızların erkekleri şeettiği bir ülke. Yalnız tüm sosyal hayatın imzandan ibaretse zorlanırsın.
abi bütün bu tarz konularda görüyorum seni o yüzden soruyorum sence avrupa'da yaşanılacak en iyi ülke hangisidir?
Avrupa'nın heryerini görmedim. Kuzeye gitmedim Fransa Hollanda Belçika'yı da tam bilmiyorum. Gördüğüm yerler arasında iş bulma, para kazanma gibi maddi konuları bir kenara bırakırsak bence en yaşanılası ülkeler Yunanistan ve İspanya. Yunanistan'da arkadaşın olsa da olmasa da sıkılma gibi bir şansın yok. Ama iki ülke de krizde. Gidip yerleşmek çok zor. İnsanın kişiliğine göre de değişir mesela Almanya Avusturya İsviçre para olarak iyi durumda ama insanları çok soğuk muhabbet bile etmezler. Herşey bir düzen içinde. Sıcak, rahat, duygusal bir insan orada yaşayamaz bunalır. Amaç gezmek takılmak kız tavlamaksa Doğu Avrupa en iyisi.
quote:
quote:
quote:
Bu benim ikinci gecem olacak. Şu ana kadar nasıl geçtiğinden bahsedecek olursam; Dün ilk uçaktan indiğimde ve yurdun halini görünce beynim bana " burada ne arıyorsun, derdin neydi de ayrıldın evinden, ailenden" gibi şeyler söylüyordu. Şuan endişem biraz olsun azalmış durumda, sebebi bu "yurt" dışında kalabileceğim bir kaç ev bulmam ve oda arkadaşı bulmam. Ayrıca hava şimdiden dondurucu, kışın ne olacak tahmin bile edemiyorum. Insanın pes edip dönesi geliyor ama öyle bir durumda kendime olan güvenim çok azalır..
Biraz gereksiz şeyler yazdım biliyorum. Polonya'ya gelmiş arkadaşlar ilk günlerinden bahsedip nasıl zorlukların üstesinden geldiğini yazarsa belki üzerimdeki bu karamsarlığı birazda olsa atabilirim.
Cevap vermedin ancak ben yinede tekrarlayayım yakın zamanda varşovada olacağım haberleşirsek sevinirim...
Gözden kaçırmışım sanırım hocam, gelince mesaj atarsın. Gerçi şuanda tek başıma hiç bir yeri bulamıyorum ama geldiğinde öğrenmiş olursam buluşmak isterim.
Hayırlı olsun. Bölüm neydi daha önce yazmışlar da sen pek iplememişsin?
quote:
Orijinalden alıntı: AdYokk
quote:
quote:
quote:
Hayırlı olsun. Bölüm neydi daha önce yazmışlar da sen pek iplememişsin?
Uluslararası Finans
Yarın eve çıkıyorum, bir sorun çıkmazsa ancak evde internet yok. Bana önerebileceğiniz internet sağlayıcısı var mı? Sınırsız olması ve hızlı olması lazım. Ayrıca kaç gün sürer gelmesi?
Bende çarşamba günü vaşova da ertesi günde poznan da olacağım ...varşova için hostel önerisi alabilirim var mı güzel hostel tek gece için ??
Sonunda eve internet bağlandı. 30mb/s sınırsız aylık 36 tl.
Ayrıca bugün ilk haftamı tamamlamış bulunuyorum. Özellikle ilk 2-3 gün çok zor geçti ancak şuan büyük oranda alıştım. Halen tavsiyelere açığım, ayrıca bende elimden geldiğince soruları yanıtlamak isterim.
quote:
Ayrıca bugün ilk haftamı tamamlamış bulunuyorum. Özellikle ilk 2-3 gün çok zor geçti ancak şuan büyük oranda alıştım. Halen tavsiyelere açığım, ayrıca bende elimden geldiğince soruları yanıtlamak isterim.
insanlarla ilişkilerin nasıl ? . ingilizceyi pek iyi bilmiyorlar . ben konuşurken zorluk cektim hep.
Takip.
quote:
Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa
quote:
insanlarla ilişkilerin nasıl ? . ingilizceyi pek iyi bilmiyorlar . ben konuşurken zorluk cektim hep.
Evet bazen zorluk yaşadığım oluyor iletişimde ancak erasmus öğrencileri arasında pek sıkıntı olmuyor.
fotoğraf bekleniyor
quote:
Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa
fotoğraf bekleniyor
Şehir turunda çektiğim fotoğraflar var ama kamera ile çektiğim için fotoğrafların kalitesi düşük.
Auschwitz-Birkenau ya mutlaka gidin,mümkünse kendi imkanlarınızla gidin,Krakow merkez istasyonunda tur düzenleyen şahıslar şirketler var onlar 2 katı para istiyor sırf oraya götürmek için Bizim altımızda kiralık araba vardı opel zafira 7 kişilik,her yere gitmiştik
quote:
Hocam adin Ercan olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: bozbirik
Auschwitz-Birkenau ya mutlaka gidin,mümkünse kendi imkanlarınızla gidin,Krakow merkez istasyonunda tur düzenleyen şahıslar şirketler var onlar 2 katı para istiyor sırf oraya götürmek için Bizim altımızda kiralık araba vardı opel zafira 7 kişilik,her yere gitmiştik
Evet benimde en çok görmek istediğim yer, araba kiralama işi mantıklı. Ehliyette veya başka birşeyden sorun çıkmıyor dimi?
quote:
Orijinalden alıntı: Wol4onak
quote:
Hocam adin Ercan olabilir mi?
Hayır. Lazarski'de mi arkadaşta.
Bazı yerler kıllık yapabiliyor bu ehliyet olmaz burada geçmez diye ama dediğim gibi %5 lik kısım öyle denk geldi.Bizim en çok karşılaştığımız problem depozito için bizden istenilen miktardı. Örnek; 1 haftalık araç kiralayacaksınız,kiralama bedeli 500 € tuttu diyelim,depozito olarak 1000 € isteyen yerler vardı.Size de denk gelecek,hazırlıklı olun :) Malum bizde öğrenciyiz,kredi kartımızın limitinin yetmediği yerler oluyordu,hoop başka şirkete :) Ama geneli canlı parayı görünce anahtarı uzatıyorlar direk..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Gedo Mazo
uçak bileti ve cep harçlığın dahil ne kadar masraf yaptın ?
Hepsi dahil 2000 tl kadar birşey.
bu paraya devletin verdiğide dahil mi ? yoksa 2000tl ailenden mi çıktı ?
quote:
quote:
quote:
uçak bileti ve cep harçlığın dahil ne kadar masraf yaptın ?
Hepsi dahil 2000 tl kadar birşey.
bu paraya devletin verdiğide dahil mi ? yoksa 2000tl ailenden mi çıktı ?
Uçak bileti ve diğer işlem masrafları bizden çıktı çünkü o dönemde hibe yatmamıştı henüz.