Şimdi Ara

ERASMUSÇULAR BURAYA BEKLERİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dersler sayılmazsa ne kadar gidersem Avrupa'ya o kadar okul uzayacak.. Uzadığı vakit kadar ekstra para ödeyecek miyim ?
    Okumak mesele değil de, aileden para alacağım için bir miktar.. Onlar oraya okumak için gittiğime inandırmam lazım ki bu derslerin sayılmaması ile mümkün olmayacak gibi görünüyor.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengoo76 -- 16 Haziran 2009; 12:26:21 >
  • ya aslında bazı okullarda ve bölümlerde dersleri saydırabilirsin.Bu biraz da anlaşmalı üniversiteye de bağlı.Çok iyi araştırmalısın bu konuyu.Okulun eğitim dili de çok önemli tabi.Mesela ben ingilizce eğitim vermeyen okulları elemiştim anlaşmalı üniversiteler olmasına rağmen.Fransa ve İtalyadaki üniversitelerin çoğunun lisans eğitim dili kendi dilleri.Bu da sorun yaratıyor doğal olarak.Uzatma ihtimalin yok zaten en fazla bir sene yani iki dönem kalabilirsin.Stajı veya masterı yurtdışında yapmak daha mantıklı bence.
  • yunanistana gidecek olan olursaburaya yazabilir mi?
  • bende yunanistana gitmek istiyorum ama bizim üni.nin anlaşması yok sanırım :(
  • şu anda Vilnius, Litvanyada Erasmus programındayım......

HERKES BUNU YAŞAMALII!!!!
  • Finlandiya'ya gitmiş ya da gidecek olan va mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Beyler nedir bu Erasmus ya ? İyi bişey midir ? Amacı ne bunun ? Biri bana anlatır mıı ? :/

kısaca açıklıyım.Ünivde iken, bir dönemliğine veya 6 ay gibi bir süre ile yurt dışında okumaya gitmektir.Okulun anlaşmalı olduğu birkaç ünivden birine gidiyorsun.Parayı eskiden avrupa birliği karşılıyordu ama geçen yıl karşılamamış bizim arkadaşınkini.ortalaman 2 üzerinde olmalı ve biraz ingilizcen olması gerek.Hocalarlada aran iyiyse gider gezersin işte başka bişey yok.

şartlar okuldan okula hatta bölümden bölüme değişir. para çıkmasıda duruma göre değişir.

• sınav sonucunu bekliyorum sınav zor olsada umutluyum..
  • ne sınavı?
  • Beyler nereye gideceğin ne ile ilgili ?

Sadece İngilizce sınavı mı yoksa diğer derslerle de mi ilgili ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoXLeY

Beyler nereye gideceğin ne ile ilgili ?

Sadece İngilizce sınavı mı yoksa diğer derslerle de mi ilgili ?

Okulunun yaptığı anlaşmalar ile ilgili. Ben İngiltere(Manchester) ve İskoçya'ya gidebiliyorum.

Daha önce ingiltereye giden varsa oradaki yaşamı biraz anlatabilir mi? Ayda 400-600 Euro arası para alcakmışım. Bu para yeter mi? İnternette birkaç şey okudum sadece yurt 400 euro tutuyo yazıyordu.
  • kusura bakmayın beyler unuttum ben bu konuyu geldıgımden berı

estonya tallinn universitesindeyim su an
    ortam akıyor tek kelıme ıle
    gelmek ısteyenler varsa estonyayı dusunebılırler
    daha yenı kalktım partıden geldık
    ders ısıne gelırsek burada sınav yok essay yazıyorsun 6-8 sayfa bırsey gecıyorsun
    aldıgım dersler ıngılızce rusca bunlar ıcın okula ıkı gun gıdıyorum

cek cumhuriyetınden bırı absınt yollayabılır mı ? dun gece bı absınt aldık yuzde 60 bana pek sıhırlı perı gıbı gelmedı yuzde 80 alkollu vodkaya donduk sonra ıyı kafa yapıyor
  • bu başvuru olayı hakkında detaylı bilgi verebilirminiz ben seneye 1. dönem gitmek istiyorum ne yapmam gerek başvuru tarihleri ne zaman (yıldız teknik de okuyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYSST

bu başvuru olayı hakkında detaylı bilgi verebilirminiz ben seneye 1. dönem gitmek istiyorum ne yapmam gerek başvuru tarihleri ne zaman (yıldız teknik de okuyorum)

Yıldız tekniğin bitti galiba. Kuzenim orda okuyor. Litvanyaya gidecek seneye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaT@L1Ty

quote:

Orijinalden alıntı: AYSST

bu başvuru olayı hakkında detaylı bilgi verebilirminiz ben seneye 1. dönem gitmek istiyorum ne yapmam gerek başvuru tarihleri ne zaman (yıldız teknik de okuyorum)

Yıldız tekniğin bitti galiba. Kuzenim orda okuyor. Litvanyaya gidecek seneye.

hadi ya tüh! çok kötü oldu bu haber
  • baltik ulkelerı cok ıyı ortam bakımından
    rahat eder orada
  • bizde değerlendirme şöyle oluyor;

gidilecek üniversite almanya,italya,fransa,ispanya ülkelerinde ise o dilleri bildiğini belge ile kanıtlamalısın.
    bu ön şart. bu şartı sağladıktan sonra aşağıdaki puanlamayla sıralanıyorsun.

%50 okul başarı ortalaması
    %25 proficiency sınav notu (ingilizce yeterlilik)
    %25 ingilizce mülakat
    ----
    1 aydır italyanca kursuna gidiyorum, io parlo italiano e voglio andare in italia falan filan
    geçen gün mülakata girdim, kursa devam ettiğimi ve 1-2 aya kadar belge edineceğimi söyledim.
    okulun uzaması riskini göze alıyor musun? sorusuna "i am ready to face with difficulties hocam" dedim.
    şimdi sonucumu beklemekteyim.

kazanamazsam, kursta öğrendiğim başlangıç derecesindeki italyanca yanıma kâr kalacak.
    kazanırsam, neler olacak ben de merak ediyorum.
  • hayırlısı olur ınsallah
  • bende seneye ilk dönem poznan teknik üniversitesine gitmeye hak kazandım bilgisi olan arkadaşlar var mı polonya hakkında ? daha önce erasmus yapmışlar avrupa gezisi yaptılarsa ne şekilde yaptılar inter rail ile mi yoksa şaka gibi rakamlarla 20 30€ ya ucak ile mi yaptılar ?
  • 11-14 nısan arası estonya tallınden buyuk bır yolcu gemısı kalkacak
    2 gece 3 gun hersey dahıl 74 euro
    2000 tane erasmus ogrencısı olacak toplamda ve bu gemı sadece ogrencı tasıyacak
    fıyatlar gordugunuz gıbı cok degıl aslında
    ucaklarda onceden alırsanız oldukca uygun
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.